SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od terahera »

Soft je perfektně vyladěný k Dacanovi Sroll,ale nemyslím ,že by s jiným zařízením dosahoval stejných výsledků,natom jsme se s Horizonem schodli, prostě Sroll to má vymazlene perfektně,ale asi to nebude přenosné k jiným zařízením ;)

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Já jsem si ověřil, že i s jinými DACy to funguje stejně skvěle 😊

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

No,asi by se dalo domluvit opačný test u mě,ale chtěl jsem tím spíš říct,že já mám Nuc naladěný ke své sestavě,kde hraje skvěle a Horizon má zase perfektně naladěný Nuc k sestavě Sroll,kde nemá absolutně konkurenci ;) Sroll dělá vše ke svým komponentům a jde vidět a hlavně slyšet že absolutně skvěle!!!!Fakt si to sedí,ale stačí jeden dílek vynechat a už to není ono ;)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Nechci jakkoli zpochybňovat důležitost správného nastavení software na audio PC, o tom nepochybuji.

Ale nechce se mi věřit, že by někdo záměrně vyráběl špičkový DAC s nějakým "defektem" a ten pak korigoval specificky nastaveným digitálním transportem. Spíše bych čekal, že výrobce vyrábí DAC tak, jak nejlépe umí, s předpokladem optimálního (tedy normovaného) vstupního signálu. A digitální transport zase vyrábí tak, aby se jeho výstupní signál blížil ideálu.
To by pak znamenalo, že jak jeho tranport tak i jeho DAC budou použitelné i v kombinaci s výrobky jiných výrobců.

Kdysi jsme dělali s kolegou testík, kde jsme chtěli zjistit, zda má slyšitelný vliv použití mechanického disku ve srovnání s SSD. Používali jsme externí USB krabičku (enclosure) firmy DeLock, ve které jsme disky zaměňovali. Výsledek byl jasný, vítězem byl dle očekávání SSD disk (Samsung řady 840). Následně si tedy kolega zakoupil svou USB krabičku DeLock, jenže tato již byla mírně odlišná, přestože ve skoro stejné ceně. Při dalším sezení jsme s nemilým překvapením zjistili, že hudba z téhož disku uloženého do dvou různých USB krabiček DeLock hraje slyšitelně jinak. Teprve pak jsme si všimli, že obě USB krabičky jsou uvnitř odlišné.

@Horizon, Terahera: Jste si opravdu jistí, že jste porovnávali naprosto stejný HW? Nebyl tam třeba jiný harddisk, anebo jiný SATA konektor? Byla použita stejná RAM? Byla tam vůbec stejná základní deska?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Marně sháním majitele integr. zesilovače BVaudio aby jsem mu takto mohl názorně předvést srovnání se Sroll Rhythm 😊

Jirko, zavolej p. Kulíškovi ze studia Nirvana Vinoř ), myslím, že prodavá výrobky p. Bunty , asi před třemi roky jsem měl jeho silič doma na opravu. Určitě by půjčil k testu.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Mirku, já mám zájem aby ke mě přijel majitel toho BV integráče aby to mohl i on posoudit. Já nemám zájem ztrácet čas někam jezdit si ten zesilovač půjčovat a stejně tak by potom moje hodnocení nebylo objektivní. Už se mi ozval "hrdý majitel" z Trnavy tak až bude mít služebku do Prahy tak se u mě zastaví. Moc se těším.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Horizon píše:
28 led 2018 17:23
od středů po výšky,no rozdíl tam byl dost jasně slyšet
Tohle u mně dělá oversampling. Přidává i vzdušnost a zpevňuje bas..změna pěti kliky myší.
Bohužel jsem se ale ze srovnání NUC nic nedozvěděl. Sroll ho tají (up/oversampling tam, dle mně, bude hrát roli)
a terahera svůj NUC nepopsal rovněž.. Můžeš napsat na čem hraješ?

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

kychtax:Bohužel jsem se ale ze srovnání NUC nic nedozvědě.....
-srovnávali jsme vliv trasportu dat na ZVUK z NUCu od \Srolla se ZVUKEM z NUCu postaveným někým (kýmkoliv) jiným,a s NUCem víceméně naplněným softwarem k hudbě,filmům,a samozřejmě několika možnostmi filtru na výstupu-taky zkoušeno-pět kliků myší...proti NUCu softwerově skoro prázdným...
neporovnávali jsme počet a hodnoty součástek vevnitř
k součástkovému složení Nucu od Srolla - nevím co bych já k tomu mohl napsat,když to výrobce tají - mám ho snad já kuchat?
Kdysi tady psal sonofstars co je základem po hardware stránce....z toho vycházel terahera že základ je v podstatě stejný,
-up/oversampling -ano tohle jsem měl na mysli že bude mít zřejmě největší vliv na zvuk,ale to nastavení kde je optimální hrana up/over pro ten který převodník,a pak to zase nemusí být zrovna to nejlepší pro jiný převodník,
o žádném úmyslném kazítku zvuku v DAC nebyla nikde ani zmínka(FS)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nj. druhá část dotazu byla na terahera, sorry :oops: . Dotaz na jeho NUC - co je o pár pídí za srollem. Hraje z linuxu? windows? specialni edice OS? Na Srolluv NUC se neptám. To je zbytečné ;).

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

cim tajomnejsi, tym lepsi... :-)

ale je tam Linux:
Minipočítač Intel NUC se systémem Linux
...
K převodníkům Sroll a Casea je nabízen HTPC Intel NUC s operačním systémem Linux Gentoo a upraveným kernelem s prioritou pro USB audio.
Zdroj: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1
firemni reseni, tzn. Gentoo vyrazne upravene s MPD jako prehravacem
Zdroj: post157594.html#p157594

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

máš přehled. Dík. *thumbs up*

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

A inak majitelia Sroll NUC maju pravo po vyrobcovi pozadovat zdrojove kody Linuxu kryte licenciou GNU GPL, ktora prave toto pouzivatelom umoznuje. Cize ak by bol niekto zvedavy na tu upravu kernelu pre prioritu USB audio... a teda by sa malo stacit spytat...
Například, šíříte-li kopie takového programu, ať již zdarma nebo za poplatek, musíte poskytnout příjemcům všechna práva, která máte sám. Musíte zaručit, že příjemci rovněž dostanou, anebo mohou získat zdrojový kód. A musíte je upozornit na tyto podmínky, aby i oni znali svá práva.
Zdroj: http://www.gnugpl.cz/v2/

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

jen dotaz - pri testovani jste hrali ze site nebo z USB disku ? pripadny upsamping byl nastaven stejne a stejny byl i sw prehravac ?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

určitě nebyl..
Edit. Zajimalo by mne jak by NUC obstal proti linuxu, HQ Playeru a pripojenemu idefenderu. Mozna udelame druhe kolo porovnavani, tentokrat sroll Nuc vs. Muj transport? Mel by nekdo zajem?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

kychtax píše:
29 led 2018 19:26
Nj. druhá část dotazu byla na terahera, sorry :oops: . Dotaz na jeho NUC - co je o pár pídí za srollem. Hraje z linuxu? windows? specialni edice OS? Na Srolluv NUC se neptám. To je zbytečné ;).
Nestíhal jsem odepsat,byl jsem v práci ;) Byl to Intel Nuc 5i3RYH kit a skříň Akasa newton S,SSD 64gb,soft Libreelec.Hardware by měl být podle informací stejný jako Sroll.Po tom nedělním nářezu začnu laborovat se softem,zkusím Volumio,AP Linux a jiné ;)

Odpovědět