Parasound
Re: Parasound
Realita
Trochu väčší výkon A23, inak všetko ( THD, IMD, CCIF..) skoro o rád horšie ako PA300SSE...
Trochu väčší výkon A23, inak všetko ( THD, IMD, CCIF..) skoro o rád horšie ako PA300SSE...
Ano, ty čísla jsem taky viděl.
Nic méně v reálu je projev takový, že Parasound je o řád lepší jak BV audio.
Ten jeden řád na zkreslení uchem nejde poznat. Za to lepši kontrolu - téměř o polovinu lepší rychlost přeběhu, schopnost dodat vyšší proud, očekával bych i mnohem menší výstupní odpor - má totiž 3 páry bipolárů na kanál. PA300SSE má 1, nebo ne? Sice dimenzovanější na na vyšší proudy, ale na jaké proudy neuvádíte, nebo jsem si nevšiml.
Možná by bylo fajn změřit oba konce na jednom stole stejnou metodikou aby se daly čísla porovnávat
A taky teda faktem je, že jsem vyměnil konec i PRE najednou. Je jisté, že výsledek je společná práce obou komponentů.
Nic méně v reálu je projev takový, že Parasound je o řád lepší jak BV audio.
Ten jeden řád na zkreslení uchem nejde poznat. Za to lepši kontrolu - téměř o polovinu lepší rychlost přeběhu, schopnost dodat vyšší proud, očekával bych i mnohem menší výstupní odpor - má totiž 3 páry bipolárů na kanál. PA300SSE má 1, nebo ne? Sice dimenzovanější na na vyšší proudy, ale na jaké proudy neuvádíte, nebo jsem si nevšiml.
Možná by bylo fajn změřit oba konce na jednom stole stejnou metodikou aby se daly čísla porovnávat

A taky teda faktem je, že jsem vyměnil konec i PRE najednou. Je jisté, že výsledek je společná práce obou komponentů.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Neberu to konfrontačně. Zesilovač by zasloužil daleko lepší bedny,
než mám já a proto očekávám po výměně, která se blíží, ještě lepší výsledek

Rozhodně souhlasím. Já ho ke své spokojenosti provozoval s Focal Electra 926... i když tam měly bedýnky ještě asi nějakou rezervu... bylo to více než slušný 
Co plánuješ pořídit?

Co plánuješ pořídit?
Užil jsem si asi šest let s Parasound HALO JC2/A51 a pokud by se neobjevil Sroll Rhythm dost možná by u mě bylo toto kombo dodnes.
Parasound P5 není oproti modelu Halo JC2 plně symetrické konstrukce, takže propojení XLR kabely nepřinese jednoznačný přínos proti RCA. Druhá věc je, že už máš symetrické nákladné kabely. Pokud bys je neměl, tak propojení kvalitníma RCA by to celé kvalitně na úrovni vyřešilo.
Parasound P5 není oproti modelu Halo JC2 plně symetrické konstrukce, takže propojení XLR kabely nepřinese jednoznačný přínos proti RCA. Druhá věc je, že už máš symetrické nákladné kabely. Pokud bys je neměl, tak propojení kvalitníma RCA by to celé kvalitně na úrovni vyřešilo.
Noble Audio - výroba a prodej
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zatím se mě nejvíc líbí Canton Reference K5. Sice nemá pásek na výškách,ale třeba to bude dobré. Mě se zdají výškáče s kopulkou trošku tupé. Pásek je pro mě lepší. Možná k vánocům???? Uvidíme.
2misakq
Ale hlavne že si teraz spokojný a vyhovuje ti to
V žiadnom parametri (okrem mierne vyššieho výkonu) nie je lepší, len "meno". Ani SR, ani vyšší výstupný prúd,ani výstupný odpor, ani "kontrola" .. Konce v PA300SSE sú 2páry 200W/17A, MT200 Sankeny 2SC3264/2SA1295, teda 4 konce na kanál, je to dual mono (lepšie presluchy medz kanálmi), 2 samostatné 300VA toroidy..Nic méně v reálu je projev takový, že Parasound je o řád lepší jak BV audio.
Ale hlavne že si teraz spokojný a vyhovuje ti to

Nejsem takový odborník na parametry zesilovačů jako Vy, ale vidím tyto čísla...
PA 300SSE - 90V/us A23 - 130V/us.
A23 má Sanken C3519/A1386 - každý 15A a má na kanál 3 páry - 45A. V BVčku teda 34A na kanál - každý konec má 2 páry ne? Větu 4 konce na kanál nechápu.
Ano, dual mono je hezké... 600VA trafa v součtu jsou opět ale méně v porovnání s jedním 1000VA toroidem s oddělením sec. vynutím pro každý kanál.
V žiadnom až na tyto no
Přeslechy jednoznačně horší má A23...
Ale jak jsem psal. I ten Váš zesík je za ty peníze perfektní. Jen by jste si po srovnání vygooglených hodnot měl někdy daný produkt poslechnout.
Btw, třeba zní PA300SSE líp, ale jestli jo, tak mu to teda ošklivě kazil PRE1. Možná ještě vyzkouším
PA 300SSE - 90V/us A23 - 130V/us.
A23 má Sanken C3519/A1386 - každý 15A a má na kanál 3 páry - 45A. V BVčku teda 34A na kanál - každý konec má 2 páry ne? Větu 4 konce na kanál nechápu.
Ano, dual mono je hezké... 600VA trafa v součtu jsou opět ale méně v porovnání s jedním 1000VA toroidem s oddělením sec. vynutím pro každý kanál.
V žiadnom až na tyto no

Přeslechy jednoznačně horší má A23...
Ale jak jsem psal. I ten Váš zesík je za ty peníze perfektní. Jen by jste si po srovnání vygooglených hodnot měl někdy daný produkt poslechnout.

