SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od kychtax »

Akorat ze srovnavas filtraci proti filtraci s oddelovakem, jestli se nepletu..
Jinak velmi zajimavy vyvoj a zkusenosti. Diky ze ses o ne podelil. *thumbs up*

Osobne mam o pt15 taky velmi dobre mineni.
Minule audio video show 2016 na nej byla recenze v tom casaku, ktery rozdavali (kdyby nekdo hledal viceonfo) a hlavne jsem slysel v Petrove sestave/sonofstars.
*palec*

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Jo,máš pravdu,trafo vs.čistá filtrace, vyšší investice vs rozumné řešení s umravněním vlivu přívodu el.do audia
-jak jsem psal už dříve,pro mně bylo nejtěžší se smířit s tím že sestavu kterou chci nesložím za běžné peníze(cca 100k) ,proto ji dokupuji už přes rok ale do léta by mělo být vše doma (mimo repro-tady začínám trochu měnit pohled na věc,mám diy repro,a ještě z 70% prošly upgradem,začínám k nim mít již čím dál míň výtek,na každý posun v sestavě reagují spolehlivě zvukově kupředu :D ,
No mám více radosti z povedé koupě a zapasování do sestavy tak si dám chvilku klidu............

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Ono je to opravdu velmi individuální, protože jeden bude vnímat úbytek živosti či výšek a u druhého, který má extrémně zarušenou síť bude stejné zařízení přinášet zvuk sestavy stále ještě jako dotěrně nepříjemný. Jeden uživatel mé jednotce předřadil oddělovací trafo a posílila se ještě filtrace pro linkové výstupy a stále není zvuk ve stavu, že by nechal pana domácího si užívat pozitivní emoce z hudby, stále vnímá agresivitu, která se podle denní doby mění.
Při výběru zapojení filtrů pro audio je nutno balancovat mezi co největším filtračním účinkem a nechcípnutím dynamiky a celkové živosti. Čím více odfiltruju ze sítě tím pro snížení zarušení udělám technicky více, ale v jistý moment se to už začne projevovat na zvuku negativně. Čím je síť méně zarušená, tím spíše se dostaví pocit negativního prvku ve zvuku při předřazení filtrace. Takže ideální univerzální řešení není, pro každou situaci by se musela použít filtrace s jinak silným účinkem.
Za necelých dvacet tisíc je Sunrise vysoce univerzální filtrace, která pro mé vnímání mou sestavu přibližuje přirozenějšímu projevu, což se deset krát nákladnějšímu Accuphase PS1200 nepovedlo, naopak byl zvuk jednoznačně k horší.

Ještě jsem pominul jeden velmi podstatný fakt. Podle toho jaký kabel jednotce předřadím docílím výrazně odlišného zvukového výsledku. Dokonce pokud použiju dva extrémy, tak v jednom případě je zvuk neposlouchatelný svým rozpitým a tupým podáním a v druhém se ztratí basový fundament a nepříjemně vystoupí dotěrné výšky. Takže jako bedny nebudou hrát s každým reprokabelem, tak napájecí kabel dovede razantně změnit vliv filtrační jednotky na zvuk sestavy.
Noble Audio - výroba a prodej

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ta Pro Power PT15 pouziva vcelku male 600W oddelovacie trafo.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

NA naprosto s tebou souhlasím,nic vážného ani svetoborneho bych v tom dále nehledal,prostě jenom další příklad k zamyšlení,nebo inspirace ne nutně ke koupi ale třeba jen k vyzkoušení *thumbs up*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

kychtax píše:Privez Ty ten svuj filtr ke mne. A vem i cassiopeu. Ted jsem ja na rade.. ;)
Akorat nevim kdy, ted je to *headbang* s terminy...
Máš pravdu - dobrá domluveno. Vezmu s sebou obojí. *2thumbsup*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

......
Noble Audio - výroba a prodej

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Výstava Audio Video Show 2017 přinesla velice milé představení v místnosti Sroll. Poslechová místnost byla hezky sestavená, od mladé hostesky až po poslední difuzor. *2thumbsup*
LŠ, DV a LH z týmu Sroll se věnovali posluchačům, LŠ v pravidelných intervalech pořádal i přednášky s ukázkou.

K produktům:

DAC: Těsně před výstavou se povedlo dotáhnout do konce nové inovátorské myšlenky LŠ a došlo k vylepšení DAC Epos na verzi mk2, která posunuje poslech zase trochu dále. Trochu jsem se uklidňoval, že by inovace mohla být jen drobného rázu a tak není třeba o upgradu mého Eposu přemýšlet. Rozdíl by však měl být opravdu velký. Někdy si udělám výlet ke srovnání obou přístrojů.

Zesilovač: Nové prvky dostal i starší a svým výkonem velice silný Sroll Lyric a nástupce se tak jmenuje Lyric mk2. Zvukově se dotáhl na svého mladšího a výkonem trochu slabšího bráchu Rhythm. Odstraněny byly také drobné připomínky od majitelů Lyricu a mk2 by tak měl nabídnout zájemcům repas jejich původního Lyricu, nebo novým zájemcům celý nový kus mk2.

