Technics
Re: Technics
ano...zesík technics SU-700, CD přehrávač SP-PG 400A, EQ SG GE-70... 19 let provozu (!) a pracují dodnes...bez jediné opravy, havarie...to byla prostě klasa A ! až (jednou) umřu...uložte se mnou do rakve...jsem již starý hi-fi man a se mnou již tyhle mašiny doslouží ! Ahoj.
RS-B 100 jsem kdysi jaksi chtěl-tedy spíš virtuálně,ale dodnes jsem paf z toho:
http://www.audio-extasa.eu/teac-z6000-m ... -1230.html
http://www.audio-extasa.eu/teac-z6000-m ... -1230.html
SU V 505, SU V 55A, SUV 550, ST G3, RS B 505,SL PG 770A....na tom som frčal zamlada. 500 DM Mittelklasse, teda nič moc, ale ja som bol v siedmom nebi...
Vite nekdo proc to vubec Technisc zabalil ???
Myslím,že to byla součást obchodní strategie.Panasonic je dnes ve vatě díky konzumní elektronice.Nepotřebuje vyrábět malé série HiFi.Zahltili svět kompaktními digitálními zrcadlovkami,plochými obrazovkami.
Já jsem nedávno zjistil, že páskáč v mých repro Quadral Montan MK V je asi od Technicse. Dle eBay prodeje výškáče prý i k tomuto modelu. Vcelku mě to překvapilo, ale oni dělali nějaký almary veliký, co byly taky na nějakém takovém principu.
Nedivil bych se,velká většina různých technických fines už tu dávno byla.Dnes se tak lehce inovuje,no jak kdy.Prodejci napíšou u zes. rozsah do 100kHz-vhodný pro SACD!Udivující,toto bylo běžné před třeba i 30lety!

je tu niekto kto by mi vyhovoril kúpu týchto TECHNICS komponentov ?
Technics SE-A900S + SU-C800U + (Technics ST-GT650)
9500Kčs. Škrabance,špinavý ventilátor....predpoklad značného prebehu kilometrov s neaudiofilskom prostredí... Deväťdesiate roky - to je u Technicsa už čiste plastový súbeh...nebrať.Stano píše:je tu niekto kto by mi vyhovoril kúpu týchto TECHNICS komponentov ?
S výnimkou, že už si zamilovaný len a práve do tejto "dámy".
trefa - bojujem sám zo sebou
presvedčujem sa že je to staré, bez záruky, a boh vie pravý dôvod predaja - no ten dizajn (hlavne SE-A3000) - proste si neviem pomôcť
presvedčujem sa že je to staré, bez záruky, a boh vie pravý dôvod predaja - no ten dizajn (hlavne SE-A3000) - proste si neviem pomôcť
Tak tenhle koncový zesák a předzesák také plánuji koupit do své pracovny, na zlatou verzi nemám a asi ani mít nebudu, ale to mě tak netrápí. Hlavně, že se na to krásně kouká...
BTW Velmi mě mrzí, že v rámci obchodní strategie Pannu, Technics defacto zanikl, pro mě je to ovšem jediná značka, jejíž design mě uchopil za srdíčko, a tak to již zůstane až do truhly
BTW Velmi mě mrzí, že v rámci obchodní strategie Pannu, Technics defacto zanikl, pro mě je to ovšem jediná značka, jejíž design mě uchopil za srdíčko, a tak to již zůstane až do truhly

Technics prestal vyrábať hi-fi komponenty v roku 2002.Ja som si z tej poslednej série ešte stihol "uchmatnúť" AV receiver SA DX 950 MossFet a CD player SL-PG 4.Potom sa ešte nejaký čas vyrábala SA DX 950-ka pod značkou Panasonic.Nie je to síce žiadny high-end,ale sú to veľmi spolahlivé stroje.AV receiver sa trošku viac prehrieva,ako je dobrým zvykom a v režime stereo ten zvuk nie je zrovna slávny,ale na domáce kino v režime 5.1 a na sledovanie filmov a koncertov z VHS a DVD je to ideálny stroj.
Co se týče gramofonů, tam, kde se u Technicsů dala vyměnit přenoska (myšleno standardní půlpalcové uchycení, nikoli TP4), nemám proti nim námitek. I tříhlavé kazetové magnetofony do roku 1985 dělal zvukově velice nadprůměrné. Od roku 1990 se běžné přístroje Technics změnily ze zvukově zajímavých na zvukově zatraceně ploché (s výjimkou gramofonů - byla-li možnost slušné přenosky, a dělených zesilovačů). Dobré jméno značky se "prodalo" přes jednoduché nezajímavé přístroje, byť i nadále s designem Technicse... 

Ještě dnes se někdy setkávám se starými pardály, kteří si v mládi za těžce odříkané úspory koupily Technics. Dodnes si myslí, že mají to nejlepší, co se kdy na světě vyrobilo. 

Pochop že nabídka Tuzexu byla Technics spotřebka popular klasse a ke všemu zboží II třídy, opravdovou kvalitu od Matsushity (jako že existovala) by u nás tenkrát nikdo nekoupil, nezaplatil. Něco podobného jako dneska Čína, umí postavit měsíční raketu ale hlupákům pošlou nablýskaný shit.