Xavian
Re: Xavian
Kocour,
Ano je to možné, XN360 byla posléze výrobcem upravená na výhybce, mohli jsme slyšet každý jinou verzi.Jak Virtuosa, tak XN360 chce dobré krmení, pokud možno v biampingu, opravdu proti jednoduchému zapojení je to znát.
Ekta Grande bych si rád poslechl, kdyby Zdeny nebyl až v Šumperku,dávno bych ho poprosil, zda by mi to umožnil.
Pokec by to byl zajímavý, snad se někde potkáme, třeba na nějaké výstavě, odkud jsi? Já z Pelhřimova.
Ano je to možné, XN360 byla posléze výrobcem upravená na výhybce, mohli jsme slyšet každý jinou verzi.Jak Virtuosa, tak XN360 chce dobré krmení, pokud možno v biampingu, opravdu proti jednoduchému zapojení je to znát.
Ekta Grande bych si rád poslechl, kdyby Zdeny nebyl až v Šumperku,dávno bych ho poprosil, zda by mi to umožnil.
Pokec by to byl zajímavý, snad se někde potkáme, třeba na nějaké výstavě, odkud jsi? Já z Pelhřimova.
Ja jsem z Brna. No a Ekty Grande, ty moje kousky uz jsou zpet v Brne. Pokud bys mel zajem tak muzu dat kontakt na majitele. Treba pro tebe bude Brno schudnejsi.
Do Brna občas jezdím , nebyl by to problém.Mám v Brně a okolí hifikamarády(zabiny007, Valderon, Borismart.....)
Dasta: Ekty jsou už zpátky, jak píše Kocour. Ale přijeď klidně i tak, rád ti pustím něco na "keramice" Accuton a 12´´ Eton. Do Pelhřikmova jsem jezdíval za 2:20, takže pohoda.
..Lyrik je na 360 slaby. Jsem slysel z ust zkuseneho hifisty, byv clena fora. verim mu.
..40ky hraji basy spis jako dobry dvojpasmo. Asi jsi neslysel pytlovu sestavu. (Neber jako referenci, co jsi slysel u Paola ve studiu, kdyz prodaval ty cerne.. ). Nebo ktere 2p mas na mysli?. Hihih
..RB. Ja bych na kably zvysoka kaslal. 40ky mne donutily udelat celou radu zmen, krmeni, zdroj, kably, lista. Ted jsem spokojeny. Kdo nezazil jak hraly kdysi s 100W zesikem, potom v dobe navstevy PMA (nemel jsem hotove prakticky nic, ale jiz A32 na krmeni) a jak hraji ted, nemuze to pochopit. Coz chapu.
(PS.Mozna jsem to zamenil s 350kama.. )
..40ky hraji basy spis jako dobry dvojpasmo. Asi jsi neslysel pytlovu sestavu. (Neber jako referenci, co jsi slysel u Paola ve studiu, kdyz prodaval ty cerne.. ). Nebo ktere 2p mas na mysli?. Hihih

..RB. Ja bych na kably zvysoka kaslal. 40ky mne donutily udelat celou radu zmen, krmeni, zdroj, kably, lista. Ted jsem spokojeny. Kdo nezazil jak hraly kdysi s 100W zesikem, potom v dobe navstevy PMA (nemel jsem hotove prakticky nic, ale jiz A32 na krmeni) a jak hraji ted, nemuze to pochopit. Coz chapu.
(PS.Mozna jsem to zamenil s 350kama.. )
Zdeny,
Děkuji za pozvání, jsem potěšen.
V únoru budu v lázních v Luhačovicích, to už je k Tobě menší kus cesty než z Pelhřimova, tak bych se ozval a domluvíme se.
Přeji hodně dobré muziky a příjemný víkend.
Děkuji za pozvání, jsem potěšen.
V únoru budu v lázních v Luhačovicích, to už je k Tobě menší kus cesty než z Pelhřimova, tak bych se ozval a domluvíme se.
Přeji hodně dobré muziky a příjemný víkend.
Redbaron, kdybych nekdy nejakym rizenim osudu dojel k Tobe a zapojil moje amaterske vytvory, myslim, ze bys koukal jak pero z gauce. Chichichi. Ale k tomu nedojde.
Nejsem nijak proti, nic proti poradnemu krmeni, ale myslim, ze ty bedny jdou udelat, aby hraly slusne s normalnim zesilovacem. Viz zkusenost s Ekta Grande. Ale nehadam se, kazdej slysi jinak, kazdy si prosel jinym vyvojem,....
Podobne jako Shan E540 (tez 2x SS na basech), ten mrtvej charakter z toho proste zadnej zesak nevytluce. Po predelani vyhybky, tlumeni, ladeni uz to hralo normalne i s "obycejnym" BVA.
Jenze ted si uvedomuji, ze ono majiteli podobnych beden vlastne nic jineho nezbyva, nez zkouset kabely, zesaky atd.
Podobne jako Shan E540 (tez 2x SS na basech), ten mrtvej charakter z toho proste zadnej zesak nevytluce. Po predelani vyhybky, tlumeni, ladeni uz to hralo normalne i s "obycejnym" BVA.
