* * * PHILIPS * * * let´s make things better
Re: * * * PHILIPS * * * let´s make things better
Dík, za varovanie. Tá druhá varianta by nemala zmysel, zatiaľ mám Yamahu DVD-S1700.
agavel
bohužel, v tomhle nemůžu sloužit: já se o receivery nikdy moc nezajímal...
bohužel, v tomhle nemůžu sloužit: já se o receivery nikdy moc nezajímal...
Agavel - byla to Yamaha DVD S 2300.
Hm. Co jsem se zběžně díval po netu, tak ani ta neproslula spolehlivostí. Leda by někteří jedinci byli schopni běžně odpravit 3 DVD v záruční době. Já sám jsem z důvodu obav o spolehlivost zrovna tehto model vyškrtl ze seznamu. Je to tu ale OT, takže končím.Mih píše:Agavel - byla to Yamaha DVD S 2300.
dovolte mi tedy, abych se i já pochlubil svým poctivým Hi-Fi od Philipsu.phexsys píše:Kvalita spracovania, spoľahlivosť ako aj zvukový prejav sú presvedčivé. Môžem teda smelo vyhlásiť, že mám doma poctivé HI-FI od PHILIPSu.
o generaci starší než phexsysova řada 900:
Philips CD960, FA860 & FB825

No paráda, FB 825, blahoželám. Teraz môžes zreferovať kvalitu supronylov vs. páskáče.
záleží, jestli máš pásky rád. já jo. výšky jsou lehoulinké, čisté a rychlé...
když jsem zkoušel, jestli by to neutáh grundig, měl jsem tam tenké reprolanka. neutáh.
předvčerem jsem na fa860 připojil poctivých 2 x 4mm2 prosonů, přidal monacorské signály, a od té doby jsem v tranzu. sehrané komponenty - nejvyšší meta. podle mě. tímto jsem ukončil hledání a těším se....
stará dobrá osumdesátá léta. ten zvuk má něco do sebe. není to asi tak rozlišené jako dokážou současní studení trhači, ale je to hřejivé a naplňující. já ten zvuk miluju a dlouho jsem ho hledal. kdybys to slyšel!!! (vlastně, vždyť ty to slyšíš taky
) ty bedny předou jako kočky. obzvlášť v noci je to prostě nádhera. basa je nádherně kulaťoučká a hřeje dřevem, ale přitom žádný hučák a brzda. není hranatá, silná struna prostě doznívá jinak než tenká, ale přitom není rozflajzlá. no maso. vokály se proplétají a člověk má chuť tancovat a zpívat. kluci od filipsů měli tehdy super zázemí a jasno v tom, co dělají. v západní evropě vrcholila všeobecná doba blahobytu a je to z toho aparátu cítit. je udělaný, aby člověka bavilo poslouchat muziku. já s nimi sdílím jejich pohled na hifi a musím se držet, abych o každém cdčku, které tam vložím, nepsal na fórum, že je to superbomba
.
mám prostě radost až na kost. je to paráda...

když jsem zkoušel, jestli by to neutáh grundig, měl jsem tam tenké reprolanka. neutáh.
předvčerem jsem na fa860 připojil poctivých 2 x 4mm2 prosonů, přidal monacorské signály, a od té doby jsem v tranzu. sehrané komponenty - nejvyšší meta. podle mě. tímto jsem ukončil hledání a těším se....
stará dobrá osumdesátá léta. ten zvuk má něco do sebe. není to asi tak rozlišené jako dokážou současní studení trhači, ale je to hřejivé a naplňující. já ten zvuk miluju a dlouho jsem ho hledal. kdybys to slyšel!!! (vlastně, vždyť ty to slyšíš taky

mám prostě radost až na kost. je to paráda...

Já si hned říkal, že dávat Grundig zesilovač k bednám a CD Philips mi moc neštimuje. Takhle to máš z jedné stáje a sladěno 

ještě dodám, aby nevznikl dojem, že to je nějaká měkká slivka, to bych nerad - rozlišení tam samozřejmě je, je to Hi-Fi, ale není to nekontrolovaně rozsypané v prostoru. za vším je cítit taková pružná síla, něco mocného, ale nerušícího, ba přímo přirozeného. něco jako gravitace.
prostě to ladí.
a tak přichází čas na nestresovou prácičku, grundigovský aparát...

prostě to ladí.
a tak přichází čas na nestresovou prácičku, grundigovský aparát...

To ti gratuluji. Jenom, prosím tě, nepiš, že jsi ukončil hledání... 

joo, vypadlo mi tam jedno slovíčko. díky za upozornění. dočasně jsem ukončil hledání...

To je již lepší, to beru... 

Gratuluji, konečně ucelená a krásná sestava od Philipsu, měl jsi pravdu, oni uměli moc a moc. Jednou jsem tu dobu nazval dobou, "kdy stereo ještě bylo stereem" a ihned se na mně sesypala vlna nevole, jak jsem to myslel. Škoda jen, že nejsou k mání ty Philips FB1000 (neboli Marantz LS95). Jen tak mimochodem, malé budky od tohoto pod označením Maratz LS85 se stále vyrábějí a dají se sehnat ... ale cena je moc a moc vysoká.
poslyš phexsysi, a co tohle?
digitální aktivní bedny z řady 900: DSS930

to tě nikdy nebralo?
mě osobně by zajímaly velmi. jestli se někdy rozhodnu pro druhý filipsí aparát, tak bych to viděl na CD950 + DSC950 + DSS930.
(škoda že na DSS950 už nebylo dost sil, to by byla věc!!!)
digitální aktivní bedny z řady 900: DSS930

to tě nikdy nebralo?
mě osobně by zajímaly velmi. jestli se někdy rozhodnu pro druhý filipsí aparát, tak bych to viděl na CD950 + DSC950 + DSS930.
(škoda že na DSS950 už nebylo dost sil, to by byla věc!!!)
tak jsem jen tak náhodou koupil za směšnou částku dvd hard-disc recorder Philips HDRW720.

v podstatě si od něj neslibuju vůbec nic. může jen překvapit. je z katalogu 04/05. asi běžné funkce a vybavení...
znáte někdo?

v podstatě si od něj neslibuju vůbec nic. může jen překvapit. je z katalogu 04/05. asi běžné funkce a vybavení...
znáte někdo?