No žiješ ve správném domnění, ale splnit např. standard USB Audio Class 2.0 se ještě zdaleka neblíží ideálu, který receiver (čip) třeba v USB převodníku potřebuje....framy (pakety dat) v přenosu nemají přesný takt a dochází tam k různým neplechám, a proto třeba Meitner/Emm Labs mají na vstupy dedikované hodiny a buffer pro "přečasování" přicházejících frames. Auralic/Aurender naopak mají podobné řešení na výstupu + řeší napájení . Je to sakra slyšet ... USB Mass Storage je trošku jiná pohádka ... USB nikdy nebylo navrženo pro přenos audia v reálném čase, takže musí dělat různé berličky. Já třeba vůbec nevěřím ani různé upravené Linuxy pro audio nebo Apple OS ... podle mých zkušeností je mezi těmito zdroji a dedikovaným zdrojem jako je Aurender opravdu velký rozdíl, ale záleží asi hodně na převodníku ... Meitner MA-1 je více méně imunní a přínos Aurenderu byl skoro zanedbatelný. V případě převodníků bez "reclocku" dat ba vstupu byl zase rozdíl jasně zřetelný.tomatsu píše: ↑30 bře 2018 20:21Prenos pres USB u audia funguje jinak nez treba u videa, foto atd atd ? Ale ale, stale fakt ziju v domeni, ze datové prenosy ( nejenom u USB ) se ridi pevně stanovenými protokoly. Tyto protokoly jsou napsany pro prenos dat - je jim jedno jestli dat. kontejnery obsahuji hudbu, video ci hambate obrazky. Z logiky veci je jasne, ze nemuzou existovat protokoly pro kazdy obsah zvlast.
Opravdu delat z USB prenosu high-science je fakt legracni.
V IT se pohybuju uz skoro 20 let ( oblast HW ) a rict treba pri predavani projektu na dat. sit ze mereni nemam, ale ze bla bla bla, tak se i vysmejou a fakturu neproplatej. Nevim jak v ostatnich oborech, ale pri reseni problemu atd se musi jasne rict - specifikovat co bylo za problem a jak byl vyresen.
Nazorny priklad : optimalizace procesu v OS ( v HI-FI stale omílane zaklinadlo ) - ktere procesy byly vylouceny, proc byly vylouceny, kde dochazelo ke kolizim, co je zpousobovalo atd atd.
Nechci schazovat Habartovo NUC, to absolutne ne a fakt verim, ze ve vysledku muze hrat lip ( sugestivní pohled ). Jen me jako IT technika zajima proc a co to zpusobuje. Kor kdyz se jedna o stejny HW a jde jen o jiny OS - soft.
SROLL
Re: SROLL
sonofas --> A co tebe dava pravo rozhodovat, co kde funguje a co kde nefunguje? Ako ty mozes pisat o tom, kto ma ake skusenosti a povazovat ich za rypanie, alebo realnu skusenost cloveka, ktory tu pise? Ked ty napises hovadinu, tak to je v poriadku a ked tu napise niekto hovadinu (z tvojho uhla pohladu), tak to uz nie je v poriadku?
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Odar
Je videt, ze te utoceni bavi a utoceni a dikce jako z pera ing. Zemana te bavi a takove podporujes. Zesmesnuj muj nick i ma vyjadreni, me to nevadi. Je skoda tim vsak plevelit kazde vlakno. Na johnyho52 vyjadreni nevidim nic nez utok a urazku, proto me to zamrzelo. Klidne to ber za vyjadreni zkusenosti. Dal se k tomu nebudu vyjadrovat. Bud v zivote stastny
🕉
Je videt, ze te utoceni bavi a utoceni a dikce jako z pera ing. Zemana te bavi a takove podporujes. Zesmesnuj muj nick i ma vyjadreni, me to nevadi. Je skoda tim vsak plevelit kazde vlakno. Na johnyho52 vyjadreni nevidim nic nez utok a urazku, proto me to zamrzelo. Klidne to ber za vyjadreni zkusenosti. Dal se k tomu nebudu vyjadrovat. Bud v zivote stastny
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já se nechci s nikým hádat, chodím sem pro radost z poslechu a pro diskuze o hifi.
Nechceš zajít na čaj nebo na pivo, pokecáme? Chtěl jsem to poslat SZ, ale máš je zablokované.
Nechceš zajít na čaj nebo na pivo, pokecáme? Chtěl jsem to poslat SZ, ale máš je zablokované.
Sory,nepsal jsem to jako útok nebo urážku ale lehkou ironií na ironický příspěvek určený mě.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ok, už se tím netrapme. Někdy je to tady jak na bojišti, možná jsem z toho už taky trochu paranoidní. Měj se johny52 

