SROLL
Re: SROLL
Well, 300 tis. za pár repro vyzerá akoby si minimálne tú koncernovú maržu pridali. Za 4k€ sa dá postaviť stokilové 3-pásmové repro s dokonalými súčiastkami vo výhybke, skvelými meničmi, krásnou dýhou a lakom a pre detailistov s kabelážou, WBT konektormi a hrotmi "dostačujúcej kvality". Ale zasa... predpokladám, že pôjde o kusovú výrobu na objednávku.
Bude zaujímavé ich porovnávať s konkurenciou.
Bude zaujímavé ich porovnávať s konkurenciou.
I malovýrobce může prodávat přes prodejce a udržet přijatelnou koncovou cenu. Nutná podmínka je potom dodržovat dohody a zejména termíny, což by asi tady v tom případě narazilo na nepřekonatelnou překážku.
Pavel Macura Audio
Sroll môže do výhybky dať i tie najdrahšie súčiastky, stále to bude len 2-pásmo a bohužiaľ nikdy nebude hrať ako odladene 3 či 4-pásmo.
Pozrite sa napríklad na prácu užívateľa s nickom Kocour . Rád by som počul jeho bedne v priamom porovnání so Srollom. http://pkaudio.webnode.cz

Pozrite sa napríklad na prácu užívateľa s nickom Kocour . Rád by som počul jeho bedne v priamom porovnání so Srollom. http://pkaudio.webnode.cz
Sroll to logicky ladí asi na svoje výrobky.
Je to jeho filozofia a vývoj pokračuje.
Ekonomika nepustí.
Na 3 pásmo treba vačší výkon zosilnovača, pri klasickej koncepcii repra. Ten "jeho" systém dozadu dodá niečo naviac.
Do menších bežných miestností ale stačí aj 2 pásmo.
Je to jeho filozofia a vývoj pokračuje.

Na 3 pásmo treba vačší výkon zosilnovača, pri klasickej koncepcii repra. Ten "jeho" systém dozadu dodá niečo naviac.
Do menších bežných miestností ale stačí aj 2 pásmo.

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Po přečtení všech příspěvků by mě zajímal názor / pohled na věc od hifistů v českých vodách. Jelikož mě to nutí zamyslet se, kterým směrem by většina hifistů raději vykročila.
Když si koupím designově nádhernou sestavu od solidních a renomovaných výrobců viz odkaz níže za cca 1,5 mil - 2 mil. Bude hrát lépe než sestava Sroll za cca 0,5 mil - 0,7 mil? Pokud ano, bude tam rozdíl v desítkách procent?
Nebo je to celé jen o značce/prestiži? Nebo je to od všeho trochu a musí to sedět jako celek (myšleno, nejde jen o zvuk)?
Odhaduji, že zvolená aparatura nikoho neurazí a každý by ji doma rád měl. Děkuji za názory.
Když si koupím designově nádhernou sestavu od solidních a renomovaných výrobců viz odkaz níže za cca 1,5 mil - 2 mil. Bude hrát lépe než sestava Sroll za cca 0,5 mil - 0,7 mil? Pokud ano, bude tam rozdíl v desítkách procent?
Nebo je to celé jen o značce/prestiži? Nebo je to od všeho trochu a musí to sedět jako celek (myšleno, nejde jen o zvuk)?
Odhaduji, že zvolená aparatura nikoho neurazí a každý by ji doma rád měl. Děkuji za názory.

záleží. Aj zostava a akustika za 250k czk môže hrať lepšie ako Sroll a nemusí. Ale každý sa podľa mňa rád rozmazná obľúbenou značkou. Či je to Sroll, Xavian, Nordost, Intosh alebo čokoľvek iné. A vtedy si eventuálne aj rád priplatí.
Netroufám si odhadovat jaká asi bude marže výrobce, distributora a konc. prodejce na sestavě v té hodnotě cca 1,5 mil - 2 mil. Asi dost napoví ceny těchto zánovních značkových komponentů a repro na hifishark.com .
Tvé porovnání, že SROLL sestava (jen s marží výrobce) je jen za 1/3 hodnoty té značkové je docela zavádějící.
Tvé porovnání, že SROLL sestava (jen s marží výrobce) je jen za 1/3 hodnoty té značkové je docela zavádějící.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sonofstars . cele to ma daleko vic aspektu ... servis, podpora, ztrata pri prodeji, prodejnost jako takova, konektivita daneho reseni atd atd ... celkem nesmyslna otazka imho... kolikrat je lepsi reseni Sroll oproti jinym vyrobcum ?
at kazdy poridi dle svych preferenci a moznosti, asi tak bych to videl
at kazdy poridi dle svych preferenci a moznosti, asi tak bych to videl
Synu Hvězd, tento příspěvek ani neoznačuji Off Topic, protože už jsme akceptovali asi všichni skutečnost, že toto vlákno patří toběsonofstars píše: ↑14 pro 2017 13:29Když si koupím designově nádhernou sestavu od solidních a renomovaných výrobců viz odkaz níže za cca 1,5 mil - 2 mil. Bude hrát lépe než sestava Sroll za cca 0,5 mil - 0,7 mil? Pokud ano, bude tam rozdíl v desítkách procent?
Děkuji za názory.![]()

