Ortofon

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ortofon

Příspěvek od efičák »

Od Nového roku 2013 se opravdu ruší dvě řady produktových značek Vivo a Rondo výměnou za jedinou značku přenosek s pohyblivou cívkou a nízkým výstupním napětím MC LO Ortofon Quintet.

Vivo Red je možno vidět ve Pro-Ject Pick It MC1, zvláště uzpůsobenou k uhlíkovým ramenům PJ zvýšenou hmotností.
Základní eliptický hrot a jakostní japonskou mědí motané cívky poskytují ten pravý analogový zážitek.
To vše za velmi příjemnou cenu jen přes PJ.

Polituji ztrátu Rondo Blue.
Příjemná cena v kombinaci s masivním diamantovým hrotem broušeným do Fritz Gyger. Pro něj musíme až do drahé řady Cadenza Blue, za vyšší cenu.
Tělíčko z kombinace dřeva a pryskyřice, drátek cívky z pozlacené mědi s výsledkem jemně tvořeného zvuku bez rizika chladu, ostrosti či upištěných výšek.

Konstruktéři Quintetu spoléhají v hrotech výhradně na dva typy eliptických tvarů, Fine Line a až pak na Shibatu.
Ceny jsou stanoveny na :
Quintet Red 6700 Kč
Quintet Blue 10900
Quintet Bronze 16290
Quintet Black 21800
Poslední Black má nejen expresivní hrot Shibata, ale dokonce chvějku z asi nejlepšího a nejtvrdšího materiálu bóru.
Cena stanovila novou referenční kvalitu a postavila vyšší řadu Cadenza do přímé konkurence.

Přeji nám dobré phono a hezké zážitky.

ron

Příspěvek od ron »

Lego kostičky.. Rondo rada sa mi páčila viac, ale toto bude radosť nastavovať

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Novinka z klasické řady Ortofon SPU 95th Anniversary přináší nějaký pokrok ve tlumení rezonancí, jestli chápu správně googlem přeložený text.
Hliníková chvějka a eliptický hrot pak už jen postříbřený drátek cívky.
Pro šťastlivce s klasickými kovovými raménky s headschellem tuhle charismatickou přenosku !
Firma slibuje velkou neutralitu a dynamiku.

Gratulujeme k výročí Ortofonům !

Obrázek

Obrázek

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

eficak píše: Nejlevněji jde posílit dynamiku pouze jinou přenoskou typu MC HO. Tím neinvestovat do phona, stačí dobré MM. ... Kvalitní phono preamp je opravdu nutný když MC LO.
No, ve své podstatě bych s tím i souhlasil, ale nárůst dynamiky při použití dobrého předzesilovače se step-up trafem, které (kromě jiného) impedančně přizpůsobí přenosku vůči předzesilovači se na zvuku projeví. A to jak u LO, tak u HO MC přenosky. Aspoň tak to říkají moje slechy *sunglases*

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Tři dotazy:
Měl již nekdo vyndány jehly z různých přenosek řady 2M ?; jsou konstrukčně shodné, jdou vzájemně zaměnit, např do typu red dát hrot blue ?
Řada 2M se prodává i ve verzi s integrovaným headshelem. Jde ten sehnat i samostatně ? eficak sem dal i foto této verze
Hroty: tady někde se píše ..RED -elliptical; BLUE eliptical diamond...
Někde jsem viděl u prodejce ,že u RED psal spherical hrot ??? co je správně? A pokud u RED se nepíše "diamond", tak z čeho je ? Snad ne ze safíru.
Provádí někdo výměnu hrotu a repasi přenosek SPU ? Mám SPU-GT ještě původní ze 60-tých let, přesto hraje skvěle, ale do budoucna zřejmě bude nutný nový hrot.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Hromada otázek. Svedu odpovědět jen na některé:

"jsou konstrukčně shodné, jdou vzájemně zaměnit, např do typu red dát hrot blue ?" - Ano. Měl jsem stylus Redky v těle Bronzky a vše fungovalo tak, jak mělo. Jen zvuk byl pochopitelně horší.

"Někde jsem viděl u prodejce ,že u RED psal spherical hrot ??? co je správně?" - Red: Elliptical. Blue: Nude Elliptical. Bronze: Nude Fine Line. Black: Nude Shibata
Podrobnější info zde: http://ortofon.com/hifi/products/cartri ... ies/2m-red

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ortofon propaguje mono.

http://ortofon.com/index.php?option=com ... 83&lang=en

Pro přenosku to má být jednodušší, jestli jsem z materiálů pochopil dobře, ale nejsem technik.
Pánové si vychvalují požitek z poslechu monofonních nahrávek Beatles.

Zpravodaj :

http://ortofon.com/index.php?option=com ... =component

Letošní vítěz EISA v analogovém přehrávání, je Pro-Ject Xtension 9 Superpack, jehož součástí je Ortofon Quintet Black MC LO přenoska.

Mě se líbí Quintet Blue, protože ten hrot znám z 2M Blue a je modrá. :P

RnBfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RnBfan »

MC Quintet Black S se safírovou chvějkou nahrazuje současný model s bórovou chvějkou.

http://www.ortofon.com/mc-quintet-black-s-p-549-n-1579

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Moc by me zajímala změna ve zvuku, už máte někdo zkušenost?

Odpovědět