No to jsem rád,že jsis oddechl,ale já jsem si moc neoddechl,ještě dneska nejsem schopný u sebe poslouchatHorizon píše: ↑28 led 2018 17:23Popravdě jsem si dost oddychl,před zkoušením jsem nevěděl co bych dělal kdyby to dopadlo na remízu nebo naopak,takto-Máro díky za možnost si po čase potvrdit že to spolu Casea/Sroll funguje bezvadně-po zvukové stránce,mám dobrý pocitJestli budeš mít chuť něco přidat,opravit-do toho
SROLL
Re: SROLL
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
terahera-jsem rád že se líbilo,tohle znám taky
hrálo se z NASu v obou případech,v mém NUCu je možnost na výstupu direct/DXD/384
terahera tam má daleko více možností upsamplingu a další filtrace,takže tady byly rozdíly každopádně,ale spíše šlo o to do jaké míry uslyšíme rozdíl ve změně v digi transportu-nešlo o to nakolik jsou ty NUCy stejné nebo jiné,kdyby byl - pro mě - zvuk z NUCu který si postavil terahera lepší,klidně si ho od něj nechám postavit....
-
Za další si nemyslím že je ten NUC od Sroll/Habarta až tak tajný,já jsem zprvu měl snahu něco se poptat ale moje znalosti jsou v tomto směru k ničemu,takže jsme já i Habarta uznali že další vysvětlování by nikam nevedlo,ještě mi chtěl na NUCu po zprovoznění NAS a propojení po LAN dokonce odpojit dva vstupy usb pro flashky pro snížení rušení,opravdu ten NUC je nastavený pro přísně jednoúčelový provoz-příprava dat pro DAC
-
Ale je možnost-a už jsem to kdysi zmiňoval,do NUCu naistalovat vše-audio,video,wifi,HDD-vše dle požadavku platícího zákazníka,ale pro nejlepší kvalitu audia je doporučováno nechat jen ty nejnutnější funkce
hrálo se z NASu v obou případech,v mém NUCu je možnost na výstupu direct/DXD/384
terahera tam má daleko více možností upsamplingu a další filtrace,takže tady byly rozdíly každopádně,ale spíše šlo o to do jaké míry uslyšíme rozdíl ve změně v digi transportu-nešlo o to nakolik jsou ty NUCy stejné nebo jiné,kdyby byl - pro mě - zvuk z NUCu který si postavil terahera lepší,klidně si ho od něj nechám postavit....
-
Za další si nemyslím že je ten NUC od Sroll/Habarta až tak tajný,já jsem zprvu měl snahu něco se poptat ale moje znalosti jsou v tomto směru k ničemu,takže jsme já i Habarta uznali že další vysvětlování by nikam nevedlo,ještě mi chtěl na NUCu po zprovoznění NAS a propojení po LAN dokonce odpojit dva vstupy usb pro flashky pro snížení rušení,opravdu ten NUC je nastavený pro přísně jednoúčelový provoz-příprava dat pro DAC
-
Ale je možnost-a už jsem to kdysi zmiňoval,do NUCu naistalovat vše-audio,video,wifi,HDD-vše dle požadavku platícího zákazníka,ale pro nejlepší kvalitu audia je doporučováno nechat jen ty nejnutnější funkce
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dik za info, taky to mam striktne orezane jen na hudbu, vcetne dedikovanych jader procesoru ... terahera to ma nastavene jako multimedialni stroj ? p.s. ten rozdil ve zvuku opravd nedela NUC jako takovy (pokud je HW dostatecne dimenzovany) ale jeho sw nastaveni
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
terahera a Horizon
pěkné poslechové odpoledne
tak to má být. Prostě se sejít, poklábosit, něco poslechnout a srovnat si myšlenky a nápady. Líbí se mi vaše poznatky ke srovnání dvou produktů. Terahera si s tím pohrál hezky a dle jeho informací a popisků tomu musel věnovat desítky hodin času, možná i stovky.
Já jsem v problematice IT a SW řešení zamrznul někdy v roce 2010 a pak už na to nebyl časový prostor. Osobně jsem rád, že to za mě někdo vyřešil a lépe a elegantněji než jsem to měl dříve (cesta je známa).
