SROLL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Odar

Re: SROLL

Příspěvek od Odar »

Isto sa to da narvat aj na USB flashku. Bude to ale pravdepodobne o dost pomalsie.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

FS píše:
03 úno 2018 13:05
Včera jsem pár hodin poslouchal přes Euphony... myslím, že to opravdu k něčemu je *thumbs up*

Za těch cca 300 EUR si podobnou práci s odladěním linuxové distribuce sám nikdo neudělá, i kdy se v Linuxu dobře vyznal. Nehledě na to, že základní marketingový nástroj Euphony je potřeba nulové znalosti Linuxu.
Euphony má však pro mne jeden zásadní nedostatek - musí se instalovat na samostatný harddisk, nestačí pro instalaci vyčlenit partition (logická část disku) a tam instalaci provést.
Ve vtahu k čemu je to k něčemu, prosím?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

sonofstars píše:
03 úno 2018 16:47
Tak se nám výstava pomalu blíží - dáme nějaké zmíněné posezení? Myslím, že Terahera se těší na ty rundy piv co tu srollistům otočí *hura*
Který den by se vám hodil více? Akce je 9.-10. 3.2018.
Čtvrtek 8.3. 2018 večer
Pátek 9.3. 2018 večer
Sobota 10.3. 2018 odpoledne

Zájemci o posezení u piva, kávy a čaje prosím do SZ.
Já jedu v sobotu,už jsem psal SZ.Sakra,abych už začal šetřit na ty piviska :shock:

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

sonofstars píše:
03 úno 2018 15:55
Priznam se, ze jsem to jeste cele nestudoval, ale puvodni informace byla, ze staci nabootovat pres Flashku. To by bylo super. 👍👍
Vyclenit pro to dalsi disk muze byt problem. Zejmena u NTB. To uz jsme zase v ramci optimalizace a jiste miry elegance minimalne u NUCu. 🤔
Ale i tak by to mohlo stale byt levnejsi nez od Habarty.
Omlouvám se za pomýlení. Trial verze se v pohodě nainstaluje a provozuje s USB disku - takto to teď taky používám.
To omezení na celý harddisk se pak týká trvalé instalace - Euphony vyžaduje pro sebe celý disk - v tomto okamžiku je jedno, zda USB anebo fixní. Pro mne to představuje problém, protože mám v PC jeden HDD s odíly pro instalaci Windows, Ubuntu, AP linuxu a OpenElecu. Chtěl jsme k tomu prostě přidat Euphony jako další volbu. Přidání dalšího HDD jen pro potřeby Euphiny mi přijde zbytečně omezující.
Naposledy upravil(a) FS dne 03 úno 2018 19:27, celkem upraveno 1 x.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zdeno1 píše:
03 úno 2018 18:30
FS píše:
03 úno 2018 13:05
Včera jsem pár hodin poslouchal přes Euphony... myslím, že to opravdu k něčemu je *thumbs up*

Za těch cca 300 EUR si podobnou práci s odladěním linuxové distribuce sám nikdo neudělá, i kdy se v Linuxu dobře vyznal. Nehledě na to, že základní marketingový nástroj Euphony je potřeba nulové znalosti Linuxu.
Euphony má však pro mne jeden zásadní nedostatek - musí se instalovat na samostatný harddisk, nestačí pro instalaci vyčlenit partition (logická část disku) a tam instalaci provést.
Ve vtahu k čemu je to k něčemu, prosím?
.. jako, že si myslím, že to za to stojí. Že je výsledek slyšet.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

a nebolo by lepsie a lacnejsie RaspberryPi a Volumio?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Otazka je co je preferováno.
Lepší a lacinější řešení bývají ojedinělá. Spíše bývá to či ono.
Viz několik příspěvků výše Terahera a Horizon a pak o mnoho stran dále mnoho z nás diskuze o NUC Sroll. Každé řešení má něco do sebe. DIY, Raspberry, Sroll, Euphony ...
Každý z nich nám něco dá a něco si za to vezme. Je pouze na nás co vše vyzkoušíme a co nám sedne do sestavy lépe. Mě třeba moje pohodlnost a řešení šité na míru k sestavě (vysoká cena). Terahera není se svým DIY řešením taky úplně mimo (cenově dostupné). Jen ho ještě čeká chvíle než to SW doladí. Euphony flash asi bude pomalé řešení, ale elegantní (odhaduji), Euphony ssd disc bude zvukově fajn, ale zase chce samostatný disk, ....

Vše má své pro a proti. Je to tak trochu na SWOTku :lol:

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

zase se tu micha moc veci najednou ...

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Miero píše:
03 úno 2018 20:01
a nebolo by lepsie a lacnejsie RaspberryPi a Volumio?
To jsem zkoušel.
Rozhodně by to bylo levnější :) :)
Volumio (a jemu podobné) jsem zkoušel s Raspbery Pi3 a v mém systému to hrálo IMHO hůř než i obyčejná instalace OpenElec na HTPC.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Volumio na Intel NUC, se mi jeví jako velmi poslouchatelný, jedna podivnost je však znepokojivá, zdá se, že hraje hlasitěji než Daphile, Windows 10 s Foobar/Fidelizer, JRiver/Fidelizer, stejné nastavení, ovládání hlasitosti - hardware.
Naposledy upravil(a) Zdeno1 dne 04 úno 2018 11:55, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

FS píše:
04 úno 2018 09:56
Volumio (a jemu podobné) jsem zkoušel s Raspbery Pi3 a v mém systému to hrálo IMHO hůř než i obyčejná instalace OpenElec na HTPC.
Toto je velmi zavadzajuca formulacia. Uplne rozdielny HW, uplne rozdielny SW. Aku to ma vypovednu hodnotu? Na co taketo prispevky?

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

...ale vždyť píše "v mém systému", tak co je zavádějící?

Odar

Příspěvek od Odar »

Pretoze porovnava jablka s hruskami a pomedzi to si dal do ust este aj mango. Preto. Skutocne nechapem, co sa da tymto sposobom vyhodnocovat.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Odar píše:
04 úno 2018 11:50
FS píše:
04 úno 2018 09:56
Toto je velmi zavadzajuca formulacia. Uplne rozdielny HW, uplne rozdielny SW. Aku to ma vypovednu hodnotu? Na co taketo prispevky?
@Odar: Hodnotu to má prostě tu, že ne každý si dá práci/umí připravit prostředí pro porovnání "Pi+Volumio" versus "plnohodnotné PC + OpenElec" versus "plnohodnotné PC + Audiophile Linux" versus "plnohodnotné PC + Euphony" versus "plnohodnotné PC + Audiolinux" a třeba se rád dočte, že to někdo zkusil, porovnal a došel k nějakým závěrům, o které se podělí s lidma, kteří audio PC jako digitální transport řeší.
A samozřejmě, pro lidi, které to nezajímá, to žádnou hodnotu nemá. Ti to pak prostě nečtou .. a nekomentují.

Odpovědět