Wharfedale

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
konecnyvopa
Kontaktovat uživatele:

Re: Wharfedale

Příspěvek od konecnyvopa »

Mám sice vyšší model Jade 5, se "spodním BR" - aperiodic systém. Vyřešilo mi to konečně problém s basy v mém problémovém poslechovém prostoru *hura* . Slyšel jsem i stejně konstrukčně zpracované Diamondy řady 100 - ta příbuznost zvuku tam je.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Takže sa ich oplatí zaradiť do užšieho výberu? Škoda že ich nemám kde vypočuť.
Čím ich kŕmiš?

konecnyvopa
Kontaktovat uživatele:

V případě zájmu tě zvu na poslech
Rotel RB-1552 + RC-1580, Wharfedale Jade 5, CA DacMagic

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

konecnyvopa píše:V případě zájmu tě zvu na poslech
Ďakujem pekne - ale mám to asi k tebe trochu od ruky :(

Mohol by si prosím ťa napísať aké žánre im sedia, alebo čo im naopak "nechutí"? Alebo sú všežravé?

konecnyvopa
Kontaktovat uživatele:

Wharfedale

:arrow:
Naposledy upravil(a) konecnyvopa dne 14 bře 2013 12:41, celkem upraveno 1 x.

konecnyvopa
Kontaktovat uživatele:

Řekl bych, že jsou všežravé, ale nejvíc jim sedí rock *palec* /pevný spodní basový základ/

Odar

Příspěvek od Odar »

konecnyvopa --> Velmi dobre sa cita, ze si nakoniec nasiel riesenie, s ktorym si spokojny. Nech ti to dlho hra k spokojnosti *palec*

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

konecnyvopa píše:Řekl bych, že jsou všežravé, ale nejvíc jim sedí rock *palec* /pevný spodní basový základ/
To rád počujem. Nie že by som prevažne počúval rockovú muziku, skôr takú tú lahšiu odnož (YES, King Crimson, Pink Floyd, Dire straits, ELO, Nazareth a pod.), ale občas si dám aj Metallicu, Apocalipticu, či AC DC. Inak som aj ja všežravý - od starej hudby, cez rock, blues, sem tam aj nejaký ten popík, folk (aj ten trapný trampský :) ) a neviem čo všetko ešte. Vyhýbam sa tuc-tuc nezmyslom a nejak ma nechytila elektronika.
Takže zdá sa že týmto smerom (diamond 155) by cesta mohla viesť. Mám ešte dosť času na špekulovanie - plánujem to až niekedy v druhom polroku (ak sa nič vážnejšie nestane na čo by museli ísť prednostne peniaze).

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Neviete prečo nikde nevidím predávať Diamond 156? Vo všetkých obchodoch čo som pozeral majú v ponuke 155,157 a 158, ale 156 chýba. Pritom v katalógu výrobcu je: http://www.wharfedale.co.uk/Products/Pr ... spx#detail .

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od olympus720 »

Solidně, s dobrým basovým spodkem hrajou Wharfedale Evo 40, 50, i celá řada Wharfedale Opus - chce to ale kvalitní stereo zesilovač. Tím nemyslím jen výkon, ale vyšší damping faktor. S AV receivery je zvuk o dost horší.
Nespokojen jsem s řadou Wharfedale Diamond 10.1, 10.2 a 10.7 na hudbu ( k DK dobré) - mají méně basů, jsou dělané k DK a počítá se, že nižší tóny zahraje subwoofer.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Novinka od Wharfedale ELYSIAN vypadá velmi slibně.

DK76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DK76 »

Za mě *palec* , opomíjená značka s velkou tradicí a za mě výborným zvukem. Těším se až si je půjdu poslechnout 8-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Cenovka 194 000 Kč za Elysian 4 je na dnešní poměry u top modelů velmi rozumně posazená... *palec* .

A jejich "regálová" varianta Elysian 2 s 220mm basákem je prostě nádherná klasická bedna:
Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ty repráky samozřejmě nemám ale chceme je přidrátnout k recívru Yamaha RX-V481D
v naši knajpě kde občas hraje štamgastům muzika, já se starám o software tj. programovou náplň (hudební nosiče)
(to jenom že tu řešíme takovou neobvyklou značku)
https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... amond+10.0

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

No tak jsem si byl poslechnout novinku Wharfedale ELYSIAN 4. Co k tomu napsat ?! Tak předně je to opravdu velká bedna ale pěkně zpracovaná, nicméně si myslím že do obýváku se moc nehodí no ale to je věc názoru. Tak tedy něco k zvuku, musím říct že k němu nemám výhrad, přišel mi vyrovnaný nic na sebe nestrhávalo pozornost při spatření bedny na živo jsem očekával mohutný bas, ale ne, nestalo se tak vše bylo opravdu dobře sladěno. Charakter zvuku byl takový plný oproti jiným štíhlejším bednám, prostě ten objem je tam znát. Zvuk se nesléval dohromady ani při složitějších nahrávkách a dobře zněl jak nahlas tak tiše. Co mi přišlo trošku horší byl předozadní prostor ale to mohlo být akustikou a CD přehrávačem tím byl Arcam HDA CDS50 což nebyl úplně ideální parťák pro tyto bedny, zato zesilovač byl nádherný kousek od Gryphonu a to Diablo 120.Nechci se zde rozepisovat nějak barvitě o zvuku a pět ódy na super zvuk to ne ta bedna prostě stojí 200tis a taky tak hraje. Prostě Wharfedale zas jednou ukázalo že umí *palec* .

Odpovědět