Reprobedny: Na výstavě byly poprvé oficiálně představeny kompaktní plnorozsahové všesměrové bedny Sound Garden 2. Jedná se o designované bedny s měniči s motorem vlastní výroby Sroll na přední i zadní straně beden. Umožňují tak lineární všesměrové vyzařování (360 stupňů).
Reprobedny hrály opravdu nádherně, vyváženě, u všech skladeb jsem se cítil velice dobře. Zatím nejsou finalizovány, tedy bylo nutné bednám odpustit některé zoubky na designu. Zvukově jsou však již plnohodnotné *palec*

foto Facebook SrolHifi:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012671472848

Srovnání s poslechem BW nebo Sonus Faber.
Hlemýždí BW jsem vždy obdivoval, tentokrát mě však vůbec poslech nebavil, ba přímo rušil. Zkusil jsem tedy léčbu Sonusem, zde to bylo mnohem lepší. Zvukově jiné, střízlivější, ppříjemné, oproti Sroll mě to však zvukově tolik nebavilo, něco tomu chybělo (detaily, prostor, šťávička). Na závěr jsem zkusil ještě Avantgarde Acoustic. Tak tady byl zvuk velice tlakový a hutný. Po minutě jsem musel utéct. Zdálo se mi to velice rušivé a diskomfortní.

Doufám, že se vám výstavu povedlo navštívit a pokud ne, tak snad tento malý příspěvek navodí atmošku. *2thumbsup*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Během výstavy se mi povedlo ukrást si Luďka Habartu z týmu Sroll k sobě domů k instalaci jejich NUC.
Hraje to hezky. Časem napíšu více. Díly LH za jeho čas *palec*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Pro mě Sroll jednoznačně vítěz letošní výstavy,zvuk v normálních cenových,tedy ještě levnější než rodinný dům,neměl konkurenci.A z cen rodinných domů jednoznačně OceanWay a D'AGOSTINO ;)

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

http://www.audio-video-show.cz/novinky

6.4.2017 | Výsledky
Vážení návštěvníci a příznivci dobrého zvuku a obrazu,
další ročník Audio Video Show Praha je za námi a my bychom vám všem rádi poděkovali za podporu i za účast! A nyní krátký přehled výsledků hlasování:

NEJLEPŠÍ EXPOZICE
1) EUROSTAR OSTRAVA
2) XAVIAN
3) SOUNDSTYLE
4) SROLL
5) TYKON
6) AQ
7) PERFECT SOUND GROUP
8) E.P. AUDIO
9) VIENNA PHYSIX
10) ALTEI (kino)

NEJLEPŠÍ ZVUK
1) XAVIAN / Xavian
2) EUROSTAR OSTRAVA / Bowers&Wilkins
3) SROLL / Sroll
4) E.P. AUDIO / McIntosh
5) FINALE AUDIO / Franco Serblin
6) AUDIO-VISUAL TECHNOLOGY / RIHA
7) HORN / Dali
8) VIENNA PHYSIX / Vienna Physix
9) RD ACOUSTIC / RD Acoustic
10) HI-END BOUTIQUE / Kii Audio

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jsem moc rád, že se letos hlasující rozhodli navštívit expozici Sroll (a Casea) a hlasovali pro tuto velice progresivní a hezky hrající značku.
Osobně jsem byl novými přírůstky mile překvapen a mohu je jednoznačně doporučit.

Těším se na dokončení kompaktních plnorozsahových všesměrových reprobeden Sound Garden 2, jejichž přednes byl na výstavě opravdu ADIKTIVNÍ *2thumbsup*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Po delší poslechové odmlce hlásím velkou spokojenost s NUC na platformě Linux, který mi instaloval Luděk Habarta. Tabletem dálkově ovládaný minipočítač je docela hezký a nenáročný pomocník ke spouštění HD tracks.

Poslech je minimálně stejně kvalitní jako při mém dříve realizovaném řešení z MacBooku. Zlé jazyky tvrdí, že je to mnohem lepší. :twisted:
Já se přiznám, že jsem to ještě úplně nerozlišil (co já jsem však za měřítko), ale poslech je úžasný. Rozhodně mám pohodlnější přístup k hudbě a k formát remote controll z tabletu je mnohem pohodlnější. Řešení je také 3x levnější než z ntb Apple.

Dále jsem od táty dostal novou hračku (USB Sroll Kapton) a zde je oproti mému dříve užívanému USB MIT jasný skok vpřed. Detaily jsou jasnější, zvuk není tolik slitý. Kabel je robustný, 1m dlouhý a kvalitně stíněný prostředek propojení mezi NUC a DAC.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

k tolik proklamovanemu ovladani pres tablet ... to samozrejme umi i jine platformy... po vyladeni WIN + foobar utilitou Fidelizer Pro poslech na platforme win a linux (gentoo + mpd) nerozlisim

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

sonofstars: aky soft ste pouzival v spojeni s Macbook?

Odpovědět