Pro-Ject Audio Systems

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject Audio Systems

Příspěvek od Marthy126 »

Je dobré vědět že kabelem se to dá doladit různými směry při rovných korekcích zesilovače. V případě že bych se rozhodl pro RPM 1.3. + 2M red- mám prozatím volných 10k) jaký je dle Vás maximální možný upgrade u přenosky aby to PJ uhrál? Může být MM i MC. V tom zatím nemám jasno. Sestavu mám v podpisu. Maximální cena za přenosku do 10k. Myslím že je nesmysl mít přenosku dražší než gramo, cena shodná mi přijde jako cena maximální ale je to jen můj pocit, třeba se pletu. Předpokládám asi časem i ten akrylový talíř( něco pro oči). Musím to sestavit postupně nebo mě doma zvláště před Vánoci dají za uši:-)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Mel jsem na RPM1 i EAT Yosegi, coz je prenoska za 40.000 Kc
Ale samozrejme je to prehnane, idealni se mi zdala 2M Black, to bylo rychle, dynamicke a velmi detailni

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

To jsem chtěl slyšet! RPM 1.3 a 2M red + kabel project connect it rca cc 82cm objednán.
Příští rok dám polici na zeď, akryl talíř, přítlačný puk a 2M Black a myslím že budu spokojen.
Pánové, děkuji Vám všem za rady a názory.

Marthy126
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marthy126 »

Včera přišel krásný RPM 1.3. Genie v bílé barvě s 2M red a Pro Ject CC kablik. Zapojeno do Cambridge Audio 640 p a následně kablíkem Kimber Clarke do Vincenta a Focalů. Po hodince nastavováni a cca 20ti letech digitálu jsem s chutí opět roztočil kola analogu. Zatím stojí provizorně na Vinckovi, jelikož nemám polici. Doplnil jsem gumovou designovou podložku ze sony PS11 namísto dodávaného filce a pustil prvni desku, pak ještě další 4 a bylo to dobré, velice dobré. Dynamika, netušené basy , syté vyšší středy (Police,Queen,Tina Turner) také ale hrůza v podobě Imagine od Lennona( mde in bulgaria). Veliké rozdily v kvalitě desek mne opravdu překvapily. Spokojenost se zvukem, resp nirvána se ovšem dostavila až s albem Pat Metheny Question and Answer(Geffen) a Friday night in San Francisco - Laughlin/Meola/Lucia(Amiga). Zvláště Metheny je nejlépe nahraná deska jakou jsem kdy slyšel. Zvuky bicích či kontrabasu - nepopsatelné.......
To co jsem slyšel s nerozehranou 2M red a gramofonem který i přes velice příznivou cenu hraje dle mého názoru úžasně mne dostalo. Neumím si představit co bude, až se přenoska rozehraje či až osadím časem 2M Black.
V jednom mám nyní pro sebe jasno, spíše než se honit za neustálým vylepšováním zvukového řetězce, se teď začnu zabývat sháněním zvukově povedených lpíček. Ať žije analog!

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

*thumbs up*
a o tom to je

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

YES! At zije a bavi! Pekne si to vychutnej. ;)
Skousel jsi i ten filc? S nim by to melo hrat jeste lepe. Pro-Ject (a nejen on) ho tam, misto gumy, jen tak pro nic za nic nedava. A...ten akrylovy talir neni jen designovy upgrade. Akryl se podoba viynylu, zvuk se tim take zmeni a zadny "slipmat" se uz na nej davat nemusi. Mozna potom ale budes muset snizit (zvysit?) ramenko.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Neumím si představit co bude, až se přenoska rozehraje či až osadím časem 2M Black.
Požádej svého prodejce ze studia 8-) zda by ti tu vychválenou 2M Black před zakoupením půjčil.
Abys nebyl zklamaný. Ale to je ještě daleko.
2M Black se mi zdála příliš až příliš detailní a přesto pomalá.
Můj závěr se týká poslechu 2M Black na Pro-Ject EVO9cc a phona Audio Research Phono5, který nepodezírám z ostrosti.
Jsou ale jiné zkušenosti s gramofony Mikro Seiki, kde se přenoska osvědčila.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Pokud jsi se zvukem spokojen, tak se snaž odolávat pokušením vyplývajícím z představy, že co je dražší, musí být lepší.

Tím nechci říci, že nelze jít výše. Ale bez možnosti vyzkoušení nového výrobku v domácích podmínkách se opravdu jedná o značné riziko, že nebudeš spokojen a utratíš své peníze zbytečně.

Peníze lépe utrácet za muziku - to je můj názor.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Nevím jak dlouho se tento dokument na webu nachází, ale všiml jsem si ho dnes. Jsou tam novinky na letošní rok. Např. ten Elemental je pěkná designovka.

http://project-audio.com/inhalt/en/pdf/ ... 13-web.pdf

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pro malou poruchu zesilovače mi kámoš vypomohl Stereo boxem PJ.
Dík nenáročným dvoupásmovým bednám je výkon dostatečný a můžu s klidem tvrdit, že se to dá poslouchat.
Jak mi potvrdili dva známí, nejspokojenější s designem PJ jsou partnerky. Malé - téměř neviditelné HiFi po ozdobení nějakým bytovým doplňkem oko netahá a neupozorňuje na potřebu věnovat se i jiným věcem, než potřebám domácnosti...

