* * * PHILIPS * * * let´s make things better
Re: * * * PHILIPS * * * let´s make things better
tak se mi podařilo konečně získat cd960 !!! velice těžko sehnatelné (v lednici druhé zdola) a společně s fa960mk2 (třetí zdola) to nejlepší, co filips kdy udělal. když k tomu připočtu cd950 a fb815 - ojojoj. a jelikož můj fa960mk2 bude odborně proklepnutý, a kdyby některé součástky náhodou jevily známky únavy časem, budou vyměněny za nové originální (např. kondy nippon či elna), bude to jízda v plné parádě. moc by mě pak zajímala třeba nejnovější střední třída, která by téhle dvojce "stařečků" dala na frak. myslím, že toho moc nebude...

Už se těším.Hoď sem foto,jak to máš již vycizelované a poskládané na těch stojanech 
Přes řeku do stínu stromů.
Nádherná zostava, predposledné poctivé hifi od Philips-u. Tie repro ti tíško závidím.
Čoskoro sa pochválim fotografiou mojej antracitovej 900-rady - dizajn DCC-900
Čoskoro sa pochválim fotografiou mojej antracitovej 900-rady - dizajn DCC-900
srdečně zdravím dalšího philips - nadšence. fotky určitě potěší. ze série 900 mám cd950 - skvělé cdčko!!! DAC7 je prostě maso. ten se montoval do nedostupných LHH a do nejdražších marantzů. ale podle fóra na mfbfreaks.nl jsou parádní i ostatní stroje téhle opravdu poslední hi-fi řady od filipsů. až to bude všechno pohromadě, taky dodám nějaké snímky. moje sestavička bude tato:phexsys píše:Čoskoro sa pochválim fotografiou mojej antracitovej 900-rady - dizajn DCC-900
(1-bit) philips cd950 + (16-bit) philips cd960 + philips fa960mk2 + grundig v7000 + 4x fb815
časem doplněná o nějaký full-automat gramofónek, patrně grundig nebo dual
kdo ví, o čem je řeč, ten ví...
ahoj
V mojej zostave je CD player CD931
srdcom systemu je integrovany zosilnovac FA930
tuner s RDS a radiotextom FT930 - vynikajuci tuner, nahradil FT920, ktorý nemal RDS, ale zvukovo aj parametrami su identicke.
double tape deck FC940 - najvyssi model z dvoj-deckov - mechaniky Marantz
a 2x digital compact casette DCC-900, ale nosicov mam iba zopar kusov, vacsinou originaly.
V minulosti som mal kompletne 2 zostavy (FR951, CD920, FC910, FC930, FT920), ale casom so ich zredukoval na hore popisanu zostavu.
Zostava je momentalne bez reproduktorov, hladam nejake stĺpy FB 8XX so zdravymi zavesmi a za rozumnu cenu. V Bratislave som nasiel este nezahorene FB840 v jednej teslackej predajni, ale cena 7500 SKK/ks ma uzemnila.
srdcom systemu je integrovany zosilnovac FA930
tuner s RDS a radiotextom FT930 - vynikajuci tuner, nahradil FT920, ktorý nemal RDS, ale zvukovo aj parametrami su identicke.
double tape deck FC940 - najvyssi model z dvoj-deckov - mechaniky Marantz
a 2x digital compact casette DCC-900, ale nosicov mam iba zopar kusov, vacsinou originaly.
V minulosti som mal kompletne 2 zostavy (FR951, CD920, FC910, FC930, FT920), ale casom so ich zredukoval na hore popisanu zostavu.
Zostava je momentalne bez reproduktorov, hladam nejake stĺpy FB 8XX so zdravymi zavesmi a za rozumnu cenu. V Bratislave som nasiel este nezahorene FB840 v jednej teslackej predajni, ale cena 7500 SKK/ks ma uzemnila.
skvělý aparátek. gratuluju!!!
ty digitální kazeťáky jsou zajímavé. nikdy jsem je neviděl, neslyšel - nahrát na ně symfonickou hudbu může být hodně zjímavé - i když s těmi médii to je asi špatné - minidisky tohle svého času převálcovaly.
jo závěsy jsou problém - napiš mi prosím tě na mail kontakt na tu bratislavskou prodejnu - myslím, že s nima dám řeč...
dík.
ty digitální kazeťáky jsou zajímavé. nikdy jsem je neviděl, neslyšel - nahrát na ně symfonickou hudbu může být hodně zjímavé - i když s těmi médii to je asi špatné - minidisky tohle svého času převálcovaly.
jo závěsy jsou problém - napiš mi prosím tě na mail kontakt na tu bratislavskou prodejnu - myslím, že s nima dám řeč...
dík.
škoda, že ses neozval. tímhle to padá. víš, já jsem idealista. kdybych měl v plánu ty bedny vyfouknout, jak si asi myslíš, ani o nich neceknu - kolik může být v blavě tesláckých prodejen? teď už by byly zapakované s mojí adresou na přebalu. chtěl jsem ti vyjednat slevu - v případě, že bys je koupil ty a právě jenom ty, bych třeba řekněme půlku zatáhl. já fb840 nechci, fb825 to by byla jiná, ale je škoda je tam nechat povalovat - k tvojí sestavě by sedly jako ušité...
