NAIM

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
pink panter
Kontaktovat uživatele:

Re: NAIM

Příspěvek od pink panter »

Demagógia ...

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Obrázek

alebo keď sme pri motoroch , NAIM je asi toto , s malými úpravami je to stále kultový HD *thumbs up*

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

pink panter píše:Konzumentovi, aj keď prehnane drahých vecí, ide v prvom rade o zvuk, nie o technické prevedenie....
Na nič iné som sa ani nepýtal. :) Ak je cena primeraná, nič neriešim a môže byť aj vysoká. Na druhej strane keď vidím ten zdroj tak to je to pekná výzva pre miestnych konštruktérov ponúknuť niečo lepšie za menej peňazí - verím, že by mali úspech.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

to si nemyslím, miestní konstruktéři nenabídnou to nejdůležitější - logo Naim ;-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

alebo keď sme pri motoroch , NAIM je asi toto
Obrázek
Je to pekné, má to "ducha", dosť ľudí to osloví tradíciou a nostalgiou, ale súčasná technika je dosť ďalej..

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Pma to máš hodně velkou pravdu. jsem zastánec krátkých spojů , ale toto mě ,teda toto foto hnulo žlučí. *headbang*

vanadoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanadoo »

pink panter píše:Môj názor : mám podobný aparát ako mal Tony do doby, ako si zamiloval Naim , moc som neveril a po dlhšom čase zavítal na posluch nových Naimov, dal som si na čas, aby bolo všetko zahorené , po menších úpravách zaznel jeden veľmi dobrý zvuk, samozrejme iný, na aký som bol zvyknutý, ale kvalitatívne na vysokej úrovni.
Podpichovať o drotárine , alebo všeobecne , takých mudrlantov je tu kopa , hlavne jeden pán, čo predáva svoje výrobky ála mačka vo vreci a myslí si , že to čo robí on, je to najlepšie na svete a porovnateľné s akoukoľvek značkou , vieme o koho ide a invektív sa zdržím .
Konzumentovi , aj keď prehnane drahých vecí, ide v prvom rade o zvuk, nie o technické prevedenie , počuli ste to hrať páni keď súdite ??
pink panter ake mensie upravy sa realizovali (kabelaz, umiestnenie bedni)?

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Kabeláž je v tomto prípade relatívne daná , umiestnenie bední voči posluchovému miestu zostalo tradičné , nasimulovali sme pár akustických úprav miestnosti , čo je bohužial bieda viacerých , hľadanie dobrého zvuku začína v dobrom a vyladenom priestore .

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

Naim CD555 + PS555 je beze sporu referenční CD přehrávač bez ohledu na cenu, a to je holý fakt, se kterým nikdo nic nenadělá.

Prosím výše diskutující pány, aby se pokusili napsat něco o zvuku (pokud jej vůbec kdy slyšeli), místo patláním se v irelevantním technickém řešení. Důležitý je výsledek, nikoliv cesta k němu. Platí se za zvuk, ale o tom se tu nikdo z vás nezminuje.

Guliver píše:
Na nič iné som sa ani nepýtal. :) Ak je cena primeraná, nič neriešim a môže byť aj vysoká. Na druhej strane keď vidím ten zdroj tak to je to pekná výzva pre miestnych konštruktérov ponúknuť niečo lepšie za menej peňazí - verím, že by mali úspech.
Sem s ním, všichni na to čekáme jako na smilování

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

vintage píše:to si nemyslím, miestní konstruktéři nenabídnou to nejdůležitější - logo Naim ;-)
Tak ano, logo hrá najviac :D Inak je zaujímave prečítať si skúsenosti uživateľov naim s brumom ich trafákov: http://forums.naimaudio.com/displayForu ... 7432476532
Naim zjavne vôbec nerieši DC zložku.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Dobře, ale jen jeden z nich , který to vůbec řešil se jej rozhodl s těžkým srdcem zbavit.
A to je málo Antone Petroviči :-)
O tom, že by to špatně hrálo tam nebylo ani slovo. Spíše naopak ;)

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Neriešil to len jeden, jeden uvádza, že to už nevydržal a tak zostavu naim predal. Ostatní to riešia takto: "Yes - hum is completely normal." :D
Moj postreh smeroval k tomu či je normálne keď externý "referenčý" zdroj za Kč 169 990,- nemá riešenú jednosmernú zložku a teda brumí.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

U mňa nebrumí žiadny zdroj, dokonca ani "referenčný".
Kde je chyba? :shock:
Ale ako to hraje - to viem ba ja! *2thumbsup*
Guliver iba špekuluje a teoretizuje, predpokladám, že nikdy poriadnu zostavu Naimov nepočul *thumbs down*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

A co je ta pořádná Naim sestava,si se TONY ani nepochlubil(ale je mi jasné proč).Nejpořádnější Naim sestava asi bude CDP 555,552 + 500 + 3x zdroj,v hodnotě asi mega a půl. :lol: Pořádná bude asi cdx3+252+300 v hodnotě ?,nevím.A ty nepořádné Naim sestavy netřeba ani zminovat. ;)
Tony,slyšel jsem od Kobiase z Pardubic,že se bude konat poslech té pořádné sestavy s Kudos T88 u něho ve studiu? *thumbs up* Je to ostuda,já jako bývalý Naimista jsem doposud neslyšel tu pořádnou a nejpořádnější Naim sestavu,budu to muset napravit,abych tady konečně mohl napsat svůj názor na Naim(tedy na ty pořádné Naim sestavy).

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Zappadaddy píše:A co je ta pořádná Naim sestava,si se TONY ani nepochlubil(ale je mi jasné proč).Nejpořádnější Naim sestava asi bude CDP 555,552 + 500 + 3x zdroj,v hodnotě asi mega a půl. :lol: Pořádná bude asi cdx3+252+300 v hodnotě ?,nevím.A ty nepořádné Naim sestavy netřeba ani zminovat. ;)
Zappa, za "poriadnu" zostavu od Naimu považujem napr. ako píšeš 300-kovú sériu, čiže CDS3+XPS2, NAC252+SuperCap a NAP300+NAPS300 s firemnou kabelážou HiLine a Power-Line.
500-ková séria je už cenovo tak trocha mimo "bežného" hifistu :lol:
Tu je foto, keď som mal 300-kovú sériu zopár dní doma na porovnanie s tou mojou.

Obrázek
Zappadaddy píše:Tony,slyšel jsem od Kobiase z Pardubic,že se bude konat poslech té pořádné sestavy s Kudos T88 u něho ve studiu? *thumbs up* Je to ostuda,já jako bývalý Naimista jsem doposud neslyšel tu pořádnou a nejpořádnější Naim sestavu,budu to muset napravit,abych tady konečně mohl napsat svůj názor na Naim(tedy na ty pořádné Naim sestavy).
Presne ako píšeš. Sám som na to zvedavý. Reproduktory Kudos sú zatiaľ pre mňa jednou veľkou neznámou.
Napokon môžeme to spojiť s návštevou u teba a ísť tam spolu ;)

Odpovědět