Tesla
Tesla
Zdarec,
je tu este niekto priaznivcom Tesla hudby alebo som ostal samucicky sam? Niektore ich výrobky mi velmi chutia... Ak mate aj nejake zaujimavosti, skusenosti atd.........
je tu este niekto priaznivcom Tesla hudby alebo som ostal samucicky sam? Niektore ich výrobky mi velmi chutia... Ak mate aj nejake zaujimavosti, skusenosti atd.........
Re: Tesla
Zdarec.
TESLA sa už masovo nenosí, patrí dome minulej, možno aj práve preto.
Nám (mne) pamätníkom pripomína mladosť a všetko okolo nej, novej generácii nehovorí táto značka nič - až na pár mladších retro priaznivcov.
TESLA a HiFi...no, niektoré prístroje spĺňali a (dokonca) prekračovali HiFi normu DIN 45500 to je asi tak všetko (teda málo), a keďže nebolo nič iné, bežne dostupné tešili sme sa aj z toho mála. Tuzex bol len pre vyvolených, ale aj tam to nebol nejaký TOP...
Ale aj TESLA sa dala počúvať a aj dnes ešte spĺňa akési štandardné zvukové nároky.
Doba ale pokročila, TESLA už nie, takže by sme to mali brať kriticky len v rámci jej doby.
Ja zbieram a bavkám sa s cievkovými magnetofónmi TESLA 50-60 rokov, teda érou končiacich elektróniek a začínajúcich tranzistorov...a vôbec históriou audio-TV súbehu tejto dekády, bola v histórii TESLY i v medzinárodnom rozsahu asi najúspešnejšia. Na ilustráciu môj najnovší prírastok po renovácii do pôvodného stavu - Sonet B3 z roku 1964.
Ale - to patrí na iné fórum.

TESLA sa už masovo nenosí, patrí dome minulej, možno aj práve preto.
Nám (mne) pamätníkom pripomína mladosť a všetko okolo nej, novej generácii nehovorí táto značka nič - až na pár mladších retro priaznivcov.
TESLA a HiFi...no, niektoré prístroje spĺňali a (dokonca) prekračovali HiFi normu DIN 45500 to je asi tak všetko (teda málo), a keďže nebolo nič iné, bežne dostupné tešili sme sa aj z toho mála. Tuzex bol len pre vyvolených, ale aj tam to nebol nejaký TOP...
Ale aj TESLA sa dala počúvať a aj dnes ešte spĺňa akési štandardné zvukové nároky.
Doba ale pokročila, TESLA už nie, takže by sme to mali brať kriticky len v rámci jej doby.
Ja zbieram a bavkám sa s cievkovými magnetofónmi TESLA 50-60 rokov, teda érou končiacich elektróniek a začínajúcich tranzistorov...a vôbec históriou audio-TV súbehu tejto dekády, bola v histórii TESLY i v medzinárodnom rozsahu asi najúspešnejšia. Na ilustráciu môj najnovší prírastok po renovácii do pôvodného stavu - Sonet B3 z roku 1964.
Ale - to patrí na iné fórum.

take kotucaky b 115 116 a ine asi neboli spatne a myslim, ze aj dnes by kopec ludi ostalo zaskocenych zvukom alebo gramce, niektore repro...
kazdopadne aj po tych rokoch sa tato znacka dokaze vysmiat mnohym a to aj drahsim spotrebkam v extremnych pripadoch i masinam omylom pocitanym do high end
Paci sa mi ich trvacnost a taka krasna strojovost, niektore modely su fakt masiny
kazdopadne aj po tych rokoch sa tato znacka dokaze vysmiat mnohym a to aj drahsim spotrebkam v extremnych pripadoch i masinam omylom pocitanym do high end
Paci sa mi ich trvacnost a taka krasna strojovost, niektore modely su fakt masiny
Na tomto fóru mnoho fandů Tesly nenajdeš, jdi na Audioweb.cz. Tam jsou a skalní !
nejde o fandenie, chcel som sa nieco dozvediet, pozriet nejake masiny, a tak pocitat o tom
TAdy se dá hodně najít: http://starestroje.blog.cz/
Ale samozrejme, že sa nájdu aj dobré veci, ale ak máme byť objektívni, musíme byť konkrétni čo bolo a čo nebolo dobré. TESLA v 70-80 tych rokoch zaostávala technologicky cca 5 rokov a vývoj prešľapoval na mieste, maximálne bastlenie a tuning vtedajších fanatikov čosi progresívneho prinieslo, ale to bohužiaľ nepreniklo cez byrokratickú a zkostnatelú agendu. Nebudem to rozvádzať, je to historický fakt.nstar píše:take kotucaky b 115 116 a ine asi neboli spatne a myslim, ze aj dnes by kopec ludi ostalo zaskocenych zvukom alebo gramce, niektore repro...
Nechcem sa tým ale akokoľvek doktnúť prístrojov ako takých, niektoré boli parametrami naozaj na slušnej úrovni, ale masovosť výroby neumožňovala efektívnu inováciu a mnohokrát sa jedno vyrábalo aj potom, ako trh už zaujímalo niečo iné...navyše na súčiastkovej základni s masívnym rozptylom parametrov...
...možno so mňou nebudeš súhlasiť, ale TESLA a zvukový highend - to mi akosi nejde dohromady. Ale po technickej stránke množstvo zaujímavostí, ktoré majú čosi do seba. Keď zodvihnem pohľad od klávesnice dívam sa na B116, CM 130, Sonet Duo, Sonet B3, B4 ...určite staré krásne stroje.

