Výstava Audio Video Show 2017 přinesla velice milé představení v místnosti Sroll. Poslechová místnost byla hezky sestavená, od mladé hostesky až po poslední difuzor.
LŠ, DV a LH z týmu Sroll se věnovali posluchačům, LŠ v pravidelných intervalech pořádal i přednášky s ukázkou.
K produktům:
DAC: Těsně před výstavou se povedlo dotáhnout do konce nové inovátorské myšlenky LŠ a došlo k vylepšení DAC Epos na verzi mk2, která posunuje poslech zase trochu dále. Trochu jsem se uklidňoval, že by inovace mohla být jen drobného rázu a tak není třeba o upgradu mého Eposu přemýšlet. Rozdíl by však měl být opravdu velký. Někdy si udělám výlet ke srovnání obou přístrojů.
Zesilovač: Nové prvky dostal i starší a svým výkonem velice silný Sroll Lyric a nástupce se tak jmenuje Lyric mk2. Zvukově se dotáhl na svého mladšího a výkonem trochu slabšího bráchu Rhythm. Odstraněny byly také drobné připomínky od majitelů Lyricu a mk2 by tak měl nabídnout zájemcům repas jejich původního Lyricu, nebo novým zájemcům celý nový kus mk2.
Reprobedny: Na výstavě byly poprvé oficiálně představeny kompaktní plnorozsahové všesměrové bedny Sound Garden 2. Jedná se o designované bedny s měniči s motorem vlastní výroby Sroll na přední i zadní straně beden. Umožňují tak lineární všesměrové vyzařování (360 stupňů).
Reprobedny hrály opravdu nádherně, vyváženě, u všech skladeb jsem se cítil velice dobře. Zatím nejsou finalizovány, tedy bylo nutné bednám odpustit některé zoubky na designu. Zvukově jsou však již plnohodnotné
foto Facebook SrolHifi:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012671472848
Srovnání s poslechem BW nebo Sonus Faber.
Hlemýždí BW jsem vždy obdivoval, tentokrát mě však vůbec poslech nebavil, ba přímo rušil. Zkusil jsem tedy léčbu Sonusem, zde to bylo mnohem lepší. Zvukově jiné, střízlivější, ppříjemné, oproti Sroll mě to však zvukově tolik nebavilo, něco tomu chybělo (detaily, prostor, šťávička). Na závěr jsem zkusil ještě Avantgarde Acoustic. Tak tady byl zvuk velice tlakový a hutný. Po minutě jsem musel utéct. Zdálo se mi to velice rušivé a diskomfortní.
Doufám, že se vám výstavu povedlo navštívit a pokud ne, tak snad tento malý příspěvek navodí atmošku.