Pro-Ject Audio Systems

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject Audio Systems

Příspěvek od PetrD »

S499_1023 píše:Protože si myslím, že se jich prodalo víc.
Já si to nemyslím ;)

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

SEV Litovel těžko může mít přesný přehled, kolik se čeho kam prodá, protože veškerý marketing a prodej provádí Pro-Ject v Rakousku, přičemž původ výrobků se co možná nejvíce tutlá. :cry:

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

a z čeho tímto tvrzením vycházíš? Mě nepřijde, že prodt "1000" gramofou jenom v ČR je málo a to ze dvou důvodů:
1) v bazarech je neustále spousta starších a funkčních gramofonů, které se stále daří prodávat (i když jsou to většinou plečky)
2) v době, kdy se hudba poslouchá v drtivé většině digitální formou (mp3 ad.) je každý rok minimálně "1000" nových poslucháčů na slušném, navíc českém stroji
tujatuja píše:SEV Litovel těžko může mít přesný přehled, kolik se čeho kam prodá, protože veškerý marketing a prodej provádí Pro-Ject v Rakousku, přičemž původ výrobků se co možná nejvíce tutlá. :cry:
proč by to nemohl vědět? Zcela určitě jsou ty firmy úzce propojeny (bůhví jaká je celkově vlastnická struktura) a určitě, když dělají v jedné branži, tak dokáží vysledovat co se na trhu děje!

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

ivanb_cko píše:
a z čeho tímto tvrzením vycházíš? Mě nepřijde, že prodt "1000" gramofou jenom v ČR je málo a to ze dvou důvodů:
1) v bazarech je neustále spousta starších a funkčních gramofonů, které se stále daří prodávat (i když jsou to většinou plečky)
2) v době, kdy se hudba poslouchá v drtivé většině digitální formou (mp3 ad.) je každý rok minimálně "1000" nových poslucháčů na slušném, navíc českém stroji
tujatuja píše:SEV Litovel těžko může mít přesný přehled, kolik se čeho kam prodá, protože veškerý marketing a prodej provádí Pro-Ject v Rakousku, přičemž původ výrobků se co možná nejvíce tutlá. :cry:
proč by to nemohl vědět? Zcela určitě jsou ty firmy úzce propojeny (bůhví jaká je celkově vlastnická struktura) a určitě, když dělají v jedné branži, tak dokáží vysledovat co se na trhu děje!
Víš něco konkrétního? Vlastnickou strukturu lze snadno zjistit: dle obch. rejstříku SEV má jediného 100% majitele a jednatele ing. Mencla, na internetu jsem našel info, že jediným majitelem Pro-Ject Audio Systems je Heinz Lichtenegger. Šlo by to ověřit, ale Rakušáci požadují za vstup do rejstříku poplatek, a ten se mi nechce platit jenom proto, abych člověku, který evidentně nemá ponětí o čem mluví, něco dokazoval. Informace, kolik čeho kam firma prodá, nejsou prostě housky na krámě. Pokud nějaké informace firma uvolní, tak jenom tehdy, kdy se jí to hodí.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

to tujatuja: jestli jsem se Tě nějak dotkl, svou poznámkou, tak je to jen a jen tvůj problém a není potřeba ventilovat se stylem: "...člověku, který evidentně nemá ponětí o čem mluví, něco dokazoval." Ano, nemám ponětí jak přesně funguje firma SEV Litovel vs Pro-Ject, jistě to nemáš ani Ty, ale já jsem vyjádřil jenom myšlenku podloženou vlastní zkušeností z podníkání, resp. vlastnictvím firmy. Já se ve své branži co se konkurence, dodavatelů a klientů celkem slušně orientuji a dokáži vysledovat "kdo, co a kolik". Případně si tyto informace se slušnou validitou zjistit... Navíc si nemůžu odpustit myšlenku, že ačkoliv Pro-Ject je vlastník značky a SEV Litovel pro něj pouze vyrábí, tak třeba SEV Litovel zajišťuje i distribuci a tím pádem by bylo možné zjistit kolik se kde prodá gramofonů značky Pro-Ject po světě..? Anebo je to ještě jinak - kdo ví?
Popravdě by mě zajímal důvod tvé arogantní odpovědi a úvahám o tom o čem mám nebo nemám ponětí - vůbec mě neznáš.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Kluci . . . hlavně klid ;)
Já osobně si myslím, že těch cca 1000 prodaných kousků není zrovna málo (na to, v jaké žijeme době). Navíc, když např. neteř dostala k vánocům toto https://www.eva.cz/zbozi/72696/gramofon ... 30u-retro/ *hura*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