Btw, třeba zní PA300SSE líp, ale jestli jo, tak mu to teda ošklivě kazil PRE1. Možná ještě vyzkouším

JC2 by byl super.. tak nějako předpokládám, že P5 asi bude trochu brzda a nejslabší článek... Ale dost mi vyhovuje jeho bypass domácího kina včetně SUB kanálu. To snad žádný jiný PRE nemá (ještě P6).NA píše: ↑31 srp 2023 10:07Užil jsem si asi šest let s Parasound HALO JC2/A51 a pokud by se neobjevil Sroll Rhythm dost možná by u mě bylo toto kombo dodnes.
Na rozdíly mezi P5 a P6 založím slólo vlákno... Zajímaly by mě zkušenosti a rozdíly kvality v režimu čistě analogového předzesilovače. Vylepšení v sekci PHONO a na interním DACu jsou tak nějako mimo mě.
Když se nakysne příležitost do budoucna, rád bych se posunul na A21 a JC2/P6... A nebo jako konec by taky Brystonek 3B3 neurazil

Tak do Vánoc času dost - to aby jsi si je zajel poslechnoutjarda-hifista píše: ↑31 srp 2023 10:16Zatím se mě nejvíc líbí Canton Reference K5. Sice nemá pásek na výškách,ale třeba to bude dobré. Mě se zdají výškáče s kopulkou trošku tupé. Pásek je pro mě lepší. Možná k vánocům???? Uvidíme.

Výšky z kaloty nemusejí být vůbec tupé... Natož pak z beriliové

Ještě bych doporučil v této cenové mrknout na příklad na Revel Performa F206, nebo F208... tam je to něco přes, ale dají se občas dobře koupit na bazaru

A nebo něco od Checka, určitě rád předvede

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Souhlasím, bez poslechu to nepůjde. Díky za tipy, určitě je zvážím.
Ja jsem slyšel BVA i několik Parasound. Když nepočítám Halo Integrated, ale pouze koncové zesilovače, tak ty velké bych s BVA vůbec nesrovnával. Jako pocitově má/měl P větší kontrolu a nějak klidnější zvuk, je tam mnohem víc výkonu, tak aso podle očekávání. BVA má skvělý zvuk v dané ceně. Ale celkově mi přišel trochu nervoznější a nevím jak se s ním pak žije dlouhodobě. Moona 340 jsem měl půjčeného taky a věřím, že bude hrát skvěle. Ale u mně s Virtuosami co mi hlavně chybělo byla jistota, aby ten zvuk držel po hromadě. JInak se mi můny líbí a mám rád jejich zvuk. Tech malých ale i velkých /hrají trochu jinak. Bavíme se jen o zvuku, technikálie nechám na BVA. 

Jj, přesně jak píšeš. Nervózněší zvuk, tak se to dá taky popsat. Je to těžký vyjádřit slovy
Já teda velký (A21) - řadu JC teď vůbec nepočítám, ta je cenovkou už hodně daleko - konce od Parase ještě neslyšel. Bylo by super, kdyby někde někdy byla šance, ideálně na porovnání s mým A23.
Co jsem vyzkoumal, tak A23 a A21 mají v podstatě totožný obvodový řešení, pouze a 21 má o jeden pár tranzistorů na kanál víc a k tomu úměrně dimenzovaný zdroj.
Očekával bych teda u A21 autoritativnější kontrolu a tím pádem schopnost ukočírovat větší vobludy. Což by u mě nemusel být nikterak propastný rozdíl... ale kdo ví...
Nechápu proč věříš, že MOON 340 bude hrát skvěle. Sám píšeš, že to nedrželo pohromadě. S těma Soprama 2 si nevěděl vůbec rady. Středy mi přišli navoněný, basy hučely plácaly... Rozhodně nervozní... Ale OK, srovnání pak přišlo s MOON 860 - to není úplně fér - ale ukázal, že většina problémů byla v zesilovači, byť akustika byla velmi špatná (Avismart).
Jinak MOON sound mám taky rád - proto mám DAC 280D, a ten se snažím zesílit a dostat do uší
Takže se snažím, aby zbytek sestavy svůj charakter neměl 

Já teda velký (A21) - řadu JC teď vůbec nepočítám, ta je cenovkou už hodně daleko - konce od Parase ještě neslyšel. Bylo by super, kdyby někde někdy byla šance, ideálně na porovnání s mým A23.
Co jsem vyzkoumal, tak A23 a A21 mají v podstatě totožný obvodový řešení, pouze a 21 má o jeden pár tranzistorů na kanál víc a k tomu úměrně dimenzovaný zdroj.
Očekával bych teda u A21 autoritativnější kontrolu a tím pádem schopnost ukočírovat větší vobludy. Což by u mě nemusel být nikterak propastný rozdíl... ale kdo ví...
Nechápu proč věříš, že MOON 340 bude hrát skvěle. Sám píšeš, že to nedrželo pohromadě. S těma Soprama 2 si nevěděl vůbec rady. Středy mi přišli navoněný, basy hučely plácaly... Rozhodně nervozní... Ale OK, srovnání pak přišlo s MOON 860 - to není úplně fér - ale ukázal, že většina problémů byla v zesilovači, byť akustika byla velmi špatná (Avismart).
Jinak MOON sound mám taky rád - proto mám DAC 280D, a ten se snažím zesílit a dostat do uší

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Moon 340 hraje skvěle. Ale rozhodně ne na Soprách. Od Focalu ani na Kantách 3. Prostě to nehraje a je to mimo mísu. Třeba Cantony Reference 3K rozherál překvapivě slušně. Nicméně 860A to není. To jasně že ne. U "normálních beden" je to skvělý zesilovač.