Pro-Ject Audio Systems

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject Audio Systems

Příspěvek od blesk666 »

Ano vidim co dokazu. Uz len co vedia vyvyjat a vyrabat v audiu. Avsak sa nad tym trochu zamyslime ze taky Denafrips, Holo Audio, Kinki….ake znacky suciastok pouzivaju - stale Europske, Americke a Japonske. No napriek tomu, stale by som rozlisoval. Cina rozhodne nie je demokraticka krajina. Nechcem vsak v tejto teme pokracovat, radsej a dozvediet sa zas o niekom dalsom kde su jeho hodnotove postoje

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Máme zde novou řadu ramének EVO-AS a EVO-CCA
obrázek_2023-09-16_103355242.png
Tento tip s kardanovými ložisky se mi velice líbí. Pohyb oproti S-shapu jde citelně lehčeji. Je ale trochu škoda že na něj nedali opět kladkový antiskate. Celkem mne překvapily udané efektivní hmotnosti. U eskového 9" s odnímatelným headshellem je hodnota 24.2g, což je teda opravdu dost.
A taky se mi velmi líbí i to druhé rameno Carbo-hliník. Opravdu zajimavá konstrukce. Celkem by mě zajímalo jakým směrem se zvuk posune.
A poslední novinkou kterou ještě nemají v nabídce budou dva step-up boxy. Tedy převodní trafa k MC přenoskám v ředě S a DS. Které byli nedávno představeny na výstavě.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Našel sem na Youtube testovaní nových ramen. Výsledek vlastně potvrzuje i moje zkušenosti mezi rameny carbon/hliník.
Carbon - spíše suchý projev který muže v některých kombinacích (hlavně Ortofon) znít až nepříjemně ostře ve výškách.
Hliník - hutnější, barevnější projev s lepším basem. Čisté až opatrné výšky

Ale samozřejmě výsledný zvuk velmi ovlivňuje celková efektivní hmotnost ramene a shoda s přenoskou.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jen uplně nedůležitá poznámka. Tip-sázka, typ-provedení výrobku.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://www.project-audio.com/en/product/xa-b/

Nevím, jak moc je to novinka, ale XA B vypadá fakt hustě. 8-)

Zvukově asi dobrý, cena EISA a nadšené recenze...
https://audio.com.pl/testy/stereo/gramo ... -ject-xa-b

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

weiron píše:
16 zář 2023 10:43
Máme zde novou řadu ramének EVO-AS a EVO-CCA
obrázek_2023-09-16_103355242.png
Tento tip s kardanovými ložisky se mi velice líbí. Pohyb oproti S-shapu jde citelně lehčeji. Je ale trochu škoda že na něj nedali opět kladkový antiskate. Celkem mne překvapily udané efektivní hmotnosti. U eskového 9" s odnímatelným headshellem je hodnota 24.2g, což je teda opravdu dost.
A taky se mi velmi líbí i to druhé rameno Carbo-hliník. Opravdu zajimavá konstrukce. Celkem by mě zajímalo jakým směrem se zvuk posune.
A poslední novinkou kterou ještě nemají v nabídce budou dva step-up boxy. Tedy převodní trafa k MC přenoskám v ředě S a DS. Které byli nedávno představeny na výstavě.
Fandím lidem s chutí vylepšovat dosud konzervativně dělané zavedené serie. Mám raději kovové raminka, nikomu nic nenutim.
Jaké přenosky SEV zamýšlel k 9" rameni o tak velké ef.hmotnosti? Mají rádi Ortofon...SPU?
Výběr je menší, třeba se o tom někde rozepíšou.
Taky mám rád antiskating kladkou, než vlasec a drát.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tato ramena cílí na střední třídu gramofonů. I podle jejich použití se hodí od modelů RPM9 nebo X8 a výš. Protože cena těchto nových ramen je 30-60tkč. Hlavním důvodem je aby si vyměnily to lehké karbonové rameno se kterým gramofon koupili. Protože když se podíváš na lepší přenosky (35tkč+) Tak opravdu téměř všechny mají nízkou poddajnost. A to na lehkém ramenu nehraje vůbec dobře. Snad každý výrobce má v nabídce několik modelů pro tato ramena. Tak si nemyslím že by to bylo nějak ve výběru omezující. Jinak je to měřeno s tím těžkým headshellem 12 gramů. Tím se dá váha ještě dost stáhnout..
Pro-ject k tomu má pěknou tabulku použití:
tonearm cartritge load.jpg
Dále se mi hodně líbí nový gril na desky Flatten It:
obrázek_2025-04-21_093922679.png
Občas doma narazím na křivou desku. Tak by se mi to hodilo mít po ruce. I když cena kolem 20k taky není zrovna malá. Určitě je lepší si tuto službu někde zaplatit. V okolí nevím, že by tohle někdo nabízel.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pozor, japonské přenosky mají většinou měřenou snimavost při 100 Hz. Zde jsou naměřené hodnoty nižší, než při 10 Hz, které udává tabulka Vinylengine.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Ano Japonci většinou uvádí měření pro 100hz. Pokud si to správně pamatuji tak se hodnota pro 10hz musí vynásobit v rozsahu 1,5-2 násobek. Běžně se násobí průměrem 1,75x. I když výsledek je jen orientační. Aby se vědělo k jakým ramenům je to určené.

Odpovědět