Primare - výrobce highendových komponent
Re: Primare - výrobce highendových komponent
Když už upravuješ, kolik máš momentálně vstupní odpor na vstupu ze kterého hraješ?
Kolik je vstupní citlivost zesilovače a kolik voltů dává tvůj zdroj signálu?
Jedeš přez symetriku?
Kolik je vstupní citlivost zesilovače a kolik voltů dává tvůj zdroj signálu?
Jedeš přez symetriku?
Nebudes se jiste zlobit, ale to si muzes najit na netu
.
Ja tam mam upravy, (ty predesle) ktere nemeni elektrickou stranku veci, kabelaz, konektory (komplet nahrazene za Furutech, vnitrni kab za Neotech). Elektrickou stranku resil Rix, dostal jsem i zpravu s merenimi, jeste jsem se tam poradne nedival, podivam se.
Sestava hraje jak polita živou vodou.
PS. Teď ještě uvažuji o výměně pojistek, kterých je uvnitř celkem 5 (každá větev má dvě a na vstupu jedna). Dobrou zkušenost jsem už udělal s výměnou pojistek u zdroje od Pro-Jectu s HifiTunning Supreme 3, které bych ještě asi zaplatil.

Ja tam mam upravy, (ty predesle) ktere nemeni elektrickou stranku veci, kabelaz, konektory (komplet nahrazene za Furutech, vnitrni kab za Neotech). Elektrickou stranku resil Rix, dostal jsem i zpravu s merenimi, jeste jsem se tam poradne nedival, podivam se.

PS. Teď ještě uvažuji o výměně pojistek, kterých je uvnitř celkem 5 (každá větev má dvě a na vstupu jedna). Dobrou zkušenost jsem už udělal s výměnou pojistek u zdroje od Pro-Jectu s HifiTunning Supreme 3, které bych ještě asi zaplatil.
Dark side of the moon píše: ↑22 zář 2022 10:36Je to stále dokola, ale stejně mi to nedá nereagovat.
Je až úsměvné, jak popuzeně tu někteří reagují na argumenty zkušeného konstruktéra, který zcela jasně a přesně vysvětluje, proč něco vliv mít může a něco ne. Vytrhávání vět z kontextu, nepochopení textu - to jsou běžné reakce. A když dojdou argumenty tak přijde čas použít to poslední - já to slyším.
Ale zkusit slepý test, to ne. To by se "vidělo". Tedy spíš nevidělo a neslyšelo.
Dostat co nejvěrnější signál ze zesilovače - to dnes jde a není to žádný velký problém a nejsou na to potřeba žádné magické pomůcky (to píše BVa a je to naprostá pravda). Stejně jako to, že zcela zásadní je následně interakce s reproduktory a místností (i to BVa zmínil). A zmiňovaný citát B. Sýkory je opravdu výstižný. A následně nelze než souhlasit s příspěvkem Fidji99.
A jen pro dovysvětlení - ona hudba poslouchaná v běžné "pokojové" hlasitosti (tedy výrazně nižší než je přirozená hlasitost nástrojů), v malé místnosti, při rovné nezkreslené křivce skutečně nezní nic moc. Ale je to základ, dostat takový výstup v poslechovém místě. A následně si klidně hrát se zvukem tak, aby se mi to dobře poslouchalo (potichu, nahlas, jinak na klasiku, jazz, rock,..), klidně i dle těch výše zmiňovaných špatných návyků. Protože, a to souhlasím, radost a spokojenost s poslechem je tím cílem.

Líp to napsat nejde.
Ahoj kychtaxi,kychtax píše: ↑22 zář 2022 12:15Nebudes se jiste zlobit, ale to si muzes najit na netu.
původně jsem nechtěl vůbec reagovat na Tvojí narážku v jiném vlákně na moji osobu, že bych se měl tedy o ty letité zkušenosti v oblasti Hifi podělit. Ale nakonec proč ne, ale je v to háček. Může skutečný Hifista diskutovat a dělit se o svoje zkušenosti z Hifi s někým, kdo tady píše výše uvedené skutečnosti. O skutečném Hifi se tady dá diskutovat s někým jako je Fidji99, Antony a pod., ale většina skutečných hifistů již z fora odešla, bohužel diskutovat s někým jako se tady prezentuješ Ty, mám problém a to v základním filosofickém postoji k dané problematice.
Pokud já budu jezdit v Superbu a přestane mně z nějakého důvodu vyhovovat, tak se ho zbavím a pořídím si něco o level, nebo raději o několik levelů výš. Holt to stojí peníze, ale bude to profesionální výrobek v odpovídající kvalitě.
Ty to však řešíš jinak. U toho Superba povyměňuješ hadice za větší průměr, aby se to lépe uchladilo, u ventilků pneumatik povyměňuješ čepičky a víko na nádobce brzdové kapaliny a čekáš že z toho bude účinek karbon-keramiky, dozadu nalepíš plastovej difuzor a čekáš, že to bude mít účinek jako "padací most" na spodku AMG GT-R a pod.
Člověk se pořád učí. "Sestava hraje jak polita živou vodou", to nedokážu pobrat a co si pod tím představit. Pořád píšeš o "posunech", kam se to pořád posouváš? Hifi je pro nás všechny jen prostředek jak kvalitně poslouchat reprodukovanou hudbu v domácích podmínkách a snažit se co nejvíce přiblížit té reálné hudbě. Máš vůbec ještě čas poslouchat tu hudbu, když pořád něco někam posouváš, vždyť to nestačíš ani naposlouchat a už se zase v tom hrabeš. Věnuj se smysluplné činnosti, jako např. akustika poslechovky, ustavení reprobeden a udělej něco s tím oknem. Toto jsou zásadní záležitosti pro kvalitní poslech hudby. Je to jen moje doporučení, rozhodnout se musíš sám, jakou cestou půjdeš.
Je to Tvoje věc a já Tě nebudu nijak kritizovat, jak jsem psal: kdo si hraje - nezlobí, hlavně že Tě" to baví. Diskutovat však na takové téma mám problém a ani nechci, proto tady také nemám osobní vlákno. Do "držky" už jsem tady dostal za tu moji popisku.
Neber to osobně, neuraž se, ale moje doporučení je, raději poslouchej hudbu - je to skvělý relax a neztrácej čas nesmyslnou činností.
Ať se Ti daří a sorry.
Neboj, neurazim se. Posloucham porad, hlavne elektroniku. A ta chce poradne basy. Na vaznou si radsi zajdu, do Rudolfina to nemam daleko. Tve vlakno by bylo super, to myslim vazne. Fidji 
PS. Ja vim ze nemam buhvijakou sestavu, v ramci moznosti. PS2. + Rad si poslechnu cizi sestavu, to je velmi podnetne a da to za 10000 slov.