Ospravedlňujem sa, pracovná vyťaženosť mi nedovolí byť často online. Konečne som sa dopracoval k telefónnemu číslu:
Ide o firmu J & J - ELEKTRONIK, Tehelná 9/11 tel.: +421 2 44 37 39 68.
Určite by sa mi hodili do zostavy, ale mam v pláne kupovať minimálne verziu s kalotovými výškami.
Model FB840 je na začiatku v ponuke stĺpových repro. Momentalne sa mi risuje kúpa gramofónu Philips FP930 s dreveným šasi a prenoskou Ortofon OMB-20.
Ide o firmu J & J - ELEKTRONIK, Tehelná 9/11 tel.: +421 2 44 37 39 68.
Určite by sa mi hodili do zostavy, ale mam v pláne kupovať minimálne verziu s kalotovými výškami.
Model FB840 je na začiatku v ponuke stĺpových repro. Momentalne sa mi risuje kúpa gramofónu Philips FP930 s dreveným šasi a prenoskou Ortofon OMB-20.
jo, dík.
zavolám jim. na jedněch osmsetpatnáctkách mám provizorní hlinkové střeďáky - mají stejné parametry jako původní repráky, ale já radši papír. třeba budou mít nějaké philipsácké střeďáky, když mají fb840. ty už nejsou "digital series" jako fb815/820/821/825, ale "conductor series". právě středy jsou vylepšené - ale celkové zpracování horší.
p.s. myslel jsi asi páskové výšky ne? (fb821/825/850/860)
zavolám jim. na jedněch osmsetpatnáctkách mám provizorní hlinkové střeďáky - mají stejné parametry jako původní repráky, ale já radši papír. třeba budou mít nějaké philipsácké střeďáky, když mají fb840. ty už nejsou "digital series" jako fb815/820/821/825, ale "conductor series". právě středy jsou vylepšené - ale celkové zpracování horší.
p.s. myslel jsi asi páskové výšky ne? (fb821/825/850/860)
tak samostatné repráky nemají - škoda, škoda..........
Jak jsou na tom se zvukem a sehnatelností Philipsácké CD rekordéry v hifi rozměru? Např. ten 3+1 785? Uvědomil jsem si, že nemám nic na záznam rádia. Denon DR-M4 pouštím do světa a stejně už se na kazety léta práší, tak mě napadlo něco takového. A když je tu znalec Dadaft...
... třeba poradí.
něco málo o philipsech vím.
o rekordérech jen z doslechu - žádný jsem neslyšel.
všude jsou jich hromady. kvalita nahrávek je špičková. je to taky velmi pohodlné - prostě to zapneš a pak vytáhneš hotové cdčko. so easy.
kvalita reprodukce nic moc.
o rekordérech jen z doslechu - žádný jsem neslyšel.
všude jsou jich hromady. kvalita nahrávek je špičková. je to taky velmi pohodlné - prostě to zapneš a pak vytáhneš hotové cdčko. so easy.
kvalita reprodukce nic moc.
Blbě jsem napsal typ - CDR785. Bohužel se mi nedaří najít větší obrázek a zjistit, jestli to má Timer. Pro nahrávání z rádia zásadní věc.
Taky jsem špatně napsal větu o sehnatelnosti. Měl jsem na mysli sehnatelnost laseru, přece jen je to dost zásadní věc u CD rekordéru. A víme, že nic nevydrží navěky a laser u těhle věcí zvlášť ne.
A do třetice při pátrání po netu jsem objevil tolik poznámek o poruchách, že by se to snad mohlo vyrovnat slavnému DVD1000 nebo jak se jmenovalo to jejich úžasné drahé DVD, ze kterého všichni slintali kvůli kvalitní reprodukci (včetně CDDA), a které se všem podělalo a Philips od toho dal ruce pryč. Dokonce i v záruce pak raději vracel peníze, anžto došla nějaký součástka a chyba byla doslova masová. Zamrzí u CD rekordéru za pár tisíc, zklame u top mašiny. Ale to se stává.
P.S.: Všiml jsem si, že někdo na Lopuchu prodává CD 950 (inzerát ze 17.6.).
Taky jsem špatně napsal větu o sehnatelnosti. Měl jsem na mysli sehnatelnost laseru, přece jen je to dost zásadní věc u CD rekordéru. A víme, že nic nevydrží navěky a laser u těhle věcí zvlášť ne.
A do třetice při pátrání po netu jsem objevil tolik poznámek o poruchách, že by se to snad mohlo vyrovnat slavnému DVD1000 nebo jak se jmenovalo to jejich úžasné drahé DVD, ze kterého všichni slintali kvůli kvalitní reprodukci (včetně CDDA), a které se všem podělalo a Philips od toho dal ruce pryč. Dokonce i v záruce pak raději vracel peníze, anžto došla nějaký součástka a chyba byla doslova masová. Zamrzí u CD rekordéru za pár tisíc, zklame u top mašiny. Ale to se stává.
P.S.: Všiml jsem si, že někdo na Lopuchu prodává CD 950 (inzerát ze 17.6.).
s lasery ti neporadím.
cd950 je nejlepší cdčko, se kterým jsem měl tu čest obcovat. ale ta mechanika, to je katastrofa...
cd950 je nejlepší cdčko, se kterým jsem měl tu čest obcovat. ale ta mechanika, to je katastrofa...