* * * PHILIPS * * * let´s make things better

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: * * * PHILIPS * * * let´s make things better

Příspěvek od dadaft »

tak se mi podařilo konečně získat cd960 !!! velice těžko sehnatelné (v lednici druhé zdola) a společně s fa960mk2 (třetí zdola) to nejlepší, co filips kdy udělal. když k tomu připočtu cd950 a fb815 - ojojoj. a jelikož můj fa960mk2 bude odborně proklepnutý, a kdyby některé součástky náhodou jevily známky únavy časem, budou vyměněny za nové originální (např. kondy nippon či elna), bude to jízda v plné parádě. moc by mě pak zajímala třeba nejnovější střední třída, která by téhle dvojce "stařečků" dala na frak. myslím, že toho moc nebude...
Obrázek
*2thumbsup*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Už se těším.Hoď sem foto,jak to máš již vycizelované a poskládané na těch stojanech ;)
Přes řeku do stínu stromů.

phexsys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phexsys »

Nádherná zostava, predposledné poctivé hifi od Philips-u. Tie repro ti tíško závidím.
Čoskoro sa pochválim fotografiou mojej antracitovej 900-rady - dizajn DCC-900

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

phexsys píše:Čoskoro sa pochválim fotografiou mojej antracitovej 900-rady - dizajn DCC-900
srdečně zdravím dalšího philips - nadšence. fotky určitě potěší. ze série 900 mám cd950 - skvělé cdčko!!! DAC7 je prostě maso. ten se montoval do nedostupných LHH a do nejdražších marantzů. ale podle fóra na mfbfreaks.nl jsou parádní i ostatní stroje téhle opravdu poslední hi-fi řady od filipsů. až to bude všechno pohromadě, taky dodám nějaké snímky. moje sestavička bude tato:
(1-bit) philips cd950 + (16-bit) philips cd960 + philips fa960mk2 + grundig v7000 + 4x fb815

časem doplněná o nějaký full-automat gramofónek, patrně grundig nebo dual
kdo ví, o čem je řeč, ten ví...

ahoj *2thumbsup*

phexsys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phexsys »

V mojej zostave je CD player CD931
srdcom systemu je integrovany zosilnovac FA930
tuner s RDS a radiotextom FT930 - vynikajuci tuner, nahradil FT920, ktorý nemal RDS, ale zvukovo aj parametrami su identicke.
double tape deck FC940 - najvyssi model z dvoj-deckov - mechaniky Marantz
a 2x digital compact casette DCC-900, ale nosicov mam iba zopar kusov, vacsinou originaly.

V minulosti som mal kompletne 2 zostavy (FR951, CD920, FC910, FC930, FT920), ale casom so ich zredukoval na hore popisanu zostavu.

Zostava je momentalne bez reproduktorov, hladam nejake stĺpy FB 8XX so zdravymi zavesmi a za rozumnu cenu. V Bratislave som nasiel este nezahorene FB840 v jednej teslackej predajni, ale cena 7500 SKK/ks ma uzemnila.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

skvělý aparátek. gratuluju!!!
ty digitální kazeťáky jsou zajímavé. nikdy jsem je neviděl, neslyšel - nahrát na ně symfonickou hudbu může být hodně zjímavé - i když s těmi médii to je asi špatné - minidisky tohle svého času převálcovaly.

jo závěsy jsou problém - napiš mi prosím tě na mail kontakt na tu bratislavskou prodejnu - myslím, že s nima dám řeč...
dík.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

škoda, že ses neozval. tímhle to padá. víš, já jsem idealista. kdybych měl v plánu ty bedny vyfouknout, jak si asi myslíš, ani o nich neceknu - kolik může být v blavě tesláckých prodejen? teď už by byly zapakované s mojí adresou na přebalu. chtěl jsem ti vyjednat slevu - v případě, že bys je koupil ty a právě jenom ty, bych třeba řekněme půlku zatáhl. já fb840 nechci, fb825 to by byla jiná, ale je škoda je tam nechat povalovat - k tvojí sestavě by sedly jako ušité...

phexsys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phexsys »

Ospravedlňujem sa, pracovná vyťaženosť mi nedovolí byť často online. Konečne som sa dopracoval k telefónnemu číslu:
Ide o firmu J & J - ELEKTRONIK, Tehelná 9/11 tel.: +421 2 44 37 39 68.
Určite by sa mi hodili do zostavy, ale mam v pláne kupovať minimálne verziu s kalotovými výškami.
Model FB840 je na začiatku v ponuke stĺpových repro. Momentalne sa mi risuje kúpa gramofónu Philips FP930 s dreveným šasi a prenoskou Ortofon OMB-20.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo, dík.
zavolám jim. na jedněch osmsetpatnáctkách mám provizorní hlinkové střeďáky - mají stejné parametry jako původní repráky, ale já radši papír. třeba budou mít nějaké philipsácké střeďáky, když mají fb840. ty už nejsou "digital series" jako fb815/820/821/825, ale "conductor series". právě středy jsou vylepšené - ale celkové zpracování horší.

p.s. myslel jsi asi páskové výšky ne? (fb821/825/850/860)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak samostatné repráky nemají - škoda, škoda..........

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jak jsou na tom se zvukem a sehnatelností Philipsácké CD rekordéry v hifi rozměru? Např. ten 3+1 785? Uvědomil jsem si, že nemám nic na záznam rádia. Denon DR-M4 pouštím do světa a stejně už se na kazety léta práší, tak mě napadlo něco takového. A když je tu znalec Dadaft... *2thumbsup* ... třeba poradí.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

něco málo o philipsech vím.
o rekordérech jen z doslechu - žádný jsem neslyšel.
všude jsou jich hromady. kvalita nahrávek je špičková. je to taky velmi pohodlné - prostě to zapneš a pak vytáhneš hotové cdčko. so easy.
kvalita reprodukce nic moc.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Blbě jsem napsal typ - CDR785. Bohužel se mi nedaří najít větší obrázek a zjistit, jestli to má Timer. Pro nahrávání z rádia zásadní věc.
Taky jsem špatně napsal větu o sehnatelnosti. Měl jsem na mysli sehnatelnost laseru, přece jen je to dost zásadní věc u CD rekordéru. A víme, že nic nevydrží navěky a laser u těhle věcí zvlášť ne.
A do třetice při pátrání po netu jsem objevil tolik poznámek o poruchách, že by se to snad mohlo vyrovnat slavnému DVD1000 nebo jak se jmenovalo to jejich úžasné drahé DVD, ze kterého všichni slintali kvůli kvalitní reprodukci (včetně CDDA), a které se všem podělalo a Philips od toho dal ruce pryč. Dokonce i v záruce pak raději vracel peníze, anžto došla nějaký součástka a chyba byla doslova masová. Zamrzí u CD rekordéru za pár tisíc, zklame u top mašiny. Ale to se stává.

P.S.: Všiml jsem si, že někdo na Lopuchu prodává CD 950 (inzerát ze 17.6.).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

s lasery ti neporadím.

cd950 je nejlepší cdčko, se kterým jsem měl tu čest obcovat. ale ta mechanika, to je katastrofa...

Odpovědět