Nenašel jsem v rubrice "kdo je kdo" téma s představením uživatele sonofstars, tak snad nebude vadit když napíšu sem.
Byl jsem u Petra na poslechové návštěvě cca před rokem. Tehdy měl úplně, ale kompletně jinou sestavu. Nezůstal kámen na kameni. Tady je přesně vidět jak to vypadá, když někdo zcela beznadějně podlehne kvalitnímu zvuku. Předtím měl slovenské Mermaidy v kombinaci s v ČR populární sestavou - od Casea upraveným zesilovačem i dac Cambridge Audio. Že je Caseuou upravené cokoliv od Cambrige populární vím určitě, jednu dobu jsem měl pocit, že to snad mají úplně všichni. Hrálo to jako celek "dobře". To znamená, že se to poslouchalo příjemně, žít se s tím dalo, ale to je tak vše. Nějaké velké nároky na rozlišení sestavy jste mít nemohli. Byl to takový normální kompromisní zvuk, který má doma velké, ne-li většinové procento hifistů.
Včera bylo jasné, že zvuk se posunul víceméně do top třídy. Repro Revell upravené Srollem, k tomu zesilovač Casea a dac Sroll. To vše z PC Intel NUC speciálně upraveném, jak jinak, opět Srollem. Zvuk zcela pod kontrolou, velice neutrální, žádné analogové přitepleniny ani studené analytické čumáky. Nepochybně by to mnohé nudilo. Poslechovou zkušeností, se ale člověk dostane do fáze, že ví co je správně a co ne. Tohle rozhodně správně je. Nejvíce stojí za zmínku, že posledně se mi nelíbilo jak basy zahoukávají a jsou, jako to u nedokrmených sloupů bývá, poněkud větší než by se slušilo a patřilo na úkor definice (což ovšem hodně lidí preferuje). Tehdy jsem to ale přeci jen přisuzoval akustice, která není pořešená vlastně vůbec nijak. Pozice umístění repro je teoreticky špatná, jediné co akustice pomáhá je běžné zabydlení místnosti (knihovna, pohovka apod.). Přesto nyní s basy není vůbec žádný problém, ani s akustikou obecně nic zásadního co by výrazněji zkazilo dojem z poslechu. To vše jen a pouze kvůli kontrole sestavy. Dokonce se basů zdá trochu málo, skoro jak z nějakého monitorového dvoupásma, jen s tím rozdílem, že jdou od podlahy. Zkrátka repro totálně pod kontrolou. Když chceš víc basů, přidáš hlasitost. Tak se mi to líbí. Samozřejmě se dá posunout i dál, např. různými snake oily, což je s Petrem naše oblíbená problematika, ale to bych zde již raději nerozebíral
Díky za pozvání, konečně jsem zase slyšel něco pořádnýho