SROLL
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: SROLL
Fidas : jiste, FoobarCon pro ... asi 2 dolary, podivej jak vypada rozhrani na google play ...
koncim OT
koncim OT
Rozumím, NUC by Habarta tady dost rezonuje ... ale na druhou stranu, je to vlákno sonofstara, který ho s nadšením používá, tak to dává smysl, víc bych v tom nehledal.PavelDosko píše: ↑15 pro 2017 12:49FS: mam ty WIN10 orezane utilitou Fidelizer Pro v rezimu purist, na ucho mi to hraje lip nez ruzne distra linuxu co jsem zkousel, ale kazdy slysi jinak, jen mne to nekonecne vychvalovani NUC "by Habarta" zarazi ...
Terahera
Neřeš co bylo platné před 2roky.
Teď je cena transportu NUC by Habarta 30tis. To je prostě fakt. Pokud dokážeš udělat stejně kvalitní USB transport za mnohem méně tak se hlásím jako první zájemce. Myslím to zcela vážně.
Neřeš co bylo platné před 2roky.
Teď je cena transportu NUC by Habarta 30tis. To je prostě fakt. Pokud dokážeš udělat stejně kvalitní USB transport za mnohem méně tak se hlásím jako první zájemce. Myslím to zcela vážně.
terahera-ještě ti to víc zamotám,v 2016 stál NUC 17tis,(vím to od majitele který ho v té době pořizoval),ale když jsem ho objednával již já cca přelom roku 2016-2017 spolu s DAC Lynx tak jsem už platil 25,materiál (13tis)12tis-práce+soft,instalace doma),je pravda že do něho jde nainstalovat na požádání cokoliv,audio,video,wifi...doporučeno je nechat ho pracovat jen na přípravu a transport dat do DAC...,je pravda že na nějakou tvorbu a skládání pc nejsem,stejně bych musel koupit hotovou věc,a k ceně mám jen tolik že je to dost/možná hodně ale taky mi ho nikdo nepostavil z čirého přátelství a ze známosti....(edit cen-ty počty
)

Naposledy upravil(a) Horizon dne 15 pro 2017 17:02, celkem upraveno 1 x.
U mě zvítězil NUC by Habarta - vyzkoušeno PC s bambilionem kombinací softwaru a nastavení, Raspberry Pi2,3, Aurender.
Jednoduché, spolehlivé, super zvuk.
Vidno, že nevieš čítať.
Odladěný NUC pro Sroll - kde je problém???
Nikdo nikomu nebere, že pro jeho DAC je vhodnější jiné řešení!
Jednoduché, spolehlivé, super zvuk.
Vidno, že nevieš čítať.
Odladěný NUC pro Sroll - kde je problém???
Nikdo nikomu nebere, že pro jeho DAC je vhodnější jiné řešení!
Naposledy upravil(a) slimy dne 15 pro 2017 22:54, celkem upraveno 2 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
hosi rypejte si jak chcete (p.s. SPaudio DAC nebo preamp jsi slysel ?), ale verte ze z vas a vaseho zbozneni jednoho NUC reseni oproti jinemu (moje je dokonce "silnejsi" v HW plus linearni zdroj...) mam srandu, zdar vanocum 

to Pavel Dosko (... ano, slysel)
Jj. Mas to vsechno lepsi, silnejsi, mas z nas srandu a tady te to vubec nezajima
Proto jsi tady (Sroll) peceny, vareny...
Taky preji hezke Vanoce. Hlavne se z toho nezblaznit...
Jj. Mas to vsechno lepsi, silnejsi, mas z nas srandu a tady te to vubec nezajima
Proto jsi tady (Sroll) peceny, vareny...

Taky preji hezke Vanoce. Hlavne se z toho nezblaznit...