ivanb_cko píše:to tujatuja: jestli jsem se Tě nějak dotkl, svou poznámkou, tak je to jen a jen tvůj problém a není potřeba ventilovat se stylem: "...člověku, který evidentně nemá ponětí o čem mluví, něco dokazoval." Ano, nemám ponětí jak přesně funguje firma SEV Litovel vs Pro-Ject, jistě to nemáš ani Ty, ale já jsem vyjádřil jenom myšlenku podloženou vlastní zkušeností z podníkání, resp. vlastnictvím firmy. Já se ve své branži co se konkurence, dodavatelů a klientů celkem slušně orientuji a dokáži vysledovat "kdo, co a kolik". Případně si tyto informace se slušnou validitou zjistit... Navíc si nemůžu odpustit myšlenku, že ačkoliv Pro-Ject je vlastník značky a SEV Litovel pro něj pouze vyrábí, tak třeba SEV Litovel zajišťuje i distribuci a tím pádem by bylo možné zjistit kolik se kde prodá gramofonů značky Pro-Ject po světě..? Anebo je to ještě jinak - kdo ví?
Popravdě by mě zajímal důvod tvé arogantní odpovědi a úvahám o tom o čem mám nebo nemám ponětí - vůbec mě neznáš.
Nemusím tě vůbec znát, stačí číst nesmysly, co tu plácáš, jako "třeba SEV Litovel zajišťuje i distribuci". *headbang*

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

to tujatuja: umíš číst??? Chápeš, že pouze přednáším teoretické myšlenky? Vůbec netvrdím, že to tak je! Pouze reaguji na tvou teorii ohledně toho co za informace (ne)může SEV Litovel mít...fakt nechápu osobní útoky??!

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Vlastnickou strukturu máte správně.
Nikdo na světě nemůže přesně vědět kolik gramofonů se vlastně v ČR prodalo.
Je to asi takhle : Project ve Vídni může vědět kolik gramofonů prodal českému distributorovi což je AQ. Ale nemůže vědět kolik jich skutečně AQ prodalo dále a kolik jim jich zůstalo neprodaných na skladě. Stejně tak AQ. Samozřejmě ví kolik gramofonů od Projectu nakoupilo a ví i kolik jich prodalo dealerům, ale nikdy nemůže zjistit kolik jich dealeři prodali konečným zákazníkům a kolik jim jich leží skladem.
Existují pro to i odborné termíny : "sell-in" a "sell-through" http://en.wikipedia.org/wiki/Sell-through

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Mohl bys prozradit (nebo aspoň naznačit :lol: ), zda návrhy přístrojů Pro-Ject jsou prováděny v ČR?

Tedy pokud se nejedná o státní tajemství.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Jsou v nejužší možné spolupráci s Project Audio Systems prováděny v Česku

boxer

Příspěvek od boxer »

Dá se ta "úže" spolupráce vyjádřit v délkových mírách? :mrgreen:

feco64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feco64 »

Na hifi výstave v Mníchove predstavil Pro-Ject pračku LP.
http://www.analogplanet.com/content/pro ... ng-machine

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Super! Za tu cenu nebude mit konkurenci...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Myslim si , že Michael F. to špatne pochopil a cena je 399€ ale aj tak vypada naprosto paradne!!!

Odpovědět