SROLL
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: SROLL
zvuk jsem neslysel, ale verim ze to bude ok, co mi vsak hlava nebere jsou ty pristrojove case, s tim asi LS v zahranici moc nepochodi, skoda. Vsesmerove vyzarovani v v pripade teto instalace vede asi i do sklenenych dveri, to mi taky prijde docela kontraproduktivni
Krásné bedny, hranolky od Kulicha
, ale to sklo mezi bednama
, aspoň použít akustickou záclonu nebo závěs.
Třeba se mi poštěstí je poslechnout příští rok ne jenom na výstavě.

Třeba se mi poštěstí je poslechnout příští rok ne jenom na výstavě.
Pravda, velká a skleněná plocha za repro asi není to pravé. Ale domnívám se, že když by byla plocha za bednama úplně zatlumena, možná by ztratilo smysl vyzařování beden dozadu. Ty zadní repra spolu s odrazy vlastně tvoří ten “prostor”, nebo ne?
sonofstar:
Pokud jsem to dobře pochopil tak je to další "finálně vylepšená" verze těch stejných beden co byly na výstavě v Praze v březnu?
Nejsem si úplně jistý, že tato poslechová místnost bude výrazně lepší než v hotelu Don Giovanni.
Když vidím ty bedny na koberci tak za mě mohu jen doporučit umístit je na nějaké nožky s hroty (nejlépe na ceraballs) a žulové podložky.
Myslím, že Tarbor to o pár příspěvků výše popsal poměrně přesně. Také mi vadí, že pokud si u LŠ něco koupíte (třeba kabely) tak se do měsíce objeví nová "vylepšená" verze. Na druhou stranu u přístrojů lze dohodnout u LŠ placený upgrade na aktuální verzi.
Já to řeším tak, že raději již jeho nové verze nechci ani vyzkoušet a jsem spokojený s tím co už od něho mám.
Mnohem lepší je investovat do akustiky poslechové místnosti protože tam je přínos největší.
Pokud jsem to dobře pochopil tak je to další "finálně vylepšená" verze těch stejných beden co byly na výstavě v Praze v březnu?
Nejsem si úplně jistý, že tato poslechová místnost bude výrazně lepší než v hotelu Don Giovanni.
Když vidím ty bedny na koberci tak za mě mohu jen doporučit umístit je na nějaké nožky s hroty (nejlépe na ceraballs) a žulové podložky.
Myslím, že Tarbor to o pár příspěvků výše popsal poměrně přesně. Také mi vadí, že pokud si u LŠ něco koupíte (třeba kabely) tak se do měsíce objeví nová "vylepšená" verze. Na druhou stranu u přístrojů lze dohodnout u LŠ placený upgrade na aktuální verzi.
Já to řeším tak, že raději již jeho nové verze nechci ani vyzkoušet a jsem spokojený s tím co už od něho mám.
Mnohem lepší je investovat do akustiky poslechové místnosti protože tam je přínos největší.
Naposledy upravil(a) Jiri dne 12 pro 2017 11:01, celkem upraveno 1 x.
Promiň tohle je hodně naivní přístup si myslet, že s lepší krabicí můžeš uspět v zahraničíPavelDosko píše: ↑12 pro 2017 07:18zvuk jsem neslysel, ale verim ze to bude ok, co mi vsak hlava nebere jsou ty pristrojove case, s tim asi LS v zahranici moc nepochodi, skoda.