Nic osobního, ale po přečtení recenze mám pocit, že se to hodnotiteli jenom "zdálo" ...sonofstars píše: ↑17 bře 2018 21:44K častým dotazům ke kabeláži Sroll vyšla recenze na Hifi Voice
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ity-kapton

Ty jo, takový sympatický kluk se zdravými názory, rád jsem Tě četl, jak se však zdá, nohsled Fikuse a jeho party.sonofstars píše: ↑30 bře 2018 21:39Odar
Je videt, ze te utoceni bavi a utoceni a dikce jako z pera ing. Zemana te bavi a takove podporujes. Zesmesnuj muj nick i ma vyjadreni, me to nevadi. Je skoda tim vsak plevelit kazde vlakno. Na johnyho52 vyjadreni nevidim nic nez utok a urazku, proto me to zamrzelo. Klidne to ber za vyjadreni zkusenosti. Dal se k tomu nebudu vyjadrovat. Bud v zivote stastny🕉

Cetl jsem to nekolikrat taky a p.Brezina se mi zda trochu otraveny. Mozna jen muj dojem.Ramones píše: ↑31 bře 2018 07:25Nic osobního, ale po přečtení recenze mám pocit, že se to hodnotiteli jenom "zdálo" ...sonofstars píše: ↑17 bře 2018 21:44K častým dotazům ke kabeláži Sroll vyšla recenze na Hifi Voice
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ity-kapton![]()
Taky je skoda, ze nenapsal i o power kabelu. V mem okoli vim o rade spokojenych uzivatelu.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdeno1
Nejsem nohsled nikoho. Mrzet te tedy nic nemusi.
O politiku zde nejde, je to jen prirovnani
Jako napr “ostry jako britva”.
Nejsem nohsled nikoho. Mrzet te tedy nic nemusi.
O politiku zde nejde, je to jen prirovnani
Jako napr “ostry jako britva”.
Naposledy upravil(a) sonofstars dne 31 bře 2018 14:12, celkem upraveno 2 x.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Recenze pana Breziny jsou vsechny pozitivni, nebo jsou ultra pozitivni, nebo super ultra pozitivni - reference, a spoustu dalsich privlastku. Ale to nevadi. Libi se mi, ze si neco pujci, otestuje to a napise o tom. My pak mame nejake fotky a zakladni informace a muzeme s tim zacit pracovat. Takze za me. 
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja ty recenze ctu rad. Zaprve proto, ze jeho poslechovy poznatky se docela shoduji s tim, jak dane komponenty slysim ja. A za druhe proto, ze kdyz clovek cte pozorne, najde v textu velmi umne, jemne, "bezbolestne" a presto zretelne uvedene i nedostatky daneho komponentu.
Nikdo jiny v ceskem a slovenskem hifi prostoru nic takoveho nedela, proto za mne klobouk dolu a jen tak dale.
Nikdo jiny v ceskem a slovenskem hifi prostoru nic takoveho nedela, proto za mne klobouk dolu a jen tak dale.
PítrsPraha napísal:
Ja ty recenze ctu rad. Zaprve proto, ze jeho poslechovy poznatky se docela shoduji s tim, jak dane komponenty slysim ja. A za druhe proto, ze kdyz clovek cte pozorne, najde v textu velmi umne, jemne, "bezbolestne" a presto zretelne uvedene i nedostatky daneho komponentu.
.......
A tu su aké v tej recenzii na káble. Napíš to presne a zrozumitelne aké nedostatky.
.......
A tu su aké v tej recenzii na káble. Napíš to presne a zrozumitelne aké nedostatky.