Terahera klobouk dolů před tvým NUCem a jak čtu, tak se do toho ponoříš dále a budeš hledat a zkoušet. Fakt ti fandím
Během výstavy AVS 2018 máš u mě pivo 
pěkné poslechové odpoledne
Já jsem v problematice IT a SW řešení zamrznul někdy v roce 2010 a pak už na to nebyl časový prostor. Osobně jsem rád, že to za mě někdo vyřešil a lépe a elegantněji než jsem to měl dříve (cesta je známa).
Terahera klobouk dolů před tvým NUCem a jak čtu, tak se do toho ponoříš dále a budeš hledat a zkoušet. Fakt ti fandím
Narazil jsem na Euphony audio https://euphony-audio.com/. Vyzkoušení je docela jednoduché - stačí mít volnou USB flashku a nabootovat PC z ní. Firma nabízí 30 denní zkušební lhůtu před zakoupením.Horizon píše: ↑30 led 2018 19:19terahera-jsem rád že se líbilo,tohle znám taky
-
-
Jedná se o upravenou instalaci Linuxu - nejsem odborník, ale kouknul jsme se trochu pod kapotu. Přehrávač je osvědčený mpd, linux startuje s runtime verzí jádra, jsou tam použity scripty pro nastavení priorit audio aplikací a také upřednostnění iterruptů pro USB audio, deaktivace některých pro přehrávání audio nepotřebných zařízení.
Doma používám běžně AP linux, Euphony je čistě z pohledu vytvoření-digitálního-transportu-z-PC dále než AP linux.
Dnes ráno jsem srovnal zvukový projev AP linuxu a Euphony - Euphony se mi zdá být "hladší", AP linux zase důraznější. Rozhodně to stojí za vykoušení.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdeno 1
Nic neni zadarmo a 250EUR neni v hifi moc. Pokud to udela ocekavany efekt je to perfektni cena a perfektni minimalisticke reseni.

Nic neni zadarmo a 250EUR neni v hifi moc. Pokud to udela ocekavany efekt je to perfektni cena a perfektni minimalisticke reseni.
Včera jsem pár hodin poslouchal přes Euphony... myslím, že to opravdu k něčemu je
Za těch cca 300 EUR si podobnou práci s odladěním linuxové distribuce sám nikdo neudělá, i kdy se v Linuxu dobře vyznal. Nehledě na to, že základní marketingový nástroj Euphony je potřeba nulové znalosti Linuxu.
Euphony má však pro mne jeden zásadní nedostatek - musí se instalovat na samostatný harddisk, nestačí pro instalaci vyčlenit partition (logická část disku) a tam instalaci provést.
Za těch cca 300 EUR si podobnou práci s odladěním linuxové distribuce sám nikdo neudělá, i kdy se v Linuxu dobře vyznal. Nehledě na to, že základní marketingový nástroj Euphony je potřeba nulové znalosti Linuxu.
Euphony má však pro mne jeden zásadní nedostatek - musí se instalovat na samostatný harddisk, nestačí pro instalaci vyčlenit partition (logická část disku) a tam instalaci provést.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Priznam se, ze jsem to jeste cele nestudoval, ale puvodni informace byla, ze staci nabootovat pres Flashku. To by bylo super. 

Vyclenit pro to dalsi disk muze byt problem. Zejmena u NTB. To uz jsme zase v ramci optimalizace a jiste miry elegance minimalne u NUCu.
Ale i tak by to mohlo stale byt levnejsi nez od Habarty.
Vyclenit pro to dalsi disk muze byt problem. Zejmena u NTB. To uz jsme zase v ramci optimalizace a jiste miry elegance minimalne u NUCu.
Ale i tak by to mohlo stale byt levnejsi nez od Habarty.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak se nám výstava pomalu blíží - dáme nějaké zmíněné posezení? Myslím, že Terahera se těší na ty rundy piv co tu srollistům otočí
Který den by se vám hodil více? Akce je 9.-10. 3.2018.
Čtvrtek 8.3. 2018 večer
Pátek 9.3. 2018 večer
Sobota 10.3. 2018 odpoledne
Zájemci o posezení u piva, kávy a čaje prosím do SZ.
Který den by se vám hodil více? Akce je 9.-10. 3.2018.
Čtvrtek 8.3. 2018 večer
Pátek 9.3. 2018 večer
Sobota 10.3. 2018 odpoledne
Zájemci o posezení u piva, kávy a čaje prosím do SZ.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
FS : pardon za OT ve Sroll, ale jestli mas primarne WIN, tak zkus Fidelizer Pro, dela to same co Euphony ale pod WIN a stoji 60 dolaru ...