RME

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Miero
Příspěvky: 1447
Registrován: 07 kvě 2010 20:33
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od Miero »

Ehm, zahrieva sa to a molitan? Nebol by lepsi napr. sadrokarton, popripadne nejaka sadrovlaknita doska?
- https://www.levnestavebniny.cz/sadrovla ... ell-.3209/

j4cko3o
Příspěvky: 20
Registrován: 03 říj 2019 21:29
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od j4cko3o »

Diky kluci. No kdybych tohle tuši dříve, koupím fakt raději novou autobaterku a čas od času ji halt nabiju.
Asi to zatím budu řešit tím zatížením X kily zeshora + jak píše Pitrs, vytvořím nějakou krabici a něčím jí vytlumím.
Dotaz:
1) V čem je ta autobaterie lepší? Myslím tim vlivem na zvuk. Jako že má ještě stabilnější napětí? Měřil jsem výstup z Voltcraftu voltmetrem, a zdá se mi to také poměrně stabilní. Napětí skáče maximálně o jednu setinu voltu (plácnu, třeba 12,02V, pak 12,03V, pak zase zpět na 12,02V).
2) kolik by mělo být optimální napětí pro to RME? Na adaptéru je napsáno 12V/2A. Nastavil jsem Voltraft právě na těch změřených 12,02V. To je asi dobře ne? Co by se stalo, kdyby z něj lezlo třeba jen 11V nebo taky třeba 13, 14V?

Díky!

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3893
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od PítrsPraha »

IMO by se nestalo nic. Povoleny vstupni napeti je tusim 9-15 V, ktery si vnitrni regulatory stejne upravi, jak je treba pro napajeni ruznych casti pristroje.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax »

15Volty to napajim. Ze zdroje pro ject Maia.

j4cko3o
Příspěvky: 20
Registrován: 03 říj 2019 21:29
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od j4cko3o »

Děkuji panove. Tak ja to asi trochu okouřím. Rekneme na tech 14V, resp. maximum, co ten voltcraft umí dát.
Vcera se mi totiž asi 2x stalo, nevim jak to popsat, slysitelne takove artefakty, jako prskani ve stredech a vyskach (kdy treba prisel bas, resp. beat a šlo se do spiček).
Ale je fakt ze to uz jsem mel RME dost ohulené (krmím s nim 300ohmové Senny HD800 a jako ač jsem slyšel na ten integrovanej headamp samé chvály, tak bych řekl, že je dává jen tak tak).

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax »

Na takhle žravé sluchátka to chce předělat si kabel na symetriku a hrát 3/4 levý kanál. 1/2 Pravý kanál. Mám 600 Ohm Beyery a bylo to dost znát, když jsem přešel na symetriku. S 800kami taky není vůbec na co čekat, dle mého názoru..

THresil
Příspěvky: 285
Registrován: 07 srp 2010 11:28
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od THresil »

U autobaterie musíš počítat s tím, že když bude nová a plně nabitá, tak bude mít např. 13,5 V a postupem času (jak ji budeš odebíraným proudem vybíjet), tak její kapacita => napětí bude klesat a až se dostaneš na těch cca 9 V, tak prostě začne vypadávat DAC/předzesilovač.
Pak je samozřejmě čas autobaterii nabít do plna, nejlépe nějakou inteligentní nabíječkou.
Jak už bylo napsáno... Bude to fungovat při 9,5 V a i při 14,5 V.
Spíš je důležité, jak je napájecí zdroj "tvrdý", což si myslím, že nová autobaterie je docela slušný základ i pro Tvou aplikaci.
Já bych tedy moc neřešil napětí, ale spíše stabilitu dodávaného proudu.
Ale je taky možné, že i vyšší hodnota napětí může pomoct. Samozřejmě záleží na kvalitě stabilizátoru uvnitř DACu/předzesilovače.
Pokud tam ovšem narveš zdroj o 15 V a bude "měkký", tak to stejnak moc nepomůže a bude to ještě horší, než 10 V zdroj o vyšší "tvrdosti".

j4cko3o
Příspěvky: 20
Registrován: 03 říj 2019 21:29
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od j4cko3o »

@THresil: děkuju za Tvou reakci. Myslím, že jsem to i pochopil :) Zkusím nějakou dobu žít s Voltcraftem, když už jsem ho pořídil, a případně pak koupím autobaterku. Nabíječku (i když nevím, jestli dostatečně inteligentní) mám.

