Jiri:
Nevím kolik stojí ten CD Player AR, a odmyslíme-li pro zjednodužšení i kabeláž, tak ANO, přehrál ho jak malýho Jardu.
Ať už se pouštěly FLAC CDkvality tak i v případě (o to logicky víc) při přehrávání HiRes nahrávky.
Takhle to vypadá, že rozdíly jsou hlavně v DAC. Mě jako cédéčkáře by třeba zajímalo srovnání AR jako transportu a NUC (bez hires) přes Sroll Epos.
Epos nema SPDIF, pouze USB. Tzn. CD transport nezapojíš.
Adekvátní srovnání (a jediné) je obé přes USB. A vpředu at už NUC, PC nebo streamer. Ale vždy stejný zdroj. Toto srovnání neproběhlo.
Těžko pak zhodnotit který DAC je lepší.
kombo EPOS a NUC se mi velmi líbilo a určitě bych ho upřednostnil před AR
vlevo nahoře jsou digit. vstupy. Na akci byly zapojene pouze XLR do Lyricu.
CD Player Audio Research CD9, jsem slyšel na jedné výstavě v Německu na podzim 2013 a v době uvedení na trh byla cena v dolarech cca 12000. Kolik stojí teď nevím. Jedná se o super špičkový CD přehrávač nejvyšší kvality a pro mě bohužel s velkým mínusem, že neumí SACD avšak zvládá HI-res. Proto mě ty zde prezentované hodnocení překvapují a otázkou je jak a co se testovalo. Samozřejmě se musí porovnávat stejné soubory, či CD. Nikoliv CD proti Hi-res.
Ty závěry také mohou být ovlivněny tím, že něco stojí tzv. desetkrát méně, jak se zde uvádí a to je pro zájemce stravitelné a realizovatelné. Chtělo by to nezávislé slepé testy pro takovéto rezolutní vyjádření ve smyslu, kdo koho přehrál. Nebo je to tady takový malý domáci marketing? No netuším.
Jen drobný detail pro upřesnění - nebyl ten AR náhodou verze CD6?
Žádné slepé testy nebylo třeba. Kdo nebyl, může spekulovat o marketingu a dalších nesmyslech, kdo byl, tak ví... Každopádně to není paušalizované tvrzení, jen hodnocení stavu v danou chvíli na dané sestavě a za daného propojení. Takže kdyby u AR byl jiný/lepší power i XLR kabel, bylo by možná vše jinak.
Ale za daného stavu to pro mne, jako milovníka placek stříbrných i černých, bylo šokující zjištění, že PC může hrát lépe.
Tak samozřejmě, já jsem tam nebyl, tak nemohu tvrdit a to také nedělám. AR, který jsem v tom Reichu slyšel, tak byl Audio Reference CD9. Pokud se někdo tak ultimativně vyjadřuje kdo koho přehrál, ta je potřeba aby u obou přístrojů a zapojení bylo vybráno to nejlepší možné. Nelze porovnávat např. jeden připojen digitálně a druhý analogově, ale nevím jak to tam bylo. Jde jen o relevantnost toho porovnávání a závěru. Ale je to fuk nechte to plavat, každý si koupí co chce a na co má. Pro náročného posluchače jsou stejně takovéto vyjádření na foru, ať už do kladu, či záporu stejně irelevantní. Každý si to musí dohledat a hlavně poslechnout sám a pak se rozhodnout. Úplně nejlepší je si ty aparáty půjčit proti záloze a vyzkoušet ve svoji vlastní poslechovce, jen tak bude přesně vědět.
OLDEAR
přesně tak - to "jednoznačné přehrání" bylo, jak jsem konstatoval ve svém příspěvku, jen v daném zapojení. Nejednalo se o testovací srovnání za stejných podmínek atd., neměnili jsme kabely, neměli k dispozici identické ripy jako CD atd atd. Navíc - akce nebyla na poslech AR, ale Cantonů v kombinaci se sestavou SROLL. AR se zapojil proto, že někteří přítomní měli svoji muziku na CD.
Takže znovu zopakuji - za daného zapojení v dané chvíli na daném místě hrál PC Sroll lépe než AR CD6. Přesto třeba pro mne je PC v sestavě jako hlavní zdroj muziky nepředstavitelné. Už jen to vybírání - když jdu doma pouštět, stojím před regálem s CD a vinyly, listuji v nich a každý obal ve mne něco evokuje a podle toho si i vybírám. Výběr v tabletu při prohlížení záložek u mne evokuje práci a ne relax a pohodu. Tečka. Víc to asi nemá smysl tady rozebírat.
Přesto třeba pro mne je PC v sestavě jako hlavní zdroj muziky nepředstavitelné. Už jen to vybírání - když jdu doma pouštět, stojím před regálem s CD a vinyly, listuji v nich a každý obal ve mne něco evokuje a podle toho si i vybírám. Výběr v tabletu při prohlížení záložek u mne evokuje práci a ne relax a pohodu.
Mluvíš mi z duše chlape. PC jako zdroj pro domácí poslech bych použil asi jen jako "ležák na plný úvazek" jsa neschopen si dojít a uložit své oblíbené cédo do přehrávače.
Oldear
Přehrál.. nepřehrál.. Obé mělo možná své mušky. Ale je to tak subjektivní disciplína, Že bych spíš raději mluvil o charakteru zvuku, co jak hraje.. Než-li co přehrálo druhé. Přijde další skladba, jiná nahrávka a libí se to naopak. A každému např. jinak.. Každý ať jí jídlo a pije víno, které mu chutná.
Jo chlapi v poho, neslyšel jsem to, tak nemůžu kategorizovat. Jen mě překvapil ten kategorický závěr, že to přehrálo 10 x dražší player.
Jinak se alespoň shodneme s tím PC, ke mě do věže taky neeeeee. Odmítám tam to rozmetadlo rušení připojit, na to mám moc drahé přístroje, ikdyž tam ten asynchron je, nepoužívám to.
Jo. Radsej tam ine rozmetadlo rusenia, ale zaplatil som zan n-krat viac, tak to musi byt vseobecne respektovane "blaho". A takto to tu chodi, ked sa vyjadruju k teme ludia, ktori su technicky uplne mimo.