SROLL
Re: SROLL
Fidas
Existuje parameter s názvom PSRR, potlačenie rušení zo zdroja. Ak budú vlastnosti podrobne špecifikované a veľmi podobnè, tak sluchom budú nerozlíšiteľné.
Je to vidieť v spektre pri meraní skreslenia ako zložky s kmitočtom siete a jej násobkov. Čím je toho menej, tým lepšie.
Existuje parameter s názvom PSRR, potlačenie rušení zo zdroja. Ak budú vlastnosti podrobne špecifikované a veľmi podobnè, tak sluchom budú nerozlíšiteľné.
Je to vidieť v spektre pri meraní skreslenia ako zložky s kmitočtom siete a jej násobkov. Čím je toho menej, tým lepšie.
Naposledy upravil(a) BVa dne 20 pro 2018 20:44, celkem upraveno 2 x.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Divim se, ze zrovna ty mas zapotrebi predstirat tuhle miru nechapavosti. Nenapsal jsem, ze BVa nekoho skoli v tomhle vlakne (sic!).davidhighend píše: ↑20 pro 2018 19:13Ale on nikoho neškolí, jen reaguje na oslavné ódy zdejších věřících, kteří jsou přesvědčeni, že pan Šrol dodal opět výrobek z říše snů, bez nutnosti vidět jakýkoliv technický parametr, který by to potvrdil nebo vyvrátil. Stačí jen krásná slova výrobce a uši zasvěcených.
Pokud aspon trochu sledujes forum, coz sledujes, jiste dobre vis, jak casto se BVa zapojuje do diskusi o rozdilech ve zvuku s obedantni zadosti o prokazani merenim ci ABX testy.
Zde to pro nej ale najedou neplati a vesele se pousti do zpochybnovani rozdilu zvuku dvou zesilovacu, ktere nejspis ani nevidel na obrazku, natoz aby je poslouchal ci meril. Jedine, na co se vzmohl, byl vysmech textu na webu Srolla. To je ve svetle narocnosti BVa na ostatni ohledne prokazovani ci vyvraceni zvukovych rozdilu naprosta ubohost.
Poslouchal jsem jak zesilovace BVa tak Sroll a za sebe rozumim tomu, ze takhle detinsky hloupa kritika mnohem zdatnejsiho konstruktera je to jedine, co BVa muze nabidnout.
Vic k tomu nemam.
Pitrs, ja mám požadovať nejaký slepý test alebo merania medzi variantami xxx a xxx+1? To by mal urobiť ten, kto tvrdí, že rozdiel je počuť. Aj keď už predtým všetko nepatričné bolo "neslyšitelné".. Inak tie rozdiely sú niečo ako Colombova manželka
.
Ak je úbohosť preukazovať niečo objektívne, meraním, tak čo je potom "dojmológia a uchometria" a reči o technickej výnimočnosti? A o nejakej "zdatnosti" hovoría fakty, nie ochota veriť... Tak tomu rozumiem zase ja. Názor si kažďý urobí sám.

