SROLL
Re: SROLL
Dovolím si uvést úvahy k překvapení ze zvuku- "že je zvuk přímo narvaný bez odrazů mě do mozku"
Tannoy s koaxiálně umístěným výškáčem se mají poslouchat značně natočené do poslechového místa, což předpokládám i bylo. Tím se dosáhne silné dominance přímého zvuku nad odraženým což bylo v tomto případě ještě podpořeno akusticky upravenou místností. Takové podmínky přinášejí zvuk mnohem přesnější než poslech klasické konstrukce beden málo natočených na poslechové místo.
K výkonu zesilovače a dosažené hlasitosti - tyto velké modely TANNOY mají silně nadprůměrnou citlivost, takže na stejném zesilovači je dosažená hlasitost zhruba o 6dB vyšší než u Revellů nebo nějakých B@W.......
Jinými slovy, na Revelly co má sonovstar je potřeba na stejnou hlasitost 4x tolik výkonu. Takže například 100W a 25W bude stačit těmto Tannoy.
Na druhou stranu i přes tu velikost basového měniče nehrají zdaleka tak hluboko-nepodávají silně nižší basy. Na nějakých 40Hz a níže budou ztrácet na Revelly klidně 6-15dB, ale subjektivně to nemusí být nikterak patrné, zejména pokud jsou každé bedny poslouchané v jiné místnosti, která s jejich průběhem na spodku pokaždé jinak zamává.
Petře, jak jsi vnímal hluboké basy?
Tannoy s koaxiálně umístěným výškáčem se mají poslouchat značně natočené do poslechového místa, což předpokládám i bylo. Tím se dosáhne silné dominance přímého zvuku nad odraženým což bylo v tomto případě ještě podpořeno akusticky upravenou místností. Takové podmínky přinášejí zvuk mnohem přesnější než poslech klasické konstrukce beden málo natočených na poslechové místo.
K výkonu zesilovače a dosažené hlasitosti - tyto velké modely TANNOY mají silně nadprůměrnou citlivost, takže na stejném zesilovači je dosažená hlasitost zhruba o 6dB vyšší než u Revellů nebo nějakých B@W.......
Jinými slovy, na Revelly co má sonovstar je potřeba na stejnou hlasitost 4x tolik výkonu. Takže například 100W a 25W bude stačit těmto Tannoy.
Na druhou stranu i přes tu velikost basového měniče nehrají zdaleka tak hluboko-nepodávají silně nižší basy. Na nějakých 40Hz a níže budou ztrácet na Revelly klidně 6-15dB, ale subjektivně to nemusí být nikterak patrné, zejména pokud jsou každé bedny poslouchané v jiné místnosti, která s jejich průběhem na spodku pokaždé jinak zamává.
Petře, jak jsi vnímal hluboké basy?
Noble Audio - výroba a prodej
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Měli jsme jen 30min.
Hrála:
Sinead O´Connor
Boris Blank
The Dali vol 4
Mike Oldfield
Malia a Boris Blank
Nějaký mužský vokál, kytarovku a la Forcione,...
Hlasitost střední, velká i tak hlasitá, že mi málem praskly bubínky.
Opera rozhodně ne. Zeptám se zítra a poslechnu snad příště.
Ta často zmiňovaná potřeba většího výkonu mě také osobně zajímá, nemám zkušenosti, ale tento poslech byl zajímavý.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
NA
díky za komentář, je mi to trochu jasnější. Basových poloh tam bylo hráno více, v přesných hladinách nedokážu popsat, sám je zatím neznám. Ale pán popisoval detailně i směrem k vlastním úpravám na bednách tak k zatlumení místnosti. Čím víc budeme mít času - tím víc e se dozvím.
Každopádně pouštěla se různá hudba, odhaduji, že u Malia and Boris Blank Convergence bychom takové hloubky basu měli slyšet?
Tuhle desku mám rád a sestava zahrála hodně hluboké basové pasáže excelentně. Mělo to velkou a tvrdou razanci, tlak, ... zajímavé.
Revell mi to zahrají také hezky, ale asi díky tomu zatlumení to byl basový výstřel přímo do hlavy. Nevím jak to popsat, bylo to příjemné avšak razantní - opravdu jako vystřelení přímo do hlavy. Celkově to bylo mnohem věrnější a líbivější než u mě doma.
Např. kopák bicích zněl 100% reálně (rána jak když sedíte u kopáku), pouštěl jsem doma a bál se o kolik to bude jiné. Výsledek odhaduji tak 80% oproti 100% projevu Tannoy v té zatlumené místnosti. Což není špatné myslím.
Slyšel jsem jednou, zítra bude pán na poslech u mě a pak já zase u něj a na delší dobu. Jakmile zjistím více, zkusím napsat.
díky za komentář, je mi to trochu jasnější. Basových poloh tam bylo hráno více, v přesných hladinách nedokážu popsat, sám je zatím neznám. Ale pán popisoval detailně i směrem k vlastním úpravám na bednách tak k zatlumení místnosti. Čím víc budeme mít času - tím víc e se dozvím.
Každopádně pouštěla se různá hudba, odhaduji, že u Malia and Boris Blank Convergence bychom takové hloubky basu měli slyšet?
Tuhle desku mám rád a sestava zahrála hodně hluboké basové pasáže excelentně. Mělo to velkou a tvrdou razanci, tlak, ... zajímavé.
Revell mi to zahrají také hezky, ale asi díky tomu zatlumení to byl basový výstřel přímo do hlavy. Nevím jak to popsat, bylo to příjemné avšak razantní - opravdu jako vystřelení přímo do hlavy. Celkově to bylo mnohem věrnější a líbivější než u mě doma.
Např. kopák bicích zněl 100% reálně (rána jak když sedíte u kopáku), pouštěl jsem doma a bál se o kolik to bude jiné. Výsledek odhaduji tak 80% oproti 100% projevu Tannoy v té zatlumené místnosti. Což není špatné myslím.
Slyšel jsem jednou, zítra bude pán na poslech u mě a pak já zase u něj a na delší dobu. Jakmile zjistím více, zkusím napsat.
Dneska zapojen upgradovany převodník Epos MkII,kdo o tom přemýšlí vřele doporučuji,u těch správných skladeb zůstávám sedět jako přimrazeny a jen čekám až vše dohraje ,tohle není jen vylepšení které je poznat jen tu tam na detailech, celkově zvuk čistější, dynamický a přitom hladký, řekl bych že se zvedl odstup S/N,super......i s návštěvou výrobce 

