Xavian
Re: Xavian
Slyšel jsem též Xavian Preludio na výstavě. Dlouho jsem na podobně koncipovanou reprosoustavu čekal a jsem rád, že Xavian tento model vyrobil. Očekávání bylo velké a tak jsem k poslechu přistupoval trochu s obavami, aby mne jejich zvukové podání nezklamalo. Přece jen měniče nemusejí být úplně rozehrané, také podmínky k poslechu na výstavě nejsou zcela ideální (špatná akustika, hluk z vedlejších expozic,...). Přesto mohu napsat jediné. Preludio mne zcela okouzlilo. Za danou cenu se jedná o uchvacující zvuk, který jde opravdu hodně nízko a dokáže posluchače zcela vtáhnout do hudby. To jak dokáží podat velikost a těla nástrojů je naprosto fascinující. Např. taková basa byla reprodukována naprosto reálně a plně. Vracel jsem se do expozice Xavianu několikrát a nakonec si jeden pár objednal.
Tady je jasně vidět, že každý vnímáme reprodukovaný zvuk jinak a každý od něj očekáváme něco jiného. Takže vybírejte pouze a jenom podle svého sluchu!
Tady je jasně vidět, že každý vnímáme reprodukovaný zvuk jinak a každý od něj očekáváme něco jiného. Takže vybírejte pouze a jenom podle svého sluchu!
Vím, že víš o čem píšeš Dawsoo.
č.1-Na Solistu sem koukal jak puk a protože se mi líbí dobré širokopásma a než 20 Hz až 20kHz mě zajímá celkový dojem.
č.2 XN-185 byl můj cíl po testu tuším p.Vlka s Marantzem 8000.
Dnes vím, že pro mne by byly ideální na mnoho let, ale jeden prodejce mě zlomil na jinou českou značku co zanikla...
č.3 Pytel se nerad "trhal" od kombinace TOP integráče Denon a XN-250. Přesné a pravdivé HiFi stojí mnohem více peněz a protřídí nahrávky, zdroje zvuku, akustiku, kabely ...
č.4 jsem posedlý dynamikou, XN-270 mě v Mnichově nazaujaly.
č.5 to je případ jako Usher 520. Na pořádném železe za mnohonásobek ceny Mia je výsledek velmi zajímavý.
Za mne :
č.6 XN-125 na pořádném železe, s prominutím NAD-350 u Martina - Metalicu či Nohavicu, dobrá akustika, výborné.
č.7 jedinečné stojany dle Sonus Faber s výškovým nastavením. Design a funkčnost nepřekonaná. Už se nedělají.
č.7 ten sloupový model co dělal Barleta pro Michálka, polyprenový středobas a obvyklý výškáč.
Přežít v dnešní konkurenci asijské ceny práce a anglo-americko-německého, popřípadě dánského marketingu s výrobou a vývojem v česku, je velký kus vynikající práce a talentu.
Jisté je, že z prodeje u nás a na Slovensku, by se neuživil nikdo.
Nakonec mám něco inspirované Xavian XN-270.
Ale měniče a výhybku vyladil Dawsoo.
Pro mne to pravé, nedostižné.
č.1-Na Solistu sem koukal jak puk a protože se mi líbí dobré širokopásma a než 20 Hz až 20kHz mě zajímá celkový dojem.
Dnes vím, že pro mne by byly ideální na mnoho let, ale jeden prodejce mě zlomil na jinou českou značku co zanikla...
č.3 Pytel se nerad "trhal" od kombinace TOP integráče Denon a XN-250. Přesné a pravdivé HiFi stojí mnohem více peněz a protřídí nahrávky, zdroje zvuku, akustiku, kabely ...
č.5 to je případ jako Usher 520. Na pořádném železe za mnohonásobek ceny Mia je výsledek velmi zajímavý.
Za mne :
č.6 XN-125 na pořádném železe, s prominutím NAD-350 u Martina - Metalicu či Nohavicu, dobrá akustika, výborné.
č.7 jedinečné stojany dle Sonus Faber s výškovým nastavením. Design a funkčnost nepřekonaná. Už se nedělají.
č.7 ten sloupový model co dělal Barleta pro Michálka, polyprenový středobas a obvyklý výškáč.
Přežít v dnešní konkurenci asijské ceny práce a anglo-americko-německého, popřípadě dánského marketingu s výrobou a vývojem v česku, je velký kus vynikající práce a talentu.
- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
Deset let jsem měl doma XN-350. Možná jedenáct, nevím přesně... Nebýt toho, že jsem si tam dal cosi "svého" (ale za podstatně vyšší peníz), byly by tam dodnes. Jen pro připomenutí foto:eficak píše:Vím, že víš o čem píšeš Dawsoo.
Za mne :

Podařilo se mi teď jedny vykoupit od dobrého zákazníka. Trochu se opráší, vymění se výškáče za nové a hola hop, obr je na světě.

Příjemnou sobotu všem, JŠ
.3 Pytel se nerad "trhal" od kombinace TOP integráče Denon a XN-250.
Asi budu za blba,ale mě se to tenkrát u Mirka takto líbilo nejvíc.
Asi budu za blba,ale mě se to tenkrát u Mirka takto líbilo nejvíc.

XAVIAN má nové stránky. http://www.xavian.cz
Krásné stránky, díky !
Ten časopis s recenzí XN Piccola si koupím.
P. Vlk bedny umí.
Dnes nám hrály Sonus Faber Toy, k nimž bych přirovnal XN 125 Junior.
Jenže teď bych vyzdvihl zpracování a kvalitu Xavianu.
Pro mne jednoznačná volba, jako lepší.