PS. Ja vim ze nemam buhvijakou sestavu, v ramci moznosti. PS2. + Rad si poslechnu cizi sestavu, to je velmi podnetne a da to za 10000 slov.

Zkusil jsi namísto RME nějaký slušný předek ? U mě převodník jako předek nic moc ( Customworks Dac 1 Oled ).
Leony [ostatni] - DAC ako predok je OK, len ho treba zladit s koncom, co sa tyka gainu. Dnesne DACka davaju bezne 4 a viac najma cez symetriku.
Nemozes dat nieco co sype 6V a spojit to s koncakom co ma gain 29dB. Potom ides na niekde okolo 1V a cudujes sa. Myslim, ze to Primare je OK - cez XLR to ide dole na 20dB, tam by to malo byt ok.
@Kychtax, ako hlasno hras, aby si bol okolo 85dB? na RME?
Nemozes dat nieco co sype 6V a spojit to s koncakom co ma gain 29dB. Potom ides na niekde okolo 1V a cudujes sa. Myslim, ze to Primare je OK - cez XLR to ide dole na 20dB, tam by to malo byt ok.
@Kychtax, ako hlasno hras, aby si bol okolo 85dB? na RME?
Na odľahčenie.. A neberte to všetko tak vážne

Samozřejmě je u mne před A32 zapojený plnohodnotný předzesilovač. A32 je bez předzesilovače jak dítě samotné v lese na jahodách. Samo bloudí, zatím co s rodičem za ruku se ví přesně kam se jde, co se bude dělat atd. (četl jsem v Pl recenzi na dělenec Primare).
Vyzkoušel jsem několik, ten co mám připojen teď nebudu zatím specifikovat. Ale fakt tomu neuvěřitelně pomáhá. Předek v RME je na A32 málo, řekl bych skoro až nepoužitelný. Zvuk se rozsype, nedrží tolik pohromadě atd. atd.

"Nebudes se jiste zlobit, ale to si muzes najit na netu
."
"Vyzkoušel jsem několik, ten co mám připojen teď nebudu zatím specifikovat"
Ok. Pochopil jsem a táhnu.

"Vyzkoušel jsem několik, ten co mám připojen teď nebudu zatím specifikovat"
Ok. Pochopil jsem a táhnu.
Jardo ten predek ma na vstupu 94kOhm, na vystupu 10Ohm. Gain ma 8dB. Udaj z prospektu.
Děkuju. Až se budeš hodně nudit, tak se domluv s tvým moderem a zkuste min nez 94K, co to se zvukem udela.
Pokud ti dopredu rekne, ze je to kravina, tak dej vedet.
Pokud ti dopredu rekne, ze je to kravina, tak dej vedet.
Hmm, nejde edit.
To co popisuješ, že bez předzesilovače to hraje hůř, ptal jsi se někho, případně víš, proč to tak je?
Měl jsem za to, že čím méně komponentů v cestě, tím větší šance na dobrý zvuk.
To co popisuješ, že bez předzesilovače to hraje hůř, ptal jsi se někho, případně víš, proč to tak je?
Měl jsem za to, že čím méně komponentů v cestě, tím větší šance na dobrý zvuk.
Taky bych to tak čekal - ale ze zkušenosti vím, že to tak nemusí být. Vlastnil jsme tento TAD, u kterého docela úpravu hlasitosti v recenzích chválili a opravdu to při provozu přímo do koncáku Pass Labs X250.8/X350.8 hrálo "spíše hůř" než firemní preamp XP20, ale v zásadě by se s tím dalo žít. Pak jsem upgradoval na preamp XP22, který byl výrazně lepší než XP20 a tady se už výstup z TAD vůbec nechytal.Měl jsem za to, že čím méně komponentů v cestě, tím větší šance na dobrý zvuk.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas , mám podobnou zkušenost s Mytekem. Když jsem ho použil jako DAC/Preamp rovnou do koncového zesilovače, tak ten zvuk moc dobrý nebyl. Respektive, do určité hlasitosti to šlo, ale jak jsem přidal, tak se zvuk rozsypal.