Jo,no - Epos MkII je letošní verze Eposu který je k objednání v letošním roce,takže ne na MkII-ale úprava verze MkII s poplatkem-chci/nechci je na každém,já se jen trochu snažím ulehčit tu volbu,jak dlouho toto poběží než bude řada MKIII nevím,pak to bude možná přestavba.....nebo už to vůbec nepůjde,ale přesné informace co se stalo uvnitř opravdu nevím,třeba to Petr zjistí jestli bude mít možnost,rád bych se dozvěděl že vše uvnitř je ze zlata ale tak to asi nebude
,už ho testuju od 13.30.....a pořád jede....pomohlo to?jestli jsi myslel vstupy a možnosti připojení - tak vše při starém

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Čekám také v pořadí na prezentaci. Zatím nevím, co je uvnitř Epos Mk2 nového, ale až mistr dorazí a bude mi to představovat, tak něco napíšu. Zatím jsem jej slyšel v kompletní sestavě (zrovna ten tvůj Pepo) a představen byl jako po zásadní úpravě (což tvé zážitky asi dokazují), ale takto nedokážu říci co je tam nového a co to přináší.
To bych si cucal z prstu.
Ale jsem rád, že se Ti to tááák líbí, protože by se to mohlo líbit třeba i mě
To bych si cucal z prstu.
Ale jsem rád, že se Ti to tááák líbí, protože by se to mohlo líbit třeba i mě

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přes vánoční čas jsem si na radu jednoho hifisty dal malý pohov od poslechu a půjčil jsem komplet kabeláž Sroll kychtaxovi - třeba se nám pochlubí se svým závěrem. Pokud ne, dovolím si napsat pár postřehů, které mi sdělil sám.
Dnes opět poslech a je to zajímavé jak to hraje
žádná audiofilia neurosa
hraje to lépe - než před svátkama. 

