SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Petanek
Kontaktovat uživatele:

Re: SROLL

Příspěvek od Petanek »

tomatsu píše:
30 bře 2018 20:21
Prenos pres USB u audia funguje jinak nez treba u videa, foto atd atd ? Ale ale, stale fakt ziju v domeni, ze datové prenosy ( nejenom u USB ) se ridi pevně stanovenými protokoly. Tyto protokoly jsou napsany pro prenos dat - je jim jedno jestli dat. kontejnery obsahuji hudbu, video ci hambate obrazky. Z logiky veci je jasne, ze nemuzou existovat protokoly pro kazdy obsah zvlast.
Opravdu delat z USB prenosu high-science je fakt legracni.
V IT se pohybuju uz skoro 20 let ( oblast HW ) a rict treba pri predavani projektu na dat. sit ze mereni nemam, ale ze bla bla bla, tak se i vysmejou a fakturu neproplatej. Nevim jak v ostatnich oborech, ale pri reseni problemu atd se musi jasne rict - specifikovat co bylo za problem a jak byl vyresen.
Nazorny priklad : optimalizace procesu v OS ( v HI-FI stale omílane zaklinadlo ) - ktere procesy byly vylouceny, proc byly vylouceny, kde dochazelo ke kolizim, co je zpousobovalo atd atd.
Nechci schazovat Habartovo NUC, to absolutne ne a fakt verim, ze ve vysledku muze hrat lip ( sugestivní pohled ). Jen me jako IT technika zajima proc a co to zpusobuje. Kor kdyz se jedna o stejny HW a jde jen o jiny OS - soft.
No žiješ ve správném domnění, ale splnit např. standard USB Audio Class 2.0 se ještě zdaleka neblíží ideálu, který receiver (čip) třeba v USB převodníku potřebuje....framy (pakety dat) v přenosu nemají přesný takt a dochází tam k různým neplechám, a proto třeba Meitner/Emm Labs mají na vstupy dedikované hodiny a buffer pro "přečasování" přicházejících frames. Auralic/Aurender naopak mají podobné řešení na výstupu + řeší napájení . Je to sakra slyšet ... USB Mass Storage je trošku jiná pohádka ... USB nikdy nebylo navrženo pro přenos audia v reálném čase, takže musí dělat různé berličky. Já třeba vůbec nevěřím ani různé upravené Linuxy pro audio nebo Apple OS ... podle mých zkušeností je mezi těmito zdroji a dedikovaným zdrojem jako je Aurender opravdu velký rozdíl, ale záleží asi hodně na převodníku ... Meitner MA-1 je více méně imunní a přínos Aurenderu byl skoro zanedbatelný. V případě převodníků bez "reclocku" dat ba vstupu byl zase rozdíl jasně zřetelný.

Odar

Příspěvek od Odar »

sonofas --> A co tebe dava pravo rozhodovat, co kde funguje a co kde nefunguje? Ako ty mozes pisat o tom, kto ma ake skusenosti a povazovat ich za rypanie, alebo realnu skusenost cloveka, ktory tu pise? Ked ty napises hovadinu, tak to je v poriadku a ked tu napise niekto hovadinu (z tvojho uhla pohladu), tak to uz nie je v poriadku?

slimy

Příspěvek od slimy »

idioti

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Odar
Je videt, ze te utoceni bavi a utoceni a dikce jako z pera ing. Zemana te bavi a takove podporujes. Zesmesnuj muj nick i ma vyjadreni, me to nevadi. Je skoda tim vsak plevelit kazde vlakno. Na johnyho52 vyjadreni nevidim nic nez utok a urazku, proto me to zamrzelo. Klidne to ber za vyjadreni zkusenosti. Dal se k tomu nebudu vyjadrovat. Bud v zivote stastny 😉🕉

Odar

Příspěvek od Odar »

Najprv by som si zamietol pred svojim prahom, ako vynasal sudy nad druhymi. Ale to je vzdy jednoduchsie, vsak? *sunglases*

