SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SROLL

Příspěvek od terahera »

Horizon píše:
28 led 2018 17:23
Popravdě jsem si dost oddychl,před zkoušením jsem nevěděl co bych dělal kdyby to dopadlo na remízu nebo naopak,takto-Máro díky za možnost si po čase potvrdit že to spolu Casea/Sroll funguje bezvadně-po zvukové stránce,mám dobrý pocit *2thumbsup* Jestli budeš mít chuť něco přidat,opravit-do toho
No to jsem rád,že jsis oddechl,ale já jsem si moc neoddechl,ještě dneska nejsem schopný u sebe poslouchat ;)

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

kychtax píše:
30 led 2018 11:09
určitě nebyl..
Edit. Zajimalo by mne jak by NUC obstal proti linuxu, HQ Playeru a pripojenemu idefenderu. Mozna udelame druhe kolo porovnavani, tentokrat sroll Nuc vs. Muj transport? Mel by nekdo zajem?
Já jsem vždy připraven :)

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

terahera-jsem rád že se líbilo,tohle znám taky
hrálo se z NASu v obou případech,v mém NUCu je možnost na výstupu direct/DXD/384
terahera tam má daleko více možností upsamplingu a další filtrace,takže tady byly rozdíly každopádně,ale spíše šlo o to do jaké míry uslyšíme rozdíl ve změně v digi transportu-nešlo o to nakolik jsou ty NUCy stejné nebo jiné,kdyby byl - pro mě - zvuk z NUCu který si postavil terahera lepší,klidně si ho od něj nechám postavit....
-
Za další si nemyslím že je ten NUC od Sroll/Habarta až tak tajný,já jsem zprvu měl snahu něco se poptat ale moje znalosti jsou v tomto směru k ničemu,takže jsme já i Habarta uznali že další vysvětlování by nikam nevedlo,ještě mi chtěl na NUCu po zprovoznění NAS a propojení po LAN dokonce odpojit dva vstupy usb pro flashky pro snížení rušení,opravdu ten NUC je nastavený pro přísně jednoúčelový provoz-příprava dat pro DAC
-
Ale je možnost-a už jsem to kdysi zmiňoval,do NUCu naistalovat vše-audio,video,wifi,HDD-vše dle požadavku platícího zákazníka,ale pro nejlepší kvalitu audia je doporučováno nechat jen ty nejnutnější funkce

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

dik za info, taky to mam striktne orezane jen na hudbu, vcetne dedikovanych jader procesoru ... terahera to ma nastavene jako multimedialni stroj ? p.s. ten rozdil ve zvuku opravd nedela NUC jako takovy (pokud je HW dostatecne dimenzovany) ale jeho sw nastaveni

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

S tím plně souhlasím *thumbs up*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

terahera a Horizon

pěkné poslechové odpoledne *bravo* tak to má být. Prostě se sejít, poklábosit, něco poslechnout a srovnat si myšlenky a nápady. Líbí se mi vaše poznatky ke srovnání dvou produktů. Terahera si s tím pohrál hezky a dle jeho informací a popisků tomu musel věnovat desítky hodin času, možná i stovky.
Já jsem v problematice IT a SW řešení zamrznul někdy v roce 2010 a pak už na to nebyl časový prostor. Osobně jsem rád, že to za mě někdo vyřešil a lépe a elegantněji než jsem to měl dříve (cesta je známa).
Terahera klobouk dolů před tvým NUCem a jak čtu, tak se do toho ponoříš dále a budeš hledat a zkoušet. Fakt ti fandím *palec* Během výstavy AVS 2018 máš u mě pivo ;)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Horizon píše:
30 led 2018 19:19
terahera-jsem rád že se líbilo,tohle znám taky
hrálo se z NASu v obou případech,v mém NUCu je možnost na výstupu direct/DXD/384
terahera tam má daleko více možností upsamplingu a další filtrace,takže tady byly rozdíly každopádně,ale spíše šlo o to do jaké míry uslyšíme rozdíl ve změně v digi transportu-nešlo o to nakolik jsou ty NUCy stejné nebo jiné,kdyby byl - pro mě - zvuk z NUCu který si postavil terahera lepší,klidně si ho od něj nechám postavit....
-
Za další si nemyslím že je ten NUC od Sroll/Habarta až tak tajný,já jsem zprvu měl snahu něco se poptat ale moje znalosti jsou v tomto směru k ničemu,takže jsme já i Habarta uznali že další vysvětlování by nikam nevedlo,ještě mi chtěl na NUCu po zprovoznění NAS a propojení po LAN dokonce odpojit dva vstupy usb pro flashky pro snížení rušení,opravdu ten NUC je nastavený pro přísně jednoúčelový provoz-příprava dat pro DAC
-
Ale je možnost-a už jsem to kdysi zmiňoval,do NUCu naistalovat vše-audio,video,wifi,HDD-vše dle požadavku platícího zákazníka,ale pro nejlepší kvalitu audia je doporučováno nechat jen ty nejnutnější funkce
Narazil jsem na Euphony audio https://euphony-audio.com/. Vyzkoušení je docela jednoduché - stačí mít volnou USB flashku a nabootovat PC z ní. Firma nabízí 30 denní zkušební lhůtu před zakoupením.

