Sony Esprit
Re: Sony Esprit
SCD-1 se od SCD-777 liší pouze krabicí, zakrytovaným trafem a má navíc XLR výstupy.
Sony SCD-777ES se v černé dělala.
To není stříbrná, ale champagne.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Pipisi to už potom budeš kopat za syny Japonska?
Dělám si srandu, ale není to zrada Densena? Nebo mi něco uniklo?
Dělám si srandu, ale není to zrada Densena? Nebo mi něco uniklo?
Můj pohled na věc je ten, že existuje-li SCD 1, tedy nejvyšší model, který je po mechanické stránce mnohem mnohem propracovanější, nemá smysl o 777 uvažovat.
Jestlize nemusis hledet moc na cenu, jdi opravdu do SCD-1, je to nadherny skvost, neco co pohladi kdykoliv se na to podivas. SCD-777ES je taky hezka v sampusu, ale uz ne tolik co SCD-1. Ale DSD je takovy trochu na vymreti format a ja mu to z celeho srdce za politiku Sony preju.
CD je na tom taky velmi dobre, ale na druhou stranu nemuzu rict ze lip uz to nejde, protoze si myslim ze jde. Je to sice vlajkova lod, ale doba pokrocila a delaji se lepsi obvody nez bylo mozne vyrobit v te dobe, preci jen ty stroje uz maji nejaky ten patek. SCD-1 i SCD-777ES jsou i dnes konkurence schopne a jen tak neco je neprehraje, v zadnem pripade ne treba stara XA-7ES nebo XA-50ES nebo nejaky levny cinan. Srovnatelne pristroje pro ne budou SCD Accuphase, Luxmana atp.
Pri vsi ucte analog bych s DSD nebo hi-res PCM nesrovnaval. Nebo jinak, takovy analog ze ktereho bych sednul na zadek jsem jeste nikdy neslysel ja...
Pri vsi ucte analog bych s DSD nebo hi-res PCM nesrovnaval. Nebo jinak, takovy analog ze ktereho bych sednul na zadek jsem jeste nikdy neslysel ja...
Nebude jich moc, kazdopadne tyto dva sonaky ano, nebot vim moc dobre co v nich je a jsou to poctive masiny ale cena bude zajiste vyssi nez 30k. Taky budou mit svoje najeto a overil bych si dostupnost laseru. Pokud bych se rozhodl koupit takovyto stroj, automaticky bych k nemu prikoupil i laser. Toto jsou veci ktere mne prinutily jit od CD prehravacu pryc a tudiz ty nove ani neznam. Ja vidim svoji budoucnost v nejakem streameru a dobrem DA prevodniku. Pokud se chces dozvedet o nich vic, kontaktuj Cougha, dlouho SCD-777ES vlastnil nez skoncil u pocitace. Myslim ze dokaze nejlip popsat co dokazou.
Ja jsem kdysi s kolegou srovaval bezny SACD za cca 30k a velmi dobre udelane CD, to CD bylo totalne vykuchane a prakticky z nej zbyla jen mechanika a ovladani, zbytek byl udelany uplne znova. A zkouseli jsme srovnavat z takoveho pristroje CD a SACD vrstvu. Dopadlo to tak, ze jsme vsichni preferovali CD, protoze zvuk byl vyrazne prirozenejsi nez z takto levneho SACD. Samozrejme ze kdybychom meli SACD typu 777 nebo 1, tak by to dopadlo naopak, to jsme taky zkouseli a dopadlo to tak ze v CD rezimu velmi zalezelo na konkretni vlozene placce, nekdy to zahrala lip SCD, nekdy externi DAC na ni napojeny. S SACD vrsvou to nemelo sanci, jasne vzdy zvitezilao SACD, jenze to bylo pred zhruba 7 rokama a v te dobe to byly velmi drahe stroje.
Ja mam smulu, protoze moje oblibene veci na SACD nejsou a nejspis ani nikdy nebudou. Jsem odsouzeny k tomu vydolovat z tech usmolenych 16 bitu maximum co se da a jen se tise modlim aby se rozmohl HiRes a proniknul v masovejsim meritku a nevyskytovala se na nem jenom klasika a jazz.
Nicmene aby si clovek vychutnal spickove CD, je potreba aby k nemu mel i odpovidajici partnery, protoze jinak to zustane skryto co dokazou. Ja bych u takovych stroju treba nesnesl nejaky "barevny" zesilovac a "tupe" bedny, protoze to bude porad stejne, porad to bude hrat svoji barevne tupou pisnicku. Tim nechci nic naznacovat, jenom upozornit na tuto skutecnost.
