Rotel

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Rotel

Příspěvek od Aleska »

Je zajímavé, jak málo se u nás tato značka vyskytuje na rozdíl od Belgie, Holandska či Polska. V Belgii jsem slyšel Rotel RB1090 a neměl jsem výhrad - naprosto čistý zvuk, bez šumu, zkreslení či jiných nepříjemností.
Sám používám Rotel RB850 v bridge módu k napájení subwooferu osazeném JBL2226H (DIY Almighty od Stig Erika Tangens) a jsem spokojen. Při hlasitosti co poslouchám se ani nestačí ohřát, protože citlivost JBL je 98 db/m, takže o tom ani neví. Nestavěl jsem subwoofer k DK, ale k stereu, kde jenom "dolaďuje" akustiku místnosti, takže hraje v rozsahu do 80-100 Hz.
Jsou to krásné stroje, kde se nehodnotí vzhled ani barva, jenom účel. Teprve v poslední době se objevuje kombinace více barev, ale: černá je černá...

agustini
Kontaktovat uživatele:

Re: Rotel

Příspěvek od agustini »

Rotel ma naozaj velmi funkcionalisticky dizajn a mne sa aj paci.. za relativne malo penazi sa da nakupit hodne vykonu :)

Sam som si kupil k AVR koncak RB-1070 ktorym "posilujem" predne repro a po zvukovej stranke som s nim za tie peniaze maximalne spokojny. Trosku ma stve ze mi to sem tam vyhodi poistky ked ho zapnem (ale to bude skor nedostatkom sietovej instalacie na mojej strane). No a ked ho vypinam, tak je pocut taky slabsi utichajuci piskot z praveho vyskaca, pravdepodobne ako dosledok nie zrovna dorieseneho vybijania kondenzatorov po vypnuti :?

Mate s tkoncakmi Rotel podobne skusenosti?

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Zil jsem spokojene s Rotelem 970 a CD950 skoro 10 let, ta rada byla levna klasika. Behem te doby jsem nechal vymenit jen laser v CD. Zesik byl uplne v pohode, Pojistky me nikdy nevyhodil, ale byl to integrac.
Kdo ma rad pevne basy a ostrejsi vysky, muze to pro nej byt vhodna volba. V porovnani s Rotel se zda vetsina ostatnich znacek mekci.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Já žil nějakou dobu s audiofilním integráčem 930 BX mkII + CD RCD950.
Když se k tomu připojí reprobedny, které nejsou moc prezentní na výškách, tak výsledný
zvuk je opravdu výborný, za ty peníze. Tuto sestavu jsem nechal své první ženě a sehnal jsem jí k tomu
Xavian Mia. Sedělo to spolu precizně.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Sám vlastním CD player ROTEL RCD-02 který to v přímém srovnání natřel i NAD c524i. Myslím že značka ROTEL je u nás dost podceňována jak zesilovače tak CD playery. Už se nemůžu dočkat až tomu svému CD vyměním hodiny,OZ a kondíky. *2thumbsup* Mám také spadeno na zesilovač ROTEL ať to mám všechno od jedné stáje :mrgreen:
Zdraví Michal

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Přes 4 roky jsem poslouchal na zesilovači Rotel 930 AX,Marantz CD46,Tannoy M3.Sig.kabely Monster Cable Interlink CD,Silové kabely IXOS 603 OFC.A zahrálo to docela slušně jakýkoliv žánr,v té době jsem na mou sestavičku nenechal dopustit !!

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

rotel umí.
mám naposlouchaný ten "známý" 5.1 dělenec.
takový ten ochladičovaný konec a k tomu předek. někdo z fóra to má s bw.
na domácí kino skvělé. kamarád to koupil za pár euro v německu.
poslechnout si u něj koncerty je zážitek.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Taky si myslím,že ROTEL vždy uměl a umí.Možná není pro každého,stejně jako DENON,ale je myslím spousta lidí hlavně za našimi kopečky,pro které je ROTEL synonymum kvalitního poslechu a přesně jeho nabroušený charakter vyhledávají.
Přes řeku do stínu stromů.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Docela pěkná sestavička, rád bych si ji někde poslechl:
- RT-1080 nebo RT-1082 tuner
- RC-1082 předzesilovač
- RCD-1072 CD přehrávač
- RB-1072 koncový zesilovač
- síťový filtr, ale podle mě to RLC-1050 není, celkově o nich není na webu moc informací
dle loga vyráběno ve spolupráci s APC což by mohlo být slušné.
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dlouho mi sílil konec BX-990.
2x330 W do 4 Ohm
Výborný čistý dynamický zvuk. Jen v basech byl lehčí, než ve zbytku pásma.
Pravidelně vyrážel jističe.
A nerad potichu. Potřeboval otevřít do dost silné hlasitosti. Jinak byl pod dekou.
Kdybych k němu neměl DIY elektronkový předek, ale správný předek 990, jistě bych měl vystaráno.
Jenže já jej nesehnal a efičák musí mít vždy něco extra, že...

Má ho pán na mnoha reproduktorových, hladových JBL.
Byl nadšený a mile překvapený, jak si s nimi rozumí.
Bé třída potřebuje otevřít a náročné bedny to splňují.
Namísto ochran jsou použity rychlé tavné pojistky.
Stačilo škrtnout repro kabelem o sebe a byly pryč.

Špalíček mi pouštěl dělenec 1070. Moje cd zněly neobyčejně čistě a dobře.
Vynikající sestava. Předek má MM phono a je na tu kvalitu velmi levný.
Stačí běžné signálové kabely a spokojenost na dlouhá léta.
Jednu věcičku jim musím odpustit. Lehounce jiný, jakoby odtržený charakter výšek.
Ale to je o posluchačích zvuku, jímž už doufám nejsem...

Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Neviem či som niečo neprehliadol, ale nenašiel som žiadnu zmienku o tom že by rotel podporoval formát SACD. Väčšina podobných značiek má vyriešené SACD aspoň cez DVD prehrávače. Rotel má iba CD prehrávač s HDCD. Teraz možno sprostá otázka (nikde som sa s touto otázkou doteraz nestretol) - dokáže mašinka s HDCD prečítať SACD vrstvu? Myslené všeobecne (nie len rotel).

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Nedokáže. Pouze CD vrstvu.

JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

Ahoj JV ;)

HDCD je úplne iná technológia, takže nedokáže.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Za SACD licenci se Sony platí sakra velké peníze, takže se na to Rotel vyprdnul a ani jeho DVD přehrávače SACD neumí přečíst. Zahrají jen CD vrstvu, tedy pokud je.

Strinas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strinas »

Mám RC-06 + RB-06. Řeším nějaký kabel mezi předzesík a koncák. co se vám svědčilo ? Teď jsem tam strčil Vincent a skoro se mi zdá, že to je horší než když tam byl ten původní co byl přiloženej u RB-06 od výrobce. :?

Odpovědět