Ahoj. Keďže táto japonská značka ešte nemá svoj link dovolil som si ho založiť. Budem rád keď sa nájde niekto, kto má s touto značkou skúsenosť a podelí sa o ňu s ostatnými.
Na úvod pár fotografií Sansui.
Za ta léta neskutečný záběr.Bohužel tehdy neprozíravá exportní politika, řada modelů k mání poze v Japonsku,to byl jeden z hřebíků do rakve této společnosti.http://audio-heritage.jp/SANSUI/amp/index.html
A kde je AIWA, Akai, Technics, synonyma jakosti 70-80 let ? Sony už není co dříve když korporaci vládl Morita. Všechno je pryč, zbyl sentiment, nostalgie, audio bazar a staré katalogy.
mam Receiver Sansui 8080, krasny pristroj, lec lezi ladem. Koupil sem to kdysi z USA a slouzil mi dobre, nez zacal zlobit jeden kanal. Rad to nekomu technicky zdatnemu prenecham...ja sem na tohle levej
Pristroj je to krasnej a zachovalej a ten tuner je unikatne citlivej.
Pochlubím se svou troškou do mlýna. Taky mne Sansuie zaujaly, i když jejich ceny jsou někdy dost vysoké. Prozatím vlastním krásné dva receivery Sansui 8 Deluxe a Sansui 7000. Rozhodně by se mi hodil ten známý technik, protože oba trochu šumí (asi by to chtělo dát nové kondíky, i když ta 7000 byla kuppovaná jakože po renovaci a kondíky vypadají nové, tak nevím). To dole je skvělý zesilovač Sansui AU-517, i když i ten by potřeboval lehce poštelovat. Holt chybí ten známý. Měl jsem to u místního fiškuse, který dělá běžné opravy. Drobnost, co mě trápila sice odstranil, ale nadával, jak je v tom ke všemu těžký přístup a musel to v podstatě celé rozmontovat. Nějaký repas bych mu ale nesvěřil, i když by to bylo asi potřeba.
Zdravím,
nedávno jsem objevil tyto stránky a zaujal mě odkaz na Japonský Sansui.Je velmi málo lidí kteří tuto značku znají a mají doma některý z těchto komponentu.Jak jsem zjišťoval tak firma Sansui myslím vůbec nepronikla na náš trh a veškeré stroje se dovážely nebo se sháněly velmi těžce.Sám jsem majitelem sestavy Sansui a musím říct že mi to dalo hodně práce sehnat komponenty do sestavy. Receiver S-X700,Cassette deck D-590R,Graphic equalizer SE-8X,Graphic equalizer RG-7X.Rád bych přiložil pár fotek,ale zatím jsem nepřišel na to jak vkladají. Zajímají mě věci ze začátku a konce 80 let.Tak rád nahlédnu k někomu kdo tuto značku preferuje a má nějaké zkušenosti.Ch.
Obrázek uložíš na některém serveru jako je např. imgbank.cz, zkopíruješ odkaz a pak vložíš do svého příspěvku pomocí funkce Img (slovo funkce v tomto případě asi není správné, počítačoví experti určitě upřesní). Když jsem to zvládl já, dokážeš to i ty.
Používám tento úložný server, nahraješ obrázek z libovolného místa na svém počítači a zkopíruješ cestu k souboru CTRL-C co je uvedena na posledním řádku URL, zvolíš Img na horní liště okna a vložiš CTRL-V. Postup je stejný na všech fórech až na to že některá dovolí vkládat přílohy přímo z Tvojeho počitače. http://www.fastimages.eu/
Zdravím,
nedávno jsem objevil tyto stránky a zaujal mě odkaz na Japonský Sansui.Je velmi málo lidí kteří tuto značku znají a mají doma některý z těchto komponentu.Jak jsem zjišťoval tak firma Sansui myslím vůbec nepronikla na náš trh a veškeré stroje se dovážely nebo se sháněly velmi těžce.Sám jsem majitelem sestavy Sansui a musím říct že mi to dalo hodně práce sehnat komponenty do sestavy. Receiver S-X700,Cassette deck D-590R,Graphic equalizer SE-8X,Graphic equalizer RG-7X.Rád bych přiložil pár fotek,ale zatím jsem nepřišel na to jak vkladají. Zajímají mě věci ze začátku a konce 80 let.Tak rád nahlédnu k někomu kdo tuto značku preferuje a má nějaké zkušenosti.Ch.
Taky zdravím,
ano, Sansuie zase tak moc lidí nezná. Já sám jsem se k nim dostal přes americké servery, kde na určité modely pějí obrovské chvály a tak jsem si řekl, že něco zkusím a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Moje high-end recivery sklidily u některých kamarádů velký údiv, jak dobře může hrát receiver. Jednoho jsem dokonce odradil od koupi nějakého nového zesilovače potom, co si u mě poslechl tohle staré železo. Tvrdil, že takhle dobře ten zesík, co mu předváděli v jednom studiu (nebudu jmenovat), nehrál ani náhodou. Přitom cena byla trojnásobná oproti tomu, za co se dá tohle koupit dneska (a to Sansuie jsou i dneska ještě dost drahé).
Nicméně můj nejoblíbenější zesík je Sansui AU-517. Kombinace s Tannoy SRM je opravdu excelentní.
Mám teda trochu odstup od modelů z 80-tých let. Ne nadarmo v té době přestal Sansui být opravdovou high-end značkou. Prošel podobným sestupným vývojem jako Luxman ve svém Alpine období, ale na rozdíl od nich se už na výsluní nevrátil.
Pokud by byl zájem, s poslechem u mě nemám problém, dá se tu i přespat, ale jsem z Chebu.