SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od Oldear »

Odar
Ty jsi nějaký chytrý, nejsi pokálen?

slimy

Příspěvek od slimy »

Nechovej se, prosím, jako prase!

Jinak ----čím starší, tím blbější!

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

kychtax píše:
27 črc 2017 16:46
Oldear *thumbs up*
Přehrál.. nepřehrál.. Obé mělo možná své mušky. Ale je to tak subjektivní disciplína, Že bych spíš raději mluvil o charakteru zvuku, co jak hraje.. Než-li co přehrálo druhé. Přijde další skladba, jiná nahrávka a libí se to naopak. A každému např. jinak.. Každý ať jí jídlo a pije víno, které mu chutná. ;)
To si trošku navzájem odporuje, ne? :)
Ale konečně jsi kápl na to, že ani popsání tisíce stránek poslechovými dojmy nezmění nic na subjektivnosti všech vyřčených závěrů . Gratuluji k prozření. *bravo*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

No tak to bychom měli :lol:
Můj názor asi nejlépe dokreslil zabiny007. Má více zkušeností a více zdrojů zvuku, to mě od absolutního poznání logicky distancuje, ale mě se ten přednes AR fakt nezdál pro moje uši vhodný ať už byl zapojen čímkoliv. A opravdu jsme tam nebyli nic porovnávat, jen si poslechnout hudbu. Kategorické zhodnocení bylo napsáno mnou a za určitých okolností. Tak snad se mi tu pánové nepoperete. Je to jen chat kluků s hezkým koníčkem.
Těším se, na příště, třeba si pustíme nějaké LP.
*2thumbsup*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dkdkdkdk
Přesně. Přesvědčil jsem se na této akci o tomtéž. Respekt všem hifistům, ale vtipné bylo tvrzení první skupiny - je tam moc vejšek a nesedí nám. Majitel vstal z křesla ašel ladit bedny zezadu a v tom přichází do dveří druhá skupina z kávičky a říká - má to nějak máło výšek.
*2thumbsup*
Majitel nevěřícně koukal a netušil co má jít dělat a tak se jen zasmál.
Pak se to postupem času ladilo k lepšímu a k všeobecnému uznání, že je to lepší.

Vše je subjektivní a buďme rádi za to. Koho by bavilo jezdit jen jedním typem auta, protože by "strana" rozhodla o tom, že tak to má být a tak je to pro nás nejlepší. :lol:

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

dkdkdk píše:
27 črc 2017 18:15
kychtax píše:
27 črc 2017 16:46
Oldear *thumbs up*
Přehrál.. nepřehrál.. Obé mělo možná své mušky. Ale je to tak subjektivní disciplína, Že bych spíš raději mluvil o charakteru zvuku, co jak hraje.. Než-li co přehrálo druhé. Přijde další skladba, jiná nahrávka a libí se to naopak. A každému např. jinak.. Každý ať jí jídlo a pije víno, které mu chutná. ;)
To si trošku navzájem odporuje, ne? :)
Ale konečně jsi kápl na to, že ani popsání tisíce stránek poslechovými dojmy nezmění nic na subjektivnosti všech vyřčených závěrů . Gratuluji k prozření. *bravo*
Myslim že je to v rychtyku. jsem to myslel jinak. Nevadí.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

á propos líbí se mi zde uvedená radost či záliba (NIN, zabiny007, a jistě i mnoha dalších hifistů) v přehrabování se elpíčkama a cédéčkama.
Je to hezké, taky by se mi to líbilo, jen k tomu zatím nemám to odhodlání a možnost sestavit si poslechový aparát např. s gramofonem. Myšlenka je lákavá, ale cesta náročná a nákladná. *fnuk*

Hodně lidí popisuje zkušenost, že nejlepší je LP, nebo třeba DVD-A. Pak až hodnotí CD a na PC zvuk se teprve tvoří všeobecný názor na základě testování. Oblast CD osobně beru jako takový kompromis oproti LP a DVD, který jsem opustil a nahradil pro mě vhodnější náhradou kompromisu NUC+HDD (jen můj názor).