Jenze ted si uvedomuji, ze ono majiteli podobnych beden vlastne nic jineho nezbyva, nez zkouset kabely, zesaky atd.
Řekl bych, že záleží na konkrétní akustice a velikosti poslechovky a na jaké poslechové hladině majitel poslouchá. Potom stejné bedny zahrají dobře v menší místnosti při rozumně nízké hlasitosti excelentně i s integráčem ale ve velké zatlumené místnosti a hodně nahlas už budou chtít monobloky.
2-tombas
naprostý souhlas jednak jak píšeš nikdo neví jak je to nahráté, potažmo jak to má znít.To je jedna věc.
2-Dasta
Druhá věc : mráz po zádech,zvednutá srst,upadená brada,nevím co ještě přidat a středy podané jak říkáš do nejmenších detailů ještě stále nezaručují ale ani nevylučují přesné nebo raději lépe řečeno "vyrovnané" podání středů.
Právě propad na vyšších středech je popisován podobnými superlativy - protože tato oblast je podle mě nejvíce problémová a její potlačení vede vždy k líbivosti a nelze ihned poznat že tam něco chybí / v tom je ten vtip a body zdarma.
Rozdíl je vždy poznat až při poslechu a srovnání s jinou stejně tak super bednou která ALE hraje středy znatelně jinak - tipický a výborný příklad ta kalota u diskutované ATC - jde v podstatě o pravý opak a plynulé předpisové navázání na výšku navíc kl.kalotu. Virtuosy jsem si opakovaně a důkladně poslechl ,souhlasím celkem s tvým popisem střed. podání Virtuos a přesto ti musím říct že klas. dobrě řešené třípasmo (vlastně i 4 a více-pásmo)
hraje ve středech dost odlišným způsobem.
naprostý souhlas jednak jak píšeš nikdo neví jak je to nahráté, potažmo jak to má znít.To je jedna věc.
2-Dasta
Druhá věc : mráz po zádech,zvednutá srst,upadená brada,nevím co ještě přidat a středy podané jak říkáš do nejmenších detailů ještě stále nezaručují ale ani nevylučují přesné nebo raději lépe řečeno "vyrovnané" podání středů.
Právě propad na vyšších středech je popisován podobnými superlativy - protože tato oblast je podle mě nejvíce problémová a její potlačení vede vždy k líbivosti a nelze ihned poznat že tam něco chybí / v tom je ten vtip a body zdarma.
Rozdíl je vždy poznat až při poslechu a srovnání s jinou stejně tak super bednou která ALE hraje středy znatelně jinak - tipický a výborný příklad ta kalota u diskutované ATC - jde v podstatě o pravý opak a plynulé předpisové navázání na výšku navíc kl.kalotu. Virtuosy jsem si opakovaně a důkladně poslechl ,souhlasím celkem s tvým popisem střed. podání Virtuos a přesto ti musím říct že klas. dobrě řešené třípasmo (vlastně i 4 a více-pásmo)

Naposledy upravil(a) pompo dne 10 lis 2018 15:42, celkem upraveno 1 x.
2-kocour
... (tez 2x SS na basech) ??? ... sorry nějak se nechytám , prosím upřesnit . Je řeč o žravých repr. ?
... (tez 2x SS na basech) ??? ... sorry nějak se nechytám , prosím upřesnit . Je řeč o žravých repr. ?
Ano, o zravych repro, SS = Scan Speak. 2x 18W revelator ci Classic na basech da citlivost ~89dB a impedance padne ke 3 ohmum, tzn z tohoto pohledu neni treba nijak predimenzovany zesilovac, repro tak hraje normalne prijemne dynamicky. Vice vykonny zesilovac to zpevni a prokresli. Samozrejme, jak pise Jiri, zalezi na velikosti mistnosti a pozadovane hlasitosti.
Naposledy upravil(a) Kocour dne 10 lis 2018 15:40, celkem upraveno 1 x.
Dik nebyl jsem si jistej
no žravý jsou ,ale zase mají vysokou zatíž. a hrají bez újmy na zdraví a taky zkreslení dost nahlas.
no žravý jsou ,ale zase mají vysokou zatíž. a hrají bez újmy na zdraví a taky zkreslení dost nahlas.
Kocour píše: ↑10 lis 2018 15:35Ano, o zravych repro, SS = Scan Speak. 2x 18W revelator ci Classic na basech da citlivost ~89dB a impedance padne ke 3 ohmum, tzn z tohoto pohledu neni treba nijak predimenzovany zesilovac, repro tak hraje normalne prijemne dynamicky. Vice vykonny zesilovac to zpevni a prokresli. Samozrejme, jak pise Jiri, zalezi na velikosti mistnosti a pozadovane hlasitosti.
... zpevni a prokresli ... o to právě asi jde ,pak už se k tomu vyplatí i nějaký HEGEL (který bych ale jinak nekoupil snad ani omylem).
Hegel,Primare a Norma Revo,kouzelníci dnesni doby. To ja bych sel do nich hned!!!