Xavian
OBECNĚ XAVIAN
Nevím proč se zvedla tak mohutná averze vůdči jednomu ať nečeskému výrobci repro. Na tzv. "martinově" fóru se xavy posměšně nazývají "paviani". Xavian s.r.o je vlastně první výrobce, který po revoluci udával a stále udává směr ve výrobě a filosofii zvuku v Česku - právě ta jeho "italičnost" tvůrce p. Barletty je vrytá do výrobků Xavian. Četl jsem o nevhodném, tzv. "pergamenovém zvuku". Je to snad tím, že 90% soustav používá měniče s papírovými membránami? Pro plno konzumentů je to z hlediska poslechu třeba akustické muziky velký klad. Je pravda, že metalisti musí asi přesídliti k jiným výrobcům. Trochu mě mrzí o podle mne velmi kvalitní audiofilní repro. Přiznám se, že s repro Xavinan hraji od roku 2002. Bych byl rád, aby tento příspěvek nebyl brán jako laciná reklama. Pokud by to tak bylo chápáno, prosím některého admina o .... delete.
Re: Xavian
Xavian má své vlákno zde, tak jsem tvůj příspěvek přesunul.
Jinak rozhodně k averzi vůči těmto reprobednám nevidím důvod.
Jsou zvukově velmi dobré, za slušný peníz a designově k nim nemám vůbec výhrad.
Líbí se mi jejich pro mě klasický styl jak má reprobedna vypadat.
Nová řada Suona je podle mě super volba pro začínajícího posluchače.
Jinak rozhodně k averzi vůči těmto reprobednám nevidím důvod.
Jsou zvukově velmi dobré, za slušný peníz a designově k nim nemám vůbec výhrad.
Líbí se mi jejich pro mě klasický styl jak má reprobedna vypadat.
Nová řada Suona je podle mě super volba pro začínajícího posluchače.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Když se zahledím do historie, tak Xavieny byly jedny z prvních reprosoustav, které jsem ve svém studiu prodával a byl jsem s jejich zvukem velmi spokojen. Pak došlo sice k nějakým rozepřím mezi mnou a Robertem, ale chyba byla asi u nás obou a já se s Xaviany rozešel a šel svou cestou přes Reference 3A, Swans až k WLM, ale cesta se nějak zase otočila o jedno kolo a u Xavianu jsem se opět ocitl a jsou zase u mě. Musím ale uznat, že ty co se nabízí dnes, jsou sice cenově výše než v 90. letech, když jsme je prosazovali spolu i na výstavách, ale zvukově nesrovnatelně lepší. A co se týká papíru má podle mě nejpřirozenější a nejneutrálnější zvuk bez jakýchkoliv zabarvení, což mi velmi vyhovuje, vždyť WLM mají i papírové výškáče. Roberto zase sází na ty jedny z nejlepších kalotových výškáčú od Scan Speaku nebo Morelu, které jsou taky vynikající. Xaviany byste rozhodně neměli poddceňovat.
Hifi Studio Panský dvůr
Pro me Xavian = pohoda, perfektni prostor, skvely detail a zaroven prirozenost.
Jsem zvedavy na novou radu Suona. Asi budu muset se domluvit s R.Barlettou na poslechu.
Jsem zvedavy na novou radu Suona. Asi budu muset se domluvit s R.Barlettou na poslechu.
Suona Series je koncipovaná řada repro s velmi dostupnou cenou. Středobasy vyrobené na zakázku firmy. Podle mne povedená série cenově dostupná každému. Kladem je uzavřená ozvučnice jak stojanových repro tak i sloupů. Udělat uzavřený systém tak aby zastoupení všech frekvencí bylo vyvážené je kumšt. A to Barletta umí.
Roberto slibuje, že to bude hrát i s obyčejnými zesilovači.kamelot píše:Suona Series je koncipovaná řada repro s velmi dostupnou cenou. Středobasy vyrobené na zakázku firmy. Podle mne povedená série cenově dostupná každému. Kladem je uzavřená ozvučnice jak stojanových repro tak i sloupů. Udělat uzavřený systém tak aby zastoupení všech frekvencí bylo vyvážené je kumšt. A to Barletta umí.
Přeji mu úspěch!

Z hlediska relativně vysoké citlivosti věřím, že s výběrem zesilovače pro ně nebude velký problém. Sloupy mají stejnou citlivost jako stojanovky. To je zajímavé. Čekal jsem u sloupů alespoň o decibel vyšší.eficak píše:Roberto slibuje, že to bude hrát i s obyčejnými zesilovači.kamelot píše:Suona Series je koncipovaná řada repro s velmi dostupnou cenou. Středobasy vyrobené na zakázku firmy. Podle mne povedená série cenově dostupná každému. Kladem je uzavřená ozvučnice jak stojanových repro tak i sloupů. Udělat uzavřený systém tak aby zastoupení všech frekvencí bylo vyvážené je kumšt. A to Barletta umí.