Dobrou sestavu s gramofonem jsem ještě v klidu domácího prostředí neslyšel (třeba se brzy povede). Poslech zatím jen na výstavách a vnímám velký potenciál LP přednesu.
S DVD-A už zkušenost mám a je to opravdu pecka. Ta jedinná zkušenost u lachima mě dostala. *hura*

Avšak jako mladá jiskra zvídavá jsem nedávno začal s hifi na ceně do 15tis, postupně jsem se dostal během cca 3 let na částku rodinného vozu. *headbang* Proto se už trochu bojím experimentovat s gramofonem a DVD-A i když to zní jako velice příjemná cesta za super zvukovým projevem.

Cesta počítač s hdd a napojení do DAC je celkově samozřejmě jednodužší, méně nákladnější, méně pracnější a přináší např. pro mě i komfort v malém bytě. Navíc se ztotožňuji s postřehem zabiny007: "Ale za daného stavu to pro mne, jako milovníka placek stříbrných i černých, bylo šokující zjištění, že PC může hrát lépe." Jen pro tuto diskuzi s ohledem na mou malou zkušenost bude fér když řeknu pouze - NUC s HDD hraje pro mé uši úžasně.

Rád bych se přehraboval LPčkama a měl svůj osobní relaxační kout, ale nyní to nelze - třeba až děti vyrostou :lol:
Zvukově se mi můj současný stav také líbí a jsem plně spokojen, ačkoliv po úterním poslechu v LPAudio a nebo po poslechu u vás zkušenějších s aparáty na zdroji LP a DVD-A člověka stále nahlodává :lol:

Díky za sdílení zkušeností a komentáře *palec*

Odar

Příspěvek od Odar »

sonofstars píše:Cesta počítač s hdd a napojení do DAC je celkově samozřejmě jednodužší, méně nákladnější, . . .
To je zas jedno z oblubenych generalizacnych tvrdeni, ktore oblubuje urcita skupina hifistov, ktori nedaju dopustit na "staru skolu". Ten pocitac moze kludne stat tolko, co to ARko a DAC k nemu este raz tolko a "bizuteria" okolo aj 10 X tolko. Je to vsetko len o tom, aky pristup sa zvoli a do akej ceny je nutne sa zmesnit. Aj ten pocitac sa da podkladat drevenymi vtakovinami a hrotmi . . . kes sme uz pri tom.

Rozumne zvolene riesenie sa moze na vystupe spravat lepsie, ako hociktore ine riesenie od svetoveho vyrobcu. Ze ten konkretny setup niekomu (subjektivne) nesadne a zvukovo uprednostni nieco ine, je ina vec. Taky je zivot. Ale pisat tu blaboly o "rozmetaci rusenia" je naozaj vizitka cloveka, ktory v zivote nic podobne neskladal, netusi, ake su moznosti a vobec, ake vysledky je mozne dosiahnut. V konecnom dosledku - aj znackovy streamer (a vlastne aj CD / SACD prehravac) je len pocitac.

Fyzicke media vzdy budu mat cosi do seba. Podobne je to aj s knihami. Na druhu stranu musim napisat, ze som pomahal trom znamym s riesenim na prehravanie hudby z PC a k fyzickym mediam sa naspat nevratili. Obcas si cosi kupia, aby to mali vylozene v policke, ale kvoli pohodlnosti uprednostnuju prehravanie z disku. Stvrty vlastni streamer svetoveho vyrobcu a tiez uz fyzicke media nevrti. A som presvedceny, ze vacsina ludi, ktori to vyskusaju a zistia, ze nie je nutne donekonecna zit na stromoch a moderna technika nehryzie, uprednostnia nasledne pohodlnejsie prehravanie hudby v datovej podobe. Ci sa to niekomu paci, alebo nie - lenivost je ludska vlastnost, ktora nas znacne ovplyvnuje *sunglases*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ono stačí, když někdo napsal "jednodužší". Pak už nemusí psát nic, protože se dokonale charakterizoval ;) .
Pavel Macura Audio