Naposledy upravil(a) slimy dne 15 pro 2017 19:12, celkem upraveno 2 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
zkus aspon ten nick napsat spravne ...
nemam, a narozdil od vas to nikomu nevnucuju ze mam ...
v kazdem pripade az pojedes pres OL zastav se na poslech a kavu (dik za opravu nicku v tvem prispevku)
nemam, a narozdil od vas to nikomu nevnucuju ze mam ...
v kazdem pripade az pojedes pres OL zastav se na poslech a kavu (dik za opravu nicku v tvem prispevku)
Naposledy upravil(a) PavelDosko dne 15 pro 2017 18:06, celkem upraveno 1 x.
A jake usbcka jsi zkousel?
Ptám se, protože se toho v poslední době dost změnilo. A třeba i XMOS U8, který býval (nebo je?) v EPOSu, už je dávno překonaný. Mimochodem ten U8 byl většinou hodnocen jako nic moc.. Obecně líp hodnoceno bylo např. Amanero.
U8 bylo, co pamatuji, jednodušší na implementaci a i levnější. Amanero dělali Italové, XMOS čínani.
...Ale to jsme tak 2+ roky zpátky, dnes už je to jinde.
Toto je obecně nevýhoda firmiček, že na tak rychlý rozvoj nemají dostatek kapacit, pokud jsou to jednomužné firmy.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 15 pro 2017 21:36, celkem upraveno 3 x.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
1) Sroll Epos možná bude mít i optický vstup pro připojení zdroje hudby. Nebude to ale hned, LŠ se tím teď ve volné chvíli kdy nedělá bedny baví. NUC tedy bude mít také optický výstup.Fidas píše: ↑15 pro 2017 13:00Za dále je problém, že téměř žádný streamer nemá USB výstup, zatímco DAC Sroll má pouze USB vstup.
Takže v úvahu připadá i NUC, ale s tím, že bude umět případně Deezer i s podobnou ovládací aplikací na iPadu.
V záloze mam MacMini s aplikací Audirvana, ale výsledek je oproti Aurenderu znatelně horší.
2) Co se dá vše nacpat do NUC by Habarta nevím. Poptám se na výstavě Habarty.
3) MacMini s aplikací Audirvana mám vyzkoušen (přesněji MacBook Pro a Audirvana). Mnohem slabší než NUC. Ale fakt skokově. Proto jsem do toho šel. Jinak bych se na to mohl .... taky jsem si říkal počítač jako počítač. Ale nějaký tuning jak o tom píše Kocmeister tam bude. Je to však Habartovo know how. A nebojí se si říct za to o hromadu peněz.
4) Přidám se k těm, kteří opravdu neumí dobře sestavit PC a optimalizovat si SW tak, aby se to tomuto řešení přiblížilo. Nabídněte a já toho NUCa prodám prvnímu, kdo projeví zájem (musí to být ale stejný neumětel jako já). Nakonec bych stejně sestavil PC na doporučení pana Googla a třeba i zajímavých odkazů na hififorech, ale SW to naladit fakt ne. Koukal jsem Habartovi na ruce a připadalo mi to jako obrazovka v Matrixu. Holt mě to stálo 17 za mkI a pak jsem si doplatil i update na mkII.
5) kdo bude chtít, může vzít své PC a zastavit se, poslechneme a porovnáme. Rád uznám lepší řešení. Sám mám jen jak mi jeden pán s oblibou píše "čajovou sestavu"

sonofstars vidno, že sa tomu nerozumieš . Odar to napísal presne, software ktorý použiješ má nespočetne možnosti optimalizácie zvuku. Ja používam Foobar kde mám napríklad SoX / Resampler a hodnoty Passband a Phase response presne nastavené pre môj dac + jemne doladené pre moje ucho, ďalej mám aktívny napríklad Convolver, ktorý tiež musíš nastaviť, atď..., takže ak moje HTPC použijem s Sroll Epos (samozrejme po nainštalovaní driveru) s mojím nastavením bude úplne zle hrať t.j. to PC môže k tebe doniesť len ten kto hrá s dacom Epos, takže tak ako by Habarta odladil software pre Epos, ja mám odladený software pre môj dac.sonofstars píše: ↑15 pro 2017 19:44
5) kdo bude chtít, může vzít své PC a zastavit se, poslechneme a porovnáme. Rád uznám lepší řešení.