RME

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 06 bře 2018 15:35

Slepy test by to chtelo, jiste. Zdroj jsem vratil a hraji zpet na krabicku od RME. Dnes mi jiny zdoj prijde postou, tak uvidime.
Kazdopadne jako mirnou (az mozna banalni nebo smyslenou ;-) slabinku jsem vnimal ne 100% pevny bas pri hrani pres krabicku a zduraznuji pouze v rezimu dac+preamp do KZ (stejny poznatek jako uzivatel kryton na hififoru.sk). To s silnejsim lin.zdrojem zmizlo.
Nevim, jako laik, jestli to jde spojovat se silnejsim zdrojem s vetsi rezervou (az 6A)? Ale u zesiku to tak byva, ne?

Pres sluchatka uz zdaleka neslysim tolik rozdily jako pres repro, kde uz toho slysim celkem dost.. I kdyz pravda, porad ne jednotlive smycce v lese smyccu :P

Zdroj byl Voltcraft fsp 1136, starsi model.
Customworks bude urco zajimavy, nechame se prekvapit ;-).

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 06 bře 2018 16:14

Tak to zkousim (prisel mi lin zdroj) a k tomu malymu zdrojiku od RME se rozhodne nevratim.
To ze se tomu vyrobce usmiva a nenapise "kupujte lepsi zdroje" trochu chapu.. ;-)
Vzhledem k tomu ze jde o RME
Naposledy upravil(a) kychtax dne 06 bře 2018 21:31, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 06 bře 2018 16:16

Jeste tady chci podekovat verejne lachimovi, ze mne k tomu dokopal. protoze jsem byl v tomto velky skeptik ;-)

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 178
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Tomáš » 07 bře 2018 22:36

A jaký zdroj jsi tedy vlastně koupil ? Něco od voltcraftu ? 13,8/4A,nebo 6A ?
ADI-2 DAC už totiž ke mě putuje.
Obrázek

Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 543
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od Fidas » 07 bře 2018 23:39

Podle mě je jedno, zda je zdroj na 4 nebo 6A. Myslím, že odběr RME je malý, ale souhlasí li to napěťově, nestane se nic, když zdroj je schopen poskytnout větší proud.
Hlavní je, že není spínaný ...a čím lépe filtrovaný, bude to lepší.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 08 bře 2018 02:36

Vzal jsem na zkousku tento Voltcraft
https://www.conrad.cz/laboratorni-zdroj ... cn=1195956

Na displeji sviti odber 0,9A. Moc to asi nezere. Je i tichoucky, akorat ne zrovna hezky.

Krome toho jsem provedl dalsi tuning - koupil v conradu 9pin konektor a koax naletoval primo na nej (pin3,pin7), at nemusim pouzivat tu redukci - chobotnici. Opet slysim zlepseni.
Vsechno mam za filtraci, vcetne toho zdroje.

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 178
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Tomáš » 08 bře 2018 07:58

To je ale spínaný zdroj,já jsem si objednal nespínaný FSP 1122, 12V/2A,na ADI-2 Dac to bude stačit,ten má maximální spotřebu 18 W.
http://www.voltcraft.cz/stabilizovane.c85

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 08 bře 2018 09:09

Blbe se divam? Kde vidis, ze je spinany?

Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 543
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od Fidas » 08 bře 2018 10:07

Je lineární, jak se dívám ...

petrL
Příspěvky: 1261
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od petrL » 08 bře 2018 12:04

Spínaný zdroje z principu pracují optimálně jenom při určitém odběru. Pulzy vyhlazuje tlumivka a tou musí téct proud, jinak jaksi nefunguje. A kromě toho je indukčnost navržená na určitý odběr, patrně blízko maximálnímu (proto je mj. nesmysl kupovat "co nejsilnější" zdroj, pokud je spínaný). Když už experimentujete, mohlo by stát za to ten originální spínaný zdroj zatížit např. paralelními odpory. Třeba 0.5 A je bez problémů uchladitelný. Bude to žrát 6W navíc, ale lineární zdroj ještě víc.

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 178
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Tomáš » 10 bře 2018 20:08

Včera v poledne mi přišel,těsně před návštěvou výstavy.Dneska jsem si nainstaloval ovladače do počítače (stolního,z kterého to stejně nebudu používat) a nainstaloval první update firmware 10 DSP 19 a poté se trochu babral s manuálem v angličtině.Koupil jsem ho u české firmy http://www.disk.cz/ ,kde mi ještě v lednu slibovali,že když si ho koupím u nich a ne v Německu za levnějc(o moc ne),tak budu mít český návod,prý už na něm pracují.Samozřejmě nic,přitom je to elektrické zařízení,myslím,že tady už jde o porušení
zákona.
Zatím jsem poslouchal přes předzesilovač,hlasitost nastavenou na -7dB,což,jak píšou v manuále,odpovída většině CD přehrávačů,zvuk zatím perfekt ve srovnání s Vincentem před 10 lety upgradovaný Caseou.Na výstavě jsem mluvil s panem Ottem(Elfton),který tvrdí,že verze pro jde hloubějc http://magazin.disk.cz/cs/rme-adi-2-dac ... e-co-znam ,včera zase říkal,že nejlepší to je přes akumulátor.Mě tam basy rozhodně nechyběly.
V pondělí mi příjde trafo od voltcraftu,tak uvidím :D

Obrázek

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 15 bře 2018 10:15

Obrázek

Brachové :-)
Mladšího mám půjčeného, ale hned bych ho tu nechal.. *palec*

jimmi
Příspěvky: 641
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od jimmi » 15 bře 2018 12:17

A ked ich porovnáš ? Registruješ zvukový rozdiel a v čom ?
Dík. 8-)

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1610
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax » 15 bře 2018 15:21

Ještě jsem je moc nesrovnával. Hrají ale velmi podobně.

Uživatelský avatar
Hopp
Příspěvky: 319
Registrován: 04 zář 2008 23:00
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Hopp » 15 bře 2018 15:29

Nova verzia firmveru pre ADI-2 Pro / AE 174/86:
https://www.forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=26826

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti