bohus píše:Můj názor na phono předzesilovač Genie Turntable GTP-1.
Jak mnozí víte, používám integrovaný zesilovač Audionet Sam V2 jako předzesilovač a před několika měsíci jsem si do něj zakoupil i desku phono předzesilovače od Audionetu a mám naposloucháno.
Dostalo se mi možnosti odzkoušet i novoučký výše uvedený předzesilovač a po pár hodinách poslechu můžu konstatovat ve srovnání s Audionetem :
- velmi vydařený výrobek, výšky a středy si naprosto nezadají s předzes. v Samovi, mnohdy se mi zdá muzika plnější.
- zatím trošililinečku méně výrazné na basech, ale předpokládám, že se vše změní po delším provozu, podotýkám však, že kdo neslyšel basy na Samovi, tak nemůže mít námitky.
Za sebe dávám 1-.

Poslední model karty phono, do Audionet SAM V2, má na svůj zvuk, vynikající cenu.
Za touto výhodnou koupí je jeden háček. Cena jejího "držáku".
http://www.elektrospalicek.cz/detail.php?id=1787
Jasně, když už je SAM, karta je velmi výhodná.
Právě poslouchám Simon and Garfunkel, Bridge Ower Troubled Water s Ortofon Valencií a GTP upraveném na 100 Ohm.
Příboj hudby, prorážející nedokonalost levné sestavy již vlastním.
Za 10t., mám podobný zvuk, jaký umí Densen B-400+, CD player, za 65t.
Na velmi drahé rozlišené sestavě přítele Zbyňka, se charakter GTP a CD velmi přiblížil.
Osobně bych vyzdvihl spojitost a lahodný projev gongových činelů u analogu GTP.
Záleží na kvalitě nahrávky, elektrifikovaný jazz Wayne Shouter dopadl nerozhodně.

Akustický jazz klavírního tria, vyšel dynamikou více na CD, celkovým dojmem na analog.

GTP je přizpůsobené na moji přenosku. S doporučenou zátěží, by s Rondo Bronze prošlo více detailů a dynamiky.
GTP se mi líbí, umí a hraje. Moc pěkně.
Cecilia, od Simon a Garfunkel, VELIKÉ!
Já si snad půjčím i nějakého Dylana, něco na tom musí být, jen jsem ho ještě neslyšel "doopravdy".
Jak říká Peer, je to o kabelech. Densen mi hraje nejlépe se Straithwire, který dosud neochvějně propojoval CD.
Tam je ho škoda. HrrrrAje to!!!!
Přijde Patmann, napíše Vám, že nekecám!
Veliké, líbivé, Akzentované. Gramofon hraje JINAK, než CD!
Stojí to za tu práci a peníze?
Ano.