Ad) Když si koupím designově nádhernou sestavu od solidních a renomovaných výrobců viz odkaz níže za cca 1,5 mil - 2 mil. Bude hrát lépe než sestava Sroll za cca 0,5 mil - 0,7 mil?
Pro někoho lépe, pro jiného ne. Když si za konkrétní "sestavu Sroll" dosadím obecnější "malovýrobu audio", pak dle mé zkušenosti s Riaudio monobloky bych řekl, že ve srovnatelné ceně jsem u renomovaných výrobců nic tak dobrého neslyšel.
Ve tvém příkladě však dáváš cenu pro renomovaného výrobce na cca 3-5ti násobek ceny malovýrobce. A tady bych už řekl, že renomovaný výrobce převedl více.
Ad) Pokud ano, bude tam rozdíl v desítkách procent?
Zaměním "desítky procent" za "skokový". Myslel jsem si, že když se s kvalitou audio řetězce dostanu hodně nahoru, tak jiná než drobná zlepšení již nezažiju. Zatím se potvrzuje pravý opak. Takže odpověď na tvou otázku je - "Může být!"
Ad) Nebo je to celé jen o značce/prestiži?
Myslím, že není. Je to hlavně o dostupnosti. Já mám kabeláž Nordost ne proto, že bych si myslel, že je nejlepší na světě, ale proto, že mi ji byl schopen dealer předvést, zapůjčit a prodat. Nic lepšího po ruce nebylo, to neznamená, že neexistuje

Jenže snít o skvělých výrobcích od malovýrobců je celkem k ničemu, když se k nim nedostaneš, anebo se ani nedozvíš, že existují.
Ad) Nebo je to od všeho trochu a musí to sedět jako celek (myšleno, nejde jen o zvuk)?
Asi nevím, kam ta otázka míří. Exaktně vzato "jen o zvuk" nejde, například jde třeba o to, zda si to můžeš dovolit zaplatit, zda ti to vejde do bytu, zda plánuješ výrobek dále prodat, zda chceš mít servis...
sonofstar
Vždyť ty sám máš nejlepší možnost si odpovědět na tuto otázku. Předpokládám, že sis před koupí ty Revell (SROLL tunning) porovnal s nějakou komerční bednou stejné cenové kategorie, případně z ještě vyšší.
Stejně tak zesilovač a DAC. Já jsem si porovnání udělal a tak jsem si ty SROLL stroje koupil.
Vždyť ty sám máš nejlepší možnost si odpovědět na tuto otázku. Předpokládám, že sis před koupí ty Revell (SROLL tunning) porovnal s nějakou komerční bednou stejné cenové kategorie, případně z ještě vyšší.
Stejně tak zesilovač a DAC. Já jsem si porovnání udělal a tak jsem si ty SROLL stroje koupil.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano Jiri ja ano, proto me jeste zajimalo jak to celkove s tim hifi vidi ostatni a jake maji zkusenosti.
FS mas navic bod za syna hvezd
paveldosko
Jako nesmyslnou bych mevidel. Zatim jsou ty odpovedi zajimave a pro mne velice inspirativni a dekuji za ne.
FS mas navic bod za syna hvezd
paveldosko
Jako nesmyslnou bych mevidel. Zatim jsou ty odpovedi zajimave a pro mne velice inspirativni a dekuji za ne.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sonofstars : logicky bych porovnával stejne drahe nebo plus minus porovnatelne drahe sestavy zda za domaci vyrobu "dostanes vic", ne nasobne drahe sestavy a jak jsem uvedl vyse, ne jen cena nakupni je rozhodujici pro uvazovani. Navic by clovek mel k nove sestave pristupovat s urcitou znalosti zvuku v dane tride, ne tam skocit z neporovnatelne nedospelejsi sestavy a byt na prvni dobrou ohromen, asi to plati u jednotlivych komponentu, napr kolik jsi slysel NUC pred NUC by Habarta ? Vse v dobrem, hlavni je spokojenost
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jiri
přímé porovnání jsem měl s repro:
Ocean Way Sausalito (výrazně lépe),
B&W 803 d2 (výrazně lépe),
Mermaid Anchore (to snad ani nebudeme porovnávat).
Nepřímé porovnání pak s repro:
Sonus Faber Olympica III,
B&W Nautilus, 803 d3,
Noble Audio Waterfall,
Focal Sopra N2, Aria,
Xavian Virtuosa,
Avantgarde Acoustics Trio XD, Uno XD,
ATC 35, 40,
Infinity RS?,
... ještě zavzpomínám.
Nejzajímavější alternativou, kterou jsem zvažoval, jsou ATC, tam jsem nenašel žádné chyby. Zejména u Pytla hrály božsky.
Kromě Nautilů mě další výše uvedené vždy ukázaly nějaké drobnosti, které mě odradily. No a Nautilus jsou jinde
přímé porovnání jsem měl s repro:
Ocean Way Sausalito (výrazně lépe),
B&W 803 d2 (výrazně lépe),
Mermaid Anchore (to snad ani nebudeme porovnávat).
Nepřímé porovnání pak s repro:
Sonus Faber Olympica III,
B&W Nautilus, 803 d3,
Noble Audio Waterfall,
Focal Sopra N2, Aria,
Xavian Virtuosa,
Avantgarde Acoustics Trio XD, Uno XD,
ATC 35, 40,
Infinity RS?,
... ještě zavzpomínám.
Nejzajímavější alternativou, kterou jsem zvažoval, jsou ATC, tam jsem nenašel žádné chyby. Zejména u Pytla hrály božsky.
Kromě Nautilů mě další výše uvedené vždy ukázaly nějaké drobnosti, které mě odradily. No a Nautilus jsou jinde