Po odchodu Serblina z SF je tlak na snížení nákladů na provedení znát (subjektivně).
Barleta zůstává, srdcař pečuje o kvalitu marketing, vývoj, lidi ...
Mám kliku že tu Roberta máme.
Prostě si dovolím luxus na Česko velmi odvážný - přát firmě Xavian úspěch.
(známe svoje lidi)
Ten časopis s recenzí XN Piccola si koupím.
P. Vlk bedny umí.

Dnes nám hrály Sonus Faber Toy, k nimž bych přirovnal XN 125 Junior.
Jenže teď bych vyzdvihl zpracování a kvalitu Xavianu.
Pro mne jednoznačná volba, jako lepší.

Po odchodu Serblina z SF je tlak na snížení nákladů na provedení znát (subjektivně).
Barleta zůstává, srdcař pečuje o kvalitu marketing, vývoj, lidi ...
Mám kliku že tu Roberta máme.
Prostě si dovolím luxus na Česko velmi odvážný - přát firmě Xavian úspěch.

(známe svoje lidi)
Vyhlašuje se veřejnosti naší exkluzivní premiéra vršku z nové řady XN - Virtuosa.
http://www.xavian.cz/news/91/57/Pozvank ... a-spalicek
Zvuková a estetická lahoda.
. Mňamka:

http://www.xavian.cz/news/91/57/Pozvank ... a-spalicek
Zvuková a estetická lahoda.

Kdo půjdete touto dobou okolo Špalíčku, tak se tam určitě zastavte na poslech. Já je slyšel nejen letos na výstavě, kde bylo stále narváno, ale i v klidnější atmosféře. Zanechaly ve mne naprosto úžasný dojem. Jejich společnost se těžko opouští.
Teď jsem byl na stránkách Xavianu a zjistil, že ve Špalíčku bude k porovnání jak Virtuosa tak Carisma! Virtuosa 3 pásmo, Carisma 2,5 pásmo. To si nenechejte ujít. Kdo chce porovnat na vlastní uši, ať neváhá. Vlastní uši si totiž udělají nejlépe svůj vlastní názor.
Zítra tam má být i Roberto Barletta.
Zítra tam má být i Roberto Barletta.
Virtuosa jsou nááádherné a já jsu pořád nadšený dvouapůlpásmem Carisma.
Tmavý ořech je krásná dýha, jem moc rád, že jsou v Ostravě. Poslech dnes parádní.
Česká bedna ve světové kvalitě.
Tmavý ořech je krásná dýha, jem moc rád, že jsou v Ostravě. Poslech dnes parádní.
Česká bedna ve světové kvalitě.
Máš dvoupásmo od Dawsoo, a teď už víš jak hraje 2,5 a 3 pásmo od Dawsoo. Žádné překvapení, prostě super. 

nechápem, prečo ten stredobas + basák presahuje obrys bedne. Taká krásna bedňa a taká vychytávka? Nie som presvedčený, že to tak má byť, z estetického hľadiska je to pre mňa neprípustné. 

Mně se to přesazení zrovna líbí. Prostě každý jsme jiný a nelze se zavděčit všem.
Tady jde ale hlavně omezit negativní vliv ozvučnice na zvuk. Postavit reprosoustavu co nejuzší vůči použitým měničům a zkosit přední hrany. Myslím, že v daném případě to jinak ani udělat nejde.
Tady jde ale hlavně omezit negativní vliv ozvučnice na zvuk. Postavit reprosoustavu co nejuzší vůči použitým měničům a zkosit přední hrany. Myslím, že v daném případě to jinak ani udělat nejde.
Slušné bedny do začátku, můžou posloužit i v dalším levelu, kdy posluchač postoupí v kvalitě zdroje zvuku a zesílení, jako kamarád s Xavian Mia.
K mému příjemnému překvapení se malinké bedýnky s dospělým, téměř stotisícovým integráčem rozehrály.
Pevný (dvoupásmový) spodek dobře rozlišoval kopák od basy. Středy, silná stránka Xavů mě potěšily.
Tohle norské železo , Elektrocompaniet hrát umí a ač je spíše na straně přesnosti a neutrality, lidský hlas/zpěv je výborný. Gongové činely se dají vychutnat a to jsu rozmazlený elektronkovým předkem.
Osobně hlasuji do začátku pro pořádné železo a k němu třeba základní, ale slušné bedny jako Mia - XN-125 a pod.

Teda nové modely Picola a Carisma by už mohlo rozehrát i slušné železo pod 100W do 8 Ohm.
K mému příjemnému překvapení se malinké bedýnky s dospělým, téměř stotisícovým integráčem rozehrály.
Pevný (dvoupásmový) spodek dobře rozlišoval kopák od basy. Středy, silná stránka Xavů mě potěšily.
Tohle norské železo , Elektrocompaniet hrát umí a ač je spíše na straně přesnosti a neutrality, lidský hlas/zpěv je výborný. Gongové činely se dají vychutnat a to jsu rozmazlený elektronkovým předkem.
Osobně hlasuji do začátku pro pořádné železo a k němu třeba základní, ale slušné bedny jako Mia - XN-125 a pod.

Teda nové modely Picola a Carisma by už mohlo rozehrát i slušné železo pod 100W do 8 Ohm.