Xavian

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
pompo
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian

Příspěvek od pompo »

Miero píše:
23 úno 2018 13:48
Podobne dva a pol pasmo ako toto bude asi i Spendor D7, ktore ma ale frekvencnu charakteristiku na rozdiel Accordy v tejto oblasti rovnu - https://www.stereophile.com/content/spe ... asurements
No tak to u Spendoru zvládli lépe - což se ale tak nějak dalo čekat. Mnoho dalších značek to však dělá horším případně podstatně horším až hrozným působem ,(takže je rozhodně z čeho vybírat) a navíc - stále je to "jen" dva+1/2 pásmo. :lol:

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Hodnocení reproduktorové soustavy podle pásem je zsestné.Nedá se říct, že dvoupásmový nebo dvou a půl pásmový model je horší než třípásmový a naopak.
Přál bych Ti např. slyšet 2,5pásmo S5 od Gamut, jaká je to excelentní reprodukce.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

A hodnoceni podle osove charakteristiky jeste vic. Kazda merena za jinych podminek. U Spendoru je sice hezka osova ale mimo osu...... Interpretovat mereni chce zkusenosti.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Dasta píše:
08 lis 2018 18:25
Hodnocení reproduktorové soustavy podle pásem je zsestné.Nedá se říct, že dvoupásmový nebo dvou a půl pásmový model je horší než třípásmový a naopak.
Přál bych Ti např. slyšet 2,5pásmo S5 od Gamut, jaká je to excelentní reprodukce.
A to zas jo ,je to krásná bedna . Na můj vkus tam sice chybí střeďák ,ale každému co jeho jest :)

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ano , někde zase střeďák je, dokonce má v průměru 15-18cm, ale od toho střeďáku jsou ostatní pásma odtržená
Ano jak říkáš " Každému co jeho jest".

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2- Kocour
To každopádně nikdy jsem s kal. mikrofonem kolem bedny neblomal ,tak bych jim do toho jako laik v žádném případě nekecal.
Opačně z druhé strany - mi o bedně ať už bastlené nebo libovolné značky může povídat každý co hrdlo ráčí - pokud to hraje blbě tak smůla.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Dasta píše:
08 lis 2018 20:00
Ano , někde zase střeďák je, dokonce má v průměru 15-18cm, ale od toho střeďáku jsou ostatní pásma odtržená
Ano jak říkáš " Každému co jeho jest".
Souhlas na tom bych se asi zhodnul i s tuz. konstruktéry ,ale vem si kolik "proslulých" značek to tak dělá. Např ring výška a stř. jak prase.
Možná že to tak dělají záměrně. Proč nějak potlačovat nejchoulostivější vyšší pásmo středů vyhybkou ,když se o to elegantně postará 18cm střed nebo středobas. Chárku nějak vyrovnaj ,při vyšším zesílení už z toho žádnej vyšší střed neuslyšíš -tím pádem ani žádnou agresi a všichni hi-fisti si maximálně chrochtají jak jsou ty bedny vyrovnané ,čisté a neseroucí (že tam něco třeba v ženském hlase chybí už si nikdo nevšimne). :D