Naposledy upravil(a) palipol dne 06 zář 2010 15:17, celkem upraveno 1 x.
to asi budem suhlasit high end to nebude, kazdopadne zaujimavy posluch a masiny
Ještě nedávno jsem vlastnil komponenty značky Tesla a používal je k mé naprosté spokojenosti.
Konkrétně gramofon Tesla NC450 a před tím Tesla NC440.
Na svou dobu slušné stroje a i dnes potrápí základní řady různých výrobců
Konkrétně gramofon Tesla NC450 a před tím Tesla NC440.
Na svou dobu slušné stroje a i dnes potrápí základní řady různých výrobců

viete co mi pride divne na tych akoze high endoch? Tu niekde sa typci dohaduju ako hraju akufejze. To znamena, ze akufejz vyraba niekolko typov zosikov a kazdy hra inak. Hm, ktory z nich je high end a ktory nie je. Trochu divne. A to urcite nie je len o akufejze. Ako moze nejaka znacka tvrdit, ze predava high end vyrobky, ked ma v ponuke nieco lepsie ci horsie. Zaujimavy marketing a nechapem ako moze fungovat. Dohadovat sa, ze akufejz ma vsetky zosiky vyborne ale jeden hra teplejsie a druhy ma vycsiu dynamiku atd... Naco? Ved je to high end? To je ako kupit najdrahsi a najvzacnejsi drahokam na svete, len je to jeden z tych lacnejsich...
Tesla nebyla špatná, spolehlivá, trvanlivá a odolná, měla zvuk...jenomže ten design...takový jakýs strohý, polovojenský...(B70, B700, B113, NC 420, NC 430, A3, A5, B60, Diamant, Safír, TV a radia...) vedle stříbrňáků SONY, JVC a SHARP vypadala jak chudý příbuzný.
No a průměrný zákazník preferoval značku, vzhled, že.
No a průměrný zákazník preferoval značku, vzhled, že.
Ty kotoučáky si pamatuju protože jsem jeden měl, bohužel mechanické provedení od ložisem a motoru až po plastové unašeče nemělo dlouhou životnost (o hlavách raději ani nemluvě) a jejich jinak průměrné hi-fi parametry dosti kazila absence např kvalitních potenciometrů nebo buďících tranz. v tipech s vlastním zes.(projevující se brutálním šumem i při rychlosti posuvu 19). Při pohledu do výlohy hi-fi elektra třeba v tehdejším Maďarsku (na kotoučáky AKAI,REVOX bych naše zpoždění za západním světem odhadoval na ne 5 ale tak 15let. Vlastně myslím že i dnes by byl problém u nás něco tak kvalitního a poctivě provedeného masově a v zaplatitelné kategorii vyrábět.U gramo tesla litovel to bylo myslím podobné jen místo zeleného v modrém,tuším šlo o shit přenosky atd.Asi v té době zřejmě vznikl názor, že TESLA je zkratka pro termín: TEchnicky SLAbší.nstar píše:take kotucaky b 115 116 a ine asi neboli spatne a myslim, ze aj dnes by kopec ludi ostalo zaskocenych zvukom alebo gramce, niektore repro...
A teď rychle pryč.
Kam pryč? Diskutuješ, alebo sa zabávaš?pompo píše:A teď rychle pryč.
TESLA zaostávala za Revoxom. Bežné argumenty tých, čo natešene po 30 rokoch vydražili ojazdeného Revoxa na Ebay a dodatočne sa z nich stali frajeri, prípadne tých mladších, čo o TESLE vedia len to, že bola technicky slabá a celá červená. TESLA nevyrábala prístroje pre domáce použitie v kategórii 2500DM (1 Deutsche Mark = 25Kčs), ale 200DM, ktoré parametrami stíhali západné prístroje za 400DM. Vďaka tomu Ebay-u je to tiež možné dodatočne spoznať....TESLA sa nikdy nehrala na žiaden High End. Bolo to mono, stereo a HiFi-stereo pre masy.
Byla to stejná třída jako dnešní spotřební "Tesco masovky". Tak proč jí to vyčítat ? Byla to doba, kdy každý kdo měl kotoučák, gramec, zesík a repra,byl na výši a pyšnil se tím. Při výši platů tehdy, to byl High End pro mnohé.palipol píše:........... Bolo to mono, stereo a HiFi-stereo pre masy.