* * * PHILIPS * * * let´s make things better

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: * * * PHILIPS * * * let´s make things better

Příspěvek od dadaft »

vypadá to skvěle !!!
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
tak za půl roky budou ty bedny šlapat na p... :!:
*2thumbsup*

nějak mě začíná mrzet, že jsem ti ty bedny nevyfoukl... *headbang*
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ještě bych si snad dovolil pár poznámek z mých zkušeností s kabeláží pro repra philips:

typově asi nejblíž výrobcem doporučovaným reprokabelům jsou Prosony 2 x 4 mm2
http://www.hifionline.cz/kabely/reprodu ... -sc-2x4mm/
(a nenechal bych se ovlivňovat cenou, tohle jsou opravdu skvělé kabely)

mě se potvrdilo, že tyhle bedny mají rády větší průřezy a taky kroucené kabely nebo ještě líp rovnou párovou čtyřku, takže osobně bych mezi philipsím zesíkem a fb840 zvolil 4 x 2,5 mm2 Cordial Ultraflex CLS 425
http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/metraz-strana-3/
(já měl s fa860 dva zkroucené CLS 225-651 zapojené do kříže a hrálo to báječně)

pokud požaduješ higendovější jméno, koukl bych na Supry Rondo...
(a třeba i 4 x 4 mm2)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

phexsys píše:Bedne su z 19 mm H2 a čelný panel z 30 mm MDF. Vnútorný objem 48 litrov, hmotnosť 19,5 kg/ks.
pro zvědavce snad ještě doplním, co je to H2: na rozdíl od MDF, což je vlastně dřevotříska neboli s pojivem slisované dřevěné třísky, H2 je de facto s pojivem slisovaných tisíce listů papíru - velmi lehký a dobře obrobitelný materiál s vynikajícími vlastnostmi. není tak tvrdý jako MDF, zato mnohem houževnatější...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no, to "velmi lehký" jsem asi kapku přehnal - spíš ne tak těžký jako MDF nebo masiv.
;)

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

toto vlákno som až doteraz obchádzal, lebo - čo už môže byť v dnešnej dobe zaujímavé na Philipse. Ale pohlad na tie zostavy je fascinujúci. Ak by som v časoch mojej mladosti mal v garzónke takú chladničku s takým obsahom, bol by som neprekonateľný frajer :D Časy krásnej klasiky sú už asi definitívne za nami. :(

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Acon píše:lebo - čo už môže byť v dnešnej dobe zaujímavé na Philipse.
mozky Acone - to je a bylo na philipsu vždy to nejzajímavější... po tvrdé lekci jim došlo, že nejen technici, ale i manažeři musí být špička. polovina dnes obdivovaného audia jede na patentech téhle firmy. v lcd-tv a bezdrátových (multi)systémech jsou už zase tam, kde bývali zvyklí být - na špici. do deseti let budou zasse vládnout evropě...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Acon píše: Časy krásnej klasiky sú už asi definitívne za nami. :(
Acone,
jsem přesvědčen, že ta krásná černá klasika má co říci i dneska. Zrovna poslouchám Leonarda Cohena & Sharon Robinson, CD Ten New Songs. Ta černá klasika mých FB825 si úchvatně notuje s elektronkovým zesilovačem. Ty bedny co vyráběl Philips (a nejen bedny) jsou jako víno, skoro bych řekl že čím jsou starší, tím lepší. Již tehdy je řešily tak, aby na povrchu byly úplně mrtvé - přiložíš li konečky prstů, cítíš jen teplo dřeva, žádné chvění, rezonance či jiné nepříjemnosti.

Ano, Dadaft má pravdu, že jim ujel marketing, po technické stránce byli a jsou neskutečně dobří. Buď jim ujel vlak a dali se na kolej spotřebního bílého zboží pro domácnosti (a v tom jsou na špici), nebo v okamžiku, kdy předali oblast audia Marantzu, tak již ten vývoj šel jiným směrem, než jej určoval Holandský Philips. Marantz velmi dlouho z nich žil, Philipsův dodnes vysoce ceněný DAC960 Marantz vyráběl ještě v době nedávné a to v krásné, dřevěné skříňce (no špica !). Top bedny Philipsu FB1000 převzal s jedinou změnou: Pojmenoval je LS95 a pod tímto označením se dokonce prodaly v minulém roce na ebay.de za cca 1500 € - a jsou to bedny více než 15 let staré.

Málo které zařízení v Hi-Fi po 15 až 20 letech přináší tolik radosti jako tyto staré a krásné stroje. Já osobně bych každému začínajícímu fandovi, co má hluboko do kapsy, poradil jen a jen starý stroj - srandy, potěšení a hudby s ním zažije dost a dost. Když náhodou zjistí, že má jiné, přednější zájmy, tak se nic moc nestalo. A když mu ten koníček zůstane navždy, tak stejně jednou bude hledat jak dál...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

nech mi je odpustené moje podceňovanie Philipsu. Viem, že jednotlivé časti a súčasti takmer väčšiny hifi mašiniek tej lepšej kategórie, má v sebe niečo od Philipsu a myslím, že aj môj CDP Lexicon má ich mechaniku. Môj nezáujem bol smerovaný skôr ku komponentom ako celku.
Staré čierne "veci" majú stále svoje miesto. Svetlím príkladom je môj brat, ktorý k Aconom 823 stále používa jeden z vyšších (v 92" najvyšší čierny) modelov zaznávaného Technicsu. Pri porovnávaní rôznych aj audiofilských CDP zozbieraných po kamošoch, skonštatoval, že prínos nie je hodný takej investície. Čo som počul,dávam mu za pravdu. Drahý CDP je v pomere cena:zvukový prínos, najhoršia investícia. Samozrejme, nejaký Samsung a pod. za 2000,- nepovažujem za použiteľný CDP. Pokial teda tá cena nie je v €, alebo Doláčoch :D
Naposledy upravil(a) Acon dne 20 srp 2008 10:16, celkem upraveno 1 x.

