Tesla

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
nstar
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla

Příspěvek od nstar »

Tesla tesco masovka????????????????

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

nstar píše:Tesla tesco masovka????????????????
A co jiného tehdy Tesla byla ? Sice tehdy nebylo Tesco, ale Tesla byla na trhu se svými výrobky prakticky jediná a tedy určená pro masy = pro skoro všechny, kdo ji nechtěl, musel do Tuzexu, :lol: nebo koupit obdobnou věc z výrobků RVHP, většinou dederonskou, a byl na tom stejně, jen esteticky jinak. *headbang*
Já jí tím nehaním, prostě taková byla doba.

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Dovolil bych si připodotknout, že výrobky z Tesly měly alespoň jakous - takous výdrž (magnetofony řady B4 hrají obvykle doteď), na rozdíl od plastofonů z Tesca. Kvalitu produkovaného zvuku nebudu hodnotit, spíš bych řekl, že odpovídala ceně. Škoda bylo, že kvalitnější věci tady nebyly (a platy na ně taky ne). Měl jsem NC 440 a byl jsem s ní tehdy spokojený (až na trochu hučící ložisko talíře).

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Seiko píše:Dovolil bych si připodotknout, že výrobky z Tesly měly alespoň jakous - takous výdrž ....
Ale to je pochopitelné. Tehdy se ještě součástky vyráběly na výdrž a kvalitní (s ohledem na poznatky té doby). Dnes se převážná většina součástek vyrábí tak, aby vydržela záruční dobu + něco málo navíc a pak šla do kopru. Dojde-li po záruční době u přístroje k poruše, pak se jej nevyplatí opravovat a spotřebitel si koupí nový.
Navíc jsou Tesly stavěny ještě (řekl bych) klasicky, čili opravitelně = dnes se většinou pouze vyměňuje celý díl, je-li to možné. Chtít dnes na opravně aby identifikovala která součástka je vadná a vyměnit ji, to bys' pravděpodobně ani nezaplatil. To umí dnes již jen pár fandů, opravářů ze staré školy.

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Tak tak, pod to bych se podepsal :) Ostatně, v téhle republice shánět kvalitní kondenzátory začíná být docela adrenalinový zážitek. Problém opraven řeším tak, že si přístroje opravuji sám, někdy to trvá, ale nakonec se vždycky povedlo *hura*

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

tesla aj po tych rokoch prehra niektore pristroje dnesnej doby a je ich dost. Velkou vyhodou je lahky bastling, ktory dokaze posunut pristroje o triedy vyssie. Gramce za pristupnu cenu velmi tazko hladaju konkurenciu, ked ano tak za nasobky ceny. Rovnako kotucove magnetofony patria medzi stalice. Ich vtedajsi minimalisticky dizajn a vybavu dnes lahko mozno povazovat za plus. Nepoznam osobne nieco od tejto znacky co by hralo s kudrlinkami alebo sa tvarilo ako nieco okazale a vypiplane. A nie su z cukru...

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Co se týče gramofonů - onehdy jsem pro známého kupoval přes Aukro Technics SL-Q3 (jako nový, i s nepoškrábaným plexi) se zánovní přenoskou. Za 2.000,- Kč. Mám obavu, že tohle je i prodejní cena slušné NC 440, NC 450. Přitom dílenské zpracování pohonu u Technicse a uložení talíře je o dost jiná třída... *sunglases*

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

Seiko píše:Co se týče gramofonů - onehdy jsem pro známého kupoval přes Aukro Technics SL-Q3 (jako nový, i s nepoškrábaným plexi) se zánovní přenoskou. Za 2.000,- Kč. Mám obavu, že tohle je i prodejní cena slušné NC 440, NC 450. Přitom dílenské zpracování pohonu u Technicse a uložení talíře je o dost jiná třída... *sunglases*
no ale cim to je ze teda lepsi stoji to co horsi?
Inak pekny stroj.

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Za předpokladu, že bereme tenhle konkrétní Technics za lepší stroj, než Teslu, tak vidím relativně vysokou cenu Tesly daní za nostalgii (něco jako - podívej se, to je Tesla a jak hezky to hraje!). Raménko na NC 440 bylo doopravdy ztraceně dobré. Akorát ty bortící se talíře (nějaká divná slitina) a ložiska talířů vytvářející hukot moc radosti nepřidaly. Cca před rokem jsem jel do Berlína Pro Technicse SL-Q2 s přenoskou Shure V15 IV za celých 40 €. No, nekupte to. Aspoň měl další známý radost. Prostě většinovým médiem už gramofonová deska není a podle toho vypadají ceny gramofonů. Když už se dá Revox B795 koupit do 250 €, to už se nakupuje jedna radost. Ale co, však Ebay tady každý zná... :D

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

(něco jako - podívej se, to je Tesla a jak hezky to hraje!)
pekne napisane

tie ceny gramcov su dobre, skoda drahych platni.

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Ceny desek, to je takové relativní. Za totáče jsem kupovával nové za 300,- až 350,- Kč (na burze, kde jinde), a když si vezmu tehdejší úroveň výdělků, tak se i divím, že pravidelně jedna měsíčně přibyla. Teď se (aspoň podle mojeho rozhledu) slušné desky pohybují v cenách ca 600 - 800 Kč. Vzhledem k příjmu je to méně, než tehdy. Za poslední dobu jsem si koupil Pink Floydy - DSTOM, Jethro Tull - Aqualung a King Crimsony - In the Court... Všechny nové, hrají hezky :D

nstar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nstar »

jasne to je pravda asi, inak dobry vyber...

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Dělám si prdel ,s tím (útěkem).Vlastně jsem asi před 10ti lety viděl pěknou tak 20ti kg teslu lampový ampl. Ten vypadal schopně,škoda že jsem se nemoh podívat dovnitř,ale ten nebyl pro domácí poslech,pouštěly na něm hudbu v obch.domu SENIMO.Co dělala tesla na vývoz nevím s tím jsem nepřišel do styku.Znám hlavně repro tesla a na ty bleju kde se dá.Zamlada jsme z toho odpadu stavěli různé MONOLOG-y atd.podle různých zaručených návodů, lepší výhybky,přesné měřené cívky a kond. ale stejně byl to hnus nikdy to fakt dobře nehrálo. Samotné součástky těžko soudit,třeba kondíky tak možná oproti té číně lepší ale většinou jen radiály atip (větších).rozměrů v západních značkách nepoužitelné. Ale zase kvalita jako RUBIKON,Nichicon,NIPPON, ELNA je jinde. Lampy to asi jo ale kdy to bylo.A co dál?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ale, české repra (Tesla) montoval do svých bedýnek i takovej Grundig

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Že určitě Grundig dělal levné bedny, ve kterých repro Tesla nic nepokazily, proti tomu nelze mít námitek. Až do letošního roku jsem doma hrál na "homemade" reprobedny osazené ARV 3608 a 2x ARN 6604 (doufám, že si označení repro pamatuji správně...). Po výměně zesilovače z Technicse SU-VX620 na Revoxe B750 MkII jsem zjistil, že bedny "nestíhají" ani při malých hlasitostech. A po výměně beden za Revox Symbol B MkIII jsem s překvapením zjistil, kolik přibylo detailů, ubylo zkreslení a najednou i po delším poslechu z něho není člověk unavený. Tak přemýšlím, jestli kdy dělala Tesla reproduktory, které by vyhověly vyšším požadavkům. Rád se nechám poučit.

Odpovědět