Jedná se o upravenou instalaci Linuxu - nejsem odborník, ale kouknul jsme se trochu pod kapotu. Přehrávač je osvědčený mpd, linux startuje s runtime verzí jádra, jsou tam použity scripty pro nastavení priorit audio aplikací a také upřednostnění iterruptů pro USB audio, deaktivace některých pro přehrávání audio nepotřebných zařízení.

Doma používám běžně AP linux, Euphony je čistě z pohledu vytvoření-digitálního-transportu-z-PC dále než AP linux.
Dnes ráno jsem srovnal zvukový projev AP linuxu a Euphony - Euphony se mi zdá být "hladší", AP linux zase důraznější. Rozhodně to stojí za vykoušení.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Hodně zajímavé, kolik to stojí? Zdá se to být velmi podobné Volumiu, Daphile.
Už to vidím, skoro zadarmo :) Vykukové jedni :) :)

Odar

Příspěvek od Odar »

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zdeno 1
Nic neni zadarmo a 250EUR neni v hifi moc. Pokud to udela ocekavany efekt je to perfektni cena a perfektni minimalisticke reseni.

😉

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Ano, pokud to k něčemu je, pak ano. *2thumbsup*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Včera jsem pár hodin poslouchal přes Euphony... myslím, že to opravdu k něčemu je *thumbs up*

Za těch cca 300 EUR si podobnou práci s odladěním linuxové distribuce sám nikdo neudělá, i kdy se v Linuxu dobře vyznal. Nehledě na to, že základní marketingový nástroj Euphony je potřeba nulové znalosti Linuxu.
Euphony má však pro mne jeden zásadní nedostatek - musí se instalovat na samostatný harddisk, nestačí pro instalaci vyčlenit partition (logická část disku) a tam instalaci provést.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Priznam se, ze jsem to jeste cele nestudoval, ale puvodni informace byla, ze staci nabootovat pres Flashku. To by bylo super. 👍👍
Vyclenit pro to dalsi disk muze byt problem. Zejmena u NTB. To uz jsme zase v ramci optimalizace a jiste miry elegance minimalne u NUCu. 🤔
Ale i tak by to mohlo stale byt levnejsi nez od Habarty.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak se nám výstava pomalu blíží - dáme nějaké zmíněné posezení? Myslím, že Terahera se těší na ty rundy piv co tu srollistům otočí *hura*
Který den by se vám hodil více? Akce je 9.-10. 3.2018.
Čtvrtek 8.3. 2018 večer
Pátek 9.3. 2018 večer
Sobota 10.3. 2018 odpoledne

Zájemci o posezení u piva, kávy a čaje prosím do SZ.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

FS : pardon za OT ve Sroll, ale jestli mas primarne WIN, tak zkus Fidelizer Pro, dela to same co Euphony ale pod WIN a stoji 60 dolaru ...

Odpovědět