phexsys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phexsys »

Nedivím sa Acon-ovi jeho skeptický názor na Philips ako značku. V časoch okolo roku 1995-1996, kedy som na Vianoce dostal vytúžený prenosný minisystem od Philipsu, ktorý v priebehu 2-och rokov vypovedal službu (aj vďaka častému používaniu) - s posmechom som si hundral: Philips by mal naozaj robiť veci lepšie. Bola to éra plastu, lacných komponentov z Taiwanu a Malaysie.

Väčšiu radosť som mal z otcovho gramoradia TESLA A-1018 a kotúčových magnetofonov B115 a 116. Na konci ktorých kralovali uzavreté dvojpasmove regalovky. Prešlo mnoho času až sa mi podarilo vyskúšať rekordér DCC900, nadšenie prerástlo do zberateľskej vášne s cieľom skompletovať túto zaujímavú zostavu. Dnešným dňom som zavŕšil niekoľkoročný maratón kúpou nemeckého gramofónu PHILIPS FP 930 s dreveným šasi v excelentnom stave. Časť komponentov je prezlečený Marantz.
Kvalita spracovania, spoľahlivosť ako aj zvukový prejav sú presvedčivé. Môžem teda smelo vyhlásiť, že mám doma poctivé HI-FI od PHILIPSu.

dadaft:
::::nějak mě začíná mrzet, že jsem ti ty bedny nevyfoukl... :::::

Rovnaku poznámku som utržil od kamaráta po posluchovej skúške, ktorý reprobedne objavil v tejto predajni a prezradil mi ich polohu. 8-)

Philipsy z konca 80-tych rokov a začiatku 90-tych rokov je skvelý odrazový mostík do sveta HI-FI.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Acon píše:Drahý CDP je v pomere cena:zvukový prínos, najhoršia investícia.
dlouho jsem o těchhle slovech přemýšlel Acone.
můj pocit je: ano i ne.
dovolím si tě parafrázovat: Dobrý CDP je v pomere cena:zvukový prínos, najlepšia investícia.

samozřejmě, pokuď máš špičkový i zbytek sestavy :lol:
prostě ano i ne.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Jedny Philips FB840 ve velmi dobrém stavu se objevily na aukci v Holandsku a to za cenu pod 200 €. Protože tam pojedu pro ještě jedny FB825, jsem ochoten je vážnému zájemci dovézt (pochopitelně po kontrole). Má-li někdo zájem, napiště mi SZ.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

dataft
ovolím si tě parafrázovat: Dobrý CDP je v pomere cena:zvukový prínos, najlepšia investícia.
Myslel som v pomere k iným komponentom. Najviac počuť bedne. Ak postúpiš z 10tisícových na 100, rozdiel musí byť brutálny. 2. zosík, postup za 10 na 100 je veľmi jasne počuteľný. 3. CDP. Postup z 10 na 100 je počuteľný, no zo spomenutých komponentov najhorší pomer cena:prínos

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Uvažujem nad Philips SACD 1000 z druhej ruky (hlavne na prehrávanie SACD),
stojí za to ho zhánať ? Na Stereophyle obstál kedysi veľmi dobre.
http://www.stereophile.com/digitalsourcereviews/353/
Myslím že získlal aj EISA 2001/2002.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zvukově špica - kvalitou zpracování hrůza.

tohle je jiná káva:
Philips Cineos DVD/SACD Player DVP9000S
Obrázek
zeptej se efičáka...

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Ten SACD1000 byl opravdu proslavený přístroj. Najdi si o tom něco na netu. Zvukově velmi chválený, ale Philips u něho nebyl schopen provádět servis ani po celou záruční dobu. Byla tam nějaká podstatná součástka, která pak nebyla dostupná a časem to nikdo nedokázal opravit, ani mimo ofic. servisy. Naprosto nebrat!!!
Tu devítitisícovku jsem obdivoval u nás v prodejně, nikdy jsem to neměl možnost slyšet na aparatuře, ale měli to tam vystavené i s patřičným receiverem a vypadalo to velmi pěkně. Zase po čase pěkný design u Philipsu. Škoda, že to nehrálo DVD-Audio, což většinou uměla technicky identická Yamaha. Akorát nevím, jestli k 9000S byla identická řada u Yamahy? Že by DVD-2500? Dadafte, neslyšel jsi ten DFR9000? Nebo nemáš nějaké info, jestli se to nějak vymykalo z kategorie běžný receiver?

Odpovědět