NORDOST Sort Kone

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NORDOST Sort Kone

Příspěvek od kychtax »

Koukam tady na inzerat na Nordost valhalla digitalni kabel a Nordost tam daval RCAcka od clearaudio... ! :P Zajimave.
Ty konektory jsem tu mel a jsou vyborne.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... kabel-rca/

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Ty konektory tam nebudou původní od výrobce, na jedničku Valhallu digitál se používaly tyto provedení

http://www.usaudiomart.com/details/6493 ... s/1605874/
http://www.usaudiomart.com/details/6493 ... s/1687214/
http://www.nordost.com/products/digital ... t-spec.php
Noble Audio - výroba a prodej

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dík. Takže bůhví, co to je..

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Jedinečnost Nordostu obecně je m.j. také v precizním zpracování a propojení s koncovkami.
Na e- Bay jsou závěje různě bastlených a przněných "Nordostů"

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

8-)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

jirie píše:
22 úno 2018 14:34
Jedinečnost Nordostu obecně je m.j. také v precizním zpracování a propojení s koncovkami.
Na e- Bay jsou závěje různě bastlených a przněných "Nordostů"
A v SR a CR tak isto kopu " posekaných cez polovicu Nordost " sieťových a reprokáblov. :D

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Zkoušel někdo kombinovat různé druhy Sort Konů pod jeden přístroj? Objednal jsem na zkoušku 3x BC, ale někde jsem četl, že se může dostavit lepší výsledek, pokud nejsou všechny sortkony pod jedním přístrojem stejného druhu.

A jak si BC a TC stojí proti orig. Ceraballům a jejich klonům?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zkoušel někdo kombinovat různé druhy Sort Konů pod jeden přístroj? Objednal jsem na zkoušku 3x BC, ale někde jsem četl, že se může dostavit lepší výsledek, pokud nejsou všechny sortkony pod jedním přístrojem stejného druhu.
Slyšel jsem, že to říkal přímo zástupce firmy Nordost. Dokonce prý v tom smyslu, že v určitých aplikacích může být BC lepší než TC. Více použitelných detailů nevím (jako třeba v jakých aplikacích :D ).
Já potřeboval týden "aklimatizace" na to, abych si ujasnil, že TC opravdu i za požadovanou cenu mají místo mém systému místo BC. Obávám se, že nejsem tak vytrénovaný posluchač, abych rozlišil přehození jednoho BC za TC.

A jak si BC a TC stojí proti orig. Ceraballům a jejich klonům?
V tomto vláknu jsem to lehce zmínil:
hifi-bizuterie/ceraball-made-in-taiwan-t18224.html

Moje osobní preference jsou:
čínské < OneA < SortKOne BC < SortKone TC

K těm nejlevnějším SortKone jsem se vyjádřil dříve v tomto vláknu - nestály mi za ty peníze, přestože jsou z rodiny SorKonu nejdostupnější.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Díky moc. Ty hliníkové jsem po nastudování pár zkušeností na netu (včetně tvých) vůbec nezvažoval.

Nezkoušel jsi míchat BC a TC pod jedním přístrojem?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

TC mám pod DACem a BC pod předzesilovačem.
Zkoušel jsem je jen tak "přehodit" jeden konus, ale nebyl jsem schopen nic rozlišit. Teď čekám na upgrade koncáku (Pass Labs X350.8), takže provozuji systém provizorně se svými stařičkými RiAudio, které sice hrají výborně,ale přeje jen to není ta správná reference.
Až to budu mít komplet, tak vyzkouším na delší dobu přehození a po cca týdnu to vrátím zpět - třeba pak nějaký rozdíl poznám? Napíšu, jak to dopadlo.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Náhodou jsem narazil na tuhle zmínku:
..when I purchased my Nordost Sort Kones I found it interesting that the Nordost website/white paper indicated that improvemetns could come from using a single Kone. They said that wine bottle corks could be used for the other two feet. This could be marketing hype to get people to at least purchase one or two of the Kones if three was too expensive, but it was an interesting concept..
Pokud by někdo chtěl ušetřit, tak by to mohlo stát za námahu vyrobit si vhodnou opěrku (třeba wenge špalík) správné výšky a použít pro podložení přístroje 2 podpěrky a jeden SortKone.
Zkusil to někdo?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

To by mohl být zajímavý pokus. Korek v kombinaci s různými materiály se diskutuje na více místech, např.: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=65162.0

Jinak osobně nakonec beru variantu Sort Kone TC.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jinak osobně nakonec beru variantu Sort Kone TC.
Doplníš nějaké postřehy, jak jsi k tomu poznání došel?

Pro mne to byl porod. Jsem strašný pochybovač a nezávislé potvrzení od jiného ulehčí mému svědomí :D

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Doplním, ale může to trvat. Důvodů pro TC bylo víc: Pročtením více recenzí a hlavně konzultacemi s lidmi, jejichž zkušenostem věřím. Navíc se stalo, že obchod, ze kterého jsem objednal BC, už BC nemá/nebude doobjednávat a nabídl TC za lepší cenu, takže proč to nezkusit :)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

FS píše:
21 bře 2018 11:59
Náhodou jsem narazil na tuhle zmínku:
..when I purchased my Nordost Sort Kones I found it interesting that the Nordost website/white paper indicated that improvemetns could come from using a single Kone. They said that wine bottle corks could be used for the other two feet. This could be marketing hype to get people to at least purchase one or two of the Kones if three was too expensive, but it was an interesting concept..
Pokud by někdo chtěl ušetřit, tak by to mohlo stát za námahu vyrobit si vhodnou opěrku (třeba wenge špalík) správné výšky a použít pro podložení přístroje 2 podpěrky a jeden SortKone.
Zkusil to někdo?
.. a ještě jeden update: tentokrát přesně opačné doporučení přímo do Nordost http://www.nordost.com/downloads/SortKo ... ctions.pdf, kde se explicitne nedoporučiuje mixova různé typy pod jedním komponentem... tož to aby si jeden vybral.

Odpovědět