@kychtax: popřemýšlím o tom, děkuju. Já je teďka hraju přes nějakej "lepší" kabel Stefan Audio Art s klasickym 6.3 jackem, jestli to je symetrika, netuším, ale asi spíš ne.
Hlavně jsem ale zapomněl říct, a to je fatální a omlouvám se, že se tohle dělo (ty artefakty), kdy RME sloužilo čistě jako DAC a signál šel RCA line outem do headampu Burson Audio HA-160, což je čistě elektronkovej class A zesik a HD800 utáhne naprosto bezprobému.
Nevím no, zkusím zvednout tu voltáž a uvidím dnes.
A je mi jasný, že tenhle ADI-2 DAC je primárně DAC a i tak utáhne v pohodě prakticky většinu běžných sluchátek.
Ale prostě na některé už to chce něco s většíma ko*lema. A to nemluvim o AKG K702, které se mi taky válí doma a které by't 80ohm jsou hladová ještě více jak ty HD800, tady už je Burson v mém případě nezbytný :D

THresil
Příspěvky: 285
Registrován: 07 srp 2010 11:28
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od THresil »

j4cko3o:
No... S impedancí je to takové složitější...
Nízká impedance je sice "dobrá", ale zase dává zesilovací části zabrat.
Vysoká impedance je taky "dobrá", ale zase je problém pro zesilovač do ní dodat dostatečný proud...
Nevím, jak to laicky lépe vysvětlit, ale je dobré se s impedancí zátěže (v tom případě sluchátek) trefit do parametrů zesilovače a hlavně musí být ten zesilovač dostatečně tvrdým zdrojem...

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od kychtax »

pokud máš ADI 2 DAC, tam úpravu na symetriku neuděláš. Omlouvám se, pochopil jsem, že provozuješ ADI 2 Pro..

Kocmeister
Příspěvky: 606
Registrován: 03 črc 2010 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od Kocmeister »

j4cko3o píše:
22 říj 2019 21:40
Já je teďka hraju přes nějakej "lepší" kabel Stefan Audio Art s klasickym 6.3 jackem, jestli to je symetrika, netuším, ale asi spíš ne.
To symetrika není zcela určitě.

Jinak k autobaterii, to neni zrovna ideální zdroj. Jednak určitě neni "tvrdej" a za druhý to popsaný vybíjení je opravdu problém, protože se postupem času, jak se baterka vybíjí, zhoršuje zvuk. To není vůbec akceptovatelný. Lepší je mít Li-ion nebo ideálně LiFePo4, které jsou úplně někde jinde. K tomu ochranný obvod a nestane se, že by se to postupně vybilo, zkrátka až ztratí napětí, tak se vše vypne bez postupné degradace.
kabelguru.cz

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 333
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Tomáš »

Hele Kocmeister si vymejšlí,jakejkoliv bateriový zdroj je dobrej.Sami autoři převodníku to zkoušeli na různé baterie,všechno je to popsáno na jejich fóru.Navíc převodník má zabudovanou ochranu proti podpětí a klesne-li pod 8.5 V,převodník se vypíná.Taky jsem
chtěl něco podobnýho loni dělat,ale nakonec jsem se na to vykašlal, stačí mi kvalitní lineární zdroj.
K těm lion baterkám bys ještě potřeboval i "nabíjecí ochranu". Více zde: filtry-trafa/dobre-power-banky-dotaz-t18389.html

THresil
Příspěvky: 285
Registrován: 07 srp 2010 11:28
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od THresil »

Kocmeister:
Zajímavá teorie...
U mě je pozorovatelná degradace/přestane hrát zvuku až v okamžik, kdy mně začne DAC vypínat a psát: low power suply *2thumbsup*

Kocmeister
Příspěvky: 606
Registrován: 03 črc 2010 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RME

Příspěvek od Kocmeister »

No teorie... pravda je, že s RME jsem to fakt nezkoušel. Takže nemám důvod nevěřit, že se včas vypne. Teda než dojde k degradaci (kterou bych popsal jako zkreslení výšek a mdlé basy). Ne všechny přístroje, to ale mají takhle dobře pořešený.
kabelguru.cz

Wlady
Příspěvky: 46
Registrován: 29 kvě 2015 20:45
Kontaktovat uživatele:

Re: RME

Příspěvek od Wlady »

Autobaterie je snad dostatecne tvrdý zdroj,pokud ji uzivatel bude dobíjet.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti