SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od lubin »

sonofstars píše:ale no tak pánové, trochu klidu do těch vláken. Je škoda se urážet ne? U mého textu je smajlík, jako vtip.
No a kdybychom tomu všemu všichni rozumněli, tak se tu asi nepotkáváme a nedohadujeme se o každé maličkosti, ne?
Ale pokud jsem tím někoho urazil, tak beru zpět a omlouvám se ;)
*offtopic*
já to pochopil jako vtípek , v pohodě :-)

jinak k tématu, Sroll jsem slyšel v Casea a je to velmi čistý, rychlý a úderný zvuk...je dobrej. Zejména mě potěšila dynamika a údernost na basech...chlapi to mají řekl bych celkem odladěný, dál už záleží na preferencích posluchače.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

To lubin:
Jo forek :)
Tak pod tvé vyjádření se mohu podepsat. Mám stejné pocity. Nakonec jsem pro sebe domu zvolil právě kombinaci.
1)Casea Cassiopeia a Casea Lynx - velice pěkný poslech. Moje Cambridge to strčilo do kapsy jak dítě lízátko.
2)Cassiopeia a Sroll Epos - úžasné prokreslení všech pásem. Zde jsem pochopil, že ten Epos je rozdílový hráč.
3)Sroll Rhythm a Epos - posun k dokonalosti. Ale pro mě už nezaplatitelné a u mých beden méně rozlišitelné. Jinak s repro od Srolla to byl velký mazec. No, ale to už je jiná liga.

Takže jsem zvolil druhou variantu.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zdravím,
Tak kdyz uz jsem to nakousl a byl jsem několikrát vyzván (i Petrem/ Sonofstars) tak se podelim o DOJMY. Čistě a pouze moje subjektivní dojmy. Taky nemám moc zkušeností, takže za takových pět let to uvidím jinak, mějte se mnou soucit, pěkně prosím.

Sroll
Moc hezky, hezky a ještě jednou hezky hraje a poslouchá se.
Sestava komplet na Srollu je precizně odladena. DAC, zesik, kabliky.
Ma urcitou zvukovou signaturu. Sroll zvuk.
Zvuk velmi cisty, plynuly, velmi dobre basy a stredy. Není problém, aby se Vás dotknul emočně a pak už si Vás bere do svých spárů. :twisted: :twisted:
S každou další skladbou. Zkrátka všechno zahraje velmi čistě, plynule a neunavne se poslouchá.

Kdybych měl hledat jako hnidopich mouchy (i proto, že se všude jenom vychvaluje.. :lol: )
Neprijde mi neutralni (ale co je vlastně neutrální že?) a "all rounder", ale trošilinku libivy a jakoby "plynulý". Ne podbizivy.
Je velmi dobre poladeny, je to znát, že to dělá jedna osoba s nejakym zamerem. A ze tomu venuje neskutecne casu a disponuje obrovskym talentem. Neprehanim, snad tedy. Tzn. Synergie komponentu. Zrejme vysoka ale i kritická. Cili cizi komponent zrejme je poznat a uz to není Sroll zvuk (viz níž).
Z toho plyne a uvedomil jsem si, ze zesilovacem to nekonci, ale zacina. Je potreba spíše pocitat s násobnou vetsi investici u Srolla a tzn.určitým "lock in" efektem. Jinak nebudete mít potřebný pocit a klid, že jste mohli udělat víc. Protože jste mohli.
Otazkou je, co Sroll zvuk muze udelat v delsim cas. horizontu s posluchacem s jeho chutí po půl roce, dvou letech??
Nehodi se asi na nektere zanry. Steve Vai znel načančaně, chyběla tam ostrost a určitá argesivita. Jakoby za chvíli mely ve stejne skladbe zahrat smycce. https://www.youtube.com/watch?v=6MTuuPjKk9c

Ve své cenovce bych se tech komponent rozhodně nebal a dal je na pomyslný "shortlist" (minimálně určitě Kassiopea, která vypadá jako velmi dobrý kup). Otázkou je, jak se budou chovat jednotlivě v míchaných sestavách.
To uz bude chtít nějakou vetsi zkusenost a znát cestu a zvuk za kterym jdu..

U kabelů nevím, nemám potřebné zkušenosti a srovnání s ostatním High-endem. Ani názor. Moje kablíky zatím high endem nejsou *2thumbsup*
Repro - Velmi dobře hrály Mermaid Anchore, které byly rovnocennými parťáky pro Srolla. Na můj vkus bylo trochu víc basu. Ale je to o preferenci.
V dané ceně a k dané sestavě jo *palec*. A repráky snad jdou koneckonců vyměnit snadněji než sladěnou elektroniku (muj odhad, mozna blbost ;) ).

Ještě jsme dělali malé srovnání.
Reprokabel
Dynaudio OCOS (by Pytel) vs Sroll Purity repro - nejvyssi Sroll reprokablík.
Sroll ve všech směrech lepší. Otevřený zvuk. Lepší basy, makro i mikrodetail. Znatelné ihned. S Ocosem už to zase nebyl Sroll sound.

Epos vs DAC19 (2x BB PCM1704) + Singxer SU1
Epos neutrální. DAC19 posazený nepatrně níže. Rozložení a prostor podobné. trochu výraznější lidský hlas na D19, určitě ne detailnější, spíše detailnější na Eposu.
Rozdíl nebyl ale tak dramatický jako u kabelu.

Závěr:
Už se těším, až si Srolla zase poslechnu. Snad na HE. Má své kouzlo a signaturu, designovou, zvukovou, image.
Na tom co jsem o něm zatím psal i si myslel (a fantaziroval) bych zatím nic nezměnil. Očekávání jsem měl vysoká a ta byla naplněna! ...a to jsem ještě neslyšel Rhytm. :oops: (Těší mne, že jsem se tak nějak trefil do mých očekávání a odhadů, podle toho co bylo kde napsáno. Tu uslintanou recenzi na HifiVoice nepočítám :) )
Velký respekt p.L.Šrollovi. To co dokázal sestrojit se může myslím rovnat s konkurencí ve světě.
Pochopil jsem, že je na vše sám? Což na druhou stranu nechápu. Tohle by měl rozjet a hrnout.. :twisted:

Tak ať se všem daří a snad jsem to napsal pěkně a někomu to pomůže k jeho názoru.
Na druhou stranu už tady k tomu nechci nic moc psát ani odpovídat nebo o něčem se přít..
Sonofstars, díky za prima povídání a Tvůj čas, máš to *thumbs up* *thumbs up* a malinko Ti závidím. Ale jen tím hezkým způsobem. *hura*

(jinak ta "druha sestava" hrala asi malinko ostřeji/agresivněji.. Je to o preferencich .. ;) )

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

S akým zosíkom ste toho Srolla, prosím, porovnávali?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

to kychtax:

Jen bych zareagoval na dojmy z poslechu. Ten Steve Vai bude zakopaný v těch mých repro. Mají rezervy i když k sestavě docela hezky pasují. Jsou to ale stále repro za 60tis Kč a připjit k tomu Revelly či jiné mazlíky, tak to Steve Vaie jistě přednese lépe.

Cassiopeia je jistě dobrý poměr cena/požitek. Rhythm samozřejmě také, ale jde ještě dál v přesnosti a preciznosti, ale také cena jde o 100% nahoru.
Reprokabely jen doplním celý název - jsou to Sroll Purity Kapton.
Ten Pytlův OCOS kabel mě moc mile překvapil. Sice Srolla nedal, ale byl velice věrný, hrál příjemně. Jistě bych jej ve své historii zařadil na bednu vítězů.
Cenově jistě také bude mnohem MNOHEM dostupnější než Sroll.
Dobrá práce Pytel *palec*

Zapojením jiných prvků do sestavy se mění součinnost u všech sestav, u Sroll nevyjímaje. *palec* Proto mi vyhovuje mít to poskládáno od jednoho výrobce více než když jsem to dříve plácal z 10 různých značek.

Díky za návštěvu a příště zase u Tebe *2thumbsup* těším se na Tvou aparaturu, jelikož každý to skládáme s radostí a i poslech u Tebe bude super.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

kychtax neni to moc zrozumitelne. Spominal si ze sa ti o chlp viac od Sroll zostavy pacilo nieco ine a v celom tom dlhom texte mas vymenovane z druhej zostavy len DAC a USB interface (DAC19+Singxer SU1)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Stejně jim to nemůže hrát, mají moc krátké propojky! :)

Obrázek

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Neporovnavali jsme zesy. Jen repro kabliky a dac. Dva komponenty, ktere jsem privezl. A nebylo to ani skutecne porovnavani. Jen jsme to jednou prepojili, jak to bude hrat. Poprosil jsem o to, abych si udelal obrazek o svem Dacu. Velky dik Petrovi, ze mi to umoznil. *thumbs up*
Druha sestava (o dva dny pozdeji) byla deleny van Medevoort a uz high end regalovky SF o dva dny pozdeji. neslo o prime porovnani, ale o pocitovku.. Tudiz nechci aby to vyznelo jako srovnani. Diky *thumbs up*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

