RME

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
ZdenekJR
Příspěvky: 80
Registrován: 19 dub 2017 12:12
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od ZdenekJR »

Kacířský dotaz. Nešla by verze dac "potunit" úpravami ekvalizéru a filtru, aby zněla více pohodově jako verze pro? (ano vím, ekvalizér je zločin)

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3660
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od PítrsPraha »

To jsem zatím nezkoušel, ale vzhledem k charakteru rozdílu jsem k tomu spíš skeptický.
A ekvalizaci v digitální doméně třeba pro účely DRC za zločin určitě nepovažuju, naopak!

ZdenekJR
Příspěvky: 80
Registrován: 19 dub 2017 12:12
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od ZdenekJR »

Škoda. Dálkové ovládání mě právě velmi láká. U chordu quest sice je, ale nelze s ním prý přepínat vstupy.

Uživatelský avatar
Jiri
Příspěvky: 968
Registrován: 12 říj 2008 22:36
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od Jiri »

Ještě k tomu LPSU napájení, mám také dobrou zkušenost s HDPlex s výstupy 5V (2x), 9V (plně regulovatelný od 5V do 19,5V), 12V a 19V. Nakonec člověk zjistí, že tam může připojit vše co potřebuje (Intel NUC, wifi router, android box) a odstraní ze sestavy spínané zdroje.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2553
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax »

PítrsPraha píše:
08 bře 2019 08:46
Po cca měsíci poslechu ADI-2 DAC jsem do sestavy zapojil opravený ADI-2 PRO AE, abych vyzkoušel, jestli funguje, jak má. Aniž bych se soustředil na zvuk, nešlo si nevšimnout znatelně jiného zvuku. Není to taková lupa jako verze DAC, působí dojmem menšího objemu výšek, ale není to na úkor detailu. Zvuk mi přijde uvolněnější, s lepší prostorovostí, celkově se o trochu míň tlačí dopředu. Můžu s ním poslouchat na výrazně vyšší hlasitost aniž by zvuk byl agresivní či unavující. Oba převodníky na filtr SD Sharp.

Zatím je to velká prekérka, dnes hodnotím zvuk PRO AE v mém řetězci slyšitelně lepší, ale jen DAC má dálkové ovládání hlasitosti :| :ugeek: .
Tak pod to bych se podepsal. U mně šel nakonec z domu DAC. Když bych měl shrnout. Pro má zvuk "dospělejší". A méně na sebe upozorňuje. :) To mám na něm úplně nejraději. Za tu dobu co ho mám, mně napadlo jen jednou ho nahradit, a to když jsem měl nabídku na Chorda. Ale vysypal bych dost peněz s nejistým výsledkem. Protože DAC není u mně momentálně brzdou sestavy.. tak jsem si to vyhodnotil.

THresil
Příspěvky: 284
Registrován: 07 srp 2010 11:28
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od THresil »

No... Mě pořád láká ta autobaterka *headbang*

PS: ženu zatím nemám, tak je to cajk *2thumbsup*

THresil
Příspěvky: 284
Registrován: 07 srp 2010 11:28
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od THresil »

Tak jen pro info - kdyby chtěl také někdo laborovat s bateriovým napájením svého DACu...
Od včera napájím svůj RME ADI-2 DAC přes autobaterku.
Jedná se o starou autobaterii, která už nebyla dost dobrá pro spolehlivé startování mého auta, tak jsem ji zkusil nabít a použít jako napájení pro DAC přes obyčejný/nestíněný kabel OPVC-OZ 2x1 mm2.
Samozřejmě, že výsledkem není žádný brutální posun kupředu oproti standardnímu spínanému zdroji, který je standardně dodáván k ADI-2 DAC, ale i tak si troufám tvrdit, že změna je postřehnutelná.
Zejména se jedná o zlepšení v oblasti pevnosti/jistoty a čistoty u nejnižších frekvencí a pak naopak toto samé zlepšení na druhém konci pásma - takže ve výškách.
Střední pásmo se mně o moc jiné nezdá.