Dnes opět poslech a je to zajímavé jak to hraje

Jooo, sekta. Srollova sekta, ale užíváme si a furt lepší, než sekta jehovistů
V předvánoční době nebylo moc času k poslouchání a teď si užívám.
Všem tady přeji veselého Silvestra a nastávajicí rok s dobrými událostmi.

V předvánoční době nebylo moc času k poslouchání a teď si užívám.
Všem tady přeji veselého Silvestra a nastávajicí rok s dobrými událostmi.
Kabeláž, moje zkušenost - Jsou to fajn kabely, znám zvuk od Petra.
U mně.
RK jsem bohužel nevyzkoušel, nevejde mi do svorek, krátká zakončení. (Ale spis chybou primare, ma terminaly temer cele kryte plastem..)
RCA nikoliv, jedu již vše XLR.
Napájecí - u mně před KZ už tendence k ostrému zvuku sestavy. (s USB + nap. už to u mně nešlo..)
USB. tzn. nyní jediný přicházející pro mně do úvahy. Hodně transparentní a odhalující. U mně taky na hranici ostrosti.
Určitě bych ho zvážil a vyzkoušel, pokud hledáte dobré usb spojení.
Závěr: Velmi zajímavá kabeláž zjevně "na míru" Srollu. Mistr asi ví velmi dobře co dělá.

Děkuji za půjčení a možnost vyzkoušet!
U mně.
RK jsem bohužel nevyzkoušel, nevejde mi do svorek, krátká zakončení. (Ale spis chybou primare, ma terminaly temer cele kryte plastem..)
RCA nikoliv, jedu již vše XLR.
Napájecí - u mně před KZ už tendence k ostrému zvuku sestavy. (s USB + nap. už to u mně nešlo..)
USB. tzn. nyní jediný přicházející pro mně do úvahy. Hodně transparentní a odhalující. U mně taky na hranici ostrosti.
Určitě bych ho zvážil a vyzkoušel, pokud hledáte dobré usb spojení.
Závěr: Velmi zajímavá kabeláž zjevně "na míru" Srollu. Mistr asi ví velmi dobře co dělá.

Děkuji za půjčení a možnost vyzkoušet!
Naposledy upravil(a) kychtax dne 01 led 2018 20:51, celkem upraveno 1 x.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Diky za info kychtax. Velice prinosne je alespon pro me vedet, ze zakonceni kabelu muze byt u nekterych typu beden limitujici pri zapojovani do terminalu.
Pokud bys chtel jeste vyzkouset xlr - myslim ze Matuš D. ma xlr Sroll Kapton.
Terahera od ted za kazde pouziti slova na “s” plati behem vystavy AVS2018 rundu.
Vsem ctenarum a prispevovatelum na vlaknu Sroll dekuji za hezky rok 2017 a tesim se na dalsi rok s vami.
Buďte v roce 2018 všichni šťastni
Pokud bys chtel jeste vyzkouset xlr - myslim ze Matuš D. ma xlr Sroll Kapton.
Terahera od ted za kazde pouziti slova na “s” plati behem vystavy AVS2018 rundu.
Vsem ctenarum a prispevovatelum na vlaknu Sroll dekuji za hezky rok 2017 a tesim se na dalsi rok s vami.
Buďte v roce 2018 všichni šťastni
Zdravim v Novem roce vsechny fandy a vlastniky Sroll sestav, at nam to hraje a at se na forech ostatni moc nehadaji
Krasny poslech vsem.