SROLL
Re: SROLL
Včera jsem viděl a slyšel na vlastní uši, proti původním pořádný kus práce. Dle mého asi nejlepší zvuk výstavy a i basy už mi vůbec nescházely. Dobře ošetřená místnost akusticky. Ale hodně lidí, doufám , že se mi poštěstí je slyšet v klidu a na mojich nahrávkách.
Nejvíce známých lidí jsem potkal v tomto salonku a potom při pokecu před.
Nejvíce známých lidí jsem potkal v tomto salonku a potom při pokecu před.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hezky koudelka
diky
-
- Kontaktovat uživatele:
Musím konstatovat, že p. Šroll odvedl velký kus dobré práce.
Pokud vezmeme v potaz, že bedny byly nové nerozehrané(ráno a odpoledne slyšitelný rozdíl), tak repro zahrály na výtečnou. Ve větším prostoru budou hrát zase jinak..
Za mně na výbornou, vyrovnaný, neunavující zvuk s velkým prostorem. Klobouk dolů!!
Pokud vezmeme v potaz, že bedny byly nové nerozehrané(ráno a odpoledne slyšitelný rozdíl), tak repro zahrály na výtečnou. Ve větším prostoru budou hrát zase jinak..
Za mně na výbornou, vyrovnaný, neunavující zvuk s velkým prostorem. Klobouk dolů!!
No nevím, zase jenom hifistický brnkání na kytaru. To zahrajou reproduktory za 10 tisíc Kč úplně stejně. Proč nepustí nějaký orchestr, školené zpěváky apod.? Ale chápu že omezeující je už ta místnost.
Poprosil jsem o přehrání několika skladeb z mého USB Flash disku (všechny žánry, cca 25min před koncem v pátek) a tato skladba od Jonny Cash je právě velice dobrá na ověřění přesnosti sestavy protože na málo transparentních sestavách mu není zpěv rozumět.
Za mě osobně příjemné překvapení při poslechu Sroll sestavy. Pokud vezmu v úvahu za jak krátkou dobu dokázal konstruktér tyto nové reprosoustavy navrhnout a sestrojit tak výsledek je opravdu velice dobrý i vzhledem k nerozehranosti měničů a velikosti výstavní poslechovky. Pro mě je LŠ skutečně velice schopný konstruktér protože neznám v CZ/SK prostoru druhého takového kdo je schopen sestrojit kompletní systém (zesilovač, DAC, reprosoustavy, kabeláž, síťový filtr, akustické prvky do poslechovky) a výsledek je velmi dobrý v porovnání s jakoukoliv konkurencí. Opravdu se těším až bude možné tento systém slyšet v odpovídajících podmínkách.
Nevím proč se tady řeší cena za Sound Garden když LŠ jasně včera řekl, že ji zatím nestanovil.
Nevím proč se tady řeší cena za Sound Garden když LŠ jasně včera řekl, že ji zatím nestanovil.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dekoval jsem za ukazku, videoukazka tu jeste nebyla.
Nejde o kvalitu poslechu nahravky natocene na mobil a pustene z PC preci
Na zivo je to bomba. Velice hezky zvukovy projev.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přidávám pár fotek z výstavy. Den 10. 3. 2018, čas 10.00 - 15.00hod.
Sestava: Repro Sroll Soundgarden, zesilovač Sroll Lyric (upgrade 2018, tedy mkII), DAC Sroll Epos mkII, prototyp filtru Sroll (bude dokončen a k prodeji v průběhu roku 2018), Intel NUC mkII, kabeláž Sroll Kapton.
Akustické úpravy: difuzory kulich, akustická pěna (? běžný prodejce) a šachovnice Sroll.
Sestava: Repro Sroll Soundgarden, zesilovač Sroll Lyric (upgrade 2018, tedy mkII), DAC Sroll Epos mkII, prototyp filtru Sroll (bude dokončen a k prodeji v průběhu roku 2018), Intel NUC mkII, kabeláž Sroll Kapton.
Akustické úpravy: difuzory kulich, akustická pěna (? běžný prodejce) a šachovnice Sroll.
- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) sonofstars dne 10 bře 2018 16:45, celkem upraveno 1 x.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
akustika Sroll - šachovnice tvořená akustickou pěnou a dřevěným prvkem. Vše ukotveno v hliníkovém profilu.
- Přílohy
-
-
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Luděk Šroll a Dan Vrána představují vliv kabelů Sroll na výsledný poslech.
Proti nim zapojena běžná kancelářská kabeláž (síťové, USB) a reprokabely Supra, cinch RG62. Dále filtr Sroll vyměněn za běžného psa z elektry.
Poslech probíhal dle rozpisu výše uvedeného (cca každých 90min). Poslechla se skladba (např. You want it darker - Leonard Cohen) a za stejné hlasitosti opět puštěna po výměně za uvedenou kabeláž.
Nikdo (během 2 mnou navštívených prezentací) nerozporoval jasnou změnu k lepšímu při použití kabeláže Sroll Kapton. Někteří posluchači změny identifikovali. Např. prostorovost nulová vs do celé místnosti, nepříjemné výšky a některé vokály vs čisté výšky a nádherný hlas (např. Cohen, nějaká paní), hraní v bedně vs vystoupení zvuku z beden do místnosti, atp ...
Proti nim zapojena běžná kancelářská kabeláž (síťové, USB) a reprokabely Supra, cinch RG62. Dále filtr Sroll vyměněn za běžného psa z elektry.
Poslech probíhal dle rozpisu výše uvedeného (cca každých 90min). Poslechla se skladba (např. You want it darker - Leonard Cohen) a za stejné hlasitosti opět puštěna po výměně za uvedenou kabeláž.
Nikdo (během 2 mnou navštívených prezentací) nerozporoval jasnou změnu k lepšímu při použití kabeláže Sroll Kapton. Někteří posluchači změny identifikovali. Např. prostorovost nulová vs do celé místnosti, nepříjemné výšky a některé vokály vs čisté výšky a nádherný hlas (např. Cohen, nějaká paní), hraní v bedně vs vystoupení zvuku z beden do místnosti, atp ...
- Přílohy
-