Jinak jsem rád, že jsem to zkusil a asi to tak nechám i do budoucna (podle toho, jak dlouho mně ta baterka vydrží "hrát")...
Možná bych ještě mohl zkusit změnit kabel za nějaký stíněný, ale to až kdyžtak někdy později... *thumbs up*

HIFI zdar! *palec*

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2553
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax »

*palec*
Jj. Slyselo to jiz x lidi. Nejsi v tom sam. ;)

j4cko3o
Příspěvky: 20
Registrován: 03 říj 2019 21:29
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od j4cko3o »

nedá se pls někde samostatně koupit ten napájecí kontektor, co má ADI-2 DAC vzadu?
Ptám se proto, abych nemusel kupovat extra druhej adaptér (cca 13stovek) a stříhat ho (pro použití lineárního zdroje) ?

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3660
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od PítrsPraha »

Je to uplny standard, takze vsude (conrad, ges...).

j4cko3o
Příspěvky: 20
Registrován: 03 říj 2019 21:29
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od j4cko3o »

@Pitrs: mohu Te prosimte pozadat o primy odkaz na tuhle vecicku?
Ty eshopy tam toho maji hromadu, a nerad bych objednal neco spatne. Diky moc a omlouvám se predem :)

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 283
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Tomáš »

Kdybys nebyl línej a změřil si to ,nebo si to našel na RME diskuzním fóru,zjistil bys,že je to třeba tenhle:

Obrázek
https://www.ges.cz/cz/hs-21-9-GES06601450.html

j4cko3o
Příspěvky: 20
Registrován: 03 říj 2019 21:29
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od j4cko3o »

Dekuji pane. Nakonec se mi z toho shopu podarilo sehnat uz hotovou kombinaci konektor + 1,5m fous dratku, takze nebylo potreba ani nic pajet a uz frcim pres linearni zdroj. Je to ten lacinej Voltcraft FPS-1132. Zvuku to bezpochyby prospelo na celkovy pevnosti, presnosti a asi i tech nejnizsich frekvencich.
Jediny, co me znacne slusne receno se*e, je to, ze ten zdroj pomerne dost slysitelne vrci, huci, piska, zrejme resonuje.
Posloucham otevreny sluchatka, takze zde kazdy rusivy element je proste naprd.
Zjistil jsem ale, ze kdyz zdroj zeshora zatizim, piskani prestane. Resp. cim vetsi zatizeni, tim mene vydava rusive pazvuky.
Coz me donutilo posibrat jiz bohuzel nepouzivane kotouce od jednorucek (cinek) a nasazet zavazi na sebe na zdroj.
Zhruba od zateze 20kilo a vice je jiz zdroj tichy jako pena, jen se trochu bojim, aby to chudak vydrzel :lol: :lol: *2thumbsup*
Predpokladam ale, ze jine reseno to asi nema, coz?

THresil
Příspěvky: 284
Registrován: 07 srp 2010 11:28
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od THresil »

j4cko3o:
Ale má...
Jestli jsi poznal posun už teď s tím Voltcraftem, tak někdy udělej další krok a dej místo něj autobaterku a uvidíš...
Nic nebude pískat a akusticky budeš zas o kus dál... *2thumbsup*
Jen budeš muset podle odběru koncového zařízení (předzesilovače, DACu) nabíjet, což je v mém případě na starou 55 Ah autobaterii cca co 30 hodin. V případě nové autobaterie předpokládám, že čas bude minimálně trojnásobný, jelikož jsem už na tuto baterii nebyl schopen už ani auto nastartovat. *headbang*

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3660
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od PítrsPraha »

Já mám FPS-1122 a taky není úplně tichý. Naštěstí nepiští, ale jen klasicky tiše brumí na 50 Hz. V úplně tiché místnosti je brum slyšitelný tak to metru, metru a půl, jinak ne.

Docela dost se ale hřeje, tak při zatěžování zkontroluj teplotu.

Pokud si jej budeš k RME nechávat, vyzkoušel bych vyrobit krabici bez vrchního víka vyloženou třeba molitanem, do které zdroj umístíš a která by měla akustocký projev zmírnit.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host