SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od sonofstars »

koudy42 píše:S unixovým řešením mi přijde, že instalace a pouštění je softwarově "čistější". Minimálně v drtivé nativní podpoře připojeného zařízení. Pod widlema jsem musel vždy instalovat ovladače k USB DACu a ještě se hrabat v nastavení foobaru a nevěděl jsem, jestli zvuk není nějak mršen. U KODI jen připojím jakékoliv zařízení do USB a funguje vše bez nastavování a ladění. Každopádně hlavní je výsledný poslech *2thumbsup*.
stejné zkušenosti (trápení) a stejný postup *palec*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

lachim píše:též by mě zajímalo řešení SROLL PC - SROLL DAC - SROLL zesilovač (MkII.).
je to snad první "počítač" ze kterého věřím, že mě bude bavit poslouchat klasická hudba.
na takovou sestavu se již velmi těším!
Kontaktuj LŠ, řešení je na psvětě. Asi nejzajímavější se jeví Lyric MKII, Epos MKII, NUC.
U mě je možné poslechnout Cassiopeia, Epos (mezistádium před MKII), NUC.

Rád o tom pohovořím osobně, už se k Tobě opravdu chystám Lachime. *palec*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

sonofstars
ještě zajímavější bude sroll bimottore MKII a ten "tvůj" zbytek.
pozvání platí.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Slibene info o kabliku USB purity kapton.
Nahradil jsem jim supra USB 2.0.
Co se stalo - vystoupily vic detaily a s tim se zlepsil i prostor. Jednolive zvuky nebo nastroje jsou lepe oddelene.
U mne je to slysitelny rozdil. Zadne badani nebo sponovani usi.
Taky jsem si pustil diMeolu Kiss my axe a souhlasim s recenzentem srolla na hifi voice - objevil jsem nekolik mist, ktery jsem mel za sum nebo pazvuk a ony to byly treba septajici zenske hlasy. Takovych mist je tam ted dost.

(Ono u toho alba je to zajimave. Od stavu kdy se neda poslouchat, pres "jo uz u toho vydrzim", pak "vydzim cele album", "slysom to lip", az po "slysim tam spoustu novych veci". Co bude dal? ...
Asi nacase koupit i cd :lol: )

Co si dal o kabliku myslim a to uz jsou dohady.. Odhadl bych obsah stribra v nejake podobe, velmi velmi dobre stineny kazdy jednotlivy vodic.
U mne byl prinos slyset, protoze supra mi zrejme brzdi sestavu. Na jinych sestavach nemusi byt slyset tak moc.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak ještě reprokabel a máš na chvíli klid. Akorát se asi budeš nudit ;)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mam ten kablik na tyden pujceny a bude to bez nej tezke.. *headbang* :lol:
Zmena? Klidne na urovni vymeny prevodniku!

(Srovnavam supra usb 2.0 a sroll purity kapton usb)

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Prozatím mám Sroll Purity Oil, ale jdu do Kaptonu...sice balík peněz, ale stojí to za to!

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Fidas píše:Prozatím mám Sroll Purity Oil, ale jdu do Kaptonu...sice balík peněz, ale stojí to za to!
To mi povidej. Ani jsem Kapton nechtel zkouset. Branil jsem se si je byt poslechnout a byl jsem spokojen s Purity Oil.
Pak me tata donutil to prepojit. Na chvilku prej.
No a od te doby mam Kapton.
*headbang*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Fidas a riesil si nejak galvanicke oddelenie Aurender-DAC? bez toho by som drahy USB kabel nekupoval

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Přiznám se že neřešil, a ten nový od Šrolla by měl mít nějaké oddělení, pokud se nepletu.
Takže od včerejška mimo repro mám komplet Sroll, včetně kabelů Kapton. Bohužel není moc času k poslechu, ale vyjádřím se příští týden. Jsem navýsost spokojen, spousta nepříjemných zvukových "éček" je pryč. :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mezi USB rozhraním CMOS a digitálními obvody by měla být optika, tzn. galvanické oddělení.

Citace:
Celý USB obvod je dokonale galvanicky oddělen od elektroniky DAC rychlou optikou, aby byla zcela eliminována možnost průniku VF rušení z počítače nebo streameru.

http://www.sroll.com/muse.html

Otázkou je, čím je USB rozhraní napájeno? Hádám, že ze stejného zdroje jako převodník nebo možná těmi 5V, které jdou USB kabelem. To by šlo jednoduše zjistit, když by někdo zapojil USB kabel, který nepoužívá 5V drátku, jako je tento:
http://www.kabelguru.cz/product/digital ... b-draco/50

Samozřejmě asi nejlepší je to USB mít úplně odděleně napájené, např. z baterie, jak se tady řešilo jinde.

On i ten Aurender má určitě precizně řešené USB rozhraní proti rušení/šumu, vč. lin nap zdroje. Neznám detaily.
Myslím si, že zvukově bude dál než srollův NUC (ke kterému je klasický malý adaptér, nepletu-li se). Bylo by to velmi zajímavé srovnání.
Odhaduji, že touhle konkrétní kombinací by měl být extrémně čistý výsl. zvuk. Na úrovní HE transportů.
Velmi se mi to celé líbí (kombo sroll aurender). *palec*

Fidas gratuluji k novému zvuku! *thumbs up*

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Kychtax ...
Zrovna jsem chtěl vložit citaci o galvanickém oddělení :D
Slyšel jsem tady i NUC a věru nevede si špatně. Ano, NUC má napájení ze spínaného napáječe. Bohužel jsem doma nenašel zdroj s trafem s vhodným napětím, abychom to porovnali.
Tak teď budu poslouchat a léčit uši zvukem dobré muziky.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Krychta...oddělit by se to dalo slušně ošetřeným DC DC měničem. Stejně u sebe musí mít filtry, když kmitá.

https://www.gme.cz/dc-dc-menice-do-dps

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Přidám se-s přáním příjemného dlouhého poslechu, ať se spokojeností vyváží ta investice - když​ vidím popis sestavy *thumbs up*

Odpovědět