Xavian
Re: Xavian
s vynimkov lampovych zosilnovacov ma slusny koncovy zosilnovac maly vplyv na zvuk, ak sa teda nepretazuje nizkou impedanciou alebo vysokym vykonom
zasadny charakter zvuku urcuje vzdy repro, potom nasleduje povedzme u digitalu da prevodnik a preamp
reprobednam od xavianu co viem (plati to?),tak neklesa impedancia pod 4 ohmy ... takze i slusnejsi av receiver by si s nimi mal rozumiet
to ze to nebude hrat na 100% ale len 90% je uz "detail"
zasadny charakter zvuku urcuje vzdy repro, potom nasleduje povedzme u digitalu da prevodnik a preamp
reprobednam od xavianu co viem (plati to?),tak neklesa impedancia pod 4 ohmy ... takze i slusnejsi av receiver by si s nimi mal rozumiet
to ze to nebude hrat na 100% ale len 90% je uz "detail"
Každý model i u Xavianů hraje odlišně.To by jinak stačil jeden.U mě XN 270 na Sony TA-F 770 téměř 100% ale Piccoly ne 90 ale 40%.Jít pro bedny bez svýho zesíku je loterie,nemluvě o tom že vyzkoušet repro doma je optimální.
To pak někde někdo slyší nějaký Xaviany na nějakým zesíku kterej jim nepasuje a rázem odsoudí celou produkci značky jako tragickou.
To pak někde někdo slyší nějaký Xaviany na nějakým zesíku kterej jim nepasuje a rázem odsoudí celou produkci značky jako tragickou.
Presne tak, tech 90% je hodne odvazne tvrzeni. Piccola jsem slysel s nasobne drazsim zesilovacem/delencem a majitele vedeli proc. Onkyo je uz dle entry level zarazeni jasny underdog ve vztahy k Piccola. To majitel zjisti s odstupem casu. Bohuzel dnesni "trend" uvalit 75% rozpoctu za bedny a zbylych 25% zesik (brano u novych komponent). A Pak je sranda, ze to cele zabije moderni holobyt
.

-dovolím si takovou drobnou poznámku - měl jsem doma Xaviany Piccoly a Collony - dosti rozdílné i cenově.Hráno na Vincent SV-234 a NAD C370.Collony jsem měl možnost mít dokonce doma týden půjčené.První dny se mi zdálo,že by to mohlo být pro mě "to pravé" ořechové.Ale nakonec jsem zjistil,že prostě ani jedny Xavy nezahrají dobře rock-prostě pro mě to nemělo ten "draj-šťávu"-jestli mě rozumíte.A nakonec mě to potvrdilo o Xavech pár kolegů,co blbnou s naším koníčkem jako já.A to neposlouchám nějak extrémně tvrdou muziku-jen "klasiku" Purple-Rush-Zeppelin a normál art-rock Floydi-Yes-Genesis apod.Měl jsem doma Aurum Cantus 102-dovezl je ke mně kámoš ze Zlína na víkend-kdysi tady také byl registrován (Mikelino).Po zapojení a puštění nechápal ten "hrozný" zvuk-hodně basů-zahuhlané.A to mám obývák normál klasiku 5 x 4 m - s kobercem-regály-knihy atd.Takže jak to tady přede mnou někdo psal-pokud není možnost si bedny vyzkoušet doma na svém železe ve své akustice,tak je to vždy sázka do loterie.Takové dotazy tipu jak hrají tyto bedny apod. jsou dosti "zcestné".Samo,že třeba zvuk zesíků některých firem má svůj sound-třeba Marantz spíše měkčí-pohodový atd.Ale nedá se to aplikovat vždy.To samé Aurumy regály i menší sloupky-ani jedny neměli drajv na rock-metal apod. muziku.Na akustiku ale excelent.TTo je ale jen můj názor a moje zkušenost-a to poslouchám muziku cca 35 let.
Poslouchám též hardrock typu Zeppelin, Purple, Sabbath..., též na Xavianech. Mám sloupky Carisma s úpravou výhybky na biamping(zdvojené terminály), protože mám dělený zesilovač, který se skládá s předku a dvou stereo konců.Xavy chtějí pořádně nakrmit, potom zahrají opravdu strhujícím způsobem.
Bedny jsou 4 ohmové s citlivostí 89db a zesilovače mají výkon 360W/4ohmy na kanál.Potom je reprodukce živá, detailní s přesným rychlým basem a bigbít zvládne v pohodě a to naprosté.
Minulý týden jsem byl nucen zapojit starý zesilovač ( Arcam Alpha8 100W/4 ohmy na kanál), protože jsem měl konce na upgrade u konstruktéra a reprodukce byla pomalejší, bez spodků a zdaleka ne tak zábavná.
Na zesilovači záleží, jestli vám bude hrát bedna na 100 procent, nebo chcíple.
Bedny jsou 4 ohmové s citlivostí 89db a zesilovače mají výkon 360W/4ohmy na kanál.Potom je reprodukce živá, detailní s přesným rychlým basem a bigbít zvládne v pohodě a to naprosté.
Minulý týden jsem byl nucen zapojit starý zesilovač ( Arcam Alpha8 100W/4 ohmy na kanál), protože jsem měl konce na upgrade u konstruktéra a reprodukce byla pomalejší, bez spodků a zdaleka ne tak zábavná.
Na zesilovači záleží, jestli vám bude hrát bedna na 100 procent, nebo chcíple.
Pro Paula ,
a cos tedy pořídil za repro , co ti dobře zahraje rockové věci ?
a cos tedy pořídil za repro , co ti dobře zahraje rockové věci ?
meek - mám nyní dvoje repro-Wharfedale Evo II.-40 na ty Rush apod. muziku a Jamo Concert 8 na "klidnější" muziku.Ty Warfy nejsou asi žádná extra třída,ale na to "břinkání" mě to stačí.
Xavy jsem měl dvoje a Piccoly 2 roky.
Byl jsem velmi spokojen napříč žánry ale asi proto,že mi stačí poslech do střední hlasitosti.Kdybych náhodou nedovezl dom 3× dražší bedny,tak mám piccoly doma stále. Rozhodně bez slušného zesilovače hrají [nehrají]
U kamaráda vždy obdivuji ty uzavřenky xn270 a napříč žánry výborné