Ja jsem kdysi s kolegou srovaval bezny SACD za cca 30k a velmi dobre udelane CD, to CD bylo totalne vykuchane a prakticky z nej zbyla jen mechanika a ovladani, zbytek byl udelany uplne znova. A zkouseli jsme srovnavat z takoveho pristroje CD a SACD vrstvu. Dopadlo to tak, ze jsme vsichni preferovali CD, protoze zvuk byl vyrazne prirozenejsi nez z takto levneho SACD. Samozrejme ze kdybychom meli SACD typu 777 nebo 1, tak by to dopadlo naopak, to jsme taky zkouseli a dopadlo to tak ze v CD rezimu velmi zalezelo na konkretni vlozene placce, nekdy to zahrala lip SCD, nekdy externi DAC na ni napojeny. S SACD vrsvou to nemelo sanci, jasne vzdy zvitezilao SACD, jenze to bylo pred zhruba 7 rokama a v te dobe to byly velmi drahe stroje.
Ja mam smulu, protoze moje oblibene veci na SACD nejsou a nejspis ani nikdy nebudou. Jsem odsouzeny k tomu vydolovat z tech usmolenych 16 bitu maximum co se da a jen se tise modlim aby se rozmohl HiRes a proniknul v masovejsim meritku a nevyskytovala se na nem jenom klasika a jazz.
Nicmene aby si clovek vychutnal spickove CD, je potreba aby k nemu mel i odpovidajici partnery, protoze jinak to zustane skryto co dokazou. Ja bych u takovych stroju treba nesnesl nejaky "barevny" zesilovac a "tupe" bedny, protoze to bude porad stejne, porad to bude hrat svoji barevne tupou pisnicku. Tim nechci nic naznacovat, jenom upozornit na tuto skutecnost.
Ámen:-)
Líp bych to nenapsal... Osobně mohu říct, že od určitého okamžiku mám o kvalitácg CD/SACD přehrávačů jisté pochybnosti a zcela vážně uvažuji o přechodu k PC...
TomasT. mám dojem, že se k tobě nahlásím na audienci:-)
Líp bych to nenapsal... Osobně mohu říct, že od určitého okamžiku mám o kvalitácg CD/SACD přehrávačů jisté pochybnosti a zcela vážně uvažuji o přechodu k PC...
TomasT. mám dojem, že se k tobě nahlásím na audienci:-)
Velice úsměvné. A Zdeny. Zcela určitě nemás ani malou představu o špičkovém SACD přehrávači. Tak si prosím nech svoje soudy. Děkuji. 
Zcela jiste budou velmi dobre prehravace, o tom nikdo nepochybuje. V cenach okolo 8000€ to jsou fakt dobre masinky a krasne. I ty dnesni. Bohuzel na ne nemam.
Tome ale to je mě jasné. Ovšem proč někdo dělá závěry jako Zdeny, že SACD je nahovno a prostě hraje špatně??? Dělá na s prominutím sračkách a pak to vesele vytrubuje do světa a bere to jako svatou pravdu. Vždyť to tak proboha není. A to je to, co mě vadí.
Co se týče ceny, tak ano. Je to drahé. A přesně jak jsi napsal. Zbytek musí být odpovídající. Poslech přes PC já chápu a nedělá mě problém. Bez problémů, bych to mohl mít jako hlavní zdroj. Jenže za ním by stejně musel být nějaký špičkový převodník. A to není vůbec levné.
Co se týče ceny, tak ano. Je to drahé. A přesně jak jsi napsal. Zbytek musí být odpovídající. Poslech přes PC já chápu a nedělá mě problém. Bez problémů, bych to mohl mít jako hlavní zdroj. Jenže za ním by stejně musel být nějaký špičkový převodník. A to není vůbec levné.
Pipis - CD, SACD a jakykoliv jiny prehravac neni nic jineho nez prachsprosty "pocitac" jenze nema tak obsahly operacni system, ma mnohem pomalejsi procesor, ale svym zpusobem se prilis nelisi. A kazda nahravka nez se na nejakou tu placku dostala tim pocitacem prosla, nebudem si nalhavat ze ne. Chces li mit kvalitni zvuk z PC, je treba pouzit odpovidajici komponenty. Nerad bych prilis zasiral vlakno o Sony pocitacema, protoze at je Sony jake chce, mam ho dodnes rad a velmi silne mne ovlivnilo a byla to prave zminovana SCD-777ES ktera mi dala jako prvni poradnou "facku". Pro mne je to highend se vsim co k nemu patri, zvukove se s ni zit da a designem si myslim ze je taky nadcasova, i kdyz ne tolik jako SCD-1.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Obrazek se mi nepodarilo vlozit, protoze je trosku vetsi. Tak jen odkaz, jak SCD-1 vypada zevnitr
http://www.avland.co.uk/sony/scd1/scd1inside.jpg
Hmotnost toho krasavce je 26,5 Kg.
http://www.avland.co.uk/sony/scd1/scd1inside.jpg
Hmotnost toho krasavce je 26,5 Kg.