kychtax: si robis kozy? Najprv napises po tom ako si kvetnate opisal zazitok z posluchu zostavy od Srolla a napisal si:
"Dneska jsem měl možnost slyšet taky velmi dobrou sestavu. Řekl bych zvukově ještě kousíček dál a tak to je paráda mít hned srovnání"
Potom sme sa ta pytali aka to bola zostava ktora sa ti pacila este o kusok viac ako ta od Srolla a ty odpovies dalsim kvetnatym textom ktory nedava jasnu odpoved na otazku aky bol v zostave zosilnovac, tak sa dozvieme zas nieco ine "Neporovnavali jsme zesy. Jen repro kabliky a dac".
Tym sa dopracovame k opatovnej otazke: Aka zostava sa ti pacila trosku viac ako ta od Srolla?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jarda69 píše:Stejně jim to nemůže hrát, mají moc krátké propojky! :)
To víte, že nééé *2thumbsup*

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

blesk666 píše:kychtax: si robis kozy? Najprv napises po tom ako si kvetnate opisal zazitok z posluchu zostavy od Srolla a napisal si:
"Dneska jsem měl možnost slyšet taky velmi dobrou sestavu. Řekl bych zvukově ještě kousíček dál a tak to je paráda mít hned srovnání"
Potom sme sa ta pytali aka to bola zostava ktora sa ti pacila este o kusok viac ako ta od Srolla a ty odpovies dalsim kvetnatym textom ktory nedava jasnu odpoved na otazku aky bol v zostave zosilnovac, tak sa dozvieme zas nieco ine "Neporovnavali jsme zesy. Jen repro kabliky a dac".
Tym sa dopracovame k opatovnej otazke: Aka zostava sa ti pacila trosku viac ako ta od Srolla?
Asi bych Blesku tak moc neprecenoval tyhle nahodile poslechy XYZ. Podivej neni to k nicemu dobre pokud se pri tom hrajkani poslouchalo s otevrenyma ocima, tak o co ti jde, psat kvetnate imprese na oko s biasem jako prase?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Uz jsem mu radeji napsal sz Bartoli, abych Te zbytecne nedrazdil. S Tebou na foru musi byt jeden ostrazitejsi se svymi hifinazory :lol:

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

kychtax píše:Uz jsem mu radeji napsal sz Bartoli, abych Te zbytecne nedrazdil. S Tebou na foru musi byt jeden ostrazitejsi se svymi hifinazory :lol:
V pohode.
Ja jsem hoodne tolerantni clovek.
BTW tak asi pred 8 lety jsem taky psal kvetnate oko imprese na Lopuch-)
Ono to svadi se podelit o tu radost a pocity z HIFI a muziky.
Vpodstate od te doby co jsem se seznamil s tim jak funguje bias tak jsem se silne uklidnil co se tyka poslouchani HIFI impresionismu a dneska bez mereni nedam ani ranu. *thumbs up*

Mimochodem treba to co dominantne srovanavaji lidi kdyz poslouchaji ruzne HIFI sestavy je jen kvalita reprosoustav - na kterych to v praxi visi na 90% nejvice - a kdyz pak treba nedej buh zacnes porovnavat ty reprosoustavy samotne bez vedeckeho osetreni veci okolo tak pak zase srovnavas nejvic jen ekvalizaci vyhybky (navskovany ostry naladeni nebo vic hutny a tupy zvuk) a nesrovananou hlasitost (hlasitejsi je vzdy lepsi)....je to cele proste o dost slozitejsi udelat srovnani aby to porovnavani k necemu bylo....

Ze tohle 99,9% lidi nezna pak zpusobuje ty dalekosahle rozdily v impresich na oko, kdy jeden hifista krici hura a druhy krici fuuj *sunglases*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

kychtax:
Díky za tvoje dojmy. Sestavy Sroll jsem poslouchal už několikrát, na různých místech a v různých seskupeních (ať už mix s jinými komponenty nebo jako celek), napřímo nebo v rámci srovnání s jinými. To nej... co jsem zatím slyšel, bylo pro moje uši spojení Giya G1 a monobloky Soulution. Sroll jde pro moje uši po té samé zvukové cestě. S tvými dojmy souhlasím.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Řada kabeláže SROLL se nám hifistům rozrůstá o další kabely. Tentokráte o USB. (manželky tleskají a radostí už otevírají peněženky, protože ví, co si budeme přát k narozeninám) *hura*
Dnes jsem si půjčil USB Sroll Purity Kapton (verze prototyp) na vyzkoušení. Srovnám ho s MIT USB. Není to sice oficiální Kapton (nebyl skladem), ale jistě bude blízko finální verzi. *2thumbsup* Dle slov mého táty mi to na ukázku bude stačit :lol: Srandista.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Jinak dle info od LŠ budou v nabídce 2 varianty USB Sroll Purity (levnější) a USB Sroll Purity Kapton (dražší).

Odpovědět