ReVox

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ReVox

Příspěvek od lechos »

Synci pamětníci. Cívkový ReVoX byl výstavním artiklem soc. Tuzexu, cena "skromných" 5200 TK ("bonů") dnes si už nepamatuji či šlo o model B77 nebo A700 případně jiný. Ale, typuji 4-stopý režim z důvodů zcela pochopitelných (již dříve uvedena ekonomika provozu) děkuji za zprávu ohledně toho.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Lechos
B77, koukal jsem na něj v Tuzexu jak na zjevení :-)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No jasně, dík
bylo jich víc:
https://www.vintage-audio.com.ua/ru/cat/81.htm

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

JanJan píše:
22 led 2022 00:02
Ano . Kolikrát je to o nervy 😀.Ale to i LP a CD.
Máš na myslí zmrseny mastering, zle vylisky, nekvalitné remastery, atď.?

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

Přesně.Stačí si koupit výlisek z GZ Loděnice a hned jsem naladěn 😀A to nemluvím ani o masteringu.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Nalodit sa na palubu GZ Lodenice vyžaduje nemalo odvahy, morská nemoc zaručená?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Vinyl je vždycky loterie, s tím se nedá moc dělat.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pro zasmání. Československá "kopie" ReVoX Tesla B135, nikdy sériově nerealizován a škoda.
Mohl být alternativním řešením pro nemajetnější audiofany. Třímotorák a velké poloprofi
špulky Φ265mm tohle vše kolem roku 1981, stručný článek se objevil v dobovém AR10 téhož
roku.
Přílohy
B135.jpg

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

Do nedávná jsem vlastnil překrásný kazeťák AKAI GX 75 který podle mě hrál dokonale.Změna nastala ve chvíli kdy jsem měl možnost přímého porovnání s REVOX B215 u kterého jsem tvrdil že si ho z důvodu vysoké ceny nikdy nekoupím a že kazeta už stejně lépe hrát nebude. Po pár porovnávacích testech bylo rozhodnuto.AKAI je prodaný a na jeho místě trůní REVOX.Oba stroje byli posuzovány v top stavu.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

B215 patri urcite medzi absulutny vrchol medzi tape deckami. Hlavne mechaniku ma vynimocne robustnu. Ako vsetky Revoxy ma citlive miesta ktore sa casom prejavuju - najma modre elektrolyty ERO ktorych je tam spusta su v podstate vo vsetkych dnes uz na vymenu. Niekktore este nie su v havarijnom stave ale je to skor vynimka a len otazka casu. Co vsak nechapem, preco tento kazetak nevybavili nastavenim bias a kalibraciou. Inak uzivaj, ked ta este bavi hrat sa s paskami, je to krasny kus techniky

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

lechos píše:
20 kvě 2022 18:36
Pro zasmání. Československá "kopie" ReVoX Tesla B135, nikdy sériově nerealizován a škoda.
Mohl být alternativním řešením pro nemajetnější audiofany. Třímotorák a velké poloprofi
špulky Φ265mm tohle vše kolem roku 1981, stručný článek se objevil v dobovém AR10 téhož
roku.
Zas tak moc bych se nesmál, ten stroj jsem v Přelouči kdysi viděl, bohužel doba páskům zrovna nepřála, dokonce ten prototyp byl na prodej, i kazetový mgf. s Dolby C. Koupil jsem tehdy raději CD přehrávač...

JanJan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanJan »

B215 má automatickou kalibraci nastavení bias a úrovně.A funguje bezchybně.Co se týče těch kondenzátorů tak musím potvrdit že většina z nich byla u konce životnosti a tady se musím zastat Akai GX75 tam byli všechny jak nové..

Odpovědět