SROLL
Re: SROLL
Protože to tak někdo slyší?
Protože Habartův NUC má odladěný operační systém Linux, zřejmě ořezaný na to nejnutnější. Žádné zbytečné procesy, které asi ovlivní výsledek na zvuku.RedBaron píše: ↑29 bře 2018 10:56Pánové, může někdo technicky vysvětlit, proč NUC se softwarem pana Habarty hraje podle všech zde zveřejněných pocitových dojmů "asi o sedum lig vejš" než stejný NUC koupený v krámě, s nainstalovanými WIN10, Foobarem, bitperfect WASAPI exclusive výstupem do slušného DACu s lineárním napájením, galvanicky odděleným XMOS receiverem a reclockem?
Otazkou mozna bude, co ten soft pri smerovani dat na HW s nimi dela. Treba vlozit "par radek kodu" - jemna ekvalizace, wide stereo atd a zazrak muze byt na svete.
Prechod na novou verzi je formou upgrade, nebo se musi koupit zase full verze ?
Prechod na novou verzi je formou upgrade, nebo se musi koupit zase full verze ?
RedBaron
Myslím, že Habarta by to dokázal vysvětli naprosto přesně ale samozřejmě pokud strávil tolik času laděním linux a MPD tak opravdu nečekej, že to detailně bude někde popisovat na webu
Buď rád, že ti SPaudio hraje tak neskutečně dobře s Foobarem a hlavně si od nikoho ten Habarta NUC nepůjčuj (nevím jestli by to vůbec s SPa D1 fungovalo protože třeba s GredAudio pDAC-2 jsem ten NUC nerozchodil i když používá také XMOS USB ale zase třeba s MSB The Analog DAC ten NUC fungoval bez problémů).
Myslím, že Habarta by to dokázal vysvětli naprosto přesně ale samozřejmě pokud strávil tolik času laděním linux a MPD tak opravdu nečekej, že to detailně bude někde popisovat na webu

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Plus k tomu Foobar je podle mých zjištění zvukově nic moc i při pečlivém a "správném" nastavení včetně WASAPI. Třeba Cplay nebo HQPlayer mi dávaly lepší výsledky.
Ak to skutočne hrá s rovnakým DACom evidentne inak, tak tam bude nejaké "čarovanie" s dátami. Zistiť (ak to niekto skutočne chce vedieť) sa to dá jednoducho. Napr nahrať si na CD multitón a pozrieť sa, čo lezie (dáta) z DACu.
BVaudio, výroba a predaj
Mně se Habartův NUC velmi líbí a rád bych ho vyzkoušel. Zná někdo aktuální cenu?
Taky si myslím, že tam p.H jen manipuluje s daty. Ale zřejmě efektivně. Bohužel, tím že je to total blackbox se není moc o čem bavit.
Maximálně občas někdo vykřikne, jak je to super.
Případné srovnávání s jinými transporty..
Chtělo by to vyzkoušet i v jiných "non sroll" sestavách. Říct že je lepší než Aurender, Auralic, jiné NUCy, PC pak bude mít zcela jinou váhu.
Můžu nabídnout, že když ho Petr-sonofstars přiveze ke mně, srovnáme s WIN7/Foobar, rád pak porefereruji pravdu.

Taky si myslím, že tam p.H jen manipuluje s daty. Ale zřejmě efektivně. Bohužel, tím že je to total blackbox se není moc o čem bavit.
Maximálně občas někdo vykřikne, jak je to super.

Případné srovnávání s jinými transporty..
Chtělo by to vyzkoušet i v jiných "non sroll" sestavách. Říct že je lepší než Aurender, Auralic, jiné NUCy, PC pak bude mít zcela jinou váhu.
Můžu nabídnout, že když ho Petr-sonofstars přiveze ke mně, srovnáme s WIN7/Foobar, rád pak porefereruji pravdu.

Já jsem zkoušel svůj Nuc u Horizona proti Sroll Nuc na sestavě komplet Sroll kromě repro,výsledek testu tu byl nedávno popsán,každopádně jsem byl vyškolen
Sroll Nuc jednoznačně lepší,ale nezkoušeli jsme naopak,tedy Sroll Nuc na jiné sestavě

Podezírání z čarování s daty, z vkládání kódu pro jemnou ekvalizaci, atd., svědčí jen o neochotě přijmout fakt, že to někdo umí udělat lépe.
Současně pochybuji o tom, že by svůj software Luděk Habarta technicky potřeboval rozebírat a sdělovat zde někomu technické detaily podrobně (pokud vůbec), to by udělal jen trouba.
Současně pochybuji o tom, že by svůj software Luděk Habarta technicky potřeboval rozebírat a sdělovat zde někomu technické detaily podrobně (pokud vůbec), to by udělal jen trouba.
Pan Habarta asi chnof-haf nepustí, předpokládám, že se bude jednat o nějakou formu líbivého resamplingu. Už jste zkusili na výstupu z Foobaru resamplovat přes foo_dsd_asio plugin všechno do DSD128? Z nejostřejších strouhanek to dělá příjemný zvuk jako mávnutím kouzelného proutku. A ne nějakou lampovost, je z toho najednou tekutý, poslouchatelný zvuk.
Testování Habarta NUC na MSB The Analog DAC bylo s jasně lepším výsledkem než MacBook s Audirvana (odladěný jen pro audio) - majitel MSB a MacBooka byl docela nepříjemně překvapený. Bohužel s GredAudio pDAC-2 ten Habarta NUC nespolupracuje, nechápu proč a mrzí mě to protože jsem se na to těšil.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A proc se na toto tema nepobavite na vystave primo s Habartou. Sedi tam pokazde a je otevren diskuzim, rad poradi, vysvetli. Se mnou si povidal cca hodinu a pul. Zasli jsme i s damou v cervenem spolu na obed.
Domluvil jsem s Habartou, ze mi predela muj NUC na prenosnou verzi (nyni spojen s mou wifi a iP adresou), abych jej mohl vyuzivat i jinde. Jako prvni jej vezmu ke kychtaxovi
O srovnani mezi NUC Sroll a svym NUC mimo aparaturu Sroll psal nedavno terahera zde!!!
Zaverem: je proste efektivne pripraven, neco malo Habarta naznacil, ale kdyz uz mi povidal i o vlivu nastaveni graficke karty tak jsem se ztratil. Proste sofistikovane reseni
Domluvil jsem s Habartou, ze mi predela muj NUC na prenosnou verzi (nyni spojen s mou wifi a iP adresou), abych jej mohl vyuzivat i jinde. Jako prvni jej vezmu ke kychtaxovi
O srovnani mezi NUC Sroll a svym NUC mimo aparaturu Sroll psal nedavno terahera zde!!!
Zaverem: je proste efektivne pripraven, neco malo Habarta naznacil, ale kdyz uz mi povidal i o vlivu nastaveni graficke karty tak jsem se ztratil. Proste sofistikovane reseni