SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od sonofstars »

to lachim:

super, jsem rád, že nejsem sám kdo již slyšel a můžeme to probrat. Zítra zavolám a domluvíme to společné setkání.

To slimy: ke mě také dovezen komplet

To paveldosko: jo tááák, já to nepochopil. *bravo* díky, tobě přeji také hezký poslech. No a stále je co zlepšovat. *2thumbsup*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Po delší odmlce se vrátil LH do Prahy i s mou krabičkou Sroll Intel NUC.

V meziobdobí jsem pouštěl tracky zase z MacBooku přes Audirvanu. Software DAC Sroll Epos po úpravě vykazoval v mých podmínkách mírné zlepšení.
Sroll tým mě ujistil, že v pořádné poslechovce je to znát výrazněji a dříve než bude proveden update NUC, je třeba provést update NUC. :shock:

Přínos update DAC na poslech nějaký byl (spíše jsem to však bral jako startovní můstek k reinstalaci a update NUCu). Přislíben byl velký skok, tedy jsem byl pln očekávání co ještě přijde a poprvé jsem se trochu díky špatné akustice místnosti bál, jestli nezkouším zbytečně něco co se moc neprojeví. *headbang*

LH zapojil NUC do mé sestavy a já byl hodně překvapen. Vše bylo úplně jiné. Dřívější hezký a poslouchatelný projev se najednou rozlil jakoby z aparatury do celé místnosti. Ten pocit však jistě každý hifista zažil mnohokrát i u jiných sestav v jiných poslechovkách. Tedy netřeba moc rozmazávat. Bylo to úžasné. *hura*

NUC to prostě pouštěl výrazně lépe než Macbook. Dokonce i žena ve vedlejší místnosti přišla s otevřenou pusou, že to je u její oblíbené skladby Pentatonix - Jolene je neuvěřitelná změna.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oYCoyUxY2HY[/youtube]

Velice dobře to výše ve svém příspěvku vystihl i lachim. Jen k tomu dodám, že ta změna po úpravě mého NUC byla tak velká, že nechápu, jak jsem to mohl dříve poslouchat z Macbooku.

Kdo teda máte starší verze software DAC Casea Lynx, Sroll Epos a Sroll Intel NUC, pak doporučuji vyzkoušet upgrade SW. Nestojí to moc a je to pecka. Je to jako koupit nový přístroj.

Jen mě nebavilo to řešit na vícekrát. U mě vlastně probíhala instalace NUC 1 den (duben 2017). Update DAC 1 den (před 14ti dny) a update NUC 1 den (nyní). A tak jsem požádal, zda-li by tým Sroll nezvážil update online na dálku. Všem by to ušetřilo čas i peníze.
LH potvrdil, že to svým zákazníkům plánuje nabízet jako službu. *palec* Tak snad to v budoucnu klapne.

Poslech u mě stále možný, jen upozorňuji, že můj NUC je stacionární a nepřenosný. Nemám nainstalovanou přenosnou verzi. Ale dá se vyžádat, takovou přenosku má LŠ. Jen nevím co to stojí a jaké to má mínusy. Ta nepřenosná je prý jednodužší a tak i efektivnější - pokud jsem ten technický výklad pochopil správně :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Skoda jsi zmeny napopsal vic. Kdyz nekdo rekne, ze se zvuk rozlil, mne to vydesi.
..Ze je to neostre nebo ma rozmazly soundstage.
Jeste jeden "rozlity" zvuk jsem zazil a to taky nebylo moc prijemne (teda bylo to prijemne, ale jen na prvni efekt).
Takovy velmi rychly a nesouci se zvuk po celem dome.
Coz taky nebylo zrovna prijemne.
Nic z toho se, hadam, po upgrade nestalo. ;)
Osobne jsem na sw upravy (hratky s resamplery, oversamplery, filtry atd.) opatrny a spis skepticky. Vetsinou jsem se rad vratil zpatky.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ne to ne. Hezky příjemně se dostal zvuk do celé místnosti. Zpětně vzato to hrálo jakoby minimalisticky, lokalizovaně v prostoru aparatury a teď slyším zvuk ve větším prostoru. Hodně překvapil prostor a více efektů v mnoha skladbách - např. ve skladbě J. Korna, dynamika a detaily v Pentatonix, bass a rytmus v Cohenovi, .... no prostě hodně změn a příjemných.

Já neumím popisovat co se změnilo, jen to cítím a slyším. U změn mě napadá připodobnění k rozprostření se z malé splácnuté koule do prostoru.

*2thumbsup*

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Fotka nebo screen jak vypadá uživatelské rozhraní k NUCu na tabletu, telefonu?

slimy

Příspěvek od slimy »

MPDroid

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Já používám na doporučení LH tablet a aplikaci MPDluxe, ale už prý vyvíjí vlastní rozhraní.
Ilustrační foto:

Obrázek

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

to je dost orezane rozhrani teda

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No to sice je, ale hlavní funkci plní - pouští hudbu z pohodlí sedačky *palec*
Nebráním se mrknout na nějaké doporučení a otestovat. Preferuji Appstore aplikace.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

appstore ? NUC ti jede na linuxu, ta ovládací aplikace musí odpovídat přehrávači na NUC

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Ten NUC není vůbec špatný, hraje stejně - ne li lépe než Aurender. Slyšel jsem u sebe doma.
Kdyby NUC měl Tidal, byla by to bomba.

slimy

Příspěvek od slimy »

to PavelDiosko

Nuc jede na Linuxu a jde ovládat přes Android, Apple i Win ( myslím :D ).

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Na Gentoo jede MPD, tomu odpovidaji i aplikace, co se vam na tom rozhrani nezda? Lze proste pouzit jakoukoliv appku na ovladani MPD serveru, par jich je a jsou v pohode, tedy pro moje potreby, nepouzivam streamovaci sluzby... Sonofstars - delas temi zmatky a neznalosti v popisovani skvelemu Sroll teamu medvedi sluzbu, promin... Precist si, ze tvuj NUC je neprenosny a stacionarni - to je skutecne utrpeni... Mas ho snad prisroubovanej napevno ke stolu, nevratne? :-)

Ad.update FW v DACu a SW v NUCu - souhlas, sam jsem byl prekvapen a kupodivu vic z updatu v NUCu, Hlava mi to moc nebere, ale je to tak, LH je fakt genialni...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

slimy píše:to PavelDiosko

Nuc jede na Linuxu a jde ovládat přes Android, Apple i Win ( myslím :D ).
o tom řeč přece nebyla, byla o rozhraní, ach jo ... prostě přehrávač v jednom OS má a nebo nemusí mít rozhraní (rozuměj aplikaci na ovládání z jiného OS), je-li tato s takhle chudým designem tak hledat další v app store na ovládání MPD bude dost problém

slimy

Příspěvek od slimy »

PavelDosko píše:appstore ? NUC ti jede na linuxu, ta ovládací aplikace musí odpovídat přehrávači na NUC
Tak se vyjadruj presne, ach jo....

Odpovědět