Zdravím,
Tak kdyz uz jsem to nakousl a byl jsem několikrát vyzván (i Petrem/ Sonofstars) tak se podelim o DOJMY. Čistě a pouze moje subjektivní dojmy. Taky nemám moc zkušeností, takže za takových pět let to uvidím jinak, mějte se mnou soucit, pěkně prosím.
Sroll
Moc hezky, hezky a ještě jednou hezky hraje a poslouchá se.
Sestava komplet na Srollu je precizně odladena. DAC, zesik, kabliky.
Ma urcitou zvukovou signaturu. Sroll zvuk.
Zvuk velmi cisty, plynuly, velmi dobre basy a stredy. Není problém, aby se Vás dotknul emočně a pak už si Vás bere do svých spárů.
S každou další skladbou. Zkrátka všechno zahraje velmi čistě, plynule a neunavne se poslouchá.
Kdybych měl hledat jako hnidopich mouchy (i proto, že se všude jenom vychvaluje..

)
Neprijde mi neutralni (ale co je vlastně neutrální že?) a "all rounder", ale trošilinku libivy a jakoby "plynulý". Ne podbizivy.
Je velmi dobre poladeny, je to znát, že to dělá jedna osoba s nejakym zamerem. A ze tomu venuje neskutecne casu a disponuje obrovskym talentem. Neprehanim, snad tedy. Tzn. Synergie komponentu. Zrejme vysoka ale i kritická. Cili cizi komponent zrejme je poznat a uz to není Sroll zvuk (viz níž).
Z toho plyne a uvedomil jsem si, ze zesilovacem to nekonci, ale zacina. Je potreba spíše pocitat s násobnou vetsi investici u Srolla a tzn.určitým "lock in" efektem. Jinak nebudete mít potřebný pocit a klid, že jste mohli udělat víc. Protože jste mohli.
Otazkou je, co Sroll zvuk muze udelat v delsim cas. horizontu s posluchacem s jeho chutí po půl roce, dvou letech??
Nehodi se asi na nektere zanry. Steve Vai znel načančaně, chyběla tam ostrost a určitá argesivita. Jakoby za chvíli mely ve stejne skladbe zahrat smycce.
https://www.youtube.com/watch?v=6MTuuPjKk9c
Ve své cenovce bych se tech komponent rozhodně nebal a dal je na pomyslný "shortlist" (minimálně určitě Kassiopea, která vypadá jako velmi dobrý kup). Otázkou je, jak se budou chovat jednotlivě v míchaných sestavách.
To uz bude chtít nějakou vetsi zkusenost a znát cestu a zvuk za kterym jdu..
U kabelů nevím, nemám potřebné zkušenosti a srovnání s ostatním High-endem. Ani názor. Moje kablíky zatím high endem nejsou
Repro - Velmi dobře hrály Mermaid Anchore, které byly rovnocennými parťáky pro Srolla. Na můj vkus bylo trochu víc basu. Ale je to o preferenci.
V dané ceně a k dané sestavě jo

. A repráky snad jdou koneckonců vyměnit snadněji než sladěnou elektroniku (muj odhad, mozna blbost

).
Ještě jsme dělali malé srovnání.
Reprokabel
Dynaudio OCOS (by Pytel) vs Sroll Purity repro - nejvyssi Sroll reprokablík.
Sroll ve všech směrech lepší. Otevřený zvuk. Lepší basy, makro i mikrodetail. Znatelné ihned. S Ocosem už to zase nebyl Sroll sound.
Epos vs DAC19 (2x BB PCM1704) + Singxer SU1
Epos neutrální. DAC19 posazený nepatrně níže. Rozložení a prostor podobné. trochu výraznější lidský hlas na D19, určitě ne detailnější, spíše detailnější na Eposu.
Rozdíl nebyl ale tak dramatický jako u kabelu.
Závěr:
Už se těším, až si Srolla zase poslechnu. Snad na HE. Má své kouzlo a signaturu, designovou, zvukovou, image.
Na tom co jsem o něm zatím psal i si myslel (a fantaziroval) bych zatím nic nezměnil. Očekávání jsem měl vysoká a ta byla naplněna! ...a to jsem ještě neslyšel Rhytm.

(Těší mne, že jsem se tak nějak trefil do mých očekávání a odhadů, podle toho co bylo kde napsáno. Tu uslintanou recenzi na HifiVoice nepočítám

)
Velký respekt p.L.Šrollovi. To co dokázal sestrojit se může myslím rovnat s konkurencí ve světě.
Pochopil jsem, že je na vše sám? Což na druhou stranu nechápu. Tohle by měl rozjet a hrnout..
Tak ať se všem daří a snad jsem to napsal pěkně a někomu to pomůže k jeho názoru.
Na druhou stranu už tady k tomu nechci nic moc psát ani odpovídat nebo o něčem se přít..
Sonofstars, díky za prima povídání a Tvůj čas, máš to

a malinko Ti závidím. Ale jen tím hezkým způsobem.
(jinak ta "druha sestava" hrala asi malinko ostřeji/agresivněji.. Je to o preferencich ..

)