SROLL
Re: SROLL
Tak už se hvězdný synu trochu zklidni a přestaň napadat BVa jenom proto, že jeho názory nejsou blízké tvému srdéčku 

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Soutěž pro návštěvníky - 2018
VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ NÁVŠTĚVNÍKŮ AVS2018
ELEKTRONIKA
1. místo - McIntosh
2. místo - Audia
3. místo - Accuphase
4. místo - Sroll
5. místo - Rotel
6. místo - Parasound
7. místo - Audionet
8. místo - MOON by Simaudio
9. místo - Naim
10.místo - Grandinote
REPRODUKTORY
1. místo - Xavian
2. místo - Sonus faber
3. místo - Bowers&Wilkins
4. místo - Estelon
5. místo - Grandinote
6. místo - Elfton
7. místo - RIHA
8. místo - Sroll
9. místo - Franco Serblin
10.místo - Focal
VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ NÁVŠTĚVNÍKŮ AVS2018
ELEKTRONIKA
1. místo - McIntosh
2. místo - Audia
3. místo - Accuphase
4. místo - Sroll
5. místo - Rotel
6. místo - Parasound
7. místo - Audionet
8. místo - MOON by Simaudio
9. místo - Naim
10.místo - Grandinote
REPRODUKTORY
1. místo - Xavian
2. místo - Sonus faber
3. místo - Bowers&Wilkins
4. místo - Estelon
5. místo - Grandinote
6. místo - Elfton
7. místo - RIHA
8. místo - Sroll
9. místo - Franco Serblin
10.místo - Focal
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, zatial si tu akurat tak ventilujes svoje urazene ego
K tomu, co napisal PMA iba dodam, ze ak chces nekonecne "ladenie" bez neustaleho zhanania kablov, podloziek a dalsich vtakovin, postav si za par CZK HTPC, nainstaluj si tam n roznych soft. "upravovacov" zvuku a mozes sa vyblbnut s generovanim uprav a ladenim zvuku donekonecna. Sice by to nebolo natolko "in", ale moznosti by si mal ovela viac

K tomu, co napisal PMA iba dodam, ze ak chces nekonecne "ladenie" bez neustaleho zhanania kablov, podloziek a dalsich vtakovin, postav si za par CZK HTPC, nainstaluj si tam n roznych soft. "upravovacov" zvuku a mozes sa vyblbnut s generovanim uprav a ladenim zvuku donekonecna. Sice by to nebolo natolko "in", ale moznosti by si mal ovela viac

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
chlapi jaké ego. Čtete to pořádně? Vždyť jsem jen vyzval pana Buntu jestli přiveze aparat, že ho rád srovnám. Nepřiveze tečka. Zkusím hledat další možnosti, kde si to poslechnout. Abych neplevelil už dost zaplevelené toto vlákno, tak jsem si založil vlákno BVaudio.
Tak co máte s tím egem a zklidněním se vůči BVa?
Tak co máte s tím egem a zklidněním se vůči BVa?

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Odar
Díky za další tip jak poladit sestavu. Ale tímto směrem se nechci vydávat. Je i vysoce pravděpodobné, že tato sestava je finální. Ještě jsem vážně nenašel nic za co to vyměnit. A to co jsem měl před tím mě dovedlo sem. Spíš jen doladím akustiku obývákového typu a nechám to takto. Ale díky za tip
Díky za další tip jak poladit sestavu. Ale tímto směrem se nechci vydávat. Je i vysoce pravděpodobné, že tato sestava je finální. Ještě jsem vážně nenašel nic za co to vyměnit. A to co jsem měl před tím mě dovedlo sem. Spíš jen doladím akustiku obývákového typu a nechám to takto. Ale díky za tip