Byl jsem velmi spokojen napříč žánry ale asi proto,že mi stačí poslech do střední hlasitosti.Kdybych náhodou nedovezl dom 3× dražší bedny,tak mám piccoly doma stále. Rozhodně bez slušného zesilovače hrají [nehrají]
U kamaráda vždy obdivuji ty uzavřenky xn270 a napříč žánry výborné
Horal: Co znamená že "hrají [nehrají]"?
Já byl dneska v Hostivicích na poslechu a v rozhodnutí mi to momentálně nijak zvlášť nepomohlo, viz. vedlejší vlákno, které jsem před pár dny zakládal..

Já byl dneska v Hostivicích na poslechu a v rozhodnutí mi to momentálně nijak zvlášť nepomohlo, viz. vedlejší vlákno, které jsem před pár dny zakládal..
Jo napsal jsem to blbě.Na slušném i silném zesilovači třeba March,nebo Primare A32.
Tieto nove Xavian Accorda su asi testom na zakaznikoch, aky velky kompromis este znesu a zaplatia...
EDIT: zjemneny ton prispevku pouzitim nevulgarneho slova kompromis
Zdroj: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... an-accordaVýšky mají zřetelný peak na 15 kHz, stojící za dojmem bohatého a živého vyššího konce spektra a přidaná energie při poslechu z běžné cca dvoumetrové vzdálenosti zajistí, že nejvyšší tóny "dohrají" až k vám. Ve frekvenční odezvě najdete mírný propad na úrovni 400 Hz, který se objevil ve všech testovaných místnostech, ale nezdá se, že by tím vokály či nástroje trpěly co do čitelnosti nebo energie.
EDIT: zjemneny ton prispevku pouzitim nevulgarneho slova kompromis
Naposledy upravil(a) Miero dne 23 úno 2018 09:10, celkem upraveno 1 x.
Hrajete někdo v kombinaci xavian + mcintosh ? nebo jste aspon slyšeli ?
Ne, ale řekl bych, že to musí být kombinace pro opravdové jemnostpány 

Kefoun,
Myslíš, že by to byla vhodná kombinace?
Jak Tě to prosím vůbec napadlo? I když si dovedu představit, znuděného majitele rekreačního resortu, jak v houpacím křesle, kouřící doutník,na kombinaci Xavian Orfeo+ lampový Mac.si pere do hlavy AC/ DC.
Myslíš, že by to byla vhodná kombinace?
Jak Tě to prosím vůbec napadlo? I když si dovedu představit, znuděného majitele rekreačního resortu, jak v houpacím křesle, kouřící doutník,na kombinaci Xavian Orfeo+ lampový Mac.si pere do hlavy AC/ DC.
Naposledy upravil(a) Dasta dne 23 úno 2018 08:51, celkem upraveno 1 x.
miero
ty jsi ty bedny slyšel? kde bereš takový názor? měl jsi je doma zapojené a poslouchal jsi je na své sestavě?
nebo je to další z výkřiků "do tmy" na základě pohledu na graf a nějaké animozity ?
kefoun
měl jsem různé modely xavian zapojené na c45, c15 a např. na mc352, mc501. ač už je to min. 10 let, stále si pamatuji tu radost z poslechu.
hodnocení zvuku tebou dotazované kombinace bude velmi záležet na tom, na jaké vrstevnici "audio-kopce" se nacházíš.
ty jsi ty bedny slyšel? kde bereš takový názor? měl jsi je doma zapojené a poslouchal jsi je na své sestavě?
nebo je to další z výkřiků "do tmy" na základě pohledu na graf a nějaké animozity ?
kefoun
měl jsem různé modely xavian zapojené na c45, c15 a např. na mc352, mc501. ač už je to min. 10 let, stále si pamatuji tu radost z poslechu.
hodnocení zvuku tebou dotazované kombinace bude velmi záležet na tom, na jaké vrstevnici "audio-kopce" se nacházíš.