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

EISA 2014-2015, pro analogový zdroj zvuku - Xtension 9 Evolution SuperPack.
Gratulace : *thumbs up*

http://vimeo.com/103312301

Obrázek

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

SEV Litovel vyrobil rekordních 96 tisíc gramofonů. Skončily v cizině
1.2.2015 http://byznys.ihned.cz/c1-63467160-sev- ... y-v-cizine

• SEV Litovel je největším evropským a patrně i světovým producentem gramofonů v kvalitě hi-fi.
• V letech 2002 až 2009 vyráběl podnik průměrně 30 tisíc gramofonů ročně. Pak začala produkce výrazně růst.
• Loni firma utržila rekordních 320 milionů korun a přijala čtyři desítky nových zaměstnanců.

Rekordních 96 tisíc gramofonů loni vyrobila a prodala společnost SEV Litovel, která je největším evropským a patrně i světovým producentem gramofonů v kvalitě hi-fi. Výrobu gramofonů firma v loňském roce díky rostoucímu exportu zvýšila meziročně o pětinu. Uvedl to ředitel společnosti Jiří Mencl. "Naše produkce vzrostla hlavně díky vyšší poptávce po gramofonech ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii i Evropě," uvedl Mencl. Více než 99 procent gramofonů SEV Litovel vyvezl do zahraničí. Společnost z Litovle na Olomoucku gramofonové přístroje prodává prostřednictvím rakouské firmy Audio Systems ve více než 60 zemích pod značkou Pro-Ject, kterou rakouský partner vlastní.

Produkce firmy SEV Litovel se zvyšuje už několik let. Zatímco v letech 2002 až 2009 podnik ročně vyrobil zhruba 30 000 gramofonů, v roce 2010 jich bylo už 35 000, o rok později 39 000, v roce 2012 54 000 a předloni 79 000. "Boom poptávky stále pokračuje a letos zřejmě pokoříme hranici 100 000 vyrobených gramofonů," podotkl Mencl.

Tržby společnosti SEV Litovel loni vzrostly z 253 milionů korun v roce 2013 na rekordních 320 milionů korun. "Tržby jsme zvýšili zásluhou nárůstu produkce i slábnoucí koruny," řekl Mencl. Firma SEV Litovel v roce 2014 díky vyšší poptávce přijala čtyři desítky nových zaměstnanců a nyní zaměstnává 310 lidí.

Gramofony podle Mencla stále zažívají renesanci po celém světě. "Nejvíce roste trh v USA, kde zažívá velký rozmach prodej gramofonů prostřednictvím internetu. V USA, Kanadě i Austrálii prodeje rostou o 100 a více procent," podotkl Mencl. Většinu produkce společnosti SEV Litovel tvoří střední třída gramofonů, které na pultech obchodů stojí zhruba 300 až 400 eur (8500 až 11 000 korun). "Špičkových gramofonů, jejichž cena se pohybuje v tisících eur, ročně prodáme několik stovek," řekl Mencl. Firma SEV Litovel má v nabídce pět desítek typů gramofonů a výrobní program stále inovuje. Její nový gramofon X-tension 9 evropští novináři zaměření na tento segment spotřební elektroniky vyhodnotili jako nejlepší přístroj prodávaný na evropském trhu. "Prestižní ocenění EISA je platné pro loňský i letošní rok," dodal Mencl.

Po celém světě se také zvyšuje poptávka po gramofonových deskách. Společnost GZ Media z Loděnice, jeden z největších světových výrobců CD, DVD a gramofonových desek, proto dokončila prototyp modernizovaného stroje na lisování gramofonových desek. Díky nové technologii firma zdvojnásobí výrobu a zvýší kvalitu gramodesek. "V posledních dvou letech jsme registrovali meziroční nárůst poptávky o 30 až 40 procent," řekl v závěru loňského roku ředitel prodeje a marketingu GZ Media Michal Němec.

Gramofony tvoří 90 procent tržeb SEV Litovel. Zbývající část připadá na součástky pro automobilový průmysl a na části vláčků. Společnost SEV Litovel zahájila činnost v roce 1999. Navazuje na tradici v elektromechanickém a elektrotechnickém průmyslu, která vznikla v Litovli před více než 50 lety v tehdejším podniku Tesla Litovel.

Pěkné výsledky *palec*

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Akorát se mi nějak nezdá, že by se v ČR za rok prodalo méně než 960 gramofonů ProJect?

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

S499_1023 píše:Akorát se mi nějak nezdá, že by se v ČR za rok prodalo méně než 960 gramofonů ProJect?
Proc myslis???

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Protože si myslím, že se jich prodalo víc.

Odpovědět