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PMA

Chybička se občas vloudí. Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. O autorovi to však nic nevypovídá. Spíše to vypovídá něco o Vás, když hned zaútočíte a člověku chcete svým velice nízkým komentářem jen zasadit ránu do živého. Je mi Vás upřímně líto. Přeji Vám, abyste v životě našel klid a štěstí.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Toto dilema, zda jít cestou SACD přehrávače vs DACy a odladěný PC transport, jsem průběžně řešil cca 5let a SACD přehrávač byl stále lepší. Až se Sroll Epos mkII a NUC jsem se dostal na zvukovou úroveň špičkového SACD přehrávače (kategorie 300tis Kč). Oblast "Computer audio" je poměrně složitá záležitost a není samozřejmostí dosáhnout špičkových zvukových výsledků. Pokud si někdo se špičkovým (SA)CD přehrávačem zkusil porovnávat špičkový DAC (nemyslím tím DAC z kategorie 15tis Kč) zapojený přes obyč. USB kabel k notebooku (kde přehrával přes Foobar pod Windows) tak opravdu nedosáhl na maximum toho DACu...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jiri

Jen tak pro zajímavost a možná i poučení: a jak si v průběhu toho Tvého porovnávání "Computer audio" vs SACD přehrávač měl ten SACD přehrávač připojen do sytému? A jaký špičkový SACD přehrávač (kategorie 300tis Kč) máš na mysli pro to Tvé porovnávání?

Děkuji za odpověď.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Jiri problem bol v tom, ze Vrana/Sroll nemali adekvatne odladeny driver pre Foobar a riesenie pre Linux bolo jednoduchsie (lacnejsie). Mam dac GredAudio, takze viem co je to navrhnut, naprogramovat a odladit driver a tiez vyladit Foobar, aby s dacu dostal maximum, chalani s tym stravili vela casu. Sorry za *offtopic* , ale i Foobar a HTPC sa da spickovo urobit a ten NUC je ako napisal Odar tiez len pocitac, ktory kvoli svojej velkosti ... ;)
Přílohy
GredAudio.jpg

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

sonofstars píše:Cesta počítač s hdd a napojení do DAC je celkově samozřejmě jednodužší, méně nákladnější, . . .
Když už tu máme problém stupňování přídavných jmen, tak to doveďme do konce. Že někoho vyděsí dvě š vedle sebe ještě ujde, ale napsat "méně nákladnější" je opravdu moc. Správně je "méně nákladný" nebo prostě levnější. To už není jenom pravopis. Bohužel tohle zprzněné stupňování používají často i novináři.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Jsem toho názoru, že PC cesta je v současnosti ta jediná správná pokud jde jde člověku o maximální kvalitu. LP je již úplně mimo mísu, jak technicky tak poslechově (tim nejspíš urazím půlku fóra, ale to je mi jedno). Před nějakou dobou jsem si tento názor udělal při přímém srovnání opravdu špičkového gramofonu se špičkovou přenoskou a všelijakým super předraženým hifi haraburdím okolo vs. pc a špičkový dac. Ani audiofilské edice stejných nahrávek LP nepomohly aby se chytal.

Takže LP, CD a další fyzická média - ano na takové to hraní si, hezký pocit z toho, že vlastním něco fyzicky a obřady spojené s vkládáním média do přístroje před poslechem, to bezpochyby. PC nebo něco na způsob PC (streamer...) a externí převodník - top kvalita. Bavíme se samozřejmě v obou případech o špičkové kategorii přístrojů. Nemluvě o možnosti na českých fórech zatím nepříliš známé, ale ve světě je to momentální hit - sw převod PCM do DSD a následná změna ve zvuku. Ale to by bylo na jinou diskuzi.

Už jsem ti Petře sliboval návštěvu asi před rokem a pořád jsem to odkládal, snad se brzy už opravdu uvidíme. Zajímají mě změny od posledně. Zdá se, jak to tak pročítám, že budou monstrózní :)
Naposledy upravil(a) Kocmeister dne 28 črc 2017 16:00, celkem upraveno 1 x.
kabelguru.cz

Odpovědět