Po delší odmlce se vrátil LH do Prahy i s mou krabičkou Sroll Intel NUC.
V meziobdobí jsem pouštěl tracky zase z MacBooku přes Audirvanu. Software DAC Sroll Epos po úpravě vykazoval v mých podmínkách mírné zlepšení.
Sroll tým mě ujistil, že v pořádné poslechovce je to znát výrazněji a dříve než bude proveden update NUC, je třeba provést update NUC.
Přínos update DAC na poslech nějaký byl (spíše jsem to však bral jako startovní můstek k reinstalaci a update NUCu). Přislíben byl velký skok, tedy jsem byl pln očekávání co ještě přijde a poprvé jsem se trochu díky špatné akustice místnosti bál, jestli nezkouším zbytečně něco co se moc neprojeví.
LH zapojil NUC do mé sestavy a já byl hodně překvapen. Vše bylo úplně jiné. Dřívější hezký a poslouchatelný projev se najednou rozlil jakoby z aparatury do celé místnosti. Ten pocit však jistě každý hifista zažil mnohokrát i u jiných sestav v jiných poslechovkách. Tedy netřeba moc rozmazávat. Bylo to úžasné.
NUC to prostě pouštěl výrazně lépe než Macbook. Dokonce i žena ve vedlejší místnosti přišla s otevřenou pusou, že to je u její oblíbené skladby Pentatonix - Jolene je neuvěřitelná změna.
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=oYCoyUxY2HY[/youtube]
Velice dobře to výše ve svém příspěvku vystihl i lachim. Jen k tomu dodám, že ta změna po úpravě mého NUC byla tak velká, že nechápu, jak jsem to mohl dříve poslouchat z Macbooku.
Kdo teda máte starší verze software DAC Casea Lynx, Sroll Epos a Sroll Intel NUC, pak doporučuji vyzkoušet upgrade SW. Nestojí to moc a je to pecka. Je to jako koupit nový přístroj.
Jen mě nebavilo to řešit na vícekrát. U mě vlastně probíhala instalace NUC 1 den (duben 2017). Update DAC 1 den (před 14ti dny) a update NUC 1 den (nyní). A tak jsem požádal, zda-li by tým Sroll nezvážil update online na dálku. Všem by to ušetřilo čas i peníze.
LH potvrdil, že to svým zákazníkům plánuje nabízet jako službu.

Tak snad to v budoucnu klapne.
Poslech u mě stále možný, jen upozorňuji, že můj NUC je stacionární a nepřenosný. Nemám nainstalovanou přenosnou verzi. Ale dá se vyžádat, takovou přenosku má LŠ. Jen nevím co to stojí a jaké to má mínusy. Ta nepřenosná je prý jednodužší a tak i efektivnější - pokud jsem ten technický výklad pochopil správně