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

To je ale dáno tím, že naprostá většina hudby, kterou posloucháme je reprodukovaná. Často navíc docela špatně, takže nikdo v podstatě ani neví, jak má v reálu taková hudba znít, vč. vokálů.
Živé koncerty, kromě komorních akustických, taky moc neřeší, protože je to taky reprodukované.
Vlastně si ani nepamatuji, že by byl některý koncert, na kterém jsem byl, nereprodukovaný, ale pouze živě. Ani ten Honza Nedvěd v kulturáku ne.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Je to individuální.Znám případ, kdy majitel Xavian XN 360, které jsou osazeny Scanspeaky Revelatory se musel těchto vynikajících boxů po čase vzdát, protože při poslechu klasiky byly pro něho středy málo znělé.Vidíš jeden z nejlepších střeďáku na světě vůbec.
Druhý případ je moje zkušenost s modelem Virtuosa, už jsem někde o tom snad psal, poslech v Hostivici, tuším v roce 2015, porovnání s modelem Carisma, hudba donesená vlastní (Tsuoshi Yamamoto, Dire Straits, Bozio, Lewin, Stevens.....) Virtuosa krmená zesilovačem Hegel , 500W.na kanál, středy tak podané a prokreslený do nejmenších detailů, až stály chlupy a běhal mráz po zádech.Litoval jsem toho, že jsem si doma nepodvázal bradu, protože mně padla skoro na zem.Ženskému zpěvu nescházelo nic, podaní sonorního altu Amandy Lear bylo tak žhavé, že jste si mysleli, že Amanda sedí metr před vámi.Nejlepší podání středů jaké jsem kdy slyšel.
Virtuosa má střeďák o průměru 18cm.Myslim, že když bude zapojená v biampu koncákama, které budou dávat dohromady aspoň čtyřista wattů na kanál, nebude na Virtuosu mít ani bedna o 100 tisíc dražší.
Sám vlastním vytuněnou Carismu, na výškách mám Revelator a výhybku upravenou na biamping.Na středy si žádném případě nestěžuju, při ženském vokálu jsou někdy patřičně žhavé, přestože je to pouze 2,5 pásmo.
Jsem veliký fanda a příznivec Xavianu.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Jenže to je v podstatě velká výjimka, Virtuosa se Xavianu povedla asi nejvíc za celou existenci značky. Teď jsou v inzerci jedny Virtuosy na prodej za 95. Kdybych hledal bedny a šlo mi o podání středů, určitě bych se díval na ATC SCM40 v inzerci za 70, které mají firemní klenot, totiž speciální středovou kalotu o průměru 7,5cm.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jenze bez Nordostu ty ATC moc nehraji. Kdybys je napr.zvazoval. chce to investovat do kabelaze a poradneho zesileni ~300W. Ostatne stejne jako s temi xaviany.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

RedBaron: neustále vychvaluješ SCM40, přitom vzhledem ke své koncepci uzavřeného menšího třípásma hrají basy spíš jako dobrý dvoupásmo, tedy dle tvých slov "myší kapela". Středy jsou opravdu výborný, ale na druhou stranu tady diskutér Kocour to umí vyždímat i z nekalotových highendových měničů. Všechno jde, není jen jedna správná cesta.
kabelguru.cz

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Nemám strach že by s nima můj koncák nehrál a na kabeláž bych se mohl opravdu zvysoka vykašlat, protože ta fakt nehraje, navíc samotná továrna ATC dodává ke strojům pc šňůry a doporučuje levné kvalitní mikrofonní kabely pro propoje, protože ví, že zvuk dělají měniče a výhybky. Mě by samozřejmě takový downgrade ani nenapadl, ale to doporučení bylo pro někoho, kdo...
RedBaron píše:
09 lis 2018 07:20
...hledal bedny a šlo mi o podání středů...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Myslím, že nejen Virtuoza, ale celá řada XN byla velice povedená a to včetně stojanových modelů.
Virtuosa je hodně povedený model, XN360 však bude ve zvuku dále, i když se to nemusí někomu tak zdát a za ty peníze, opravdu bezkonkurenční vůči světové produkci, která v době, kdy se XN360 prodávala, boxy se stejným osazením ve světě začínaly na 250-300t.
Poslouchal jsem je několikrát opravdu pozorně a jejích podání působilo nejvíce dospěle, hodné tenkrát nejvyššího modelu značky.

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Do toho, jak stredy zni, podle me promlouva vice aspektu, nez jen velikost stredaku, ci rozdil kalota/konus. Stredy slysim jako soucast celku, a dojem z nich je ovlivnen i basy a vyskami.
Ohledne XN360, ja je slysel na Sroll Lyric, a nebylo to nejak ono, zato jsem slysel Ekta Grande (stredy I basy stejne osazeni) na obycejnem integraci a navic "jen s XT25 Vifou", a bylo to jasne poslouchatelnejsi. Virtuosy jsem neslysel, ale vsadil bych si na ne. Dasto, tohle by bylo na pokec u pivka.

Odpovědět