Ak je úbohosť preukazovať niečo objektívne, meraním, tak čo je potom "dojmológia a uchometria" a reči o technickej výnimočnosti? A o nejakej "zdatnosti" hovoría fakty, nie ochota veriť... Tak tomu rozumiem zase ja. Názor si kažďý urobí sám.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
a) nemyslim si ze by se tady v tom vlakne nekdy opakujici se neshody rozlouskly
b) zesilovace Sroll a BVA spolu imho nesouperi, jsou zamerene na uplne jiny segment trhu
c) poslouchejme hudbu na cem libo
b) zesilovace Sroll a BVA spolu imho nesouperi, jsou zamerene na uplne jiny segment trhu
c) poslouchejme hudbu na cem libo
Antony, to nie je viera, to sú konkrétne skúsenosti podloźené meraním a znalosťou technickej stránky veci.. Mne len veriť nestačí. Ty máš tú svoju vieru jasnú, ak ti to stačíí, OK, užívaj si to..
Antony, je zřejmě tolik parametrů, o kterých nevíme a které se ani běžně neuvádí. Zajímalo by mě, který parametr určí “prostor” ...např. nebo rytmiku, kdy jak někteří píšou, začnou si bezděky při poslechu podupávat ...
BVa - Víra v měření a víra v poslech. Co je větší alchymie? Znalost technické stránky věci, co to je? Že, přístroj XY má skvělá měření, proto hraje skvěle, ani ho slyšet nemusíš? To je víra a homeopatie v jednom. Taky si to užívej, nic proti. Ale že máš u toho neustálou potřebu kopat do ostatních svědčí, že jaksi ta víra nepřináší pokoj, mír a nadhled.... Šmutné..
Antony: Věřím na měření ... a poslechem rozhodujeme, zda se měřilo dobře:-) ..i když-každý vnímáme jinak, vzhledem ke stavu sluchu a zvukovým preferencím. Poslechové dojmy jsou podle mě téměř nepřenositelné, zatímco měření mají exaktní výsledky, opakovatelné.
Áno, "poslechová realita" je skutočne veĺmi variabilná. Hlavne preto, že je to silne subjektívne a veľmi premenné vnímanie často nemenej reality. To je ten pocit, že raz to baví, inokedy nie..A nič sa nezmenilo.
Znalosť technickej stránky - poznať súvislosti a vedieť odlíšiť možné príčiny určitých javov od fikcie až bludov. A neveriť na zázraky, v technike neexistujú. Taký zdravý skepticizmus .
BVa
"Áno, "poslechová realita" je skutočne veĺmi variabilná. Hlavne preto, že je to silne subjektívne a veľmi premenné vnímanie často nemenej reality. To je ten pocit, že raz to baví, inokedy nie..A nič sa nezmenilo.
Znalosť technickej stránky - poznať súvislosti a vedieť odlíšiť možné príčiny určitých javov od fikcie až bludov. A neveriť na zázraky, v technike neexistujú. Taký zdravý skepticizmus ."
S tímto mohu zcela souhlasit. To v prvním odstavci si uvědomuji velmi dobře v plném rozsahu. A taky nevěřím na zázraky. Jen na přiměřený vývoj v mezích technických možností. Včetně toho skepticizmu.
"Áno, "poslechová realita" je skutočne veĺmi variabilná. Hlavne preto, že je to silne subjektívne a veľmi premenné vnímanie často nemenej reality. To je ten pocit, že raz to baví, inokedy nie..A nič sa nezmenilo.
Znalosť technickej stránky - poznať súvislosti a vedieť odlíšiť možné príčiny určitých javov od fikcie až bludov. A neveriť na zázraky, v technike neexistujú. Taký zdravý skepticizmus ."
S tímto mohu zcela souhlasit. To v prvním odstavci si uvědomuji velmi dobře v plném rozsahu. A taky nevěřím na zázraky. Jen na přiměřený vývoj v mezích technických možností. Včetně toho skepticizmu.
Pitrsi
Tobě asi nějak uniká, oč tu jde.
BVa pouze poukazuje na opravdu PR kecy na stránkách Šrolla, kde žádná nebo skoro žádná měření nejsou. A na fakt, že LŠ několikrát (hlavně na Slovanetu) slíbil tato měření vyvěsit. Zatím se tak nestalo. A pravdou je, že pokud napíše, že se MKxy posunulo zase o kus dál než byla konečná předtím, tak doložení měřením je otázka chvilky. Protože to jistě LŠ pečlivě proměřuje. Takže oč ti jde?
Proč by si to měl BVa změřit? To je věc výrobce a prodejce,ne?
A to měření, co postnul BVa od LŠ, tak to opravdu nestojí za moc.
Tobě asi nějak uniká, oč tu jde.
BVa pouze poukazuje na opravdu PR kecy na stránkách Šrolla, kde žádná nebo skoro žádná měření nejsou. A na fakt, že LŠ několikrát (hlavně na Slovanetu) slíbil tato měření vyvěsit. Zatím se tak nestalo. A pravdou je, že pokud napíše, že se MKxy posunulo zase o kus dál než byla konečná předtím, tak doložení měřením je otázka chvilky. Protože to jistě LŠ pečlivě proměřuje. Takže oč ti jde?
Proč by si to měl BVa změřit? To je věc výrobce a prodejce,ne?
A to měření, co postnul BVa od LŠ, tak to opravdu nestojí za moc.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Slíbil.
Ale pak se rozhodl, že se na to může z vysoka vybodnout. Jelikož mu to nic nepřinese. Jen další dohady na tomto pitomém vlákně mezi několika skupinami lidí.
Kdo chce, ať si ho půjčí a nebo koupí a posoudí nebo změří sám.
Pokud kdokoliv, kdo jej kritizuje dokáže také říci, že zvedl telefon a zavolal LŠ, pak má u mě poklonu.
Odhaduji, že ani BVa a ani ostatní s LŠ v posledních letech nemluvili. Jen nalistují Luďkův historický příslib a na tom jej grilují.
Taky si kupuji auto. Výrobci mě zahrnuli měřením a testy a crashtesty. Stejně vím prd a jdu si každé auto projet, osedět, nacpat něco do kufru. Poptám se osobně na počet airbagů a jejich rozmístění. No a tak jsem si letos vybral nové auto.

Já slyšel hodně zesilovačů a teď si koupím ten, který mi vyhovuje zatím nejvíce.

Dnes jsme tady popsali 4-5 stranek vlákna a výsledek?
Žádný. Tak doufám, že jsme k tomu písmenkování alespoň každej poslouchal nějakou pěknou desku

Ale pak se rozhodl, že se na to může z vysoka vybodnout. Jelikož mu to nic nepřinese. Jen další dohady na tomto pitomém vlákně mezi několika skupinami lidí.
Kdo chce, ať si ho půjčí a nebo koupí a posoudí nebo změří sám.
Pokud kdokoliv, kdo jej kritizuje dokáže také říci, že zvedl telefon a zavolal LŠ, pak má u mě poklonu.
Odhaduji, že ani BVa a ani ostatní s LŠ v posledních letech nemluvili. Jen nalistují Luďkův historický příslib a na tom jej grilují.
Taky si kupuji auto. Výrobci mě zahrnuli měřením a testy a crashtesty. Stejně vím prd a jdu si každé auto projet, osedět, nacpat něco do kufru. Poptám se osobně na počet airbagů a jejich rozmístění. No a tak jsem si letos vybral nové auto.
Já slyšel hodně zesilovačů a teď si koupím ten, který mi vyhovuje zatím nejvíce.
Dnes jsme tady popsali 4-5 stranek vlákna a výsledek?
Žádný. Tak doufám, že jsme k tomu písmenkování alespoň každej poslouchal nějakou pěknou desku