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Naivni nenaivni, netusim jaka je prodejni strategie, ale ty pristrojove skrine jsou alespon podle mne o nekolik trid nize nez by clovek k takovemu zelezu cekal, nic ve zlem. Tusim ze obal nehraje ale i ve srovnani s predchozima generacema zesiku LS je to alespon dle mne nepekne.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já mám tedy radši "funkční" design, který se mi líbí víc než ten dřívější odlitek stoličky nebo co to mělo být. Nelíbí se mi vyčnívající hlavy šroubů hlavně na horní ploše a různé lícování panelů u obou přístrojů (zadní horní hrana), to je až moc garážové na komerční výrobek.Naivni nenaivni, netusim jaka je prodejni strategie, ale ty pristrojove skrine jsou alespon podle mne o nekolik trid nize nez by clovek k takovemu zelezu cekal, nic ve zlem. Tusim ze obal nehraje ale i ve srovnani s predchozima generacema zesiku LS je to alespon dle mne nepekne.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To, ze je LS spise badatel a kutil je znamo. Neumi udelat marketing a asi nema prostredky na to, aby si najmul zamestnance.
Pristroje zlepsuje neustale, tim nam prinasi neustale radost (alespon me ano), na druhou stranu jsem take uz nadmiru spokojen a dalsi radu kabelu ci upgrade pristroju neplanuji. Mam svuj vrchol. Dale budu investovat spise do akustiky.
Ale panove, dnes je jeste hodne hifistu, co treba Sroll presvedci az soucasnou sestavou, nebo tou budouci, a tak je dobre, ze bada dal a posouva hranice dopredu.
Dnes taky nejezdime ve Skode 120, ale kazdy rok tleskame nad novou inovaci z dilny koncernu.
Stejne je to i u hifi.
A co se tyka upgrade a servisu, tak s LS neni problem vse resit. Taky si myslim, ze neresi ani dvouletou zaruku, ale bude se snazit vzdy najit nejlepsi reseni.
Da se domluvit i ma zpetnem odkupu starsich verzi.
Kdyz pak ctu obcas problemy pristroju u konkurence a fakoff pristup pri reseni problemu ci reklamaci, pak jsem rad za Sroll a Casea.
Krabice - jsou hezke a funkcni. Design je takovy applacky minimalisticky. Souhlasim, ze nekdy ukazatel hlasitosti muze chybet, ale ozelim jej. Ja jsem spokojen.
LS ma urcite vize “vyresit hifi” a ne prodat miliony kusu do zahranici. Tam o nem urcite nevi a ani nikdy nebudou.
Je to Ludkuv konicek preneseny do zamestnani.
Kdo z nas ma konicek jako praci? A kdo by chtel?
Ja urcite
Pristroje zlepsuje neustale, tim nam prinasi neustale radost (alespon me ano), na druhou stranu jsem take uz nadmiru spokojen a dalsi radu kabelu ci upgrade pristroju neplanuji. Mam svuj vrchol. Dale budu investovat spise do akustiky.
Ale panove, dnes je jeste hodne hifistu, co treba Sroll presvedci az soucasnou sestavou, nebo tou budouci, a tak je dobre, ze bada dal a posouva hranice dopredu.
Dnes taky nejezdime ve Skode 120, ale kazdy rok tleskame nad novou inovaci z dilny koncernu.
Stejne je to i u hifi.
A co se tyka upgrade a servisu, tak s LS neni problem vse resit. Taky si myslim, ze neresi ani dvouletou zaruku, ale bude se snazit vzdy najit nejlepsi reseni.
Da se domluvit i ma zpetnem odkupu starsich verzi.
Kdyz pak ctu obcas problemy pristroju u konkurence a fakoff pristup pri reseni problemu ci reklamaci, pak jsem rad za Sroll a Casea.
Krabice - jsou hezke a funkcni. Design je takovy applacky minimalisticky. Souhlasim, ze nekdy ukazatel hlasitosti muze chybet, ale ozelim jej. Ja jsem spokojen.
LS ma urcite vize “vyresit hifi” a ne prodat miliony kusu do zahranici. Tam o nem urcite nevi a ani nikdy nebudou.
Je to Ludkuv konicek preneseny do zamestnani.
Kdo z nas ma konicek jako praci? A kdo by chtel?
Ja urcite

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jiri
Ano zula a Ceraballs by bodly. Ptal jsem se. Finalni bedny budou mit v zakladu antirezonancni nozicky/hroty a antirezonancni upravy “zavesu menicu” a pak si mysli LS, ze by to mohlo ve vysledku dublovat (nahradit) prinos Ceraballs.
Ano zula a Ceraballs by bodly. Ptal jsem se. Finalni bedny budou mit v zakladu antirezonancni nozicky/hroty a antirezonancni upravy “zavesu menicu” a pak si mysli LS, ze by to mohlo ve vysledku dublovat (nahradit) prinos Ceraballs.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale souhlasim a jak jsem psal, byl jsem take trosku zklaman. LS proste priveze co ma a pusti. Je to vetsinou dobre, vetsinou byva spokojeny.
Neresi transport zulovych podstav, nekupuje Cerabally, nevoti s sebou nadobicko jako treba vyjezdova skupina Michal a Mirek
Ale to je proste LS
nekdy to muze byt i problem 
PS: Nechci obhajovat, jen pisu co me napada a co jsem treba zjistil.
Neresi transport zulovych podstav, nekupuje Cerabally, nevoti s sebou nadobicko jako treba vyjezdova skupina Michal a Mirek

Ale to je proste LS

PS: Nechci obhajovat, jen pisu co me napada a co jsem treba zjistil.
V dnešní době, kdy je veškeré ovládání řešeno přes dálkáč, na "škatuli" není co moc k řešení. Pryč jsou doby krásných starých strojů, kde právě čudlíky a budíky tvořily to zajímavé na strojcích.
Hlavní je pro mě zvuk a dovolím si tvrdit, že právě Šrollovy mašinky umí dobře zprostředkovat hudební zážitek. To je hlavní.
Navíc je to česká výroba a cítím se na to hrdý.
Hlavní je pro mě zvuk a dovolím si tvrdit, že právě Šrollovy mašinky umí dobře zprostředkovat hudební zážitek. To je hlavní.
Navíc je to česká výroba a cítím se na to hrdý.
sonofstar: promiň takže ani teď tyto původní bedny z výstavy nejsou ve finální verzi? Opravdu nechápu jeho přístup tam nedat anti-rezonanční nožičky když se snaží najít kupce pro tento "prototyp" když dokončuje Soundgarden2.
K těm přístrojovým case, když si porovnám Rhythm (PC 160tis) např. s takovým NAGRA integráčem (400tis) tak rozhodně pro mě Sroll je mnohem přijatelnější. Nechci platit za zbytečnosti typu frézovaná krabice z ALU ingotu jako má D'Agostino na integráči za 1mil.
https://www.nagraaudio.com/nagra-classic-int/
http://dandagostino.com/products/moment ... grated.php
https://www.nagraaudio.com/nagra-classic-int/
http://dandagostino.com/products/moment ... grated.php