Přeji mu úspěch!
V dnešní příloze Hospodářských novin - magazínu Proč ne?! je článek právě o firmě Xavian.
Musica Bohemica
Musica Bohemica
Moc pěkný článek. Řekl bych, že přesně vystihuje, čím se liší produkce Xavianu od masové výroby.
Re: OBECNĚ XAVIAN
Nevím,že by se proti XAVI..něco zvedalo a proč by mělo.Podle mě zvukově i cenově dost pohoda už od těch nejl. primisima slušný zvuk.Ale odporu k celulóze se nelze divit kdo zná repro tvm ať už arn cokoli tak už kartón nikdy nechce ani vidět ani slyšet.kamelot píše:Nevím proč se zvedla tak mohutná averze vůdči jednomu ať nečeskému výrobci repro. Na tzv. "martinově" fóru se xavy posměšně nazývají "paviani". Xavian s.r.o je vlastně první výrobce, který po revoluci udával a stále udává směr ve výrobě a filosofii zvuku v Česku - právě ta jeho "italičnost" tvůrce p. Barletty je vrytá do výrobků Xavian. Četl jsem o nevhodném, tzv. "pergamenovém zvuku". Je to snad tím, že 90% soustav používá měniče s papírovými membránami? Pro plno konzumentů je to z hlediska poslechu třeba akustické muziky velký klad. Je pravda, že metalisti musí asi přesídliti k jiným výrobcům. Trochu mě mrzí o podle mne velmi kvalitní audiofilní repro. Přiznám se, že s repro Xavinan hraji od roku 2002. Bych byl rád, aby tento příspěvek nebyl brán jako laciná reklama. Pokud by to tak bylo chápáno, prosím některého admina o .... delete.
Musím vyjádřit obrovské zklamání z Xavian Preludio. Podle názvu jsem očekával reprosoustavu, která půjde tvrdě do basu. Ovšem basová linka nikde. Pěkná bedna - mizerný zvuk. Je mi líto, že to tak musím napsat, ale cítil jsem potřebu při poslechu upravit zvuk nějakou korekcí. Škoda, Xavian mám rád a tohle pro mne bylo opravdu velké, velké zklamání.
to kritik: slyseno na HEP2011 nebo nekde samostatne? a pripadne cim to bylo krmeno?
jinak ja mam Xavy velmi rad, mam Primissima1 a byl jsem kdysi primo omamen skvelymi Gulietta
jinak ja mam Xavy velmi rad, mam Primissima1 a byl jsem kdysi primo omamen skvelymi Gulietta
[quote="perys"]to kritik: slyseno na HEP2011 nebo nekde samostatne? a pripadne cim to bylo krmeno?
jinak ja mam Xavy velmi rad, mam Primissima1 a byl jsem kdysi primo omamen skvelymi Gulietta[/quote]
Ahoj,
slyšel jsem je na HEP2011. Ovšem nepodcenil jsem to a opravdu se snažil poslouchat. Sedl jsem si jak jen to šlo blízko i daleko a zesiloval a zeslaboval a nechal měnit hudbu. A odcházel jsem nadmíru zklamán. Domnívám se, že v krmení to nebylo. A také se domnívám, že sám přítomný konstruktér tušil, že to nebude to pravé libové.
Primissima jsou ideální pro tichý poslech jako druhé reprosoustavy, na můj vkus příliš směrové, ale kvalitní, Gulietta je reprosoustava hodna zápisu do top desítky. Ale Preludia ? Tři a půl kroku pod cenu a půl kroku nad propastí. Je mi to skutečně líto.
Xavian jakožto výrobce reprosoustav velmi uznávám, nicméně Preludio si ( moje ) uznání nezaslouží.
jinak ja mam Xavy velmi rad, mam Primissima1 a byl jsem kdysi primo omamen skvelymi Gulietta[/quote]
Ahoj,
slyšel jsem je na HEP2011. Ovšem nepodcenil jsem to a opravdu se snažil poslouchat. Sedl jsem si jak jen to šlo blízko i daleko a zesiloval a zeslaboval a nechal měnit hudbu. A odcházel jsem nadmíru zklamán. Domnívám se, že v krmení to nebylo. A také se domnívám, že sám přítomný konstruktér tušil, že to nebude to pravé libové.
Primissima jsou ideální pro tichý poslech jako druhé reprosoustavy, na můj vkus příliš směrové, ale kvalitní, Gulietta je reprosoustava hodna zápisu do top desítky. Ale Preludia ? Tři a půl kroku pod cenu a půl kroku nad propastí. Je mi to skutečně líto.
Xavian jakožto výrobce reprosoustav velmi uznávám, nicméně Preludio si ( moje ) uznání nezaslouží.
Hm, a neboli zapojené v opačnej fáze? To by tu stratu basov mohlo ľahko vysvetliť.