K přesnosti zesilovače mě napadá ještě jedno vysvětlení, podle mě naprosto pochopitelné. Známá sinusovka vznikne otáčením kruhu/kola a průběžným zapisováním polohy jednoho bodu na obvodu kola. Prostě dejte na obvodový bod kola tužku, rozjeďte kolo po rovině a na kolmou rovinu zapisujte křivku z tužky, a máte sinusovku. Když to zobrazení otočíme, tak si představte, že na vstupu zesilovače je dokonalý kruh. To si představý každý, že. Úkolem zesilovače, zatíženého reprosoustavou, je na výstupu zobrazit zvětšený kruh, ale stále dokonalého tvaru, který má z každého bodu na obvodu stejně daleko do středu kruhu. Nikoliv elipsu, nikoliv splácnutý kruh, nikoliv kruh v některých bodech prolomený. Ten dokonalý kruh zobrazí jen přesný zesilovač. Nedokonalý zobrazí třeba elipsu. Když ale se už na vstup zesilovače místo kruhu dostala elipsa, která vznikla zkreslením v nahrávacím řetězci, my zase budeme chtít vidět na výstupu kruh. Může to zajistit jeden typ "zmršovače"? Těžko, protože způsobů, jak byl pokažený kruh na vstupu, je nekonečně mnoho. Takže Svatý Grál, který by vždy dokázal vyrobit kruh ze zmršeniny, bez změny v nastavení, neexistuje. Dá se docílit jen přenastavitelným dodatečným zařízením, ve spojením s dokonalým zvětšovačem kruhu - přesným zesilovačem.
Pavel Macura Audio
2 sonofstars
Robím presný opak, nič subjektívne. Volám po objektívnych faktoch. Voziť aparatúru do neznámej akustiky, s ktorou navyše majiteľ nechce nič urobiť, je strata času. Akustika je komponent , prakticky najdôležitejší. Kompenzovať je nedostatky ostanými komponentmi je blbosť, okrem DRC (cez počítač..). Preto ponúkam možnosť odskúšať u nás, v známej (akusticky ošetrenej..) miestnosti. Podmienky budú rovnaké. A obrázok je stále aktuálny.oháníte se vaší subjektivní teorií ..
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že rozdíly dvou sestav budou slyšet kdekoli.
BVa
Jen bych se chtěl zeptat jaký aktuálně zdroj používáte na prezentaci Vašich zesilovačů a reprosoustav. Mám takový pocit, že je to počítač s Asus Xonar STX za 4tis Kč (plus pár vyměněných součástek), je to tak? Předtím jste používal H/K HD970 CD player s digi vstupem za 8tis Kč (měl jsem ho tenkrát také, takže si to pamatuji a vím jakou "zvukovou kvalitu" poskytoval).
Já se obávám, že kvalita digitálního zdroje je v sestavě dost zásadní. Věřím, že ve Vaší poslechovce jsou rozdíly mezi BVa zesilovači nebo repro v přímém porovnání s čímkoliv jiným (i lepším) minimální. Prosím neberte to jako nějakou provokaci z mé strany. Já vím, že pro Vás jsou podstatné pouze objektivní měření a poslech je subjektivní záležitost. Mně to prostě přijde divné, že najdete pár základních grafů čehokoliv recenzovaného ve Stereophile a ihned vynášíte soudy o zvukové kvalitě přístroje (nikdy jste ho ale neměl ani v ruce). Pokud něco "měří" lépe než Vaše přístroje tak ihned podle grafu prohlásíte, že to už stejně nebude slyšet a takový zesilovač je předražený když stojí 20x více než Váš výrobek.
Vaše přístroje mají špičkový poměr výkon/cena ale prosím věřte, že to jde ještě lépe (i když bohužel dráž).
Používam HTPC+CA DAc Magic plus cez USB.
Daj odkaz na jediné také tvrdenie z mojej strany...Pokud něco "měří" lépe než Vaše přístroje tak ihned podle grafu prohlásíte, že to už stejně nebude slyšet a takový zesilovač je předražený když stojí 20x více než Váš výrobek.
Tak od pohledu a VELMI subjektivně já při této šřce postrádám 15 palcový basák. Jenže tomu by chyběl objem, takže dobrá, je to placaté, aby se to dalo dát blízko stěně. Jenže to nejde, protože je to dipól. Zkrátka koncepce, které nerozumím

Takže teď používáte CA DAC Magic plus (stejně jako PMA) a jste spokojený s tímto digitálním zdrojem?
Zvláštní, ten odkaz na Soulution v mém příspěvku ve vlákně "Sroll Lyric - konstrukcia" už není aktivní ale pokusím se to dohledat až budu mít čas. Ono se v PHPBB hledá dost špatně a Vy tam máte 4,5tis příspěvků. Šlo tenkrát o integráč Soulution 530 a já byl ochoten Vám dát těch 100tis Kč (to byla cena jakou jste odhadl, že má hodnotu) když mi ho sestavíte.
- Přílohy
-
Mám Soungardeny umístěné 70 cm od bočních stěn a cca 110 cm od zadní stěny /myšleno ke středu beden/. Prozatím nemám difuzéry, takže za bednama není nic a molitanové bloky spolykají nejen rušivé spodky, ale bohužel i středy.
Prozatím spokojenost.
Prozatím spokojenost.