BYE

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Já se nechci s nikým hádat, chodím sem pro radost z poslechu a pro diskuze o hifi.
Nechceš zajít na čaj nebo na pivo, pokecáme? Chtěl jsem to poslat SZ, ale máš je zablokované.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Sory,nepsal jsem to jako útok nebo urážku ale lehkou ironií na ironický příspěvek určený mě.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

ok, už se tím netrapme. Někdy je to tady jak na bojišti, možná jsem z toho už taky trochu paranoidní. Měj se johny52 :)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

sonofstars píše:
17 bře 2018 21:44
K častým dotazům ke kabeláži Sroll vyšla recenze na Hifi Voice

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ity-kapton
Nic osobního, ale po přečtení recenze mám pocit, že se to hodnotiteli jenom "zdálo" ... ;)

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

sonofstars píše:
30 bře 2018 21:39
Odar
Je videt, ze te utoceni bavi a utoceni a dikce jako z pera ing. Zemana te bavi a takove podporujes. Zesmesnuj muj nick i ma vyjadreni, me to nevadi. Je skoda tim vsak plevelit kazde vlakno. Na johnyho52 vyjadreni nevidim nic nez utok a urazku, proto me to zamrzelo. Klidne to ber za vyjadreni zkusenosti. Dal se k tomu nebudu vyjadrovat. Bud v zivote stastny 😉🕉
Ty jo, takový sympatický kluk se zdravými názory, rád jsem Tě četl, jak se však zdá, nohsled Fikuse a jeho party. :( To zamrzí.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ramones píše:
31 bře 2018 07:25
sonofstars píše:
17 bře 2018 21:44
K častým dotazům ke kabeláži Sroll vyšla recenze na Hifi Voice

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ity-kapton
Nic osobního, ale po přečtení recenze mám pocit, že se to hodnotiteli jenom "zdálo" ... ;)
Cetl jsem to nekolikrat taky a p.Brezina se mi zda trochu otraveny. Mozna jen muj dojem.
Taky je skoda, ze nenapsal i o power kabelu. V mem okoli vim o rade spokojenych uzivatelu.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zdeno1
Nejsem nohsled nikoho. Mrzet te tedy nic nemusi.
O politiku zde nejde, je to jen prirovnani 😉
Jako napr “ostry jako britva”. 😂
Naposledy upravil(a) sonofstars dne 31 bře 2018 14:12, celkem upraveno 2 x.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Recenze pana Breziny jsou vsechny pozitivni, nebo jsou ultra pozitivni, nebo super ultra pozitivni - reference, a spoustu dalsich privlastku. Ale to nevadi. Libi se mi, ze si neco pujci, otestuje to a napise o tom. My pak mame nejake fotky a zakladni informace a muzeme s tim zacit pracovat. Takze za me. 👍

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja ty recenze ctu rad. Zaprve proto, ze jeho poslechovy poznatky se docela shoduji s tim, jak dane komponenty slysim ja. A za druhe proto, ze kdyz clovek cte pozorne, najde v textu velmi umne, jemne, "bezbolestne" a presto zretelne uvedene i nedostatky daneho komponentu.

Nikdo jiny v ceskem a slovenskem hifi prostoru nic takoveho nedela, proto za mne klobouk dolu a jen tak dale.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

PítrsPraha napísal:

Ja ty recenze ctu rad. Zaprve proto, ze jeho poslechovy poznatky se docela shoduji s tim, jak dane komponenty slysim ja. A za druhe proto, ze kdyz clovek cte pozorne, najde v textu velmi umne, jemne, "bezbolestne" a presto zretelne uvedene i nedostatky daneho komponentu.

Nikdo jiny v ceskem a slovenskem hifi prostoru nic takoveho nedela, proto za mne klobouk dolu a jen tak dale.

.......

A tu su aké v tej recenzii na káble. Napíš to presne a zrozumitelne aké nedostatky. 8-)

Odpovědět