NAIM

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: NAIM

Příspěvek od Zappadaddy »

Tady 2 fota Naim nadsencu ajak vidite oba totalne rozdilne ale oba jsou stastny!!!!
Obrázek
A tady ten bohatsi.V leve rade je 6 monobloku NAP135 do aktivniho systemu
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

pipis píše:NACA 5 mi byl zapůjčen Starsoccerem (děkuji) k vyzkoušení na sestavě Densen, jsem na to zvědavý, vypadá kvalitně, ale dost obyčejně a cena je velmi příjatelná.

Jsem na to zvědav, dám vědět, až porovnám s Kimbery.

Taky by mě zajímal rozumný důvod, proč tento kabel má mít minimálně 3,5metru ?? Nedá se to na netu někde vyčíst?
Tady zatim jeden prispevek ktery se dokonce tyka Densenu v tomto vlaknu na Naim foru:If you don't want your amp to go BANG!

Also, I have heard one or two cables in my time, although not the Kimber stuff.

The Naca5 is THE cable to use for musicality.

I use Densen amps, so the warranty issue/damage to amps doesn't apply to me, but the Naim cable is still the best I've heard for PR&T and tune.

The Naca5 is the most musical BASS I have ever heard to date.

Chord Odyssey comes close, but not close enough - it gives a more solid architecture to the soundstage, but doesn't cut it in the tune department.

Regards,
http://forums.naim-audio.com/eve/forums ... 5931908144

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Dalsi komentar z neoficialnich Naim stranek:Why do Naim design their amplifiers to use specific types of speaker cable?

The reasoning goes something like this: All power amplifiers require certain electrical conditions to be met in their output stages to ensure they remain stable in operation. All power amplifiers need to be connected to speaker cable in order to be used and all cables will have electrical properties. If you know these properties in advance then it turns out you can simplify and improve the design of the output stage of a power amplifier by using the cable as part of the circuit. Of course this means that a cable with the appropriate electrical characteristics must be used with Naim amplifiers.

This is the reason for Naim insisting on using Naim supplied speaker cable and for the minimum length requirement of 3.5m. If the cable does not meet these criteria then the output stage of the amplifier can become unstable and potentially cause damage to both the amplifiers and the speakers.

For the technically minded the assumed electrical characteristics of the speaker cable are as follows:

* 1.3 - 1.5microHenries per metre (Loop)
* MAX 20picoFarads per metre
* About 25milliOhms per meter (loop)
* MIN Length 3.5 metres

Also note there is a specific warning not to use Litz type high capacitance cables.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Hi-line kabely jsou v poste tak to jsem zvedavy jak to bude hrat za ty prachy.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Pipis:
u nás možná proklínané ale jsou to všechno světově proslulé přístroje... :!:

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pravdu dis bratre Peer a Pipis.Navic bych dodal ze jsem jeste nenarazil na znacku ktera ma tak zanicene fanousky jako ma Naim aspon ne v takove mire.To taky neco naznacuje.Na Slovanetu mne kamenovali aniz by to nekdy slyseli coz je podle meho nazoru *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Cokoli, co odsoudí naše Lopuší ,,autorita", je pro mně automaticky zajímavé.
Jsou to hračky, tak jakýpak osciloskop.
Kdyby to bylo jen na něm, beru vše jak je psáno.
Ale není.
Muzikalita a rytmus především. A k němu dobré měřitelné vlastnosti.
Ne jinak.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Psal jsem to Pipisovi do posty ale napisu to i tady.Obrovska vyhoda teto firmy mimo jine spociva ve fantastickem servisu.Ktera firma ma kazdy komponent zaevidovan pod vlastnim cislem(podle roku vis i jak je pristroj stary,to si zjistis na jejich webovych strankach) a vede si zaznamy co na nich treba bylo u nich provedeno.Mas treba zesilovac stary 5 let a posles ho k nim kde ti udelaji kompletni upgrade do specifikace noveho pristroje za levne penize?Taky velka vyhoda ze Naim dealeri vykupujou stare Naim komponenty a tak si muzes postupne sestavu vylepsovat.Jejich pouzite stroje se prodavaji celkem dobre a neztraceji tolik na hodnote.Spousta lidi odsuzuje to ze prodavaji ty pridavne napajeci zdroje zvlast.Ja si naopak myslim ze je to fantasticke ze clovek nemusi hned dat tolik penez do placu,muze postupne investovat a zlepsovat zvuk.Naim je drahy a le ne drazsi nez obdobne renomovane firmy ktere jsou v byznysu uz 30 let.Ty co maji radi Naim sound tak muzou zkusit firmu Avondale z Anglie ktera je jakousi alternativou k Naimu za mnohem mensi penize a ma to taky hrat podobne.Nedelaji cd prehravace a jejich produkce samozrejme neni zdaleka tak siroka jako u Naimu.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Dzyan píše:...ktera firma ma kazdy komponent zaevidovan pod vlastnim cislem(podle roku vis i jak je pristroj stary,to si zjistis na jejich webovych strankach) a vede si zaznamy co na nich treba bylo u nich provedeno.Mas treba zesilovac stary 5 let a posles ho k nim kde ti udelaji kompletni upgrade do specifikace noveho pristroje za levne penize?....
Magnepan eviduje všetky predané spíkre/meniče, vykonáva servis všetkých typov/modelov, ktoré kedy vyrobil a sleduje, koľkokrát a aké opravy boli u ktorého konkrétneho páru vykonané. Na internete to však nie je dostupné - na rozdiel od Naimu. *thumbs up*

starsoccer1977
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od starsoccer1977 »

Naim ma dobry servis.Koukat cislo a hned vite rok vyroba.Treba CDX Naim ma cislo 161xxx znamena rok vyroba 2000

http://www.naim-audio.com/products/serial_numbers.html

starsoccer1977
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od starsoccer1977 »

Dzyan píše:Hi-line kabely jsou v poste tak to jsem zvedavy jak to bude hrat za ty prachy.
Uz mate Hi-line interkonec ?? tak co myslite cena/zvuk ?? budu mit brachi taky kupovat ale zatim menit za lepsi zesilovac a Hicap nebo super cap
muzete posilat fotky zadni supercap?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jeste mi neprisel.Podam info jakmile prijde.
To Palipol: Magnepan je *2thumbsup*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pipis:kabely jsou opravdu fajne.DIKY *2thumbsup* Zvukove nevim asi to nebudu ani porovnavat,nebavi mne prehazovat kabely porad dokola. :lol: Ted uz cekam na Hi-line kabel to ma byt obrovsky zvukovy posun.dam vedet.Zrovna jsem napsal prispevek o porovnavani noveho masteru a japonske verze Genesis ve vlaknu Genesis,fakt dobry.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Co se tyce kabelu ve vasich systemech tak doufam ze to nevypada takhle!:
Obrázek
Tohle uz je lepsi;
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

A tyhle ATC bych rad slysel s touto sestavou(asi CDP555+PS555+NAC552+Supercap+NAP300).Je to nadhera.Obrázek

Odpovědět