nenašel jsem na zdejším fóru vlákno, které by se věnovalo téhle dnes už téměř vintage

Otevřu vlákno představením svých bedýnek, se kterýma jsem navzdory jejich věku pořád velmi spokojený a trochu se bojím dne, kdy z nějakého důvodu vypoví službu a já budu muset hledat náhradu. Resp. bojí se toho spíš moje peněženka, protože co jsem měl možnost zatím různě po výstavách a známých slyšet, tak E-500 nasazují laťku poměrně vysoko.
Shan Emotion E-500
- stojanová dvoupásmovka se zadním bassreflexem, vnitřní objem 12 l
- výkon DIN 80W
- výkon hudební 140W
- impedance 8 Ohm
- kmitočtový rozsah (+/- 3 dB) 48 Hz - 22 kHz
- citlivost (100 Hz - 20 kHz) 86 dB/W/m
- dělící frekvence 2540 Hz
- výškáč Focal Reference TC 90 TDX, tioxidová kalota 27mm
- středobas Focal Reference 6V 4411, papírová membrána Polyglass, 160mm, průměr kmitací cívky 38mm
- hmotnost 11,5 kg/ks
Bedýnky jsou vyrobené poctivě. Opravdu POCTIVĚ. Konstrukce je tuhá, ani při nejvyšších hlasitostech nijak nerezonuje a při položení ruky na boční stěnu je jen sotva cítit nějaké chvění. Ozvučnici tvoří oboustranně dýhovaná MDF tloušťka 23mm. Přední zkosená stěna je sendvič dvou kusů desek celkové tloušťky 32mm. Vnitřek je vytlumen molitanem tlustým 3mm na bocích a 6mm na spodní a zadní stěně. Vnitřní vedení je měděnými lanky s průřezem 2,5mm2. K výhybce, její konstrukci ani použitým součástkám se neumím vyjádřit, nejsem elektrotechnik

Více než zdlouhavý slovní popis ale podle mne řeknou fotky:

Budu rád, když se připojíte se svýma zkušenostma, dojmama nebo vzpomínkama