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
paveldosko
já chtěl právě na větším odskoku jasně rozpoznat názory/zkušenosti ostatních. Jinak samozrějmě porovnávat hrušky s jablky nemá cenu to vím od studií. Prostě mě "něco" zajímalo a zatím jsem z odpovědí mile překvapen. Ten vysoce kontrastní příklad tam být musel jinak by mi má hypotéza nefungovala.
Ale tím se netrapte, děkuji všem za odpovědi. Opravdu mi to pomohlo (třeba ještě někdo odpoví).
Ad NUC
Přiznám se, že jsem před Habarta NUCem žádný neslyšel (ale to je historicky známo). Vždy, když se mě někdo zeptá na názor, doporučuji mu spíše začíst se zde na fóru do vašich poznatků a směřuji ho směrem k Raspberry.
Já mám NUC jako 1) dědictví od otce, 2) osvědčené řešení, 3) pasující řešení ke Sroll. Když si vzpomenu na svá trápení v začátcích a nebo když čtu současná trápení ostatních zde (aktuálně NAD by svartenatt) tak jsem rád, že jsem se vydal na svou cestu - cestu Sroll. Je to jednoduché, vychytané do detailu, čekal jsem dlouho jenom na Epos, teď na upgrade Epos na mkII, ale s tím jsem smířen. Nespěchám. Lepší řešení pro mě stejně není. Přece do té sestavy nezačnu zase míchat další odstíny
A tak no ....
já chtěl právě na větším odskoku jasně rozpoznat názory/zkušenosti ostatních. Jinak samozrějmě porovnávat hrušky s jablky nemá cenu to vím od studií. Prostě mě "něco" zajímalo a zatím jsem z odpovědí mile překvapen. Ten vysoce kontrastní příklad tam být musel jinak by mi má hypotéza nefungovala.
Ale tím se netrapte, děkuji všem za odpovědi. Opravdu mi to pomohlo (třeba ještě někdo odpoví).
Ad NUC
Přiznám se, že jsem před Habarta NUCem žádný neslyšel (ale to je historicky známo). Vždy, když se mě někdo zeptá na názor, doporučuji mu spíše začíst se zde na fóru do vašich poznatků a směřuji ho směrem k Raspberry.
Já mám NUC jako 1) dědictví od otce, 2) osvědčené řešení, 3) pasující řešení ke Sroll. Když si vzpomenu na svá trápení v začátcích a nebo když čtu současná trápení ostatních zde (aktuálně NAD by svartenatt) tak jsem rád, že jsem se vydal na svou cestu - cestu Sroll. Je to jednoduché, vychytané do detailu, čekal jsem dlouho jenom na Epos, teď na upgrade Epos na mkII, ale s tím jsem smířen. Nespěchám. Lepší řešení pro mě stejně není. Přece do té sestavy nezačnu zase míchat další odstíny

A tak no ....