Xavian

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian

Příspěvek od NA »

Pan Barletta je majitel a jeho ruka se dost možná ani nedotkne výrobku, má na to lidi. Ale v tuzemsku je několik malovýrobců kteří Tvému popisu odpovídají. Tam může vše dělat jen jeden člověk, jejich mnohem menší rozsah výroby to ještě umožňuje.
Noble Audio - výroba a prodej

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

NA,
Pavle, je mně jasné, že pan Barletta nedýhuje MDF desky, ani nezametá v truhlárně. Ale:
Firmu dostal na nohy on svými nápady a dodnes, kromě obchodních a prezentačních záležitostí se aktivně věnuje vývoji, takže každý výrobek, který vyjde z Xavianu, tak se na něm podílí.
Z logiky, že někdo kdo přímo v montérkach nedýhuje dílce se nepodílí na společné práci mně jímá hrůza a evokuje vzpomínky na dobu ne zas tak dlouho vzdálenou.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak ,na výstavě , to hrálo,nic moc. Oni tam měli akustický vychytávky. A stejně to nehrálo. Za ty peníze bych očekával ,že to bude hrát, ale nic moc, co říkám vůbec nic. Někdo jim řekl,že to nehraje, tak to trochu roztáhli, teda ty bedny, ale ani potom to nehrálo. Výšky nic a prostor taky. Proti tomu Denon a Wilson špička.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

daliborr,
Estelony hrály taky na nic, můžeš o nich říci,že jsou špatné, nemůžeš.
V podmínkách poslechovky Xavianu hrály velmi pěkně a otevřeně, jen ta nešťastná amplifikace.
Všechno je relativní, pro někoho vrchol, pro druhého průser, tak to v životě chodí, není. důvod, aby to v hifi bylo jinak.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dasta ve vsem souhlasim, ale mne proste drazdi ze je to recenzovano na te norme a dostane zlatou notu plus same superlativy. Proste ty recenze jsou prodejni artikl. Nic vic. a p. Brezina to prehnal .. tentokrat jeste vic, nez obvykle..

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Honzo, s tím co píšeš se dá stoprocentně souhlasit. DB je pohádkář.
Četba jeho recenzí před spaním, by se. dala nazvat "On A Storytellers Night"

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Dasta ,ale když ty Wilsony hrály dobře i v průserovém prostoru s nitěnkama za zlomek ceny ,tak proč drahota s vytuněním poslechovky zklamala ?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

daliborr,
Vždyť to píšu výše:
"Někomu se zvuk povede, někomu méně.
Přiznám se, že jsem veliký příznivec Xavianu, fiasko na výstavě mně také rozhodilo.
V podmínkach firemní poslechovky však hrají opravdu výborně
, slabý článek byla amplifikace.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

No ,ale měli tam tu poslechovku tak jak to v obýváku nemá ani 90% hifistů a za ty prachy by se daly koupit hodně lepší bedny. Nehledě na to že hrály hrozně.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Přesně tak. Ta poslechovka nebyla průserová. Dokonce to hrálo hůř než mnohé jiné repro za třetinu ceny a v horších podmínkách.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PavelDosko píše:
04 dub 2019 14:34
"Tak se Xavian definitivně posunul od koulí zvuku a italských designů k anglickému vzhledu a přesnému a věrnému zvuku."
kolik ze modelu Xavianu jsi realne slysel ??

neprijde ti divne adorovat trpaslici ProJect 4 a hanit dospele bedny ?
Myslel jsem úplně první modely Xavianu z před mnoha let se skosenou čelní stěnou, ty pomatený žvanile.
A ano, měl jsem je doma...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

urazky si nech od cesty nebo mi je zkus rict do oci

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Před pár týdny jsi tady napsal, ať si vezmu prášek a jestli mě matka pouští ven - takže co jsem napsal je jen stín toho, co si o tobě doopravdy myslím.

Nicméně mám tohle fórum rád a nechci dostat kvůli někomu jako ty ban, takže už tě "urážet" nebudu, slibuji.
A také nebudu na tvé příspěvky reagovat.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

no slava

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ale no tak chlapi, myslím že každý má svoji pravdu a náhled, Xavian i p. Barletu si vážím, ale být nový zákazník na AV Praha, tak si řeknu že je neurotický narušený prodejce, jaký průjem tam jeho výtvory produkovaly a plný souhlas s Daliborrem, (nejen) laik si zaklepe pak na čelo když uslyší velmi dobře šlapající zvuk ala Wilson+Denon za zlomek ceny v naprosto holé mistnosti. Možná byla prů...rem právě zprofanovaná Norma v Xavian prezentaci, dokázal bych si představit svalnatějšího parťáka v roli zesilovače.

Odpovědět